Tässä artikkelissa tutkimme Ammattilaisten shakkijärjestö:een liittyviä eri näkökohtia, tarkastelemme sen merkitystä nykyään ja sen merkitystä ajan myötä. Analysoimme Ammattilaisten shakkijärjestö:n monia puolia ja sen vaikutusta eri aloilla, kuten kulttuurissa, taloudessa, politiikassa ja jokapäiväisessä elämässä, sen alkuperästä sen vaikutuksiin nykypäivän yhteiskuntaan. Tutkimme monialaisen lähestymistavan avulla, kuinka Ammattilaisten shakkijärjestö on kehittynyt ja sopeutunut nykymaailman muutoksiin ja kuinka se on edelleen kiinnostava ja keskustelunaihe nykyään. Yksityiskohtaisen ja kriittisen analyysin avulla tämä artikkeli pyrkii valaisemaan Ammattilaisten shakkijärjestö:n monia näkökohtia ja sen vaikutuksia nykyisyyteen ja tulevaisuuteen.
Ammattilaisten shakkijärjestö PCA (engl. Professional Chess Association), joka oli olemassa vuodesta 1993 vuoteen 1996, oli kilpaileva shakkiliitto FIDE:lle. PCA:n perustivat vuonna 1993 Garry Kasparov ja Nigel Short maailmanmestaruusottelunsa markkinointia ja järjestämistä varten.
FIDE:n sääntöjen mukaan kolmen osapuolen pitäisi päättää tarjouksista maailmanmestaruusottelun järjestämiseksi – FIDE:n, maailmanmestarin (Kasparov) ja haastajan (Short). Kasparovin ja Shortin mukaan FIDE:n presidentti Florencio Campomanes rikkoi näitä sääntöjä siten, että ilmoitti yksipuolisesti Manchesterin esittäneen voittaneen tarjouksen. FIDE sai suuren osan tuloistaan maailmanmestaruusotteluiden järjestämisestä. Vastaukseksi tähän Kasparov ja Short loivat PCA:n.
Short saavutti oikeuden haastaa Kasparov MM-otteluun voittamalla kandidaattiotteluissa Jon Speelmanin, Boris Gelfandin, Anatoli Karpovin ja Jan Timmanin. Ottelu pelattiin Lontoossa Time-lehden sponsoroimana. Kasparov voitti pistein 12½–7½.