Eksentrinen anomalia

Nykyään Eksentrinen anomalia on aihe, joka herättää suurta kiinnostusta ja keskustelua yhteiskunnassa. Vuosien varrella Eksentrinen anomalia on ollut erilaisten mielipiteiden ja näkemysten kohtaamispaikka, mikä on synnyttänyt monenlaisia ​​näkökulmia tähän aiheeseen. Alkuperäistään nykypäivään Eksentrinen anomalia on ollut tutkimuksen ja analyysin kohteena eri aloilla, mikä on osaltaan rikastanut tämän ilmiön tietämystä ja ymmärrystä. Tässä artikkelissa aiomme tutkia Eksentrinen anomalia:n eri näkökohtia ja lähestymistapoja tavoitteenaan tarjota täydellinen ja objektiivinen näkemys tästä aiheesta.

Eksentrinen anomalia E on taivaankappaleen paikkavektorin kulman ja periapsiksen välinen kulma mitattuna keskuskappaleesta heijastettuna apuympyrälle. Se on ellipsirataa kiertävän taivaankappaleen paikkaa laskettaessa käytetty apuluku, joka saadaan laskettua radan eksentrisyydestä ja keskianomaliasta.

Eksentrinen anomalia

Keskianomalia M, eksentrinen anomalia e ja todellinen anomalia ν.

Kun tunnetaan kappaleen etäisyys keskuskappaleesta r, radan isoakselin puolikas a ja kappaleen radan eksentrisyys e, saadaan eksentrinen anomalia E

Keskianomalian M ja eksentrisen anomalian E välinen suhde on

Yhtälöä voi ratkoa iteroiden aloittaen

ja käyttäen yhtälöä .

Jos eksentrisyys e on alle 0.6627434 eli niin

  • .

E':n ja ν:n, todellisen anomalian väline suhde on

tai

Säteen eli paikkavektorin itseisarvon ja anomalian suhde on

ja