Nykymaailmassa Bud Blake on saavuttanut ennennäkemättömän merkityksen. Henkilökohtaisella, ammatillisella tai sosiaalisella tasolla Bud Blake:stä on tullut jatkuvan kiinnostuksen ja keskustelun aihe. Sen vaikutus vaihtelee tavasta, jolla suhtaudumme muihin, tapaan, jolla suoritamme päivittäisiä toimintojamme. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Bud Blake:n merkitystä ja sitä, kuinka sen vaikutus on saanut aikaan merkittäviä muutoksia elämämme eri osa-alueilla. Alkuperäistään tulevaisuuden projektionsa asti Bud Blake on jatkossakin tutkimus- ja pohdinnan aihe, joka ansaitsee täyden huomiomme.
Julian ”Bud” Blake[1] (13. helmikuuta 1918 Nutley, New Jersey – 26. joulukuuta 2005 Portland, Maine)[2] oli yhdysvaltalainen sarjakuvapiirtäjä, joka muistetaan parhaiten vuosina 1965–2004 piirtämästään strippisarjakuvasta Tiikeri (Tiger).
Blake työskenteli isänsä tavoin art directorina newyorkilaisessa mainostoimistossa, mutta ryhtyi 1950-luvun alussa piirtämään yksiruutuista Ever Happen To You? -sarjakuvaa, joka pääsi King Features Syndicate -sarjakuvasyndikaatin levitykseen. Se ilmestyi 12 vuotta, minkä jälkeen Blake aloitti Tiikerin piirtämisen vuonna 1965. Tiikerin päähenkilöt olivat kaikki lapsia ja sen huumori viatonta, vaatimatonta ja arkisiin tilanteisiin perustuvaa. Varsinkin Blaken piirrostyötä on arvostettu. Sarja palkittiin Yhdysvalloissa vuoden parhaana huumorisarjakuvana vuosina 1970, 1978 ja 2000. Tiikerin suosio oli suurimmillaan 1970-luvulla, jolloin se ilmestyi noin 400 lehdessä eri puolilla maailmaa.[2] Myöhempinä vuosina Blaken viiva alkoi ikääntymisen vuoksi muuttua haparoivaksi, mutta hän ei palkannut avustajia. Hän lopetti viimein sarjan piirtämisen keväällä 2004, mutta se jatkoi edelleen ilmestymistään uusintoina.[3] Blaken kuollessa seuraavana vuonna sitä julkaisi yhä noin sata lehteä. Suomessa Tiikeriä julkaisi muun muassa Helsingin Sanomat koko sarjan ilmestymisen ajan.[2]