CGI (grafiikka)

Tässä artikkelissa tutkimme CGI (grafiikka):n vaikutusta moderniin yhteiskuntaan. Ilmestymisestään lähtien CGI (grafiikka) on ollut kiinnostava aihe sekä tutkijoille että suurelle yleisölle. Tämän artikkelin tavoitteena on analysoida perusteellisesti roolia, joka CGI (grafiikka):llä on ollut jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla, sekä sen vaikutusta kulttuuriin, politiikkaan, talouteen ja muihin alueisiin. Tutkimme kriittisen ja pohdiskelevan katseen kautta CGI (grafiikka):n ympärillä olevia erilaisia ​​vivahteita ja näkökulmia ymmärtääksemme paremmin sen laajuutta ja merkitystä nykymaailmassa.

Blender-ohjelmistolla tuotettu kuva.

CGI-grafiikka (engl. computer-generated imagery) on tietokoneohjelmalla tuotettua grafiikkaa, jota käytetään taiteena, painetussa mediassa, tv-ohjelmissa ja elokuvissa, videopeleissä ja tietokonesimulaatioissa. Erityisesti CGI-animaatio viittaa elokuvissa käytettyihin kohtauksiin. Tietokonekerroskuvaus käyttää tietokoneella luotuja kuvia.

Tuotettu grafiikka voi pyrkiä fotorealismiin tai piirrosanimaation näköisyyteen. Eräänä tavoitteena fyysinen realismi tai aidonkaltainen liike.

CGI-grafiikka on filmiteollisuudessa "visuaalisten efektien" (VFX) muoto, joka viittaa jälkituotannossa tekemiseen.[1] Vastakohtana tälle ovat "erikoistehosteet" (SFX), jotka tehdään kuvausten aikana tekniikoilla kuten miniatyyrit, matte-maalaukset ja kameratoiminnot.[1] Jurassic Park (1993) vakuutti jotkin elokuvantekijät että CGI-grafiikalla pystyttiin tekemään elävän näköistä kuvaa.[1] CGI-grafiikkaa ajatellaan halvempana, mutta toisen näkemyksen mukaan siinä saadaan enemmän vastinetta rahalle ja sitä voi muokata enemmän.[1]

Katso myös

Lähteet

  1. a b c d CGI in Star Trek ex-astris-scientia.org. Viitattu 26.9.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Computer-generated imagery