Tässä artikkelissa perehdymme Arses:n kiehtovaan maailmaan ja tutkimme sen merkitystä, vaikutusta yhteiskuntaan ja sen merkitystä nykyään. Arses on aihe, joka on kiinnittänyt kaiken ikäisten ihmisten huomion eri aloilta politiikasta popkulttuuriin. Vuosien varrella Arses on osoittautunut kiinnostavaksi aiheeksi niin alan asiantuntijoille kuin suurelle yleisöllekin, ja se on synnyttänyt keskusteluja ja pohdiskeluja, jotka ovat vaikuttaneet ajattelu- ja toimintatapoihin. Tässä artikkelissa analysoimme Arses:n arvoa ja sitä, miten se on kehittynyt ajan myötä. Käsittelemme sen vaikutusta yhteiskuntaan ja sen merkitystä nykymaailmassa.
Artaxerxes IV Arses oli Persian kuningas 338–336 eaa. Hän oli Artakserkses III:n nuorin poika, eikä hänellä oletettu olevan mitään mahdollisuutta nousta valtaistuimelle. Tilanne muuttui yhtäkkiä kun Artakserkseen ministeri Bagoas murhasi melkein koko kuninkaallisen perheen vuonna 338 eaa. Bagoas oli riitaantunut kuninkaan kanssa ja yritti säilyttää asemansa nostamalla nuoren Arseksen valtaistuimelle. Arses oli lyhyen hallituskautensa aikana vain nukkehallitsija ja todellinen valta oli Bagoasilla.
Kun Arses yritti nousta Bagoasta vastaan, tämä myrkytti hänet ja nosti valtaistuimelle Arseksen serkun Dareios III:n.
Kreikkalaisissa lähteissä kuninkaan nimi oli Arses. Mutta persialaisissa lähteissä mainitaan että hän otti kuninkaalliseksi nimekseen Artaxerxes IV, isänsä ja isoisänsä mukaan.
Edeltäjä: Artakserkses III |
Persian kuningas Akemenidien hallitsijasuku |
Seuraaja: Dareios III |
Edeltäjä: Artakserkses III |
Egyptin faarao Akemenidien hallitsijasuku 31. Dynastia |
Seuraaja: Dareios III |