Nykymaailmassa Charles Erwin Wilson:stä on tullut erittäin tärkeä ja suuren yleisön kiinnostava aihe. Ilmestymisestään lähtien Charles Erwin Wilson on kiinnittänyt kaikenikäisten ja -taustaisten ihmisten huomion ja synnyttänyt monenlaisia mielipiteitä ja keskusteluja. Sen vaikutus ei rajoitu yhteen sektoriin, vaan se kattaa useita alueita politiikasta viihteeseen, teknologiaan ja kulttuuriin. Tässä artikkelissa tutkimme Charles Erwin Wilson:n vaikutusta ja merkitystä nyky-yhteiskunnassa sekä analysoimme sen vaikutuksia ja tulevaisuuden näkymiä.
Charles Erwin Wilson (18. heinäkuuta 1890 – 26. syyskuuta 1961) oli Yhdysvaltain puolustusministeri presidentti Eisenhowerin hallituksessa 28. tammikuuta 1953 – 8. lokakuuta 1957. Hän oli General Motorsin pääjohtaja.
Wilson syntyi Minervassa Ohiossa. Hankittuaan peruskoulutuksen hän valmistui sähköinsinööriksi Carnegie Institute of Technology -yliopistosta vuonna 1909. Hän meni töihin Electric Company -yhtiöön Pittsburghissa, jossa suunnitteli autojen sähkölaitteita. Ensimmäisen maailmansodan aikana hän kehitti sähkömoottoreita ja radiogeneraattoreitaselvennä Yhdysvaltain armeijalle ja laivastolle. Vuonna 1919 hän siirtyi General Motorsin edeltäjään Remy Electric -yhtiöön, jossa hän toimi koneinsinöörinä ja myyntipäällikkönä. Tammikuussa 1941 hänestä tuli General Motorsin pääjohtaja. Toisen maailmansodan aikana Wilson ohjasi yhtiön toimintaa asetuotantoon sopivaksi. Tämän toiminnan johdosta hänet palkittiin U.S. Merit -mitalilla vuonna 1946.lähde?
Wilson ilmoitti 15. joulukuuta 1953, että Yhdysvallat oli suostuvainen jakamaan atomiteknologiaa liittolaisvaltioilleen.[1]
Wilson lausui kongressissa sanat: ”Se, mikä on hyväksi maalle, on hyväksi myös Generals Motorsille ja päinvastoin”. Tämä lause muuntui pian päinvastaiseen muotoon: ”Se, mikä on hyväksi General Motorsille, on hyväksi myös USA:lle”. Eisenhower kirjoitti kerran Wilsoniin suuttuneena työtoverilleen, että ostaisi jatkossa ainoastaan Plymoutheja.lähde?