Nykymaailmassa Biomedicum Helsinki on ongelma, joka vaikuttaa meihin kaikkiin tavalla tai toisella. Olipa kyseessä henkilökohtainen, ammatillinen tai sosiaalinen elämä, Biomedicum Helsinki:llä on merkittävä vaikutus elämäämme. Siksi on tärkeää ymmärtää tätä aihetta enemmän, osata tehdä tietoisia päätöksiä ja toimia tietoisesti. Tässä artikkelissa tutkimme Biomedicum Helsinki:een liittyviä eri näkökohtia sen alkuperästä sen merkitykseen nykyään. Analysoimme myös sen vaikutuksia eri yhteyksissä ja mahdollisia ratkaisuja, joita ehdotetaan. Liity kanssamme tälle kiertueelle Biomedicum Helsinki:n kiehtovassa maailmassa!
Biomedicum Helsinki on Helsingissä, Meilahden kaupunginosassa, Meilahden sairaala-alueella sijaitseva tutkimus- ja opetuskeskus. Se sisältää kaksi rakennusta, joista Biomedicum Helsinki 1:ssä on tutkimustiloja ja Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opetustiloja. Tutkimustiloissa tehdään yliopiston perustutkimusta, HYKS-sairaalan kliinistä tutkimusta sekä esimerkiksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Folkhälsanin, Suomen molekyylilääketieteen instituutin ja tutkimuslaitos Minervan tutkimusta[1]. Biomedicum Helsinki 2:ssa on tiloja muun muassa lääketieteen ja tutkimuksen alojen yrityksille.[2]
Rakennus 1 valmistui vuonna 2001 ja rakennus 2 vuonna 2008. Rakennukset ovat suunnitelleet arkkitehti Timo Vormala ja Matti Lummaa työryhmineen.[3] Niiden käyttöä koordinoi Biomedicum Helsinki -säätiö, joka myös rahoittaa lääketieteen alan tutkimustoimintaa. Rakennuksia yhdistää lääkäriseura Duodecimin aikakauskirjan ensimmäisen päätoimittajan Konrad ReijoWaaran (1853–1936) kunniaksi nimetty silta.