Ѭ

Tässä artikkelissa aiomme analysoida Ѭ:n aihetta eri näkökulmista, jotta voimme valaista sen vaikutuksia ja merkitystä eri yhteyksissä. Ѭ on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta viime vuosina, koska se on merkityksellinen _var2-kentässä. Koko artikkelin aikana tutkimme Ѭ:n eri puolia sen alkuperästä sen mahdollisiin seurauksiin tulevaisuudessa. Lisäksi tarkastelemme Ѭ:n vaikutusta nyky-yhteiskunnassa ja sen roolia _var3:n kehityksessä. Monitieteisen lähestymistavan avulla pyrimme tarjoamaan kattavan ja kattavan näkemyksen Ѭ:stä edistääksemme tietoista ja rikastuttavaa keskustelua tästä aiheesta.

Ѭ ѫ

Kyrillinen kirjaimisto
Nykyaikaiset kirjaimet
А Ӓ Ӑ Ӕ Б В Г
Ѓ Ґ Ғ Ҕ Д Ђ Е
Ё Ӗ Є Ә Ӛ Ж Ӝ
Җ З Ҙ Ӟ Ӡ Ԅ Ѕ
Ԇ И Ӥ Ӣ І Ї Ӏ
Й Ҋ Ј К Қ Ҝ Ҟ
Ҡ Ӄ Л Љ Ԉ М Ӎ
Н Њ Ҥ Ң Ԋ О Ӧ
Ө П Р С Ԍ Т Ԏ
Ћ Ќ У Ў Ӱ Ӳ Ӯ
Ү Ұ Ф Х Һ Ц Ч
Џ Ш Щ Ъ Ы Ӹ Ь
Э Ю Я
Muinaiset kirjaimet
Ҁ Ѹ Ѡ Ѿ Ѻ Ѣ
Ѥ Ѧ Ѫ Ѩ Ѭ Ѯ
Ѱ Ѳ Ѵ Ѷ

Ѭ on kyrillinen kirjain, jota käytetään muinaiskirkkoslaavissa. Se ääntyy nasaalistuneena puoliväljänä laveana etuvokaalina . Koska nykyään kyrillisiä kirjaimia käyttävissä slaavilaiskielissä ei ole enää nasaaliäänteitä, on kirjaimesta tullut niille tarpeeton.

Kirjain Ѫ kuului bulgarian aakkosiin vuoteen 1945 asti. Nykyään äänne on hävinnyt kielestä, mutta jotkin bulgaari- tai makedonialaismurteet Kreikan Thessalonikissa ja Kastoriássa käyttävät äännettä.

Koodit

Alla olevassa taulukossa on lueteltu ison ja pienen kirjaimen koodiarvot heksalukuina eri merkistöissä.

Ѭ ѫ
Unicode 046A 046B
ISO 8859-5
KOI8
Windows-1251
MS-DOS-koodisivu 866
HTML Ѫ ѫ