Nykyään Anton Oskar Forsman on aihe, joka on herättänyt suurta kiinnostusta yhteiskunnassa. Teknologian ja globalisaation myötä Anton Oskar Forsman:stä on tullut olennainen ongelma, joka vaikuttaa kaiken ikäisiin ja kaikenlaisiin elämäntapoihin. Koska Anton Oskar Forsman vaikuttaa edelleen jokapäiväiseen elämäämme, on tärkeää harkita huolellisesti sen vaikutuksia ja seurauksia. Tässä artikkelissa tutkimme lisää eri näkökulmia, jotka liittyvät Anton Oskar Forsman:een, tavoitteenamme tarjota laajempi käsitys tästä jatkuvasti kehittyvästä aiheesta.
Anton Oskar Forsman (17. tammikuuta 1850 Pihlajavesi – 2. maaliskuuta 1914 Keuruu) oli suomalainen rehtori, lyseon lehtori ja kirjallisuuden suomentaja, joka käytti nimimerkkiä A.O.F. [1]
Forsmanin vanhemmat olivat Ylistaron kappalainen, varapastori Gustaf Erik Forsman ja tämän toinen puoliso Lovisa Wilhelmina Wahlstein. Hän pääsi ylioppilaaksi 1868 Vaasan lukiosta ja valmistui Helsingin yliopistosta filosofian kandidaatiksi ja maisteriksi 1873.[1]
Anton Oskar Forsman toimi 1875–1884 Oulun suomalaisen yksityislyseon rehtorina ja myöhemmin hän oli Oulun suomalaisen lyseon latinan ja kreikan kielen lehtorina 1891–1908.[1] Eläkevuosinaan hän asui Keuruulla omistamassaan Rauhalan talossa.
Forsman oli naimisissa vuodesta 1874 Maisi (Maria) Helena Fineliuksen (k. 1914) kanssa.[1] Heillä oli viisi lasta, joista Aarne Forsman (1884–1921) oli ahkerana harrastajavalokuvaajana tunnettu rautatievirkailija.