EUFOR Althea

Nykymaailmassa EUFOR Althea:stä on tullut monia ihmisiä kiinnostava ja keskustelunaihe. EUFOR Althea on aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi joko sen merkityksen vuoksi nyky-yhteiskunnassa, työelämässä tai merkityksessään ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Vuosien varrella EUFOR Althea:stä ja sen vaikutuksista on keskusteltu, mikä on synnyttänyt ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja kasvavaa kiinnostusta ymmärtää sen vaikutuksia eri alueilla. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti EUFOR Althea:n aihetta ja sen eri näkökohtia analysoimalla sen merkitystä, merkitystä ja mahdollisia seurauksia tulevaisuudessa.

EUFOR Althean tunnus

EUFOR Althea on Euroopan unionin 2. joulukuuta 2004 aloittama sotilaallinen kriisinhallintaoperaatio Bosnia ja Hertsegovinassa. Se jatkaa Naton SFOR-operaation kaltaisella toimeksiannolla ja nivoutuu kiinteästi yhteen EU:n maassa jo pidempään ylläpitämien poliisi- ja tarkkailijaoperaatioiden kanssa. Althea-operaatio on ensimmäinen EU:n johtama huomattava sotilaallinen rauhanturvaoperaatio.

Suomalaiset Althea-operaatiossa

Operaatioon osallistuu yhteensä noin 7 200 rauhanturvaajaa, joista 176 on Suomesta (2/2006). Suomalaisista valtaosa palvelee operaation Pohjoisessa taisteluosastossa (Multinational Task Force North, MNTF N), joka oli aluksi suomalaisen prikaatikenraalin johdossa. Taisteluosaston päätukikohta on Tuzlan kaupungin lähistöllä sijaitsevassa Zivinicen kunnassa oleva Camp Eagle Base (CEB).

Suomen päävastuualueena on vastata osaston viesti- ja johtamisjärjestelmästä. Järjestelmässä käytetään TETRA-teknologiaa, joka on sama kuin suomalaisessa viranomaisverkossa VIRVE:ssä käytetty.

Aiheesta muualla