Nykymaailmassa Artturi Niemelä on aihe, joka saa yhä enemmän merkitystä. Tekniikan ja globalisaation myötä Artturi Niemelä:stä on tullut keskeinen osa ihmisten jokapäiväistä elämää. Olipa kyseessä henkilökohtainen, ammatillinen tai akateeminen tasolla, Artturi Niemelä:llä on merkittävä vaikutus moderniin yhteiskuntaan. Tässä artikkelissa tutkimme Artturi Niemelä:n eri puolia ja analysoimme sen vaikutusta eri sektoreihin. Artturi Niemelä on aihe, joka herättää edelleen kiinnostusta ja keskustelua asiantuntijoiden ja suuren yleisön keskuudessa historiallisesta merkityksestään nykyajan merkitykseen. Lue lisää saadaksesi lisätietoja Artturi Niemelä:stä ja sen merkityksestä tänään!
Arttur (Artturi) Antero Niemelä (23. elokuuta 1923 Kemijärvi – 11. huhtikuuta 2021 Kemijärvi[1]) oli suomalainen asutustilallinen, joka oli 1970-luvun alussa Suomen Maaseudun Puolueen ja Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen kansanedustajana.
Niemelän vanhemmat olivat tilallinen Johan Viljam Niemelä ja Saima Mursu. Hän kävi kansakoulun ja työskenteli sitten metsä- ja uittotöissä vuosina 1945–1951 ja oli metsätyönjohtajana muun muassa metsähallituksen ja Kemijoen uittoyhdistyksen palveluksessa 1952–1962. Vuodesta 1963 lähtien Niemelällä on ollut asutustila Kemijärven maalaiskunnassa.
Niemelä oli kansanedustajana 1970–1975 edustaen Lapin läänin vaalipiiriä. Hän oli Suomen Maaseudun Puolueen kansanedustajana 7. lokakuuta 1972 saakka. SMP:n eduskuntaryhmä hajosi 8. syyskuuta 1972, kun 12 edustajaa poistui eduskuntaryhmän kokouksesta Veikko Vennamon ilmoitettua Mauno Kurpan ja Heikki Kainulaisen erotetuksi puoluehallituksen päätöksellä eduskuntaryhmästä sekä Lauri Linnan ja Artturi Niemelän pidätetyksi ryhmän työskentelystä määräajaksi. Kun tämä menettely ei onnistunut Artturi Niemelän kohdalla, Vennamo erotti koko Lapin piirin puolueesta. Uusi eduskuntaryhmä järjestäytyi eduskunnan istuntosalissa omaksi ryhmäkseen 24. lokakuuta 1972. Syksyn aikana Vennamo erotutti nämä henkilöt puolueesta joko puoluehallituksen päätöksellä tai erottamalla sen puolueosaston, johon kyseiset henkilöt kuuluivat.
Niemelä toimi Suomen Maaseudun Puolueen 2. varapuheenjohtajana ja Suomen Maaseudun Puolueen Lapin piirin puheenjohtajana. SMP:n hajoamisen jälkeen hän toimi Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolueen puheenjohtajana ja sittemmin 2. puheenjohtajana.[2][3] Niemelä oli Kemijärven maalaiskunnan kunnanvaltuuston ja Kemijärven kaupunginvaltuuston jäsen. Hän oli jäsenenä myös Kehitysalueiden neuvottelukunnassa ja Yleisradion hallintoneuvostossa.