Dark academia

Tässä artikkelissa aiomme tutkia syvällisesti Dark academia-aihetta, aihetta, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion viime vuosina. Dark academia on herättänyt suurta kiinnostusta ja keskustelua eri aloilla tieteestä politiikkaan, myös populaarikulttuuriin. Tässä artikkelissa tarkastelemme Dark academia:n eri puolia sen alkuperästä ja kehityksestä sen vaikutuksiin nykypäivän yhteiskuntaan. Lisäksi keskustelemme asiantuntijoiden mielipiteistä ja näkemyksistä aiheesta sekä Dark academia:n kanssa suoraan tekemisissä olevien henkilökohtaisista kokemuksista. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota lukijoille laaja käsitys Dark academia:stä ja rohkaista kriittistä pohdintaa tästä aiheesta, joka on niin tärkeä nykyään.

Ranskalainen Sélestatin humanistinen kirjasto edustaa dark academian ihailemaa tyyliä

Dark academia on lähinnä internetin ja mobiilisovellusten kautta levinnyt alakulttuuri, joka ihannoi vanhoja kirjoja, klassista taidetta ja akateemista sivistystä. Dark academia on noussut laajemmin suosituksi vuodesta 2020 lähtien. Siihen liittyy myös itsensä löytäminen sekä tiedon ja oppimisen arvostus.[1] [2] Dark academia nostalgisoi 1930- ja 1940-luvun muotia, vanhoja kirjoja, vinyylilevyjä ja klassista musiikkia. Dark academia on suosituinta Z-sukupolven edustajien keskuudessa. Alakulttuuri on saanut innoituksensa Donna Tarttin vuonna 1992 julkaistusta esikoisromaanista Jumalat juhlivat öisin.[3]

Katso myös

Lähteet

  1. Dark Academia Aesthetics Wiki - Fandom. Viitattu 7.5.2021. (englanniksi)
  2. Hanna Hantula: Näin #darkacademia tekee kirjoista ja lukemisesta seksikästä Yle Areena: Yleisradio. Viitattu 7.5.2021.
  3. Caroline Edwards: Dark Academia is the witchy literary aesthetic sweeping TikTok I-D Magazine. Viitattu 7.5.2021. (englanniksi)