Kesäaika



Koskaan ihmiskunnan historiassa ei ole ollut näin paljon tietoa Kesäaikaan vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas kuten nykyään Internetin ansiosta. Kuitenkin tämä pääsy kaikkeen liittyvään Kesäaikaan vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas ei ole aina helppoa. Kylläisyys, huono käytettävyys ja vaikeus erottaa oikeat ja väärät tiedot Kesäaikaan vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas niitä on usein vaikea voittaa. Tämä motivoi meitä luomaan luotettavan, turvallisen ja tehokkaan sivuston.

Meille oli selvää, että tavoitteemme saavuttamiseksi ei riittänyt, että meillä oli oikeaa ja varmennettua tietoa Kesäaikaan vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas . Kaikki, mistä olimme keränneet Kesäaikaan vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas piti myös esittää selkeästi, luettavalla tavalla, käyttökokemusta helpottavalla rakenteella, selkeällä ja tehokkaalla suunnittelulla sekä latausnopeudella etusijalla. Olemme varmoja, että olemme saavuttaneet tämän, vaikka pyrimme jatkuvasti tekemään pieniä parannuksia. Jos olet löytänyt sen, mistä olet löytänyt hyödyllistä Kesäaikaan vuonna 2023 tutustuminen: kattava opas ja olet tuntenut olosi mukavaksi, olemme erittäin iloisia, jos palaat scientiaen.com aina kun haluat ja tarvitset.

Maailmankartta. Euroopassa, suurimmassa osassa Pohjois-Amerikkaa, osissa Etelä-Amerikan eteläosaa ja Kaakkois-Australiaa sekä muutamassa muussa paikassa käytetään kesäaikaa. Suurin osa päiväntasaajan Afrikasta ja muutamasta muusta päiväntasaajan lähellä olevista paikoista ei ole koskaan käyttänyt kesäaikaa, koska vuodenaikoja ei leimaa rajuja muutoksia valossa. Muu maa-alue on merkitty aiemmin DST:tä käyttäväksi.
Kesäajan alueet:
  Aiemmin käytetty kesäaika
  Ei koskaan käytetty kesäaikaa

Kesäaika (STD), jota kutsutaan myös nimellä kesäaika, kesäaika (Yhdysvallat, Kanada ja Australia), tai kesäaika (Iso-Britannia, Euroopan unioni ja muut), on käytäntö siirtää kelloja (yleensä tunnilla) lämpiminä kuukausina, jotta pimeys laskeutuu myöhempään kellon aikaan. Se ei kirjaimellisesti tuota enemmän auringonvaloa. Tyypillinen kesäajan toteutus on siirtää kelloja tunnilla eteenpäin joko myöhään talvella tai keväällä ("kevät eteenpäin") ja siirtää kelloja yhdellä tunnilla taaksepäin syksyllä ("pudota takaisin") palataksesi normaaliaika. Tästä johtuen aikaisin keväällä on yksi 23-tuntinen ja syksyllä yksi 25-tuntinen päivä.

Ajatus valveillaoloajan sovittamisesta päivänvaloon kynttilöiden säästämiseksi esitettiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuonna 1784. yleisnero Benjamin Franklin. Satiirisessa kirjeessä toimittajalle Pariisin lehti, Franklin ehdotti, että herääminen aikaisemmin kesällä säästäisi kynttilän käytössä; ja laskenut huomattavia säästöjä. Vuonna 1895 uusiseelantilainen entomologi ja tähtitieteilijä George Hudson ehdotti ajatusta kellojen vaihtamisesta kahdella tunnilla joka kevät Wellingtonin filosofinen seura. Vuonna 1907 Britannian asukas William Willett esitti idean keinona säästää energiaa. Vakavan harkinnan jälkeen sitä ei toteutettu.

Vuonna 1908, Port Arthur Ontariossa, Kanadassa, nyt sulautettu Thunder Bay, aloitti DST:n käytön. 30. huhtikuuta 1916 alkaen Saksan valtakunta ja Itävalta-Unkari jokainen järjesti ensimmäisen valtakunnallisen toteutuksen lainkäyttöalueillaan. Monet maat ovat käyttäneet DST:tä useaan otteeseen sen jälkeen, erityisesti siitä lähtien 1970-luvun energiakriisi. Kesäaikaa ei yleensä havaita päiväntasaajan lähellä, missä auringonnousun ja -laskun ajat eivät vaihtele tarpeeksi perustellakseen sitä. Jotkut maat noudattavat sitä vain joillakin alueilla: esimerkiksi osa Australiaa tarkkailee sitä, kun taas toiset eivät. Sitä vastoin sitä ei havaita joissain paikoissa korkeilla leveysasteilla, koska auringonnousu- ja -laskuajat vaihtelevat suuresti ja yhden tunnin siirrolla ei suhteellisesti olisi paljon merkitystä. Yhdysvallat noudattaa sitä paitsi Havaijin ja Arizonan osavaltioita (jälkimmäisen sisällä kuitenkin Navajo-kansakunta noudattaa sitä liittovaltion käytännön mukaisesti). Vähemmistö maailman väestöstä käyttää kesäaikaa; Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa ja Karibialla ei yleensä ole.

perussyyt

Vesikello. Pieni ihmishahmo pitää osoitinta sylinteriin, johon on merkitty tunnit. Sylinteri on kytketty hammaspyörillä vesipyörään, joka myös kelluu, osa, joka tukee hahmoa.
Muinainen vesikello jonka avulla tuntien pituudet vaihtelevat vuodenajan mukaan.

Teollistuneet yhteiskunnat noudata yleensä kelloon perustuvaa aikataulua päivittäisissä toimissa, jotka eivät muutu vuoden aikana. Kellonaika, jolloin yksilöt aloittavat ja lopettavat työn tai koulun, sekä koordinointi joukkoliikenneesimerkiksi pysyvät vakiona ympäri vuoden. Sitä vastoin an maatalousyhteiskuntaHänen päivittäisiä työrutiinejaan ja henkilökohtaista käyttäytymistään säätelee todennäköisemmin päivänvalon pituus ja aurinkoaika, jotka muuttuvat kausittain maan takia aksiaalinen kallistus. Pohjois- ja eteläpuolella tropiikki, päivänvalo kestää pidempään kesällä ja lyhyempää sisällä talvi, jonka vaikutus kasvaa mitä kauemmaksi siirrytään ekvaattori.

Kun alueen kaikki kellot on nollattu synkronisesti yhden tunnin normaaliaikaa edellä, kelloon perustuvaa aikataulua noudattavat yksilöt heräävät tuntia aikaisemmin kuin muuten – tai pikemminkin tunnin verran pimeyttä aikaisemmin; he aloittavat ja suorittavat päivittäiset työrutiinit tuntia päivänvaloa aikaisemmin: heillä on käytettävissään ylimääräinen tunti päivänvaloa työpäivän jälkeen. Heillä on yksi tunti vähemmän päivänvaloa työpäivän alussa, mikä tekee käytännöstä vähemmän käytännöllistä talvella.

Kesäajan kannattajat väittävät, että useimmat ihmiset pitävät parempana kesäajan lisäämistä tyypillisen "yhdeksästä viiteen"työpäivä. Kannattajat ovat myös väittäneet, että kesäaika laskee energiankulutus vähentämällä valaistuksen ja lämmityksen tarvetta, mutta todellinen vaikutus energian kokonaiskäyttöön on kiistanalainen.

Näennäisen ajan muutosta motivoi myös käytännöllisyys. Esimerkiksi Amerikan lauhkeilla leveysasteilla aurinko nousee noin 04 kesäpäivänseisauksen aikaan ja laskee noin klo 30. Koska useimmat ihmiset nukkuvat kello 19, on käytännöllisempää teeskennellä, että 30 on itse asiassa 04, jolloin ihmiset voivat herätä lähellä auringonnousua ja olla aktiivisia iltavaloissa.

Ajan manipulointi korkeammilla leveysasteilla (esim. Nunavut, Skandinaviaja Alaska) ei juurikaan vaikuta päivittäiseen elämään, koska alemmille leveysasteille verrattuna päivän ja yön pituus vaihtelee voimakkaammin eri vuodenaikoina. Auringonnousu- ja -laskuajat muuttuvat huomattavasti epätasapainoisiksi normaaleista työajoista riippumatta kellon manipuloinnista.

DST on samoin vähän käyttökelpoinen paikoissa lähellä päiväntasaajaa, koska näillä alueilla päivänvalossa on vain pieni vaihtelu vuoden aikana.[muokkaa] Vaikutus vaihtelee myös sen mukaan, kuinka kaukana idässä tai lännessä sijainti on sen sisällä aikavyöhyke, jossa aikavyöhykkeen itäpuolella olevat paikat hyötyvät enemmän kesäajasta kuin paikat kauempana lännestä samalla aikavyöhykkeellä. Myöskään kesäaika ei ole kovin käytännöllistä sellaisissa paikoissa, kuten Kiinassa, joka – huolimatta sen tuhansien kilometrien leveydestä – sijaitsee kaikki yhdellä aikavyöhykkeellä hallituksen mandaattia kohti.

Historia

Muinaiset sivilisaatiot sopeutuivat aurinkoon joustavammin kuin kesäaika, jakaen päivänvalon usein 12 tuntiin päiväajasta riippumatta, niin että jokainen päivänvalotunti pitenee asteittain kevään aikana ja lyheni syksyllä. Esimerkiksi Roomalaiset pitivät aikaa with vesikellot joilla oli eri asteikot vuoden eri kuukausille; Rooman leveysasteella, kolmas tunti auringonnoususta (hora tertia) alkoi klo 09:02 aurinkoaika ja kesti 44 minuuttia talvella päivänseisaus, mutta kesäpäivänseisauksen aikaan se alkoi kello 06:58 ja kesti 75 minuuttia. 14-luvulta lähtien yhtä pitkät siviilitunnit syrjäyttivät epätasaiset, joten siviiliaika ei enää vaihdella sesongin mukaan. Epätasaisia ​​tunteja käytetään edelleen muutamissa perinteisissä ympäristöissä, kuten luostareissa Athos-vuori ja juutalaisissa seremonioissa.

Sumea pää ja hartiat kuva 40-vuotiaasta miehestä, jolla on viikset.
George Hudson keksi modernin DST:n ja ehdotti sitä ensimmäisen kerran vuonna 1895.

Benjamin Franklin julkaisi sananlaskun "aikaisin nukkumaanmeno ja aikaisin nouseminen tekee miehen terveeksi, rikkaaksi ja viisaaksi". ja julkaisi kirjeen Journal de Paris amerikkalaisena aikanaan lähettiläs Ranskaan (1776–1785) ehdottaen, että pariisilaiset säästävät kynttilöitä nousemalla aikaisemmin käyttämään aamuauringonvaloa. Tämä vuoden 1784 satiiri ehdotti ikkunaluukkujen verottamista, kynttilöiden säätämistä ja yleisön herättämistä kirkonkellojen soittelulla ja tykeillä auringonnousun aikaan. Yleisestä väärinkäsityksestä huolimatta Franklin ei itse asiassa ehdottanut kesäaikaa; 18-luvun Euroopassa ei ollut edes tarkkoja aikatauluja. Tämä kuitenkin muuttui, kun rautatieliikenne ja viestintäverkot vaativat Franklinin päivinä tuntemattoman ajan standardointia.

Vuonna 1810 Espanjan kansalliskokous Cádizin Cortes antoi määräyksen, joka siirsi tiettyjä kokousaikoja tunnilla eteenpäin 1. - 30. välisenä aikana vuodenaikojen vaihtelun vuoksi, mutta se ei muuttanut kelloja. Se myönsi myös, että yksityiset yritykset muuttivat aukioloaikojaan päivänvalon olosuhteisiin sopivaksi, mutta he tekivät sen omasta tahdostaan.

Uuden-Seelannin entomologi George Hudson ensimmäinen ehdotettu moderni DST. Hänen vuorotyönsä antoi hänelle vapaa-aikaa hyönteisten keräämiseen ja sai hänet arvostamaan päivänvaloa työajan jälkeen. Vuonna 1895 hän esitti paperin Wellingtonin filosofinen seura ehdottaa kahden tunnin kesävuoroa, ja sitä kohtaan osoitettiin suurta kiinnostusta Christchurch; hän jatkoi vuoden 1898 paperilla. Monet julkaisut antavat DST-ehdotuksen tunnustetulle englantilaiselle rakentajalle ja ulkoilumiehelle William Willett, joka keksi itsenäisesti kesäajan vuonna 1905 aamiaista edeltävällä kyydillä, kun hän havaitsi kuinka monet lontoolaiset nukkuivat suuren osan kesäpäivästä. Willett oli myös innokas golfaaja, joka ei pitänyt kierroksen lyhentämisestä iltahämärässä. Hänen ratkaisunsa oli siirtää kelloa kesäkuukausina, ja hän julkaisi ehdotuksen kaksi vuotta myöhemmin. Liberaalipuolueen kansanedustaja Robert Pearce otti ehdotuksen esille ja esitti ensimmäisen kesäaikalain Britannian alahuoneelle 12. helmikuuta 1908. Valittu komitea perustettiin tutkimaan asiaa, mutta Pearcen lakiehdotuksesta ei tullut lakia ja useat muut lakiehdotukset epäonnistuivat seuraavina vuosina. Willett edusti ehdotusta Isossa-Britanniassa kuolemaansa asti vuonna 1915.

DST otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Yhdysvalloissa energian säästämiseksi ensimmäisen maailmansodan aikana Yhdistyneet sikariliikkeet)

Port Arthur, OntarioKanada oli ensimmäinen kaupunki maailmassa, joka sääti kesäajan 1. heinäkuuta 1908. Tätä seurasi Orillia, Ontario, esitteli William Sword Frost ollessaan pormestari vuosina 1911–1912. Ensimmäiset osavaltiot ottavat DST:n käyttöön (German: kesäaika) kansallisesti olivat ne Saksan valtakunta ja se on ensimmäinen maailmansota liittolainen Itävalta-Unkari alkaen 30. huhtikuuta 1916, keinona säästää hiiltä sodan aikana. Iso-Britannia, suurin osa siitä liittoutuneet, ja monet eurooppalaiset neutraalit seurasivat pian. Venäjä ja muutamat muut maat odottivat seuraavaan vuoteen, ja Yhdysvallat otti kesäajan käyttöön vuonna 1918. Useimmat lainkäyttöalueet luopuivat kesäajasta sodan päättymisen jälkeisinä vuosina vuonna 1918, lukuun ottamatta Kanadaa, Iso-Britanniaa, Ranskaa, Irlantia ja poikkeuksia. Yhdysvallat. Siitä tuli yleistä aikana World War II (jotkut maat ottivat käyttöön kaksinkertaisen kesäajan), ja se otettiin laajalti käyttöön Amerikassa ja Euroopassa 1970-luvulta lähtien. 1970-luvun energiakriisi. Sen jälkeen maailma on nähnyt monia säädöksiä, mukautuksia ja kumouksia.

Yhdysvalloissa on yleinen myytti, että DST otettiin ensimmäisen kerran käyttöön maanviljelijöiden hyödyksi. Todellisuudessa maanviljelijät ovat olleet yksi vahvimmista lobbaus ryhmiä DST:tä vastaan ​​sen ensimmäisen käyttöönoton jälkeen. Maatalouden aikatauluihin vaikuttavat tekijät, kuten aamu kaste ja maitokarjalypsämisvalmiuden määrää viime kädessä aurinko, joten ajanmuutos tuo tarpeettomia haasteita.

DST otettiin ensimmäisen kerran käyttöön Yhdysvalloissa Normaaliaikalaki 1918, sodanaikainen toimenpide seitsemän kuukauden ajan ensimmäisen maailmansodan aikana, jotta päiväsaikoja voitaisiin lisätä energiavarojen säästämiseksi. Ympärivuotinen kesäaika tai "Sota-aika", otettiin käyttöön uudelleen toisen maailmansodan aikana. Sodan jälkeen paikalliset lainkäyttöalueet saivat vapaasti valita, noudattavatko ne DST:tä ja milloin ne Yhtenäinen aikalaki joka standardoi kesäajan vuonna 1966. Pysyvä kesäaika säädettiin talveksi 1974, mutta lasten pimeässä kouluun menossa ja työssäkäyvistä työmatkoista ja työpäivän aloittamisesta pimeässä talvikuukausina valitettiin, ja se kumottiin vuotta myöhemmin.

menettely

Kaavio kellosta, joka näyttää siirtymisen 02:00 - 03:00
Kun DST-havainto alkaa, kelloja siirretään tunnilla eteenpäin (ikään kuin yksi tunti ohitettaisiin) hyvin varhain aamulla.
Kaavio kellosta, joka näyttää siirtymisen 03:00 - 02:00
Kun kesäaikahavainto päättyy ja normaaliaikahavainto jatkuu, kelloja käännetään tunti taaksepäin (ikään kuin toistetaan yksi tunti) hyvin varhain aamulla. Tarkat kellonvaihdon ajat vaihtelevat lainkäyttöalueen mukaan.

Asianomaiset viranomaiset ajoittavat yleensä kellonmuutokset tapahtuvaksi (tai pian sen jälkeen) keskiyö, ja viikonloppuna, jotta arkipäivän aikataulut vähenevät. Tunnin vaihto on tavallista, mutta aiemmin on käytetty kahdenkymmenen minuutin ja kahden tunnin vaihtoja. Kaikissa maissa, joissa kesäaikaa noudatetaan kausiluontoisesti (ts. kesällä eikä talvella), kelloa siirretään keväällä normaaliajasta kesäaikaan ja syksyllä käännetään kesäajasta takaisin normaaliaikaan. Käytäntö siis vähentää siviilituntien määrää kevätmuutospäivänä ja lisää siviilituntien määrää syysmuutospäivänä. Keskiyön vaihteeksi keväällä paikallisen ajan digitaalinen näyttö näyttäisi hyppäävän 23:59:59.9:stä 01:00:00.0:aan. Saman syksyn kellon kohdalla paikallinen aika näyttäisi toistavan keskiyötä edeltävää tuntia, eli se hyppää 23:59:59.9:stä 23:00:00.0:aan.

Useimmissa maissa, joissa noudatetaan kausittaista kesäaikaa, talvella havaittu kello on laillisesti nimeltään "normaaliaika". aikavyöhykkeiden standardoinnin mukaisesti sopia paikallinen keskiaika lähellä kunkin alueen keskustaa. Poikkeus on Irlannissa, jossa sen talvikellolla on sama siirtymä (UTC ± 00: 00) ja virallinen nimi kuten Isossa-Britanniassa (Greenwichin aika) — mutta vaikka sen kesäkellossa on myös sama siirtymä kuin Britannian (UTC + 01: 00), sen virallinen nimi on Irlannin normaaliaika toisin kuin Brittiläinen kesäaika.

Vaikka useimmat maat, jotka vaihtavat kelloja kesäaikaan, noudattavat normaaliaikaa talvella ja kesäaikaa kesällä, Marokko noudattaa (vuodesta 2019) kesäaikaa joka kuukausi, mutta Ramadan. Pyhän kuukauden aikana (jonka päivämäärän määrää kuukalenteri ja siten liikkuu vuosittain suhteessa Gregoriaaninen kalenteri), maan siviilikellot havaitsevat Länsi-Euroopan aikaa (UTC+00:00, joka peittää maantieteellisesti suurimman osan maasta). Tämän kuun lopussa sen kelloja käännetään eteenpäin Länsi-Euroopan kesäaika (UTC+01:00), jossa ne pysyvät seuraavan vuoden pyhän kuukauden paluuseen asti.

Kellojen vaihtamisaika vaihtelee lainkäyttöalueilla. Jäsenet Euroopan unioni Suorita koordinoitu muutos vaihtaen kaikki vyöhykkeet samalla hetkellä, klo 01:00 Koordinoitu maailmanaika (UTC), mikä tarkoittaa, että se muuttuu klo 02:00 Keski -Euroopan aikaa (CET), joka vastaa kello 03:00 Itä-Euroopan aikaa (EET). Tämän seurauksena aikaerot Euroopan aikavyöhykkeiden välillä pysyvät vakiona. Pohjois-Amerikan kellonvaihdon koordinaatio eroaa siten, että jokainen lainkäyttöalue vaihtuu klo 02:00 paikallista aikaa, mikä aiheuttaa väliaikaisesti epätavallisia eroja siirtymissä. Esimerkiksi, Vuoristoaika on yksi tunti syksyllä nolla tuntia edellä Tyynenmeren aika tavanomaisen tunnin etuajassa, ja keväällä yhden tunnin kohdalla se on kaksi tuntia edellä Tyynenmeren aikaa yhden sijaan. Myös syksyn kesäaikaan siirtymisen aikana kello 01:00 ja 01:59:59 välinen tunti esiintyy kahdesti millä tahansa aikavyöhykkeellä, kun taas lopputalven tai kevään siirtyessä normaalista kesäaikaan tunti 02:00 ja 02:59:59 välillä katoaa.

Päivämäärät, jolloin kellot vaihtuvat, vaihtelevat sijainnin ja vuoden mukaan. Näin ollen myös alueiden väliset aikaerot vaihtelevat ympäri vuoden. Esimerkiksi Keski-Euroopan aika on yleensä kuusi tuntia edellä Pohjois-Amerikan itäinen aika, lukuun ottamatta muutamaa viikkoa maaliskuussa ja loka-/marraskuussa, kun taas Yhdistyneen kuningaskunnan ja Manner-Chilen välillä voi olla viisi tuntia eroa pohjoisen kesän aikana, kolme tuntia eteläisenä kesänä ja neljä tuntia muutaman viikon ajan vuodessa. Vuodesta 1996, Euroopan kesäaika on havaittu maaliskuun viimeisestä sunnuntaista lokakuun viimeiseen sunnuntaihin; Aiemmin säännöt eivät olleet yhdenmukaisia ​​kaikkialla Euroopan unionissa. Vuodesta 2007 alkaen suurin osa Yhdysvalloista ja Kanadasta havaitsi kesäaikaa maaliskuun toisesta sunnuntaista marraskuun ensimmäiseen sunnuntaihin, lähes kaksi kolmasosaa vuodesta. Lisäksi alkamis- ja päättymispäivämäärät ovat karkeasti päinvastaisia ​​pohjoisen ja eteläisen pallonpuoliskon välillä, koska kevät ja syksy ovat siirtyneet kuudella kuukaudella. Esimerkiksi Manner-Chile noudattaa kesäaikaa lokakuun toisesta lauantaista maaliskuun toiseen lauantaihin siirtymäaikojen ollessa klo. 24: 00 paikallista aikaa. Joissakin maissa aikaa säätelevät maan alueelliset lainkäyttöalueet siten, että jotkut lainkäyttöalueet muuttuvat ja toiset eivät. tämä on tällä hetkellä tilanne Australiassa, Kanadassa ja Yhdysvalloissa.

Vuodesta toiseen kellonvaihtopäivät voivat myös siirtyä poliittisista tai sosiaalisista syistä. The Uniform Time Act vuodelta 1966 virallistettiin Yhdysvaltojen kesäajan tarkkailujakso kuudeksi kuukaudeksi (se oli aiemmin ilmoitettu paikallisesti); tätä ajanjaksoa pidennettiin seitsemään kuukauteen vuonna 1986 ja sitten kahdeksaan kuukauteen vuonna 2005. Vuoden 2005 laajennus johtui osittain makeisteollisuuden lobbaajista, jotka pyrkivät lisäämään voittoja Halloween (31. lokakuuta) kesäajan kuluessa. Lähihistoriassa Australian osavaltioiden lainkäyttöalueet eivät vain muuttuneet eri paikallisina aikoina, vaan joskus eri päivinä. Esimerkiksi vuonna 2008 useimmat kesäaikaa havainneet osavaltiot muuttivat kelloja eteenpäin 5. lokakuuta, mutta Western Australia muutettu 26. lokakuuta.

Politiikka, uskonto ja urheilu

Kesäajan käsite on aiheuttanut kiistaa sen varhaisista ehdotuksista lähtien. Winston Churchill väitti, että se laajentaa "mahdollisuuksia etsiä terveyttä ja onnellisuutta miljoonien tässä maassa asuvien ihmisten keskuudessa" ja asiantuntijat ovat kutsuneet sitä "Daylight Slaving Time". Vähittäiskauppa, urheilu ja matkailu edut ovat historiallisesti suosineet kesäaikaa, kun taas maatalous ja iltaviihde (ja jotkut uskonnolliset ryhmät) ovat vastustaneet sitä; energiakriisit ja sodat saivat sen käyttöönoton.

Willettin vuoden 1907 ehdotuksen kohtalo kuvaa useita poliittisia kysymyksiä. Se keräsi monia kannattajia, mm Arthur Balfour, Churchill, David Lloyd George, Ramsay MacDonald, Kuningas Edward VII (joka käytti puolen tunnin kesäaikaa tai "Sandringhamin aikaa" Sandringhamissa), toimitusjohtaja Harrodsja National Bank Ltd:n johtaja. Oppositio osoittautui kuitenkin vahvemmaksi, pääministeri mukaan lukien HH Asquith, William Christie ( Tähtitieteilijä Royal), George Darwin, Napier Shaw (ilmatieteen laitoksen johtaja), monet maatalousjärjestöt ja teatterinomistajat. Monien kuulemisten jälkeen parlamentaarinen valiokunta hylkäsi ehdotuksen tiukasti vuonna 1909. Willettin liittolaiset esittelivät samanlaisia ​​lakiehdotuksia joka vuosi vuodesta 1911 vuoteen 1914, turhaan. Ihmiset Yhdysvalloissa osoittivat vielä enemmän skeptisyyttä; Andrew Peters esitteli DST-lakiesityksen edustajainhuoneelle toukokuussa 1909, mutta se kuoli pian valiokunnassa.

Julisteessa "VOITTO! KONGRESSI KÄYTÖSSÄ KESÄSÄÄSTÖLAKUNTA", jossa setä Sam kääntää kelloa kesäaikaan, kun kellopäinen hahmo heittää hattuaan ilmaan. Figuurin kellotaulussa lukee "YKSI TUNTI LISÄVALOA". Alateksti sanoo "Hanki kuokkasi valmiiksi!"
Jälleenmyyjät suosivat yleensä kesäaikaa; Yhdistyneet sikariliikkeet tervehti vuoden 1918 DST-laskua.

Saksa yhdessä sen liittolaisia tiennäyttäjänä kesäajan käyttöönotossa (German: kesäaika) aikana ensimmäinen maailmansota 30. huhtikuuta 1916, tavoitteena lievittää sodanaikaisesta hiilipulasta ja ilmahyökkäysten sähkökatkoksista johtuvia vaikeuksia. Poliittinen yhtälö muuttui muissa maissa; Yhdistynyt kuningaskunta käytti kesäaikaa ensimmäisen kerran 21. toukokuuta 1916. Yhdysvaltain vähittäismyynti- ja valmistusintressit – johdolla Pittsburgh teollisuusmies Robert Garland – alkoi pian lobbata DST:n puolesta, mutta rautatiet vastustivat ideaa. USA:n liittyminen sotaan vuonna 1917 voitti vastalauseet, ja DST alkoi vuonna 1918.

Ensimmäisen maailmansodan loppu toi muutoksen kesäajan käyttöön. Maanviljelijät eivät edelleenkään pitäneet DST:stä, ja monet maat kumosivat sen – kuten Saksa itse, joka pudotti kesäajan vuodesta 1919 vuoteen 1939 ja 1950 vuoteen 1979. Iso-Britannia osoittautui poikkeukseksi; se säilytti DST valtakunnallisesti, mutta mukautti siirtymäpäivämääriä vuosien varrella useista syistä, mukaan lukien erityissäännöt 1920- ja 1930-luvuilla kellojen siirtojen välttämiseksi pääsiäisaamuisin. Vuodesta 2009 lähtien kesäaika alkoi vuosittain maaliskuun viimeisenä sunnuntaina alle a eurooppalainen yhteisö direktiiviä, joka voi olla pääsiäissunnuntai (kuten vuonna 2016). Yhdysvalloissa kongressi kumosi kesäajan vuoden 1919 jälkeen. Presidentti Woodrow Wilson– Willettin kaltainen innokas golfaaja – vetosi kumoamiseen kahdesti, mutta hänen toinen vetonsa ohitettiin. Vain muutama Yhdysvaltain kaupunki säilytti kesäajan paikallisesti, mukaan lukien New York (jotta sen rahoituspörssit voisivat ylläpitää tunnin arbitraasikauppaa Lontoon kanssa), Chicago ja Cleveland (Pidäkseen New Yorkin tahdissa). Wilsonin seuraaja presidenttinä Warren G. Harding, vastusti DST:tä "petoksena" ja perusteli, että ihmisten pitäisi sen sijaan nousta ylös ja mennä töihin aikaisemmin kesällä. Hän määräsi District of Columbian liittovaltion työntekijät aloittamaan työt kello 8 aamulla eikä kello 9 kesällä 1922. Jotkut yritykset seurasivat esimerkkiä, vaikka monet muut eivät; koetta ei toistettu.

Sen jälkeen, kun Saksa hyväksyi DST:n vuonna 1916, maailma on nähnyt monia DST-säädöksiä, mukautuksia ja kumouksia, joihin liittyy samanlainen politiikka. - ajan historia Yhdysvalloissa ominaisuuksia DST molempien aikana maailmansodat, mutta rauhanajan kesäaikaa ei standardoitu ennen vuotta 1966. pyhä Paavali ja Minneapolis, Minnesota, pidettiin eri aikoina kaksi viikkoa toukokuussa 1965: pääkaupunki päätti siirtyä kesäaikaan, kun taas Minneapolis päätti noudattaa osavaltion lain määräämää myöhempää päivämäärää. 1980-puolivälissä Clorox ja 7-Eleven tarjosi ensisijaisen rahoituksen Daylight Saving Time Coalitionille vuoden 1987 US DST:n laajentamisen takana. Molemmat senaattorit Idaho, Larry Craig ja Mike Crapo, äänesti sen puolesta sillä oletuksella, että pikaruokaravintolat myyvät enemmän ranskalaisia ​​perunoita (valmistettu Idahon perunoista) kesän aikana.

A kansanäänestys kesäajan käyttöönotosta tapahtui Queensland, Australia, vuonna 1992, kolmen vuoden kesäajan kokeilun jälkeen. Se hylättiin 54.5 prosentin "ei"-äänillä, alueelliset ja maaseutualueet vastustivat jyrkästi ja kaakkoisosan suurkaupunkialueet puolesta.

Vuonna 2005 Sporting Goods Manufacturers Association ja National Association of Convenience Stores onnistuneesti lobbannut vuoden 2007 laajentamista US DST:hen.

Joulukuussa 2008 the Kesäaika Kaakkois-Queenslandissa (DS4SEQ) poliittinen puolue rekisteröitiin virallisesti Queenslandissa, ja se puoltaa kahden aikavyöhykkeen järjestelyn käyttöönottoa kesäaikaa varten Kaakkois Queensland, kun taas muu osavaltio säilytti normaaliajan. DS4SEQ kilpaili maaliskuussa 2009 Queenslandin osavaltion vaaleissa 32 ehdokkaalla ja sai yhden prosentin. osavaltion ennakkoäänestys, mikä vastaa noin 2.5 prosenttia 32:sta kiistanalaisen äänestäjän välillä. Kolmen vuoden kokeilun jälkeen yli 55 % länsi-Australialaisista äänesti DST:tä vastaan ​​vuonna 2009, ja maaseutualueet vastustivat voimakkaasti. Queensland Independent jäsen Peter Wellington esitteli Kesäaika Kaakkois-Queenslandin kansanäänestykseen 2010 Queenslandin parlamenttiin 14. huhtikuuta 2010 sen jälkeen, kun poliittinen puolue DS4SEQ oli pyytänyt kansanäänestystä seuraavissa osavaltiovaaleissa kesäajan käyttöönotosta Kaakkois-Queenslandissa kahden aikavyöhykkeen järjestelyn mukaisesti. Queenslandin parlamentti hylkäsi Wellingtonin lain 15. kesäkuuta 2011.

Vuonna 2003 Yhdistyneen kuningaskunnan Royal Society for the Prevention of Accidents kannatti ehdotusta noudattaa ympärivuotista kesäaikaa, mutta jotkut teollisuudenalat, jotkut postityöntekijät ja maanviljelijät ja erityisesti Yhdistyneen kuningaskunnan pohjoisilla alueilla asuvat ovat vastustaneet sitä.

Venäjä julisti vuonna 2011, että se pysyy kesällä koko vuoden.UTC + 4: 00); Valko-Venäjä teki samanlaisen julistuksen. ( Neuvostoliitto oli toiminut vakituisesti "kesäaika" vuodesta 1930 ainakin vuoteen 1982.) Venäjän suunnitelma aiheutti laajaa valitusta talviaamujen pimeyden vuoksi, joten se hylättiin vuonna 2014. Maa muutti kellonsa normaaliaikaan (UTC + 3: 00) 26. lokakuuta 2014, aikoen oleskella siellä pysyvästi.

Yhdysvalloissa, Arizona (lukuun ottamatta Navajo-kansaa), Havaijija viisi asuttua aluetta (Amerikan Samoa, Guam, Puerto Rico, The Pohjois-Mariaanit, ja Yhdysvaltain Neitsytsaaret) eivät osallistu kesäaikaan. Indiana aloitti kesäaikaan osallistumisen vasta vuonna 2006. Vuodesta 2018 lähtien Floridan republikaanien senaattori Marco Rubio on toistuvasti jättänyt laskuja kesäajan pidentämiseksi pysyvästi talveksi, mutta tuloksetta.

Meksikossa noudatettiin kesäaikaa vuodesta 1996 alkaen. Vuoden 2022 lopulla maan kellot "pudottivat taaksepäin" viimeisen kerran pysyvän normaaliajan palauttamiseksi.

Uskonto

Jotkut uskonnolliset ryhmät ja yksilöt ovat vastustaneet DST:tä uskonnollisista syistä. Uskonnollisille muslimeille ja juutalaisille se tekee uskonnollisista käytännöistä, kuten rukouksesta ja paastoamisesta, vaikeampaa tai hankalampaa. Jotkut muslimimaat, kuten Marokko, ovat väliaikaisesti luopuneet kesäajasta ramadanin aikana.

In Israel, DST on ollut kiistakohta uskonnollisen ja maallisen välillä, mikä on johtanut vaihteluihin vuosien varrella ja lyhyemmällä kesäaikakaudella kuin EU:ssa ja Yhdysvalloissa. Uskonnolliset juutalaiset suosivat lyhyempää kesäaikaa johtuen kesäajan viivästymisestä aamurukoukset, mikä on ristiriidassa normaalin työskentelyn ja aukioloajat. Lisäksi kesäaika päättyy ennen Yom Kippur (25 tunnin paastopäivä, joka alkaa ja päättyy auringonlaskun aikaan, josta suuri osa kuluu rukoillen synagogassa, kunnes paasto päättyy auringonlaskun aikaan), koska DST johtaisi siihen, että päivä päättyisi myöhemmin, mikä monien mielestä tekee siitä vaikeampaa.

Yhdysvalloissa ortodoksiset juutalaiset ryhmät ovat vastustaneet DST:n pidentämistä, as well as a 2022 bipartisan bill that would make DST permanent, saying it will "interfere with the ability of members of our community to engage in congregational prayers and get to their places of work on time."

tehosteet

Pysyvä mies kolmiosaisessa puvussa kameraa päin. Hän on noin 60-vuotias ja kalju ja viikset. Hänen vasen kätensä on housujen taskussa ja oikea kätensä rintansa edessä pitäen taskukelloaan.
William Willett ehdotti itsenäisesti kesäaikaa vuonna 1907 ja puolusti sitä väsymättä.

DST:n kannattajat väittävät yleensä, että se säästää energiaa, edistää ulkoilua iltaisin (kesällä) ja on siksi hyvä fyysiselle ja psyykkiselle terveydelle, vähentää liikenneonnettomuuksia, vähentää rikollisuutta tai on hyväksi liiketoiminnalle. Vastustajat väittävät, että todelliset energiansäästöt ovat epäselviä.[muokkaa]

Vuoden 2017 meta-analyysissä 44 tutkimuksesta havaittiin, että DST säästää sähköä 0.3 % päivinä, jolloin DST on voimassa. Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että DST lisää moottorin polttoaineen kulutusta, mutta 2008 Yhdysvaltain energiaministeriö Raportissa ei havaittu merkittävää lisäystä moottoribensiinin kulutuksessa Yhdysvalloissa vuonna 2007 tehdyn DST:n laajentamisen vuoksi. DST:n varhainen tavoite oli vähentää iltakäyttöä hehkulamppu, kerran ensisijainen sähkön käyttö. Vaikka energiansäästö on edelleen tärkeä tavoite, energiankäyttötavat ovat muuttuneet suuresti sen jälkeen. Sähkön käyttöön vaikuttavat suuresti maantiede, ilmasto ja talous, joten yhdessä paikassa tehdyn tutkimuksen tulokset eivät välttämättä liity toiseen maahan tai ilmastoon.

Myöhempien auringonlaskun aikojen uskotaan vaikuttavan käyttäytymiseen; esimerkiksi lisäämällä osallistumista koulun jälkeisiin urheiluohjelmiin tai ulkoilmaurheiluun, kuten golfiin, ja osallistumista ammattiurheilutapahtumiin. Kesäajan kannattajat väittävät, että enemmän päivänvalotunteja tyypillisen työpäivän lopun ja illan välillä saa ihmiset kuluttamaan muita tavaroita ja palveluita.

Monet maanviljelijät vastustavat erityisesti kesäaikaa maidontuottajat koska niiden lehmien lypsytavat eivät muutu ajan myötä. ja muut, joiden kellonajat on laskenut aurinko. Koululaisista, jotka ovat aamulla ulkona pimeässä myöhäisten auringonnousujen vuoksi, ollaan huolissaan. DST vahingoittaa myös parhaiden televisiolähetysten luokituksia, ajamat ja muut teatterit.

On väitetty, että kellonsiirrot korreloivat vähentyneiden kanssa taloudellinen tehokkuusja että vuonna 2000 kesäaika vaikutti arviolta 31 miljardin dollarin yhden päivän tappioon Yhdysvaltain pörssissä, Toiset ovat väittäneet, että havaitut tulokset riippuvat metodologiasta ja kiisti havainnot, vaikka alkuperäiset kirjoittajat ovat kiistäneet kiistanalaisten esittämät kohdat.

terveys

Ajansiirroilla on mitattavissa olevia haitallisia vaikutuksia ihmisten terveyteen. Sen on osoitettu häiritsevän ihmistä vuorokausirytmi, vaikuttaa kielteisesti ihmisten terveyteen prosessissa, ja että vuotuiset kesäajan siirtymät voivat lisätä terveysriskejä, kuten sydänkohtaus, ja liikenneonnettomuudet.

2017-tutkimus American Economic Journal: Applied Economics arvioi, että "siirtymä kesäaikaan aiheutti yli 30 kuolemaa 275 miljoonan dollarin yhteiskunnallisilla kustannuksilla vuosittain", pääasiassa lisääntyneen unen puutteen vuoksi.

Korrelaatio kellonsiirtojen ja liikenneonnettomuuksien lisääntymisen välillä on havaittu Pohjois-Amerikassa ja Isossa-Britanniassa, mutta ei Suomessa tai Ruotsissa. Neljässä raportissa on havaittu, että tämä vaikutus on pienempi kuin liikennekuolemien yleinen väheneminen. In 2018, Euroopan parlamentti, tarkastelee DST:n mahdollista lakkauttamista, hyväksyi syvällisemmän arvioinnin, jossa tutkittiin ihmiskehon vuorokausirytmien häiriöitä ja joka antoi näyttöä siitä, että DST-aikasiirtymien ja akuutin sydäninfarktin esiintymistiheyden, erityisesti vähäisen lisääntymisen välillä on yhteys. ensimmäisellä viikolla kevätvuoron jälkeen. Alankomaissa tehdyssä tutkimuksessa todettiin kuitenkin päinvastainen tai vähäinen vaikutus, toisin kuin suurin osa tutkimuksista. Jotkut ehdottavat, että ympärivuotinen normaaliaika (ei ympärivuotinen kesäaika) on kansanterveyden ja turvallisuuden kannalta ensisijainen vaihtoehto. Kellonsiirtojen todettiin lisäävän sydänkohtauksen riskiä 10 prosenttia, ja häiritä unta ja heikentää sen tehokkuutta. Vaikutukset kausivaihteluun vuorokausirytmin voi olla vakava ja kestää viikkoja.

Sosiaaliset suhteet

DST todennäköisesti vähentää joitakin rikollisuuden muotoja, kuten ryöstö ja seksuaalinen väkivalta, koska vähemmän mahdollisia uhreja on ulkona hämärän jälkeen. Keinotekoisella ulkovalaistuksella on marginaalinen ja joskus jopa ristiriitainen vaikutus rikollisuuteen ja rikollisuuden pelkoon.

Vuonna 2022 julkaistu Ben Simonin, Vallatin, Rossin ja Walkerin julkaisu kolmesta toistavasta tutkimuksesta yksilöistä, yksilöiden välillä ja transektoituvista yhteiskunnista osoittaa, että unen menetys vaikuttaa ihmisen motivaatioon auttaa muita, mikä fMRI löydökset "liittyvät sosiaalisen kognition aivoverkoston avainsolmujen deaktivoitumiseen, mikä helpottaa prososiaalisuutta". Lisäksi he havaitsivat analysoimalla yli 3 miljoonaa todellista hyväntekeväisyyslahjoitusta, että kesäaikaan siirtymisen aiheuttama unen menetys vähentää altruistista antamista kontrolleihin verrattuna (jotka ovat valtioita, jotka eivät ota käyttöön kesäaikaa). He päättelevät, että vaikutukset osuustoiminnalliseen kansalaisyhteiskuntaan ovat "ei-triviaaleja".

Cho, Barnes ja Guanara tutkimuksessaan, joka myös käytti hyväkseen unen manipulointia keväällä kesäaikaan siirtymisen vuoksi, analysoivat arkistodataa Yhdysvaltain liittovaltion tuomioistuinten määräämistä oikeudellisista rangaistuksista, jotka osoittivat, että unen puutteesta kärsiville tuomareille määrättiin ankarampia rangaistuksia.

Haittoja

DST:n kellonsiirtojen haittapuolena on monimutkaisuus. Ihmisten on muistettava vaihtaa kellonsa; tämä voi olla aikaa vievää, erityisesti mekaanisten kellojen kohdalla, joita ei voida siirtää taaksepäin turvallisesti. Ihmisten, jotka työskentelevät yli aikavyöhykkeiden rajojen, on seurattava useita kesäajan sääntöjä, koska kaikki sijainnit eivät noudata kesäaikaa tai sitä samalla tavalla. Kalenteripäivän pituus muuttuu; se ei ole enää aina 24 tuntia. Häiriöt kokouksissa, matkoissa, lähetyksissä, laskutusjärjestelmissä ja asiakirjojen hallinnassa ovat yleisiä ja voivat olla kalliita. Syksyllä kello 02:00 - 01:00 kello lukee aikoja välillä 01:00:00 - 01:59:59 kahdesti, mikä saattaa aiheuttaa sekaannusta.

kunnostamisen

Jotkut kellonsiirtoon liittyvät ongelmat voitaisiin välttää säätämällä kelloja jatkuvasti tai ainakin vähitellen-esimerkiksi Willett ehdotti aluksi viikoittaisia ​​20 minuutin siirtymiä, mutta tämä lisäisi monimutkaisuutta, eikä sitä ole koskaan toteutettu. DST perii ja voi suurentaa normaaliajan haittoja. Esimerkiksi kun luet a aurinkokello, se on kompensoitava yhdessä aikavyöhykkeen ja luonnollisten erojen kanssa. Myös auringolle altistumista koskevat ohjeet, kuten auringon välttäminen kahden tunnin sisällä päivästä, ovat vähemmän tarkkoja, kun kesäaika on voimassa.

Andrew D. Huberman, professori neurobiologia at Stanfordin yliopisto, suosittelee auringonvalon katselemista ennen kuin aurinko paistaa ja harjoittele, mieluiten ulkona, ennen kello 2 kellon säätöä seuraavana päivänä. Tämä pätee riippumatta siitä, peitetäänkö taivas pilvien peitossa.

Terminologia

Kuten Richard Meade selitti englanninkielisessä lehdessä (American) National Council of Teachers of English, lomake kesäaika (s-kirjaimella) oli jo vuonna 1978 paljon yleisempi kuin vanhempi muoto kesäaika amerikanenglanniksi ("muutos on käytännössä saavutettu"). Siitä huolimatta jopa sanakirjat, kuten Merriam-Webster's, American Heritage ja Oxford, jotka kuvaavat todellista käyttöä vanhentuneen käytön sijaan (ja siksi myös listaavat uudemman lomakkeen), luetellaan edelleen vanhempi lomake ensin. Tämä johtuu siitä, että vanhempi lomake on edelleen hyvin yleinen painetussa versiossa ja monet toimittajat suosivat sitä. ("Siitä huolimatta kesäaika pidetään oikeana, kesäaika (s-kirjaimella) käytetään yleisesti.") Kaksi ensimmäistä sanaa on joskus tavutettu (kesäaika). Merriam-Webster's listaa myös lomakkeet kesäaika (ilman "aikaa"), kesäaika (ilman "aikaa") ja kesäaika. Oxford Dictionary of American Usage and Style selittää kehitystä ja nykytilannetta seuraavasti: "Vaikka yksikkömuoto kesäaika on alkuperäinen, 20-luvun alusta – ja jotkut käyttökriitikot pitävät sitä parempana – monikkomuoto on nyt erittäin yleinen AmE:ssä. Nousu kesäaika näyttää syntyneen virheen välttämisestä: milloin tallentaa käytetään, lukijat saattavat hetken miettiä, onko tallentaa on gerundi (päivänvalon säästäminen) tai partisiippi (säästön aika). Käyttämällä säästöt adjektiivina - kuten in säästötili or säästölaina- on täysin järkevää. Sitä paitsi se pitäisi hyväksyä parempana muotona."

Britanniassa Willettin vuoden 1907 ehdotus käytti termiä kesäaika, mutta vuoteen 1911 mennessä termi kesäaika korvataan kesäaika lakiehdotuksessa. Samoja tai samankaltaisia ​​ilmaisuja käytetään monissa muissa kielissä: kesäaika saksaksi, kesäaika hollanniksi kesäaika Suomen kielellä, kesäaikaan or hora de verano espanjaksi ja heure d'été ranskaksi.

Paikallisen ajan nimi muuttuu yleensä, kun DST havaitaan. Amerikan englanti korvaa standardi with päivänvalo: esimerkiksi, Tyynenmeren normaaliaika (PST) tulee Tyynenmeren kesäaika (PDT). Yhdistyneessä kuningaskunnassa Ison-Britannian ajan vakiotermi tunnilla eteenpäin on Brittiläinen kesäaika (BST) ja britti-englannin tyypillisesti lisäykset kesä muihin aikavyöhykkeiden nimiin, esim Keski -Euroopan aikaa (CET) tulee Keski-Euroopan kesäaika (EDT).

Pohjois-Amerikan englanninkielinen muistomerkki "keväällä eteenpäin, pudota taaksepäin" (myös "kevät eteenpäin ...", "keväällä ..." ja "... jää jäljelle") auttaa ihmisiä muistamaan, mihin suuntaan kelloja on siirrettävä.

Tietojenkäsittely

Vahva mies sandaaleissa ja pörröisillä hiuksilla, kasvot poispäin yleisöstä/taiteilijasta, tarttuu itseään isomman kellon käteen ja yrittää pakottaa sitä taaksepäin. Kellossa käytetään roomalaisia ​​numeroita ja mies on pukeutunut riisutun roomalaisen gladiaattorin tyyliin. Tekstissä lukee "Et voi pysäyttää aikaa... Mutta voit kääntää sen tunnin taaksepäin klo 2 yöllä 28. lokakuuta, kun kesäaika päättyy ja normaaliaika alkaa."
2001 USA julkisen palvelun mainos muistutti ihmisiä säätämään kelloja.

DST-sääntöjen muutokset aiheuttavat ongelmia olemassa olevissa tietokoneasennuksissa. Esimerkiksi, Vuoden 2007 muutos kesäajan sääntöihin Pohjois-Amerikassa edellytti useiden tietokonejärjestelmien päivittämistä, ja suurin taakka oli sähköposti- ja kalenteriohjelmilla. Päivitykset vaativat yhtiöltä merkittäviä ponnisteluja tietoteknikot.

Jotkut sovellukset standardoivat UTC:n kellonsiirtoon ja aikavyöhykeeroihin liittyvien ongelmien välttämiseksi. Samoin useimmat nykyaikaiset käyttöjärjestelmät käsittelevät ja tallentavat sisäisesti kaikki ajat UTC-muodossa ja muuntaa vain paikalliseen aikaan näyttöä varten.

Vaikka UTC:tä käytettäisiin sisäisesti, järjestelmät vaativat silti ulkoista harppaus toinen päivitykset ja aikavyöhyketiedot laskeaksesi paikallisen ajan oikein tarpeen mukaan. Monet nykyään käytössä olevat järjestelmät perustavat päivämäärä/aikalaskelmansa datasta, joka on johdettu tz-tietokanta tunnetaan myös nimellä zoneinfo.

IANA aikavyöhyketietokanta

- tz-tietokanta kartoittaa nimen nimetyn paikan historiallisiin ja ennustettuihin kellonsiirtoihin. Tätä tietokantaa käyttävät monet tietokoneohjelmistojärjestelmät, mukaan lukien useimmat Unix- käyttöjärjestelmät, Jaava, ja Oracle RDBMS; HP's "tztab"-tietokanta on samanlainen, mutta yhteensopimaton. Kun väliaikaiset viranomaiset muuttavat kesäajan sääntöjä, zoneinfo-päivitykset asennetaan osana tavallista järjestelmän ylläpitoa. Unix-tyyppisissä järjestelmissä TZ ympäristömuuttuja määrittää paikannimi, kuten TZ=':America/New_York'. Monissa näistä järjestelmistä on myös järjestelmän laajuinen asetus, jota käytetään, jos TZ-ympäristömuuttujaa ei ole asetettu: tätä asetusta ohjaa järjestelmän sisältö. /etc/localtime tiedosto, joka on yleensä a symbolinen linkki or kova linkki johonkin zoneinfo-tiedostoista. Sisäinen aika tallennetaan aikavyöhykkeestä riippumattomasti Unix aika; TZ:tä käyttävät kukin potentiaalisesti useista samanaikaisista käyttäjistä ja prosesseista paikallistaakseen itsenäisesti aikanäytön.

Vanhemmat tai poistetut järjestelmät voivat tukea vain TZ-arvoja, joita vaaditaan POSIX, jotka määrittävät arvossa nimenomaisesti enintään yhden aloitus- ja lopetussäännön. Esimerkiksi, TZ='EST5EDT,M3.2.0/02:00,M11.1.0/02:00' määrittää Yhdysvaltojen itäosien ajan vuodesta 2007 alkaen. Tällaista TZ-arvoa on muutettava aina, kun kesäaikasäännöt muuttuvat, ja uusi arvo koskee kaikkia vuosia, mikä käsittelee joitain vanhempia aikaleimoja väärin.

Pysyvä kesäaika

Pysyvä kivi ruohokentällä puiden ympäröimänä. Kivessä on pystysuora aurinkokello, jonka keskipiste on kello 1, ja siihen on kaiverrettu "HORAS NON NUMERO NISI ÆSTIVAS" ja "KESÄAIKAAKT 1925"
- William Willett Muistomerkki aurinkokello sisään Lemmikkipuuta, Etelä-Lontoossa, on aina DST.

Siirtymistä pysyvään kesäaikaan (pysyminen kesäajoissa ympäri vuoden ilman aikasiirtymiä) suositellaan joskus, ja sitä sovelletaan tällä hetkellä joillakin lainkäyttöalueilla, kuten Argentiinassa, Valko-Venäjällä, Islanti, Kirgisia, Marokko, Namibia, Saskatchewan, Singapore, Turkki, Turkmenistan, Uzbekistan ja Yukon. Vaikka Saskatchewan noudattaa pääkaupunkinsa keskiaikaa Kuningatar kokee aurinkokeskipäivän lähellä kello 13, mikä itse asiassa asettaa kaupungin pysyvään päiväaikaan. Samoin Yukon on luokiteltu vuoriston aikavyöhykkeelle, vaikka käytännössä se noudattaa pysyvää Tyynenmeren kesäaikaa, jotta se vastaa Tyynenmeren aikavyöhykettä kesällä, mutta pääkaupungissa paikallinen aurinkokeskipäivä Whitehorse tapahtuu lähempänä kello 14, mikä käytännössä asettaa Whitehorsen "kaksinkertaiseen päivänvaloaikaan".

Iso-Britannia ja Irlanti siirsivät kelloja tunnilla eteenpäin toisen maailmansodan aikana ja kokeilivat ympärivuotista kesäaikaa vuosina 1968–1971. Venäjä siirtyi pysyvään kesäaikaan vuosina 2011–2014, mutta siirto osoittautui epäsuosituksi äärimmäisen myöhäisten talven auringonnousujen vuoksi; vuonna 2014 Venäjä palasi pysyvästi normaaliaikaan. Muutos pysyvään DST:hen on kuitenkin osoittautunut suosituksi Turkissa, ja energia- ja luonnonvaraministeri sanoi, että käytäntö säästää "miljoonia energiakustannuksissa ja vähentää masennusta ja ahdistustasoa, jotka liittyvät lyhyeen päivänvalolle altistumiseen".

Syyskuussa 2018 Euroopan komissio ehdotti kausittaisten kellojen muutosten lopettamista vuodesta 2019 alkaen. Jäsenvaltioilla olisi mahdollisuus noudattaa joko kesäaikaa ympäri vuoden tai normaaliaikaa ympäri vuoden. Maaliskuussa 2019 Euroopan parlamentti hyväksyi komission ehdotuksen, mutta lykkäsi sen täytäntöönpanoa vuodesta 2019 vuoteen 2021. Vastauksena tähän ehdotukseen European Sleep Research Society totesi, että "pysyvän Keski-Euroopan ajan (CET, normaaliaika tai 'talviaika') asentaminen on paras vaihtoehto kansanterveydelle." Lokakuusta 2020, Euroopan unionin neuvosto ei ole vahvistanut päätöstä. Neuvosto on pyytänyt komissiota laatimaan yksityiskohtaisen arvion sen vaikutuksista, mutta komissio katsoo, että jäsenvaltioiden on löydettävä yhteinen kanta neuvostossa. Tämän seurauksena asian eteneminen on estetty.

Yhdysvalloissa useat osavaltiot ovat säätäneet lakeja pysyvän kesäajan käyttöönotosta, mutta lakiesitykset edellyttäisivät kongressin muuttamaan liittovaltion lakia, jotta ne tulevat voimaan. Vuoden 1966 Uniform Time Act -laki sallii osavaltioiden kieltäytyä kesäajasta ja noudattaa pysyvää normaaliaikaa, mutta se ei salli pysyvää kesäaikaa. Florida senaattori Marco Rubio on erityisesti edistänyt liittovaltion lain muuttamista pysyvän kesäajan käyttöönottamiseksi, Floridan kauppakamarin tuella, joka pyrkii lisäämään iltatuloja. Vuonna 2022 Rubion "Sunshine Protection Act" -laki hyväksyi Yhdysvaltojen senaatin ilman komitean tarkistusta. äänen suostumus, ja monet senaattorit ilmoittivat myöhemmin, etteivät tienneet äänestyksestä tai sen aiheesta. Lakiesitys pysäytettiin Yhdysvaltain parlamentissa, jossa esitettiin kysymyksiä siitä, olisiko pysyvä kesäaika vai normaaliaika edullisempi.

Asianajajat mainitsevat samat edut kuin normaali kesäaika ilman ongelmia, jotka liittyvät kahdesti vuodessa tapahtuviin aikavuoroihin. Muita etuja on myös mainittu, mukaan lukien turvallisemmat tiet, matkailualan tehostaminen ja energiansäästö. Arvostelijat mainitsevat suhteellisen myöhäiset auringonnousut, erityisesti talvella, joita ympärivuotinen kesäaika sisältää.

Jotkut vuorokausirytmien asiantuntijat ja unen terveys suositella ympärivuotista normaaliaikaa kansanterveyden ja turvallisuuden kannalta ensisijaiseksi vaihtoehdoksi. Useat kronobiologia yhteiskunnat ovat julkaisseet kantansa DST:n pysyvää käyttöönottoa vastaan. Lehden kirjoittaja Biologisten rytmien tutkimusyhdistys toteaa: "perustuen suurten DST- tai ST-aikataulujen tai aikavyöhykkeiden länsi- ja itäreunoilla elävien populaatioiden vertailuun, pysyvän ST:n edut ovat suurempia kuin vaihtaminen DST:hen vuosittain tai pysyvästi." World Federation of Societies for Chronobiology totesi, että "tieteellinen kirjallisuus vastustaa voimakkaasti vaihtamista DST:n ja normaaliajan välillä ja vielä enemmän DST:n pysyvää käyttöönottoa vastaan." - Yhdysvaltain unilääketieteen akatemia (AASM) on sitä mieltä, että "kausivaihtelut tulisi poistaa kiinteän, kansallisen, ympärivuotisen normaaliajan hyväksi", ja että "normaali aika on parempi vaihtoehto kuin kesäaika terveydellemme, mielialallemme ja hyvinvoinnillemme." AASM:n kantaa tukee 20 muuta järjestöä, mukaan lukien American College of Chest Physicians, Kansallinen turvallisuusneuvostoja Kansallinen PTA.

Nykyiset mielipidemittaukset osoittavat ristiriitaisia ​​tuloksia. National Sleep Foundationin vuosina 2021–2022 raportoimat tutkimukset, YouGov, CBSja Monmouthin yliopisto osoittavat, että useammat amerikkalaiset haluaisivat pysyvän kesäajan. Vuoden 2019 tutkimus Kansallinen mielipidetutkimuskeskus ja vuoden 2021 kysely Associated Press osoittavat, että useammat amerikkalaiset haluaisivat pysyvän normaaliajan. National Sleep Foundationin, YouGovin ja Monmouthin yliopiston mielipidemittaukset puolsivat merkittävästi kesäajan pysyvää tekemistä. Monmouthin yliopiston kyselyn mukaan 44 % piti parempana ympärivuotista kesäaikaa ja 13 % piti parempana ympärivuotista normaaliaikaa. Vuosina 1973 ja 1974 NORC havaitsi 79 % amerikkalaisista kannattavan pysyvää kesäaikaa ennen sen käyttöönottoa. Öljykriisi, ja vain 42 % tukee pysyvää kesäaikaa seuraavana helmikuussa.

Katso myös

Huomautuksia

  1. ^ Alkaen jälkeen pääsiäinen ja päättyi ennen Yom Kippur (alle 180 päivää)
  2. ^ Vaikka kesäaika ei vaikuta paaston kestoon, joka on joka tapauksessa 25 tuntia, monien mielestä on helpompi aloittaa ja lopettaa aikaisemmin kuin myöhemmin.

Viitteet

  1. ^ Kesäaika selitettynä, haettu 21 toukokuuta 2023
  2. ^ VAHVISTA: Kesäaikaa koskeviin kysymyksiin vastaaminen, haettu 21 toukokuuta 2023
  3. ^ "Keksikö Ben Franklin kesäajan?". Franklin-instituutti. 7. heinäkuuta 2017. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Elokuu 5 2021.
  4. ^ "Koko teksti - Benjamin Franklin - The Journal of Paris, 1784". www.webexhibits.org. Arkistoidut alkuperäisestä 15. Haettu Elokuu 5 2021.
  5. ^ a b Gibbs, George. "Hudson, George Vernon". Uuden-Seelannin elämäkertasanakirja. Kulttuuri- ja kulttuuriperintöministeriö. Haettu Maaliskuu 22 2015.
  6. ^ a b Ogle, Vanessa (2015). Ajan globaali muutos: 1870–1950. Harvard University Press. s. 51. ISBN 978-0-674-28614-6. Arkistoidut alkuperäisestä 22. maaliskuuta 2021. Haettu 4 joulukuu 2020.
  7. ^ a b "On aika vaihtaa kelloja - mutta miksi?". Pohjois-Ontarion matkailu. 8. maaliskuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 10. lokakuuta 2018. Haettu 9 lokakuu 2018.
  8. ^ a b Kesäaika, arkistoitu alkuperäisestä 9. lokakuuta 2018, haettu 8 lokakuu 2018
  9. ^ "Arizonan aikavyöhyke". Timetemperature.com. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Marraskuu 7 2021.
  10. ^ "Kesäaika". Session Weekly. Minnesota Housen julkinen tiedotustoimisto. 1991. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Elokuu 7 2013.
  11. ^ a b "Yksittäinen/kaksinkertainen kesäaikapolitiikkapaperi" (PDF). Royal Society for the Prevention of Accidents. lokakuuta 2006. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) 13-syyskuussa 2012.
  12. ^ a b GV Hudson (1895). "Kausiluontoisesta aikasäädöstä lat. 30°:n eteläpuolisissa maissa". Transactions and Proceedings of the New Zealand Institute. 28: 734. Arkistoidut alkuperäisestä 30. maaliskuuta 2019. Haettu 3 huhtikuu 2009.
  13. ^ a b Tartu päivänvaloon (2005), s. 115–118.
  14. ^ Mark Gurevitz (7. maaliskuuta 2007). Kesäaika (Raportti). Tilauskoodi RS22284. Kongressin tutkimuspalvelu. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen 31in elokuussa 2014.
  15. ^ a b Handwerk, Brian (6. marraskuuta 2011). "Pysyvä kesäaika? Voisiko lisätä matkailua ja tehokkuutta". National Geographic. Arkistoidut alkuperäisestä 9. huhtikuuta 2019. Haettu Tammikuu 5 2012.
  16. ^ Mikkelson, David (13. maaliskuuta 2016). "Kesäaika". Snopes. Haettu 17 lokakuu 2016.
  17. ^ a b "100 vuotta brittiläistä kesäaikaa". Kansallinen merimuseo. 2008. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen 28-joulukuu 2014.
  18. ^ "Bill luopuisi kesäajasta Alaskassa". Clarionin niemimaa. 17. maaliskuuta 2002. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 2 marraskuu 2013. Haettu Tammikuu 5 2013. Korkean leveyssijainnin vuoksi auringonnousun ja -laskun ääripäät ovat Alaskassa liioiteltuja kuin missään muualla maassa", Lancaster sanoi. "Tämä tekee Alaskaan vähemmän vaikutuksen kesäajan säästämiseen.
  19. ^ Swanson, Anna (11. maaliskuuta 2016). "Miksi kesäaika ei ole niin kauheaa kuin ihmiset luulevat". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 11. maaliskuuta 2018. Haettu Maaliskuu 27 2018.
  20. ^ Berthold (1918). "Kesäaika antiikin Roomassa". Klassinen lehti. 13 (6): 450-451.
  21. ^ Jérôme Carcopino (1968). "Roomalaisen kalenterin päivät ja tunnit". Arkielämä antiikin Roomassa: Ihmiset ja kaupunki valtakunnan huipulla. Yalen yliopiston lehdistö. ISBN 978-0-300-00031-3.
  22. ^ Robert Kaplan (2003). "Pyhä vuori". Atlantic. 292 (5): 138-141.
  23. ^ Hertzel Hillel Yitzhak (2006). "Milloin lausua siunaus". Tzel HeHarim: Tzitzit. Nanuet, NY: Feldheim. s. 53–58. ISBN 978-1-58330-292-7.
  24. ^ Manser, Martin H. (2007). Sananlaskujen sanakirja Facts on File. Infobase Publishing. s. 70. ISBN 9780816066735. Arkistoidut alkuperäisestä 4-syyskuusta 2015. Haettu 26 lokakuu 2011.
  25. ^ Benjamin franklin; William Temple Franklin; William Duane (1834). Benjamin Franklinin muistelmat. McCarty & Davis. s. 477. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu 20 lokakuu 2016.
  26. ^ Seymour Stanton Block (2006). "Benjamin Franklin: Amerikan keksijä". Amerikan historia. Arkistoidut alkuperäisestä 29. maaliskuuta 2019. Haettu Maaliskuu 9 2009.
  27. ^ Benjamin Franklin, kirjoittaa nimettömänä (26. huhtikuuta 1784). "Aux auteurs du Journal". Journal de Paris (ranskaksi) (117): 511–513. Sen ensimmäinen julkaisu oli lehden "Économie" -osiossa ranskankielisenä käännöksenä. The tarkistettu englanninkielinen versio Arkistoidut 15. marraskuuta 2017 Wayback Machine kutsutaan yleisesti "An Economical Project", nimi, joka ei ole Franklinin; katso AO Aldridge (1956). "Franklinin essee kesäajasta". Amerikkalainen kirjallisuus. 28 (1): 23-29. kaksi:10.2307 / 2922719. JSTOR 2922719.
  28. ^ Eviatar Zerubavel (1982). "Ajan standardointi: sosiohistoriallinen näkökulma". American Journal of Sociology. 88 (1): 1-23. kaksi:10.1086 / 227631. S2CID 144994119.
  29. ^ Luxan, Manuel (1810). Reglamento para el gobierno interior de las Cortes (PDF). Edustajien kongressi. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 5-syyskuusta 2018. Haettu 4 syyskuu 2018.
  30. ^ Martín Olalla, José María (3. syyskuuta 2018). "La gestión de la estacionalidad". El Mundo (espanjaksi). Unidad Editorial. Arkistoidut alkuperäisestä 4-syyskuusta 2018. Haettu 4 syyskuu 2018.
  31. ^ GV Hudson (1898). "Sesonkiaikaan". Transactions and Proceedings of the New Zealand Institute. 31: 577-588. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu 3 huhtikuu 2009.
  32. ^ Lee, LP (1. lokakuuta 1947). "Uuden-Seelannin aikaa". Uuden-Seelannin maantieteilijä. 3 (2): 198. kaksi:10.1111 / j.1745-7939.1947.tb01466.x.
  33. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 3.
  34. ^ a b William Willett (1907). Päivänvalon tuhlausta (1. painos). Arkistoidut alkuperäisestä 30. maaliskuuta 2019. Haettu Maaliskuu 9 2009 – kesäajan kautta.
  35. ^ "Kesäaikalasku". Parlamenttikeskustelut (Hansard). alahuone. 12. helmikuuta 1908. Col. 155-156.
  36. ^ Moro, Teviah (16. heinäkuuta 2009). "Haalistuneet muistot myytävänä". Orillia Packet ja Times. Orillia, Ontario Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 26 elokuu 2016. Haettu 20 lokakuu 2016.
  37. ^ Kansainliitto (20. lokakuuta 1923). Kesäajan asetus (PDF). Geneve. s. 5, 22–24. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 24. lokakuuta 2020. Haettu 4 syyskuu 2020.
  38. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 51–89.
  39. ^ a b c Feltman, Rachel (6. maaliskuuta 2015). "Perspektiivi | Viisi myyttiä kesäajasta". Washington Post. ISSN 0190-8286. Haettu Maaliskuu 16 2022.
  40. ^ a b Victor, Daniel (11. maaliskuuta 2016). "Kesäaika: miksi se on olemassa? (Ei ole tarkoitettu maanviljelyyn)". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Maaliskuu 16 2022.
  41. ^ a b c Klein, Christopher. "8 asiaa, joita et ehkä tiedä kesäajasta". HISTORIA. Haettu Maaliskuu 16 2022.
  42. ^ a b "Kun kesäaika oli ympäri vuoden". Aika:. Haettu Maaliskuu 16 2022.
  43. ^ a b c Ajanmuutosaikajana, National Public Radio, 8. maaliskuuta 2007
  44. ^ Grafiikka, WSJ com Uutiset. "I maailmansodan satavuotisjuhla: kesäaika". Wall Street Journal. Haettu Maaliskuu 16 2022.
  45. ^ "Tietoa vierailijoille". Lord Howe Island Tourism Association. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 3 toukokuu 2009. Haettu 20 huhtikuu 2009.
  46. ^ "Aikavyöhykelyhenteet - Maailmanlaajuinen luettelo", timeanddate.com, Aika ja päivämäärä AS, arkistoitu alkuperäisestä 21. elokuuta 2018, haettu 14 toukokuuta 2020
  47. ^ MacRobert, Alan (18. heinäkuuta 2006). "Aika taivaalla ja amatööritähtitieteilijä". Taivas ja teleskooppi. Arkistoidut alkuperäisestä 11. heinäkuuta 2020. Haettu 14 toukokuuta 2020.
  48. ^ "Standard Time (Amendment) Act, 1971". sähköinen Irlannin lakikirja (eISB). Arkistoidut alkuperäisestä 30. lokakuuta 2013. Haettu 3 kesäkuu 2019.
  49. ^ "Irlannin aikavyöhykkeet". timeanddate.com. Aika ja päivämäärä AS. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu 14 toukokuuta 2020.
  50. ^ "Ison-Britannian aikavyöhykkeet". timeanddate.com. Aika ja päivämäärä AS. Arkistoidut alkuperäisestä 8. heinäkuuta 2020. Haettu 14 toukokuuta 2020.
  51. ^ Kasraoui, Safaa (16. huhtikuuta 2019). "Marokko siirtää kelloja taaksepäin 1 tunti taaksepäin 5. toukokuuta ramadania varten". Marokon maailmanuutiset. Arkistoidut alkuperäisestä 5. Haettu 5 kesäkuu 2019.
  52. ^ a b "Marokon virallisen lehden julkaisu" (PDF) (Lehdistötiedote) (arabiaksi). Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 26 lokakuu 2019. Haettu 31 lokakuu 2018.
  53. ^ "Aikavyöhykkeet Marokossa". timeanddate.com. Aika ja päivämäärä AS. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu 15 toukokuuta 2020.
  54. ^ National Physical Laboratory (31. maaliskuuta 2016). "Mihin aikaan kellojen tulisi siirtyä eteen- tai taaksepäin kesäaikaan (FAQ – Time)", Arkistoitu Alkuperäisen on 11 lokakuu 2016. Haettu 17 lokakuu 2016. Kesäajan alkamis- ja päättymisaika ilmoitetaan asiaankuuluvassa EU-direktiivissä ja Yhdistyneen kuningaskunnan lakisääteisessä asiakirjassa kello 1. Greenwichin keskiaika (GMT)... Kaikki aikasignaalit perustuvat koordinoituun yleisaikaan (UTC), joka voi olla lähes sekunnin GMT:tä edellä tai jäljessä, joten Yhdistyneessä kuningaskunnassa on lyhyt ajanjakso, jolloin direktiiviä ei noudateta. tiukasti noudatettu.
  55. ^ a b c Joseph Myers (17. heinäkuuta 2009). "Lakiajan historia Britanniassa".
  56. ^ Tom Baldwin (12. maaliskuuta 2007). "Yhdysvallat saa kesän bluesia, kun kelloja siirretään 3 viikkoa etuajassa". Times. Lontoo. Arkistoidut alkuperäisestä 2. huhtikuuta 2019. Haettu Marraskuu 2 2018.
  57. ^ "Historia Hora Oficial de Chile" (espanjaksi). Chilen hydrografinen ja merentutkimuspalvelu. 1. lokakuuta 2008. Arkistoidut alkuperäisestä 2. huhtikuuta 2019. Haettu Marraskuu 15 2014.
  58. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 179–180.
  59. ^ "Miksi Arizona ei noudata kesäaikaa". USA Today. Arkistoidut alkuperäisestä 30. maaliskuuta 2019. Haettu Elokuu 26 2017.
  60. ^ Downing, Michael (2018). "Sataa vuotta myöhemmin kesäajan hulluus kestää". Keskustelu. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu 14 toukokuuta 2020.
  61. ^ Korch, Travers (2015). "Kesäajan taloudellinen historia". Pankkikurssi. Arkistoidut alkuperäisestä 11. heinäkuuta 2020. Haettu 14 toukokuuta 2020.
  62. ^ "Energiapolitiikkalaki 2005, julkisoikeus 109-58 § 110". 8. elokuuta 2005. Arkistoidut alkuperäisestä 16. heinäkuuta 2009. Haettu 11 heinäkuu 2007.
  63. ^ Morgan, Thad (2017). "Suloinen suhde kesäajan ja Halloweenin välillä". Historia. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu 14 toukokuuta 2020.
  64. ^ "Kesäajan käyttöönottopäivät Australiassa". Meteorologian toimisto. 22 syyskuuta 2009. Arkistoidut alkuperäisestä 4. huhtikuuta 2016. Haettu 11 heinäkuu 2007.
  65. ^ a b DST-käytännöt ja kiistat:
  66. ^ Winston S. Churchill (28. huhtikuuta 1934). "Hiljainen malja William Willettille". Kuvallinen viikkolehti.
  67. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 117.
  68. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. "Jumalan aika" 106, 135, 154, 175, "uskonnollinen" 208, "Juutalaiset" 212, "Israel" 221-222.
  69. ^ a b c
  70. ^ a b c
  71. ^ a b c Fitzpatrick, Kyle (21. lokakuuta 2019). "Milloin kellot muuttuvat ympäri maailmaa? Ja miksi?". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu 4 joulukuu 2020. Useimmat islamilaiset maat eivät käytä kesäaikaa, koska ramadanin aikana se voi tarkoittaa, että illallinen viivästyy myöhemmäksi päiväksi.
  72. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. xi.
  73. ^ Slattery, Sir Matthew (1972). Kansallispankki, 1835-1970 (Yksityisesti julkaistu toim.). Kansallinen pankki.
  74. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 12–24.
  75. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 72–73.
  76. ^ a b Tartu päivänvaloon (2005), s. 51–70.
  77. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 80–101.
  78. ^ "Aika muuttuu Berliinissä vuosien varrella". timeanddate.com. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu 27 toukokuuta 2019.
  79. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 103–110.
  80. ^ Robert Garland (1927). Kymmenen vuoden kesäaikaa Pittsburghin näkökulmasta. Pittsburghin Carnegie-kirjasto. OCLC 30022847, Arkistoitu Alkuperäisen 28-syyskuussa 2006.
  81. ^ Spring Forward (2005), s. 47–48.
  82. ^ David P. Baron (2005). "Kesäajan pidentämisen politiikka". Liiketoiminta ja sen ympäristö (5. painos). Prentice Hall. ISBN 978-0-13-187355-1.
  83. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 147–155, 175–180.
  84. ^ Ian R. Bartky; Elizabeth Harrison (1979). "Vakio- ja kesäaika". Scientific American. 240 (5): 46-53. Bibcode:1979SciAm.240e..46B. kaksi:10.1038/scientificamerican0579-46. ISSN 0036-8733.
  85. ^ Murray, David. ""Ajan kaaos": Kesäajan historia, miksi hyppäämme eteenpäin". Great Falls Tribune. Arkistoidut alkuperäisestä 20. tammikuuta 2021. Haettu Marraskuu 9 2020.
  86. ^ "Ystävyyskaupungit ovat eri mieltä kesäajasta, 1965". Pilvisajat. 5. toukokuuta 1965. s. 1. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Marraskuu 9 2020 - sinun Newspapers.com.
  87. ^ James C. Benfield (24. toukokuuta 2001). Lausunto Yhdysvaltain parlamentille, tiedekomitealle, energia-alivaliokunnalle. Pidennetyn ja kaksinkertaisen kesäajan energiansäästöpotentiaali. Sarja 107-30. Arkistoidut alkuperäisestä 25. elokuuta 2007. Haettu Maaliskuu 11 2007.
  88. ^ "Vuoden 1992 Queenslandin kesäajan kansanäänestys" (PDF), Arkistoitu Alkuperäisen (PDF) on 11 syyskuu 2017. Haettu 25 heinäkuu 2010.
  89. ^ Alex Beam (26. heinäkuuta 2005). "Häppäri ehdotus päiväaikaan". Boston Globe. Arkistoidut alkuperäisestä 3. maaliskuuta 2016. Haettu 20 huhtikuu 2020.
  90. ^ "Kesäaikaryhmä käynnistettiin uutena Qld-poliittisena puolueena". ABC News. 14. joulukuuta 2008. Arkistoidut alkuperäisestä 4. tammikuuta 2009. Haettu 25 heinäkuu 2010.
  91. ^ "Puolueittain ehdolle asetettujen ehdokkaiden kokonaismäärä – valtiovaalit 2009". Queenslandin vaalilautakunta (ECQ). Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 26 helmikuu 2011. Haettu 19 kesäkuu 2010.
  92. ^ Paige Taylor (18. toukokuuta 2009). "Kesäaika auringonlaskun aikaan lännessä". Australian. Arkistoidut alkuperäisestä 27. lokakuuta 2011. Haettu Maaliskuu 5 2010.
  93. ^ "Daylight Saving for South East Queensland Referendum Bill 2010" (PDF). 14. huhtikuuta 2010. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 13. Haettu 25 heinäkuu 2010.
  94. ^ "Kesäaikahiljaisuus "kuuromuttavaa"". 16. kesäkuuta 2011. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 18 kesäkuu 2011. Haettu 19 kesäkuu 2011.
  95. ^ Aika ja päivämäärä (19. syyskuuta 2011). "Ikuinen kesäaika (DST) Valko-Venäjällä". Arkistoidut alkuperäisestä 19. lokakuuta 2017. Haettu 20 lokakuu 2016.
  96. ^ "Venäjä luopuu ympärivuotisesta kesäajasta". AP. 1. heinäkuuta 2014. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 4 syyskuu 2015. Haettu 21 lokakuu 2014.
  97. ^ "Venäläiset kellot palaavat viimeisen kerran". BBC. 25. lokakuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 26. lokakuuta 2014. Haettu 25 lokakuu 2014.
  98. ^ a b "Kesäajan osavaltion lainsäädäntö". Valtion lainsäätäjien kansallinen konferenssi. Haettu Tammikuu 3 2023.
  99. ^ "Ei kesäaikaa suurimmassa osassa Arizonaa". www.timeanddate.com. Haettu Helmikuu 11 2022.
  100. ^ a b Howell, Jr., Tom (21. joulukuuta 2022). "Rubio jatkaa taistelua pysyvän kesäajan puolesta tämän kongressin kellon loppumisen jälkeen". Haettu Tammikuu 3 2023.
  101. ^ Perlmutter, Lillian (27. lokakuuta 2022). "Meksiko putoaa, mutta ei nouse eteenpäin, koska kesäaika lakkautetaan". Guardian. Haettu Tammikuu 7 2023.
  102. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. "Juutalaiset" 212, "Israel" 221-222.
  103. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 221.
  104. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. 212.
  105. ^ a b Tartu päivänvaloon (2005), s. 22.
  106. ^ Goodman, A, Page, A, Cooper, A (23. lokakuuta 2014). "Kesäaika mahdollisena kansanterveystoimena: havaintotutkimus iltapäivän valosta ja objektiivisesti mitatusta fyysisestä aktiivisuudesta 23,000 9 lapsella XNUMX maasta". Kansainvälinen käyttäytymisravintoa ja fyysistä aktiivisuutta käsittelevä lehti. 11: 84. kaksi:10.1186/1479-5868-11-84. PMC 4364628. PMID 25341643. S2CID 298351.
  107. ^ a b "Oletko kyllästynyt kellojen kääntämiseen eteen ja taakse? Sinulla on iso bisnes kiitoksena". CBC News. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu 4 joulukuu 2020.
  108. ^ Havranek, Tomas; Herman, Dominik; Irsova, Zuzana (1. kesäkuuta 2018). "Säästääkö kesäaika sähköä? Meta-analyysi". Energialehti. 39 (2). kaksi:10.5547/01956574.39.2.thav. ISSN 1944-9089. S2CID 58919134.
  109. ^ Irsova, Zuzana; Havranek, Tomas; Herman, Dominik (2. joulukuuta 2017). "Kesäaika ei säästä energiaa". VoxEU.org. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu 2 joulukuu 2017.
  110. ^ a b Myriam BC Oinas; Guy R. Newsham (2008). "Kesäajan vaikutus valaistuksen energian käyttöön: kirjallisuuskatsaus". Energiapolitiikka. 36 (6): 1858-1866. kaksi:10.1016 / j.enpol.2007.05.021. Arkistoidut alkuperäisestä 26. lokakuuta 2019. Haettu 25 syyskuu 2019.
  111. ^ David B. Belzer; Stanton W. Hadley; Shih-Miao Chin (2008). Kesäajan pidentämisen vaikutus kansalliseen energiankulutukseen: raportti kongressille, Energy Policy Act of 2005, § 110 (PDF) (Raportti). Yhdysvaltain energiaministeriö. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 18 toukokuu 2013.
  112. ^ Roscoe G. Bartlett (24. toukokuuta 2001). Lausunto Yhdysvaltain parlamentille, tiedekomitealle, energia-alivaliokunnalle. Pidennetyn ja kaksinkertaisen kesäajan energiansäästöpotentiaali. Sarja 107-30. Arkistoidut alkuperäisestä 25. elokuuta 2007. Haettu Maaliskuu 11 2007.
  113. ^ Dilip R. Ahuja; DP Sen Gupta; VK Agrawal (2007). "Energian säästöä, kun Intian normaaliaikaa edetään puolella tunnilla" (PDF). Nykyinen tiede. 93 (3): 298-302. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 1. Haettu Elokuu 20 2013.
  114. ^ Downing, Michael (9. maaliskuuta 2018). "Sataa vuotta myöhemmin kesäajan hulluus kestää". Smithsonian. Arkistoidut alkuperäisestä 11. maaliskuuta 2018. Haettu Maaliskuu 12 2018. Nykyään tiedämme, että kellojen muuttaminen vaikuttaa käyttäytymiseemme. Esimerkiksi myöhemmät auringonlaskun ajat ovat lisänneet dramaattisesti osallistumista koulun jälkeisiin urheiluohjelmiin ja ammattilaisurheilutapahtumiin. Vuonna 1920 The Washington Post raportoi, että golfpallojen myynti vuonna 1918 – ensimmäisenä kesäajan vuonna – kasvoi 20 prosenttia.
  115. ^ Dana Knight (17. huhtikuuta 2006). "Kesäajasta tulee monille yrityksille kesäaikaa". Indianapolis Star.
  116. ^ Bradley, Barbara (3. huhtikuuta 1987). "Yrityksissä kesäaika on kesäaikaa". Christian Science Monitor.
  117. ^ a b c d e Brian Handwerk (1. joulukuuta 2013). "Onko aika siirtyä eteenpäin? Kesäaikaa vastaan". National Geographic -uutiset. Arkistoidut alkuperäisestä 13. maaliskuuta 2014. Haettu Maaliskuu 9 2014.
  118. ^ "Pitäisikö meidän vaihtaa kellot?". Kansallinen maanviljelijäliitto. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 14 maaliskuuta 2012. Haettu Tammikuu 6 2012.
  119. ^ Crossen, Cynthia (6. marraskuuta 2003). "Kesäaika tyrmäsi maanviljelijät "joukkokaupungin kansan" vastaan". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Arkistoidut alkuperäisestä 28. maaliskuuta 2021. Haettu 4 joulukuu 2020.
  120. ^ Vaikutus niihin, joiden kellonaika on auringon laskema:
  121. ^ Rick Kissell (20. maaliskuuta 2007). "Kesäaikaisen telakan luokitukset". lajike. Arkistoidut alkuperäisestä 13. huhtikuuta 2009. Haettu 20 huhtikuu 2020.
  122. ^ Todd D. Rakoff (2002). Aika jokaiseen tarkoitukseen: laki ja elämän tasapaino. Harvard University Press. s. 26. ISBN 978-0-674-00910-3.
  123. ^ Mark J. Kamstra; Lisa A. Kramer; Maurice D. Levi (2000). "Unen menetys torilla: kesäaikapoikkeama" (PDF). American Economic Review. 90 (4): 1005-1011. CiteSeerX 10.1.1.714.2833. kaksi:10.1257/aer.90.4.1005. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 21-syyskuusta 2017. Haettu 27 lokakuu 2017.
  124. ^ Luisa Müller; Dirk Schiereck; Marc W. Simpson; Christian Voigt (2009). "Kesäaikaefekti". Journal of Multinational Financial Management. 19 (2): 127-138. kaksi:10.1016/j.mulfin.2008.09.001.
  125. ^ Michael J. Pinegar (2002). "Unen menetys torilla: Kommentoi". American Economic Review. 92 (4): 1251-1256. kaksi:10.1257 / 00028280260344786. JSTOR 3083313. S2CID 16002134.
  126. ^ Mark J. Kamstra; Lisa A. Kramer; Maurice D. Levi (2002). "Unen menetys torilla: kesäaikapoikkeama: Vastaa". American Economic Review. 92 (4): 1257-1263. kaksi:10.1257 / 00028280260344795. JSTOR 3083314.
  127. ^ Zhang, H.; Khan, A.; Edgren, G.; Rzhetsky, A. (8. kesäkuuta 2020). "Kesäajan siirtymiseen liittyvät mitattavissa olevat terveysvaikutukset". PLOS Comput. Biol. 16 (6): e1007927. Bibcode:2020PLSCB..16E7927Z. kaksi:10.1371/journal.pcbi.1007927. PMC 7302868. PMID 32511231.
  128. ^ Rishi, MA; Ahmed, O.; Barrantes Perez, JH; Berneking, J.; Flynn-Evans, EE; Gurubhagavatula, I. (2020). "Kesäaika: American Academy of Sleep Medicine kannanotto". Journal of Clinical Sleep Medicine. 16 (10): 1781-1784. kaksi:10.5664/jcsm.8780. PMC 7954020. PMID 32844740.
  129. ^ Roenneberg T, Wirz-Justice A, Skene DJ, Ancoli-Israel S, Wright KP, Dijk DJ, Zee P, Gorman MR, Winnebeck EC, Klerman EB (2019). "Miksi meidän pitäisi lakkauttaa kesäaika?". Journal of Biological Rhythms. 34 (3): 227-230. kaksi:10.1177 / 0748730419854197. PMC 7205184. PMID 31170882.
  130. ^ Fritz, Josef; VoPham, Trang; Wright, Kenneth P.; Vetter, Céline (helmikuu 2020). "Kronobiologinen arvio kesäajan akuuteista vaikutuksista liikenneonnettomuusriskiin". Current Biology. 30 (4): 729–735.e2. kaksi:10.1016 / j.cub.2019.12.045. ISSN 0960-9822. PMID 32008905. S2CID 210956409.
  131. ^ Orsini, Federico; Zarantonello, Lisa; Costa, Rodolfo; Rossi, Riccardo; Montagnese, Sara (heinäkuu 2022). "Ajosimulaattorin suorituskyky heikkenee kevään kesäaikaan siirtymisen jälkeen". iScience. 25 (7): 104666. Bibcode:2022iSci...25j4666O. kaksi:10.1016/j.isci.2022.104666. ISSN 2589-0042. PMC 9263509. PMID 35811844.
  132. ^ Smith, Austin C. (2016). "Kevät eteenpäin omalla vastuullasi: kesäaika ja kuolemaan johtaneet ajoneuvokolarit". American Economic Journal: Applied Economics. 8 (2): 65-91. CiteSeerX 10.1.1.676.1062. kaksi:10.1257/app.20140100. ISSN 1945-7782.
  133. ^ Fritz, Josef (2020). "Kronobiologinen arvio kesäajan akuuteista vaikutuksista liikenneonnettomuusriskiin". Current Biology. 30 (4): 729–735.e2. kaksi:10.1016 / j.cub.2019.12.045. PMID 32008905. S2CID 210956409.
  134. ^ Jason Varughese; Richard P. Allen (2001). "Kuolemaan johtaneet onnettomuudet kesäajan muutosten seurauksena: Amerikan kokemus". Sleep Medicine. 2 (1): 31-36. kaksi:10.1016/S1389-9457(00)00032-0. PMID 11152980.
  135. ^ J. Alsousoua; T. Jenks; O. Bouamra; F. Lecky; K. Willett (2009). "Siirtymä kesäaikaan (DST): vaikutus vakaviin tai kuolemaan johtaviin liikenneonnettomuuksiin liittyviin vammoihin". Ylimääräinen loukkaantuminen. 40 (10): 211-212. kaksi:10.1016/j.vamma.2009.06.241.
  136. ^ Tuuli A. Lahti; Jari Haukka; Jouko Lönnqvist; Timo Partonen (2008). "Kesäajan siirtymät ja sairaalahoidot onnettomuuksien tai maanisten jaksojen vuoksi". BMC: n kansanterveys. 8: 74. kaksi:10.1186/1471-2458-8-74. PMC 2266740. PMID 18302734.
  137. ^ Mats Lambe; Peter Cummings (2000). "Siirtyminen kesäaikaan ja takaisin kesäaikaan ja moottoriajoneuvojen kolariin". Onnettomuusanalyysi ja ennaltaehkäisy. 32 (4): 609-611. kaksi:10.1016/S0001-4575(99)00088-3. PMID 10868764.
  138. ^ Manfredini, F.; Fabbian, F.; Cappadona, R. (2018). "Kesäaika, vuorokausirytmit ja sydän- ja verisuoniterveys". Sisä- ja hätälääketiede. 13 (5): 641-646. kaksi:10.1007/s11739-018-1900-4. PMC 6469828. PMID 29971599.
  139. ^ Derks, L.; Houterman, S.; Geuzebroek, GSC (2021). "Kesäaika ei näytä liittyvän akuutin sydäninfarktin perkutaanisten sepelvaltimoiden toimenpiteiden määrään Alankomaissa". Netherlands Heart Journal. 29 (9): 427-432. kaksi:10.1007/s12471-021-01566-7. PMC 8397810. PMID 33765223.
  140. ^ a b Cermakian, Nicolas (2. marraskuuta 2019). "Käännä kelloa taaksepäin kesäaikana: miksi normaaliaika ympäri vuoden on terveellinen valinta". Globe and Mail. Arkistoidut alkuperäisestä 20. lokakuuta 2020. Haettu Maaliskuu 4 2020.
  141. ^ a b Block, Gene. "Kuka haluaa mennä töihin pimeässä? Kalifornialaiset tarvitsevat pysyvän normaaliajan". Sacramenton mehiläinen. Arkistoidut alkuperäisestä 4. maaliskuuta 2020. Haettu Maaliskuu 4 2020.
  142. ^ a b Antle, Michael (30. lokakuuta 2019). "Cirkadiaanrytmin asiantuntija vastustaa pysyvää kesäaikaa". U Calgary News. Arkistoidut alkuperäisestä 4. maaliskuuta 2020. Haettu Maaliskuu 4 2020.
  143. ^ a b "Ympärivuotinen päivänvaloaika aiheuttaa "pysyvän jet lagin", uniasiantuntijat varoittavat kirjeessään hallitukselle.. CBC:n uutiset. 31. lokakuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 8. maaliskuuta 2021. Haettu Maaliskuu 4 2020.
  144. ^ Barnes, Christopher M.; Drake, Christopher L. (marraskuu 2015). "Unenterveyden asettaminen etusijalle". Psykologisen tieteen näkökulmat. 10 (6): 733-737. kaksi:10.1177 / 1745691615598509. PMID 26581727.
  145. ^ Tuuli A. Lahti; Sami Leppämäki; Jouko Lönnqvist; Timo Partonen (2008). "Siirtymät kesäaikaan ja siitä pois vaarantavat unen ja lepo-aktiviteetin syklit". BMC fysiologia. 8: 3. kaksi:10.1186/1472-6793-8-3. PMC 2259373. PMID 18269740.
  146. ^ DST ja vuorokausirytmi:
  147. ^ Doleac, Jennifer L.; Sanders, Nicholas J. (8. joulukuuta 2015). "Pimeyden peitteen alla: kuinka ympäristön valo vaikuttaa rikolliseen toimintaan". Taloustieteen ja tilastojen katsaus. 97 (5): 1093-1103. kaksi:10.1162/rest_a_00547. S2CID 57566972. Arkistoidut alkuperäisestä 11. maaliskuuta 2020. Haettu 22 toukokuuta 2020.
  148. ^ Grant, Laura (1. marraskuuta 2017). "Onko kesäaika vaivan arvoinen? Tutkimus sanoo ei". Conversation. Arkistoidut alkuperäisestä 11. maaliskuuta 2018. Haettu Maaliskuu 12 2018.
  149. ^ Rachel Pain; Robert MacFarlane; Keith Turner; Sally Gill (2006). ""Milloin, missä, jos ja mutta": pätevä GIS ja katuvalaistuksen vaikutus rikollisuuteen ja pelkoon". Ympäristö ja suunnittelu A. 38 (11): 2055-2074. kaksi:10.1068 / a38391. S2CID 143511067.
  150. ^ Simon, Eti Ben; Vallat, Rafael; Rossi, Aubrey; Walker, Matthew P. (23. elokuuta 2022). "Unen menetys johtaa ihmisten avun vetäytymiseen yksilöiden, ryhmien ja suurten yhteiskuntien välillä". PLoS Biology. 20 (8): e3001733. kaksi:10.1371/journal.pbio.3001733. ISSN 1545-7885. PMC 9398015. PMID 35998121.
  151. ^ Cho, Kyoungmin; Barnes, Christopher M.; Guanara, Cristiano L. (13. joulukuuta 2016). "Uneliaiset rankaisejat ovat ankaria rankaisejia". Psychological Science. 28 (2): 242-247. kaksi:10.1177 / 0956797616678437. ISSN 0956-7976. PMID 28182529. S2CID 11321574.
  152. ^ Joey Crandall (24. lokakuuta 2003). "Kesäaika päättyy sunnuntaina". Ennätys – Kuriiri, Arkistoitu Alkuperäisen 29in helmikuussa 2012.
  153. ^ Paul McDougall (1. maaliskuuta 2007). "PG&E sanoo, että mittarien paikkaus varhaiseen kesäaikaan maksaa 38 miljoonaa dollaria". InformationWeek. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Helmikuu 13 2009.
  154. ^ "Kesäaika: perustelu ja alkuperäinen idea". 2008. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Helmikuu 13 2009. ... Lordi Balfour esitti ainutlaatuisen huolen: "Oletetaan, että joku onneton nainen saisi kaksoset..."
  155. ^ Jesse Ruderman (1. marraskuuta 2006). "Jatkuva kesäaika". Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Maaliskuu 21 2007.
  156. ^ "Ehdotus kesäajan (kesäajan) tarkempaan säätämiseen". 28. syyskuuta 2011. Arkistoidut alkuperäisestä 8. lokakuuta 2011. Haettu 28 syyskuu 2011.
  157. ^ Albert E. Waugh (1973). Aurinkokellot: niiden teoria ja rakenne. Dover. Bibcode:1973sttc.book.....W. ISBN 978-0-486-22947-8.
  158. ^ Leith Holloway (1992). "Ilkeen aurinkosuojakerroin kirkkaina päivinä: sen havaittu riippuvuus auringon zeniittikulmasta ja sen merkitys aurinkosuojan varjoohjeessa". Fotokemia ja fotobiologia. 56 (2): 229-234. kaksi:10.1111 / j.1751-1097.1992.tb02151.x. PMID 1502267. S2CID 1219032. Arkistoidut alkuperäisestä 9. elokuuta 2020. Haettu 6 kesäkuu 2020.
  159. ^ @hubermanlab (12. maaliskuuta 2023). "Kesäaika on täällä" (Twiitti). Haettu Maaliskuu 13 2023 - sinun Twitter.
  160. ^ Tartu päivänvaloon (2005), s. xv.
  161. ^ Kesäaika ja sen muunnelmat:
  162. ^ Garner, Bryan A. (2000). "kesäaika". Oxford Dictionary of American Usage and Style. s. 95. ISBN 9780195135084. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu 6 kesäkuu 2020.
  163. ^ "Muista laittaa kellot tuntia eteenpäin eläkkeelle jäädessäsi". Brooklynin kansalainen. 25. huhtikuuta 1936. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Marraskuu 7 2021.
  164. ^ Steve Lohr (5. maaliskuuta 2007). "Ajanmuutos "mini-Y2K" teknisin termein". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Helmikuu 21 2017.
  165. ^ A. Gut; L. Miclea; Sz. Enyedi; M. Abrudean; I. Hoka (2006). "Tietokantojen globalisaatio yrityssovelluksissa". 2006 IEEE International Conference on Automation, Quality and Testing, Robotics. s. 356–359.
  166. ^ Ron Bean (marraskuu 2000). "Kello mini-OHJEET". Arkistoidut alkuperäisestä 13. tammikuuta 2012. Haettu Tammikuu 10 2012.
  167. ^ Raymond Chen (marraskuu 2000). "Miksi Windows pitää BIOS-kellon paikallisessa ajassa?". Arkistoidut alkuperäisestä 3. tammikuuta 2012. Haettu Tammikuu 10 2012.
  168. ^ Paul Eggert; Arthur David Olson (30. kesäkuuta 2008). "Aikavyöhyke- ja kesäaikatietojen lähteet", Arkistoitu Alkuperäisen on 23 kesäkuu 2012.
  169. ^ "tztab(4)" (PDF). HP-UX-viite: HP-UX 11i, versio 3. Hewlett–Packard Co. 2010. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) 21-syyskuussa 2013.
  170. ^ "Muut ympäristömuuttujat". IEEE Std 1003.1–2004. Avoin ryhmä. 2004. Arkistoidut alkuperäisestä 6. heinäkuuta 2010. Haettu Helmikuu 17 2007.
  171. ^ Parfitt, Tom (25. maaliskuuta 2011). "Ajattele lehmiä: kellot pyörivät viimeistä kertaa Venäjällä". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 27. lokakuuta 2019. Haettu Tammikuu 5 2012.
  172. ^ Hollingshead, Iain (kesäkuu 2006). "Mitä tapahtui Double Summer Timeille?". Guardian. Lontoo. Arkistoidut alkuperäisestä 22. maaliskuuta 2021. Haettu Maaliskuu 18 2017.
  173. ^ "Venäjä aikoo kääntää kelloja taaksepäin kesäaikasiirrolla". Guardian. Lontoo. 1. heinäkuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu 25 lokakuu 2014.
  174. ^ "Turkki ei käännä kelloa taaksepäin kesäaikaan". Päivittäinen Sabah. 7. joulukuuta 2021. Haettu 20 syyskuu 2022.
  175. ^ "Lehdistönurkkaus". Euroopan komissio. 12. syyskuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 23. lokakuuta 2020. Haettu 23 lokakuu 2020.
  176. ^ "Euroopan parlamentti äänestää kesäajan poistamisesta vuodesta 2021". Guardian (Yhdysvaltain toim.). Lontoo. 26 maaliskuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu 9 heinäkuu 2019.
  177. ^ "EU:n kesäaikaa käsittelevälle komissiolle" (PDF). Maaliskuu 2019. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 30. Haettu Marraskuu 4 2021.
  178. ^ "Kausikellon vaihto EU:ssa". Liikkuvuus ja liikenne – Euroopan komissio. 22. syyskuuta 2016. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu 23 lokakuu 2020.
  179. ^ Posaner, Joshua; Cokelaere, Hanne (24). "Pysäytäkö kello kausivaihteluissa? Ei ihan heti". Poliittinen. Arkistoidut alkuperäisestä 26. lokakuuta 2020. Haettu 26 lokakuu 2020.
  180. ^ Lawson, Patrick (18). "Ajanmuutoksen kumoamissuunnitelma on "täysin tukossa" Euroopan tasolla, sanoo Eurooppa-asioiden asiantuntija.. Geadsin uutiset, Arkistoitu Alkuperäisen 12in helmikuussa 2021.
  181. ^ "Takaisin! Kesäaika päättyy sunnuntaina". USA Today. 1 marraskuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Marraskuu 2 2018.
  182. ^ "Rubion laki kesäajan muuttamisesta pysyväksi läpäisee senaatin". rubio.senate.gov. Haettu 15 kesäkuu 2022.
  183. ^ Haughey, John (18. syyskuuta 2022). "Aika - ja raha - vaakalaudalla Floridan johtamassa ehdotuksessa kesäajan pidentämisestä". Center Square Florida. Haettu Tammikuu 3 2023. Floridan kauppakamari ja osavaltion liike-elämän yhdistykset ylläpitävät ylimääräistä auringonvaloa talvella, matkailun huippusesongin aikana, mikä lisäisi myyntiä.
  184. ^ McLeod, Paul (17. maaliskuuta 2022). "Kaikki olivat yllättyneitä siitä, että senaatti ohitti pysyvän kesäajan. Varsinkin senaattorit". BuzzFeed. Haettu Tammikuu 3 2023.
  185. ^ Schnell, Mychael (25. heinäkuuta 2022). "Pysyvä kesäaika osuu talon tiiliseinään". Hill. Haettu Tammikuu 3 2023.
  186. ^ Roenneberg, Till; Wirz-Justice, Anna; Skene, Debra J; jne. (6. kesäkuuta 2019). "Miksi meidän pitäisi lakkauttaa kesäaika?". Journal of Biological Rhythms. 34 (3): 227-230. kaksi:10.1177 / 0748730419854197. PMC 7205184. PMID 31170882.
  187. ^ Roenneberg1, Till; Winnebeck1, Eva C.; Klerman, Elizabeth B. (7. elokuuta 2019). "Kesäaika ja keinotekoiset aikavyöhykkeet – taistelu biologisten ja sosiaalisten aikojen välillä". Rajat fysiologiassa. 10: 944. kaksi:10.3389 / fphys.2019.00944. PMC 6692659. PMID 31447685.
  188. ^ Rishi, Muhammad Adeel; Ahmed, Omer; Barrantes Perez, Jairo H.; jne. (15). "Kesäaika: American Academy of Sleep Medicine kannanotto". J Clin Sleep Med. 16 (10): 1781-1784. kaksi:10.5664/jcsm.8780. PMC 7954020. PMID 32844740. S2CID 221329004.
  189. ^ "American Academy of Sleep Medicine vastustaa pysyvää kesäaikalaskua". 23 toukokuuta 2022. Haettu Tammikuu 3 2023.
  190. ^ "American Academy of Sleep Medicine vaatii kesäajan poistamista". 27. elokuuta 2020. Haettu Tammikuu 3 2023.
  191. ^ Davies, Claire (14. maaliskuuta 2021). "Sleep Awareness Week 2021: Yli 70 % sanoo, että kesäajan muutos ei vaikuta uneen". Top Ten. Haettu Tammikuu 11 2023.
  192. ^ a b "Valtiot vastustavat kellojen vaihtamista kesäaikaan". Almanac.com. 6. tammikuuta 2023. Haettu Tammikuu 7 2023.
  193. ^ "Kesäaika: amerikkalaiset haluavat pysyä pysyvästi "jousitettuna eteenpäin" eivätkä "pudota takaisin" | YouGov". today.yougov.com. Haettu Tammikuu 9 2023.
  194. ^ "Kesäaika vs normaaliaika". 2019. Haettu Tammikuu 7 2023.
  195. ^ "Inhoa kellojen vaihtamisesta jatkuu". 2021. Haettu Tammikuu 7 2023.
  196. ^ Ripley, Anthony (1. lokakuuta 1974). "Senaatin äänet palaavat normaaliaikaan neljäksi kuukaudeksi ja lähettävät laskun Fordille". New York Times. Haettu Tammikuu 7 2023.

Lähteet

Kirjallisuutta

  • Ian R. Bartky (2007). Kerran sopii kaikille: Kampanjat maailmanlaajuisen yhtenäisyyden puolesta. Stanford University Press. ISBN 978-0804756426.

Ulkoiset linkit

Kuuntele tämä artikkeli (39 pöytäkirja)
Puhuttu Wikipedia-kuvake
Tämä äänitiedosto luotiin tämän artikkelin 20. toukokuuta 2008 päivätyn tarkistuksen perusteella (+2008 05 20 XNUMX), eikä se heijasta myöhempiä muokkauksia.