Englanti



Koskaan ihmiskunnan historiassa ei ole ollut näin paljon tietoa Englannin tutkiminen vuonna 2023: kattava opas kuten nykyään Internetin ansiosta. Kuitenkin tämä pääsy kaikkeen liittyvään Englannin tutkiminen vuonna 2023: kattava opas ei ole aina helppoa. Kylläisyys, huono käytettävyys ja vaikeus erottaa oikeat ja väärät tiedot Englannin tutkiminen vuonna 2023: kattava opas niitä on usein vaikea voittaa. Tämä motivoi meitä luomaan luotettavan, turvallisen ja tehokkaan sivuston.

Meille oli selvää, että tavoitteemme saavuttamiseksi ei riittänyt, että meillä oli oikeaa ja varmennettua tietoa Englannin tutkiminen vuonna 2023: kattava opas . Kaikki, mistä olimme keränneet Englannin tutkiminen vuonna 2023: kattava opas piti myös esittää selkeästi, luettavalla tavalla, käyttökokemusta helpottavalla rakenteella, selkeällä ja tehokkaalla suunnittelulla sekä latausnopeudella etusijalla. Olemme varmoja, että olemme saavuttaneet tämän, vaikka pyrimme jatkuvasti tekemään pieniä parannuksia. Jos olet löytänyt sen, mistä olet löytänyt hyödyllistä Englannin tutkiminen vuonna 2023: kattava opas ja olet tuntenut olosi mukavaksi, olemme erittäin iloisia, jos palaat scientiaen.com aina kun haluat ja tarvitset.

Englanti
Hymni: eri
Pääasiassa"Jumala pelasta kuningas"
(Yhdistyneen kuningaskunnan kansallislaulu)
Englannin sijainti (tummanvihreä) – Euroopassa (vihreä ja tummanharmaa) – Yhdistyneessä kuningaskunnassa (vihreä)
Englannin sijainti (tummanvihreä)

- sisään Eurooppa (vihreä ja tummanharmaa)
– sisällä Yhdistynyt kuningaskunta (vihreä)

tilaMaa
Pääoma
ja suurin kaupunki
Lontoo
51 ° 30 0 ° 7'W /51.500 ° N 0.117 ° W / 51.500; -0.117
kansallisella kielelläEnglish
Alueelliset kieletCornish
Etniset ryhmät
(2021)
Uskonto
(2021)
Demonyymi (t)English
HallitusOsa a perustuslaillinen monarkia, Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen harjoittama suora hallitus
Kaarle III
Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti
• alahuone533-edustajat (650: sta)
Perustaminen
12 heinäkuu 927
1 toukokuuta 1707
alue
• Maa
130,279 km2 (50,301 neliömetriä)
väestö
• Vuoden 2021 väestönlaskenta
Neutraali nousu 56,489,800
• Tiheys
434/km2 (1,124.1 XNUMX/neliömaili)
GVAVuoden 2021 arvio
 • Kaikki yhteensä1.76 biljoonaa puntaa
 • Asukasta kohti£31,138
valuuttaIson-Britannian punta (GBP)
AikavyöhykeUTC+0 (Greenwichin aika)
• Kesä (STD)
UTC+1 (Britannian kesäaika)
Päivämäärämuotopp/kk/vvvv (AD)
Ajopuolivasemmalle
Soittokoodi+ 44
ISO 3166 -koodiGB-FIN

Englanti on maa se on osa Yhdistynyt kuningaskunta. Se jakaa maarajat Wales sen länteen ja Skotlanti sen pohjoiseen. The Irlannin meri sijaitsee luoteeseen ja Kelttiläinen alue Atlantti lounaaseen. Se on erotettu Manner-Euroopassa mukaan Pohjanmeri itään ja Englantilainen kanava etelään. Maa kattaa viisi kahdeksasosaa saaresta Iso-Britannia, joka sijaitsee Pohjois-Atlantti, ja sisältää yli 100 pienempää saarta, Kuten Scillyn saaret ja Wightin saari.

Nykyään Englanniksi kutsuttu alue asui ensimmäisen kerran nykyihmisen aikana Yläpaleoliitti ajan, mutta on saanut nimensä Angles, The germaaninen heimo, joka on saanut nimensä Anglia niemimaalla, joka asettui 5. ja 6. vuosisadalla. Englannista tuli yhtenäinen valtio 10-luvulla, ja sillä on ollut merkittävä kulttuurinen ja oikeudellinen vaikutus koko maailmaan Age of Discovery, joka alkoi 15-luvulla.

- Englanti kieli, The Anglikaaninen kirkkoja Englanti laki, joka yhdessä toimi perustana tapaoikeus monien muiden maiden oikeusjärjestelmät ympäri maailmaa, kehitetty Englannissa ja maan parlamentaarinen järjestelmä hallitus on omaksunut laajalti muut kansat. - Teollinen vallankumous alkoi 18-luvun Englannissa ja muutti sen yhteiskuntansa maailman ensimmäiseksi teollistuneeksi valtioksi. Englanti on myös koti kaksi vanhinta korkeakoulua englanninkielisessä maailmassa University of Cambridge, perustettu vuonna 1209, ja Oxfordin yliopisto, perustettiin vuonna 1096, ja molemmat ovat rutiininomaisesti maailman arvostetuimpien yliopistojen joukossa.

Englannin maasto on pääasiassa matalia kukkuloita ja Plains, etenkin keskus ja etelä. Ylämaa ja vuoristoinen maasto rajoittuu enimmäkseen pohjoiseen ja länteen, mukaan lukien Lake District, Penniinit, dartmoor ja Shropshire Hills. Pääkaupunki on Lontoo, jonka suurkaupunki 14.2 miljoonan väkiluku vuonna 2021 edustaa Yhdistyneen kuningaskunnan suurinta suurkaupunkialuetta. Englannin 56.3 miljoonan asukkaan osuus muodostaa 84 prosenttia Yhdistyneen kuningaskunnan väestöstä. keskittynyt pääosin Lontoon ympärille Kaakkois-, ja taajamat alueella midlands, The North West, The North Eastja Yorkshire, joista jokainen kehittyi suuriksi teollisuusalueiksi 19-luvulla.

- Englannin kuningaskunta, joka vuoden 1535 jälkeen sisälsi Walesin, lakkasi olemasta erillinen itsenäinen valtio 1. toukokuuta 1707, jolloin Liittoasiat panna voimaan sovitut ehdot unionin sopimus edellisenä vuonna, mikä johti poliittiseen liittoon Skotlannin kuningaskunta luoda Ison -Britannian kuningaskunta. Vuonna 1801 Iso-Britannia yhdistettiin Irlannin kuningaskunta toisen kautta Unionin laki tulla Ison-Britannian ja Irlannin yhdistynyt kuningaskunta. 1922issa Irlannin vapaa valtio irtaantui Yhdistyneestä kuningaskunnasta, mikä johti viimeksi mainittuun nimeksi Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta.

Toponymy

Nimi "Englanti" on peräisin Old Englanti nimi Englannissa, joka tarkoittaa "maa Angles". Kulmat olivat yksi niistä germaaniset heimot joka asettui Iso-Britanniaan vuoden aikana Varhainen keskiaika. Kulmat tulivat Anglia niemimaalla Kielin lahti alueella (nykyinen Saksan osavaltio Schleswig-Holstein) Itämeri. Aikaisin kirjattu termin käyttö, kuten "englanti Lontoo", on yhdeksännen vuosisadan lopun käännös vanhaksi englanniksi Bede's Englannin kansan kirkollinen historia. Termiä käytettiin tuolloin eri merkityksessä kuin nykyaikainen, mikä tarkoittaa "englannin asumaa maata", ja se sisälsi englantilaiset nykyisessä Kaakkois-Skotlannissa, mutta se oli silloin osa Englannin kuningaskuntaa. Northumbrian. Anglosaksinen kronikka muistiin, että Englannin maakirja 1086 kattaa koko Englannin, mikä tarkoittaa Englannin kuningaskuntaa, mutta muutamaa vuotta myöhemmin kronikka totesi, että kuningas Malcolm III meni "ulos Skotlannista sisään lothian Englannissa", jolloin sitä käytetään muinaisessa merkityksessä.

Varhaisin todistettu viittaus kulmiin löytyy 1. vuosisadan teoksista Tacitus, Saksa, jossa latinalainen sana Englanti käytetään. Heimonimen etymologia itse kiistää tutkijat; on ehdotettu, että se on peräisin Angelnin niemimaan muodosta, an kulmikas muoto. Miten ja miksi termi on johdettu heimon nimestä, joka oli vähemmän merkittävä kuin muut, kuten saksit, otettiin käyttöön koko maassa, eikä sen ihmisiä tunneta, mutta näyttää siltä, ​​​​että tämä liittyy tapaan kutsua germaanisia ihmisiä Britanniassa anglisaksit tai englantilaissakseja erottaakseen heidät mannersakseista (Eald-Seaxe) Vanhan Saksin alueella Weser- ja Haahkajokien välissä Pohjois-Saksassa. In gaeli, toinen kieli, joka kehittyi Ison-Britannian saarella, saksiheimo antoi nimensä sanalle Englanti (Sasunn); samoin englannin kielen walesilainen nimi on "Saesneg". Englannin romanttinen nimi on loegria, liittyy Walesin sana Englannista, Lloegr, ja sen käyttö on tehnyt suosituksi Arthurian legenda. Albion sitä sovelletaan myös Englantiin runollisemmassa ominaisuudessa, vaikka sen alkuperäinen merkitys on Britannian saari kokonaisuudessaan.

Historia

Esihistoriaa ja antiikkia

Aurinko paistaa pystyssä seisovien kivirivin läpi muiden kivien päällä vaakasuunnassa.
Stonehenge, The neoliittinen muistomerkki
Näkymä kehitetyn linnoituksen valleille Neitsytlinna, Dorset, miltä ne näyttävät tänään

Varhaisin tunnettu näyttö ihmisen läsnäolosta tällä hetkellä Englanniksi tunnetulla alueella oli Homo-edeltäjä, joka on peräisin noin 780,000 500,000 vuotta sitten. Vanhimmat Englannissa löydetyt proto-ihmisen luut ovat peräisin XNUMX vuotta sitten. Nykyihmisten tiedetään asuneen alueella aikana Yläpaleoliitti kaudella, vaikka pysyviä asutuksia on perustettu vasta viimeisen 6,000 XNUMX vuoden aikana. Jälkeen viimeinen jääkausi vain suuret nisäkkäät, kuten mammutit, biisoni ja villainen sarvikuono jäi. Noin 11,000 XNUMX vuotta sitten, kun jäälautat alkoi väistyä, ihmiset asuttivat uudelleen alueen; geneettiset tutkimukset viittaavat siihen, että ne ovat peräisin alueen pohjoisosasta Iberian niemimaa. Merenpinta oli nykyistä alhaisempi ja Iso-Britannia oli yhteydessä toisiinsa maa silta Irlantiin ja Euraasia. Meren noustessa se erotettiin Irlannista 10,000 XNUMX vuotta sitten ja Euraasian kaksituhatta vuotta myöhemmin.

- Dekantterikulttuuri saapui noin 2,500 eKr., ja se esitteli savesta valmistettuja juoma- ja ruoka-astioita sekä kuparimalmien sulattamiseen käytettyjä astioita. Se oli tänä aikana se pääaine neoliittinen monumentteja, kuten Stonehenge ja Avebury rakennettiin. Kuumentamalla yhdessä tinaa ja kuparia, joita alueella oli runsaasti, teki Beakerikulttuurin kansa pronssi, ja myöhemmin rautaa rautamalmeista. Raudan kehitys sulatus mahdollisti paremman rakentamisen aurat, edistää maataloutta (esim Kelttiläiset kentät), sekä tehokkaampien aseiden tuotantoa.

Aikana rautakausi, Kelttiläinen kulttuuri, joka on peräisin Hallstatt ja La Tène kulttuurit, saapui Keski-Euroopasta. Brythonic oli puhuttu kieli tänä aikana. Yhteiskunta oli heimo; mukaan Ptolemaios's Geographia alueella oli noin 20 heimoa. Aikaisemmat jaot ovat tuntemattomia, koska britit eivät olleet lukutaitoisia. Kuten muutkin Imperiumin reuna-alueet, Britannialla oli pitkään ollut kauppasuhteita roomalaisten kanssa. Julius Caesar Rooman tasavalta yritti hyökätä kahdesti vuonna 55 eKr.; vaikka suurelta osin epäonnistunut, hän onnistui perustamaan a asiakaskuningas mistä Trinovantes.

Maalaus naisesta, käsivarsi ojennettuna, valkoisessa mekossa punaisella viittalla ja kypärällä, hänen oikealla puolellaan ja hänen alapuolellaan vasemmalla muita ihmishahmoja.
Boudica johti kansannousua vastaan Rooman imperiumi.

Roomalaiset hyökkäsivät Isoon-Britanniaan vuonna 43 jKr keisarin vallan aikana Claudius, myöhemmin valloittaa suuren osan Britanniasta, ja alue liitettiin Rooman valtakuntaan nimellä Britannian maakunta. Tunnetuimmat vastarintaa yrittäneistä alkuperäisheimoista olivat Catuvellauni johdolla Caratacus. Myöhemmin johtama kapina Boudica, Kuningatar Iceni, päättyi Boudican itsemurhaan hänen tappionsa jälkeen Watling Streetin taistelu. Erään roomalaisesta Britanniasta tehdyn tutkimuksen kirjoittaja ehdotti, että vuosina 43-84 jKr roomalaiset hyökkääjät tappoivat 100,000 250,000 - 2,000,000 XNUMX ihmistä ehkä XNUMX XNUMX XNUMX asukkaasta. Tällä aikakaudella näki a Kreikkalaisroomalainen kulttuuri vallitsee käyttöönoton myötä Rooman laki, Roomalainen arkkitehtuuri, vesijohdot, viemäreiden, monia maataloustuotteita ja silkkiä. 3. vuosisadalla keisari Septimius Severus kuoli klo Eboracum (nyt York), missä Constantine julistettiin sittemmin keisariksi sata vuotta myöhemmin.

Keskustelua käydään siitä, milloin kristinusko otettiin ensimmäisen kerran käyttöön; se oli viimeistään 4. vuosisadalla, luultavasti paljon aikaisemmin. Mukaan Bede, lähetyssaarnaajat lähettivät Roomasta Eleutherius päällikön pyynnöstä Britannian Lucius vuonna 180 jKr ratkaistakseen erimielisyyksiä itäisten ja länsimaisten seremonioiden suhteen, jotka häiritsivät kirkkoa. Glastonburyyn liittyy perinteitä, jotka väittävät johdannon kautta Joseph Arimatheasta, kun taas toiset väittävät Britannian Luciuksen kautta. Vuoteen 410 mennessä Rooman valtakunnan rappeutuminen, Iso-Britannia jäi paljastumaan Rooman vallan loppu Britanniassa ja Rooman armeijan yksiköiden vetäytyminen Manner-Euroopan rajojen puolustamiseksi ja sisällissotiin osallistumiseksi. Kelttikristilliset luostari- ja lähetystyöliikkeet kukoistivat: Patrick (5. vuosisadan Irlanti) ja 6. vuosisadalla Brendan (Clonfertin), Comgall (Bangor), David (Wales), Aiden (Lindisfarne) ja columba (Iona). Tähän kristinuskon ajanjaksoon vaikutti muinainen kelttiläinen kulttuuri sen herkkyyden, politiikan, käytäntöjen ja teologian osalta. Paikalliset "seurakunnat" olivat keskittyneet luostariyhteisöön ja luostarijohtajat olivat enemmän kuin päälliköitä, ikäisensä, eivätkä roomalaisten hallitseman kirkon hierarkkisemmassa järjestelmässä.

Keskiaika

Nastoitettu ja koristeltu metallinaamio ihmisen kasvoista.
Jäljennös 7-luvun seremoniasta Sutton Hoo kypärä mistä Itä-Anglian kuningaskunta

Rooman armeija vetäytyminen jätti Britannian avoimeksi pakanallisten merenkulkusotureiden hyökkäykselle Luoteis-Manner-Euroopasta, pääasiassa saksien, Angles, juutit ja friisit, jotka olivat jo pitkään ryntäneet Rooman provinssin rannikolle. Näitä ryhmiä alkoi sitten asettua yhä enemmän XNUMX- ja XNUMX-luvuilla, aluksi maan itäosaan. Heidän etenemisensä hillitsi joitakin vuosikymmeniä brittien voiton jälkeen Badon-vuoren taistelu, mutta jatkui myöhemmin, ylittäen Britannian hedelmälliset alamaat ja vähentäen viljelyalaa. Brittoninen hallintaan sarjaan erillisiä erillisalueita jyrkämmässä maassa lännessä 6-luvun loppuun mennessä. Nykyaikaiset tekstit, jotka kuvaavat tätä ajanjaksoa, ovat äärimmäisen niukkoja, minkä vuoksi sitä kuvataan a Pimeä aika. Luonne ja eteneminen Britannian anglosaksinen siirtokunta tästä syystä on huomattavia erimielisyyksiä; syntyvä konsensus on, että sitä esiintyi laajasti etelässä ja idässä, mutta se oli vähemmän merkittävää pohjoisessa ja lännessä, missä kelttiläisiä kieliä puhuttiin edelleen jopa anglosaksisten hallinnassa olevilla alueilla. Rooman hallitsema kristinusko oli yleisesti ottaen korvannut valloitettujen alueiden Anglosaksinen pakanuus, mutta Rooman lähetyssaarnaajat esittelivät sen uudelleen Augustine alkaen 597ista. Kiistat roomalaisten ja kelttiläisten kristinuskon muotojen välillä päättyivät roomalaisen perinteen voittoon Whitbyn neuvosto (664), joka ilmeisesti oli noin tonsuurit (papillinen hiustenleikkaus) ja pääsiäisen päivämäärä, mutta vielä tärkeämpää, eroista roomalaisissa ja kelttiläisissä auktoriteettimuodoissa, teologiassa ja käytännössä.

Asutuskauden aikana tuloasukkaiden hallitsemat maat näyttävät pirstoutuneen lukuisiin heimoalueisiin, mutta 7-luvulla, kun tilanteesta on jälleen saatavilla oleellisia todisteita, ne olivat yhdistyneet noin tusinaksi valtakunnaksi, mukaan lukien Northumbrian, Mercia, Wessex, Itä Anglia, Essex, Kent ja Sussex. Seuraavien vuosisatojen aikana tämä poliittinen lujittumisprosessi jatkui. 7-luvulla käytiin kamppailua hegemoniasta Northumbrian ja Mercian välillä, mikä 8. vuosisadalla väistyi Mercian valta-asemalle. 9-luvun alussa Wessex syrjäytti Mercian tärkeimmäksi valtakunnaksi. Myöhemmin samalla vuosisadalla lisääntyneet hyökkäykset tanskalaiset huipentui Pohjois- ja Itä-Englannin valloittamiseen Northumbrian, Mercian ja East Anglian valtakuntien kukistamiseen. Wessexin alla Alfred Suuri jäi ainoaksi säilyneeksi Englannin valtakunnaksi, ja hänen seuraajiensa aikana se laajeni tasaisesti Itävallan kuningaskuntien kustannuksella. Danelaw. Tämä johti Englannin poliittiseen yhdistymiseen, joka toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna Helhelstan vuonna 927 ja perustettiin lopullisesti uusien konfliktien jälkeen Eadred vuonna 953. Uusi skandinaavisten hyökkäysten aalto 10-luvun lopulta päättyi tämän yhdistyneen kuningaskunnan valloittamiseen Sweyn Haarukka vuonna 1013 ja uudelleen hänen poikansa Cnut vuonna 1016, muuttaen siitä lyhytikäisen keskuksen Pohjanmeren valtakunta joka myös sisälsi Tanska ja Norja. Alkuperäinen kuninkaallinen dynastia kuitenkin palautettiin liittymisen myötä Edward tunnustaja vuonna 1042.

Kuningas Henrik V Agincourtin taistelussa 1415.
Kuningas Henrik V klo Agincourtin taistelu, taisteltiin Pyhän Crispinin päivä ja päättyi Englannin voittoon suurempaa ranskalaista armeijaa vastaan Satavuotinen sota

Kiista Edwardin perimisestä johti siihen Normanin valloitus vuonna 1066, jonka suoritti johtama armeija Normandian herttua William. - Normans itse ovat peräisin Skandinavia ja oli asettunut Normandiaan 9-luvun lopulla ja 10-luvun alussa. Tämä valloitus johti lähes täydelliseen Englannin eliitin syrjäytymiseen ja sen korvaamiseen uudella ranskankielisellä aristokratialla, jonka puheella oli syvällinen ja pysyvä vaikutus englannin kieleen.

Myöhemmin Plantagenetin talo Anjou peri Englannin valtaistuimen alle Henrik II, lisäämällä Englannin orastavaan joukkoon Angevinin valtakunta läänistä, jotka perhe oli perinyt Ranskassa, mukaan lukien Aquitaine. He hallitsivat kolme vuosisataa, ja jotkut totesivat monarkeina Richard I, Edward I, Edward III ja Henry V. Kaudella tapahtui muutoksia kaupassa ja lainsäädännössä, mukaan lukien sopimuksen allekirjoittaminen Magna Carta, englantilainen laillinen peruskirja, jota käytetään rajoittamaan suvereenin valtaa lailla ja suojelemaan vapaamiesten etuoikeuksia. katolinen munkkilaitos kukoisti, tarjosi filosofeja, ja Oxfordin ja Cambridgen yliopistot perustettiin kuninkaallisen suojeluksessa. The Walesin ruhtinaskunta siitä tuli Plantagenetin lääni 13-luvulla ja Irlannin herra paavi antoi sen Englannin monarkialle.

14-luvulla Plantagenetit ja Valoisin talo molemmat väittivät olevansa laillisia kantajia Capetin talo ja sen mukana Ranska; kaksi valtaa ottivat yhteen Satavuotinen sota. - Mustasurma epidemia osui Englantiin; Vuodesta 1348 lähtien se tappoi lopulta jopa puolet Englannista asukasta. Vuosina 1453–1487 käytiin sisällissota kahden kuninkaallisen perheen välillä. Yorkistit ja Lancasterilaiset - tunnetaan Ruusujen sodat. Lopulta se johti siihen, että Yorkistit menettivät valtaistuimen kokonaan walesilaiselle aatelistoperheelle Tudoritlancastrilaisten haara, jota johtaa Henry Tudor jotka hyökkäsivät Walesin ja Bretonin palkkasoturien kanssa saavuttaen voiton Bosworth Fieldin taistelu missä Yorkistien kuningas Richard III tapettiin.

Varhainen moderni

Aikana Tudor-kausi, The Renessanssi saapui Englantiin italialaisten hovimiesten kautta, jotka toivat uudelleen taiteellisen, kasvatuksellisen ja tieteellisen keskustelun klassisesta antiikista. Englanti alkoi kehittyä merivoimien taidot, ja etsintä länteen tehostui. Henry VIII irtisanoutui yhteydestä katoliseen kirkkoon hänen avioeroonsa liittyvissä kysymyksissä Ylivallan teot vuonna 1534, joka julisti monarkin johtajaksi Anglikaaninen kirkko. Toisin kuin monissa eurooppalaisissa protestanttisuus, The eron juuret olivat enemmän poliittisia kuin teologisia. Hän myös liitti laillisesti esi-isiensä maansa Walesin Englannin kuningaskuntaan 1535–1542 teot. Henryn tyttärien hallituskaudella oli sisäisiä uskonnollisia konflikteja, Maria I ja Elisabet I. Edellinen vei maan takaisin katolilaisuuteen, kun taas jälkimmäinen irtautui siitä jälleen puolustaen voimakkaasti anglikaanisuus. Elizabethanin aikakausi on kuningatar Elisabeth I:n ("Neitsyt kuningatar") vallan Tudor-ajan aikakausi. Historioitsijat kuvaavat sitä usein kultakausi Englannin historiassa. Elisabetin Englanti edusti sen huippua Englannin renessanssi ja näki taiteen, runouden, musiikin ja kirjallisuuden kukoistavan. Aikakausi on tunnetuin draamasta, teatterista ja näytelmäkirjailijoistaan. Englannissa oli tänä aikana keskitetty, hyvin organisoitu ja tehokas hallitus laajojen Tudor-uudistusten seurauksena.

Kilpailee kanssa Espanja, ensimmäinen englantilainen siirtomaa Amerikassa, perustettiin vuonna 1585 tutkimusmatkailijan toimesta Walter Raleigh in Virginia ja nimeltään Roanoke. Roanoken siirtokunta epäonnistui, ja se tunnetaan kadonneena siirtokuntana sen jälkeen, kun se löydettiin hylättynä myöhään saapuneen huoltoaluksen palattua. Kanssa Itä-Intian yritys, Englanti kilpaili myös Dutch ja French idässä. Elisabetin aikana Englanti oli sodassa Espanjan kanssa. An suuri sotalaivasto purjehti Espanjasta vuonna 1588 osana laajempaa suunnitelmaa hyökätä Englantiin ja perustaa uudelleen katolinen monarkia. Suunnitelman estyi huono koordinaatio, myrskyinen sää ja englantilaisen laivaston onnistuneet kiusalliset hyökkäykset. Lordi Howard Effinghamista. Tämä epäonnistuminen ei lopettanut uhkaa: Espanja laukaisi kaksi uutta armadia 1596 ja 1597, mutta myrskyt ajoivat molemmat takaisin.

unioni Skotlannin kanssa

Saaren poliittinen rakenne muuttui vuonna 1603, jolloin Skottien kuningas, Jaakob VI, valtakunta, joka oli ollut pitkään Englannin etujen kilpailija, peri Englannin valtaistuimen James I:nä ja loi siten henkilöliitto. Hän muotoili itsensä Ison-Britannian kuningas, vaikka tällä ei ollut perustetta Englannin lainsäädännössä. James VI:n ja minä valtuutetun suojeluksessa King James Version Pyhän Raamatun versio julkaistiin vuonna 1611. Se oli Raamatun vakioversio, jota useimmat protestanttiset kristityt lukivat neljäsataa vuotta, kunnes 20-luvulla tuotettiin nykyaikaiset versiot.

Maalaus istuvasta mieshahmosta, pitkät mustat hiukset, päällään valkoinen viitta ja ratsastushousut.
- Englanninkielinen restaurointi palautti kuninkaan alaisen monarkian Kaarle II ja rauha sen jälkeen Englannin sisällissota.

Perustuu ristiriitaisiin poliittisiin, uskonnollisiin ja yhteiskunnallisiin kantoihin Englannin sisällissota taisteltiin kannattajien välillä Eduskunta ja Kingin Charles I, joka tunnetaan puhekielenä nimellä Pyöreät päät ja Cavaliers vastaavasti. Tämä oli osa laajempaa monimuotoisuutta Kolmen kuningaskunnan sodat, mukaan lukien Skotlanti ja Irlanti. Eduskuntalaiset voittivat, Charles I teloitettiin ja valtakunta korvataan Commonwealth. Eduskunnan joukkojen johtaja, Oliver romahti julisti itsensä Herrasuoja vuonna 1653; ajanjakso henkilökohtainen sääntö seurasi. Cromwellin kuoleman ja hänen poikansa eron jälkeen Richard Herran suojelijana, Charles II hänet kutsuttiin palaamaan hallitsijaksi vuonna 1660 liikkeellä nimeltä Palauttaminen. Teattereiden uudelleen avaamisen myötä kuvataide, kirjallisuus ja esittävät taiteet kukoistivat koko "hyvän monarkin" Charles II:n restauroinnin ajan. Jälkeen Loistava vallankumous 1688, perustuslaillisesti määrättiin, että kuningas ja parlamentti hallitsevat yhdessä, vaikka parlamentilla olisi todellinen valta. Tämä perustettiin kanssa Bill of Rights Vuonna 1689. Sääntöihin kuului, että vain eduskunta voi antaa lain, eikä kuningas voinut keskeyttää sitä, myös se, että kuningas ei saanut määrätä veroja tai nostaa armeijaa ilman eduskunnan ennakkohyväksyntää. Myöskään sen jälkeen yksikään brittiläinen hallitsija ei ole tullut alueelle Alahuone kun se istuu, jota muistetaan vuosittain klo Parlamentin valtion avaaminen Ison-Britannian monarkki, kun alahuoneen ovet pamautetaan monarkin sanansaattajaa vastaan, mikä symboloi parlamentin oikeuksia ja sen riippumattomuutta hallitsijasta. Perustamisen myötä Kuninkaallinen yhteisö vuonna 1660 tiedettä rohkaistiin suuresti.

In 1666, Lontoon suuri palo tuhosi Lontoon Cityn, mutta se rakennettiin uudelleen pian sen jälkeen monia merkittäviä rakennuksia on suunnitellut Christopher Wren. Eduskunnassa oli noussut kaksi ryhmää - The konservatiivit ja Whigs. Vaikka toryt tukivat alun perin katolista kuningasta Jaakob II, jotkut heistä, sekä whigit, aikana Vuoden 1688 vallankumous kutsui Hollannin prinssi William of Orangen kukistamaan Jamesin ja lopulta tulemaan Englannin William III. Jotkut englantilaiset, etenkin pohjoisessa, olivat Jaakobiitit ja jatkoi Jamesin ja hänen poikiensa tukemista. Alla Stuart-dynastia Englanti laajeni kaupan, rahoituksen ja vaurauden alalla. Iso-Britannia kehitti Euroopan suurimman kauppalaivaston. Kun Englannin ja Skotlannin parlamentit sopivat, kaksi maata liittyivät mukaan poliittinen liitto, luoda Ison -Britannian kuningaskunta vuonna 1707. Unionin mukauttamiseksi instituutiot, kuten laki ja kansalliset kirkot, säilyivät erillisinä.

Myöhäismodernia ja nykyaikaista

- Thames aikana Georgian aikakausi Somerset Housen terassilta päin St. Paul'sia, c. 1750

Äskettäin perustetun Ison-Britannian kuningaskunnan aikana, Royal Societyn ja muiden tuotoksia Englanninkieliset aloitteet yhdistettynä Skotlannin valistus luoda innovaatioita tieteen ja tekniikan alalla, samalla kun valtava kasvu Britannian ulkomaankauppa suojattu Kuninkaallinen laivasto tasoitti tietä perustamiselle Brittiläinen imperiumi. Kotimaassa se ajoi Teollinen vallankumous, syvällisen muutoksen aika sosioekonominen Englannin kulttuuri- ja kulttuuriolosuhteet, mikä johti teolliseen maatalouteen, tuotantoon, suunnitteluun ja kaivostoimintaan sekä uusiin ja uraauurtaviin tie-, rautatie- ja vesiverkkoihin niiden laajentamisen ja kehittämisen helpottamiseksi. Luoteis-Englannin avajaiset Bridgewaterin kanava vuonna 1761 ohjattiin kanavaikä Britanniassa. Vuonna 1825 perustettiin maailman ensimmäinen pysyvä höyryveturien vetämä matkustajarauta Stocktonin ja Darlingtonin rautatie – avoinna yleisölle.

monikerroksisia neliön teollisuusrakennuksia joen takana
- Trafalgarin taistelu oli brittien välinen merisota Kuninkaallinen laivasto ja Ranskan ja Espanjan laivaston yhdistetyt laivastot aikana Napoleonin sodat.

Aikana Teollinen vallankumous, monet työntekijät muuttivat Englannin maaseudulta uusille ja laajeneville kaupunkiteollisuusalueille työskentelemään tehtaissa, esim. Birmingham ja Manchester, nimeltään "Workshop of the World" ja "Warehouse City". Manchester oli maailman ensimmäinen teollisuuskaupunki. Englanti säilytti suhteellisen vakauden koko ajan Ranskan vallankumous; William Pitt nuorempi oli Britannian pääministeri koko hallituskauden George III. Regency of George IV tunnetaan tyylikkyydestään ja saavutuksistaan ​​kuvataiteessa ja arkkitehtuurissa. Aikana Napoleonin sodat, Napoleon suunniteltu hyökätä kaakosta. Tämä ei kuitenkaan toteutunut, ja britit voittivat Napoleonin joukot: merellä Horatio Nelson, ja maalla Arthur Wellesley. Suuri voitto klo Trafalgarin taistelu vahvisti Britannian XNUMX-luvun aikana saavuttaman merivoimien ylivallan. Napoleonin sodat edistivät käsitystä brittiläisyys ja yhtenäinen kansalainen britit, jaettu englantilaisten, skottien ja waleslaisten kanssa.

- Viktoriaaninen aikakausi mainitaan usein nimellä a Kultakausi. Maalauksen tehnyt William Powell Frith osoittaa kulttuurieroja.

Lontoosta tuli vuoden aikana maailman suurin ja väkirikkain metropolialue Viktoriaaninen aikakausi, ja kauppa Brittiläisen imperiumin sisällä – samoin kuin Britannian armeijan ja laivaston asema – oli arvostettua. Teknologisesti tällä aikakaudella nähtiin monia innovaatioita, jotka osoittautuivat avain Yhdistyneen kuningaskunnan voimaan ja vaurauteen. Poliittinen agitaatio kotona radikaalien, kuten Chartists ja Suffragetit mahdollisti lainsäädäntöuudistuksen ja yleinen äänioikeus. Samuel Hynes kuvaili Edwardin aikakausi "vapaana ajana, jolloin naiset käyttivät kuva hatut eivätkä äänestäneet, kun rikkaat eivät häpeänneet elää näkyvästi ja aurinko ei todellakaan koskaan laskenut Britannian lipun päälle."

Vallanvaihdokset Itä-Keski-Euroopassa johtivat ensimmäiseen maailmansotaan; sadat tuhannet englantilaiset sotilaat kuolivat taistellessaan Yhdistyneen kuningaskunnan puolesta liittoutuneet. Kaksi vuosikymmentä myöhemmin, vuonna World War II, Yhdistynyt kuningaskunta oli jälleen yksi liittoutuneet. Lopussa Huono sota, Winston Churchill tuli sodan ajan pääministeriksi. Sodankäyntiteknologian kehityksen myötä monet kaupungit vaurioituivat ilmaiskuissa aikana Blitz. Sodan jälkeen Brittiläinen imperiumi koki nopeaa vauhtia dekolonisaatio, ja teknologiset innovaatiot nopeutuivat; autoista tuli ensisijainen kulkuväline Frank Whittlen kehitystä suihkumoottori johti laajempaan Lentomatkustus. Asuinrakennuksia muutettiin Englannissa yksityisautoilulla ja luomalla kansallinen terveyspalvelu (NHS) vuonna 1948. Yhdistyneen kuningaskunnan NHS tarjosi julkisesti rahoitettua terveydenhuoltoa kaikille Yhdistyneen kuningaskunnan vakinaisille asukkaille ilmaiseksi tarpeen tullen, ja ne maksetaan yleisistä veroista. Yhdessä nämä saivat aikaan uudistuksen paikallishallinto Englannissa 20-luvun puolivälissä.

20-luvulta lähtien Englantiin on tapahtunut merkittävää väestönmuutosta, enimmäkseen muualta Englannista britteinsaaret, mutta myös Commonwealth, erityisesti Intian maanosa. 1970-luvulta lähtien on tapahtunut suuri siirtyminen pois valmistuksesta ja painopiste on lisääntynyt palveluala. Osana Yhdistynyttä kuningaskuntaa alue liittyi a yhteismarkkinat aloite nimeltä Euroopan talousyhteisö josta tuli Euroopan unioni. 20-luvun lopulta lähtien Yhdistyneen kuningaskunnan hallinto on siirtynyt kohti hajautettu hallinto Skotlannissa, Walesissa ja Pohjois-Irlannissa. Englannissa ja Walesissa on edelleen olemassa lainkäyttöalueena Yhdistyneessä kuningaskunnassa. Hajauttaminen on kannustanut korostamaan enemmän englantilaiskohtaista identiteettiä ja isänmaallisuutta. Englannissa ei ole hajautettua hallitusta, mutta yritys luoda vastaava järjestelmä osa-alueellisesti hylättiin kansanäänestyksellä.

Hallinto

Politiikka

Englanti on osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa, a perustuslaillinen monarkia kanssa parlamentaarinen järjestelmä. Ei ole ollut a Englannin hallitus vuodesta 1707, jolloin Liittoasiat 1707, pannaan täytäntöön sopimuksen ehdot unionin sopimus, liittyi Englantiin ja Skotlantiin muodostamaan Ison -Britannian kuningaskunta. Ennen unionia hallitsi Englantia sen monarkki ja Englannin parlamentti. Nykyään Englantia hallitsee suoraan Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti, vaikka muutkin Yhdistyneen kuningaskunnan maat omistaa hajautetulla hallitukset. In Alahuone kumpi on alempi talo Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentissa Westminsterin palatsi, Englannin vaalipiireissä on 532 parlamentin jäsentä yhteensä 650:stä. Kuten Yhdistyneen kuningaskunnan parlamenttivaalit 2019, Englantia edustaa 345 kansanedustajaa Konservatiivinen puolue, 179 alkaen Työväenpuolue, seitsemän alkaen liberaalidemokraatit, yksi kohteesta Vihreä puolue, ja Parlamentin puhemies, Lindsay Hoyle.

Hajauttamisesta lähtien, jossa muut Yhdistyneen kuningaskunnan maat – Skotlanti, Wales ja Pohjois-Irlanti – Jokaisella on oma hajautettu parlamentti tai edustajakokoukset paikallisia asioita varten, Englannissa on keskusteltu siitä, kuinka tämä vastapainoksi saadaan. Alun perin suunniteltiin, että erilaisia Englannin alueet hajautettaisiin, mutta sen jälkeen, kun ehdotus on hylätty North East vuonna Vuoden 2004 kansanäänestys, tätä ei ole toteutettu.

Yksi suuri ongelma on West Lothian kysymys, jossa Skotlannin ja Walesin kansanedustajat voivat äänestää lainsäädännöstä, joka vaikuttaa vain Englantiin, kun taas Englannin kansanedustajilla ei ole vastaavaa oikeutta antaa lainsäädäntöä hajautetuista asioista. Tämä kun otetaan huomioon, että Englanti on ainoa Yhdistyneen kuningaskunnan maa, jolla ei ole ilmaisia ​​reseptejä ja ilmaiset yliopistomaksut, on johtanut tasaiseen nousuun Englantilainen nationalismi. Jotkut ovat ehdottaneet a hajautettu Englannin parlamentti, kun taas toiset ovat ehdottaneet yksinkertaisesti Englantiin vaikuttavan lainsäädännön äänestämisen rajoittamista Englannin kansanedustajiin.

Laki

- Englanti laki vuosisatojen aikana kehittynyt oikeusjärjestelmä on perusta tapaoikeus useimmissa käytetyissä oikeusjärjestelmissä Commonwealth maahan ja Yhdysvallat (paitsi Louisiana). Huolimatta siitä, että se on nyt osa Yhdistynyttä kuningaskuntaa, sen oikeusjärjestelmä Englannin ja Walesin tuomioistuimet jatkoi, alle unionin sopimus, erillisenä oikeusjärjestelmänä kuin Skotlannissa. Englannin lain yleinen ydin on, että sen laativat tuomioistuimissa istuvat tuomarit, jotka käyttävät maalaisjärkeään ja tietämystään laillinen ennakkotapaus - tuijottaa decisis – heidän edessään oleviin tosiasioihin.

Oikeusjärjestelmää johtavat Englannin ja Walesin vanhemmat tuomioistuimet, jotka koostuvat Muutoksenhakutuomioistuin, The Korkea tuomioistuin siviiliasioita varten ja kuninkaallinen tuomioistuin rikosasioita varten. - Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus on korkein rikos- ja siviiliasioita käsittelevä tuomioistuin Englannissa ja Walesissa. Se perustettiin vuonna 2009 perustuslain muutosten jälkeen, kun se otti haltuunsa House of Lordsin oikeudelliset tehtävät. Korkeimman oikeuden päätös sitoo jokaista muuta hierarkiassa olevaa tuomioistuinta, jonka on noudatettava sen ohjeita.

- oikeusministeri on eduskunnalle vastaava ministeri oikeuslaitos, oikeusjärjestelmä ja vankilat ja koeaika Englannissa. Rikollisuus lisääntyi vuosina 1981–1995, mutta väheni 42 prosenttia vuosina 1995–2006. Vankien määrä kaksinkertaistui samana aikana, mikä on yksi niistä korkeimmat vangitsemisluvut Länsi-Euroopassa 147 per 100,000 XNUMX. Hänen Majesteettinsa vankilapalvelu, raportoi oikeusministeriö, hoitaa useimpia vankiloita, ja siellä asui 81,309 2022 vankia Englannissa ja Walesissa syyskuussa XNUMX.

Alajaot

- Englannin alaosastot koostuu jopa neljästä tasosta valtakunnallinen jako valvotaan erityyppisten hallintokokonaisuuksien kautta, jotka on luotu tätä tarkoitusta varten paikallishallinto.

Lontoon alueen ulkopuolella Englannin korkein taso on 48 seremonialliset maakunnat. Niitä käytetään ensisijaisesti maantieteellisenä viitekehyksenä, ja niitä on kehitetty vähitellen vuodesta 38 lähtien Keskiaika, ne muutettiin 51:ksi vuonna 1974 ja nykyiseen lukumäärään vuonna 1996. Jokaisella on a herra luutnantti ja korkea sheriffi; näitä viestejä käytetään edustamaan brittiläinen monarkki paikallisesti. Jotkut maakunnat, esim Herefordshire, jaetaan vain edelleen siviiliseurakuntiin. Kuninkaallinen lääni ja Berkshire ja suurkaupunkialueet myöntävät erilaisia ​​asemaa muille seremoniallisille kreivikunnalle.

Toinen taso on yhdistyneet viranomaiset ja 27 maakuntataso shiren kreivikunnat. Vuonna 1974 kaikki seremonialliset piirikunnat olivat kaksitasoisia, ja kun suurkaupunkiläänin taso poistettiin asteittain, vuoden 1996 uudistus erotti seremoniallisen läänin ja läänin tason.

Englanti on myös jaettu paikallishallinnon piiriin. Piiri voi yhtyä seremonialliseen piirikuntaan, olla piiritason alapuolella shiren kreivikunnat, ole a kuninkaallinen or metropolikaupunki, omistaa kauppala or kaupungin asema tai on yhtenäinen viranomainen.

Yhteisötasolla suuri osa Englannista on jaettu kansalaisseurakunnat with valtuustot; Suur-Lontoossa vain yksi, Queen's Park, on olemassa vuodesta 2014 sen jälkeen kun he olivat lakkautettiin vuonna 1965 lainsäädäntöön asti salli heidän virkistyksensä vuonna 2007.

Lontoo

Vuodesta 1994 2010-luvun alkuun Englanti jaettiin alueisiin, a Vuoden 1998 kansanäänestys Lontoon alueelle luotu Lontoon yleiskokous kaksi vuotta myöhemmin. Epäonnistui 2004 Koillis-Englannin hajauttamiskansanäänestys peruutettu edelleen aluekokous hajautus alueellinen rakenne Lontoon ulkopuolella lakkautettiin.

Seremoniallisesti alue jaetaan City of London ja Suur-Lontoo, tämä jaetaan edelleen 32:een Lontoon kaupunginosat ja 25 Lontoon Cityn seurakunnat.

Maantiede

Maisemaa ja jokia

Sininen järvi vihreiden kukkuloiden välissä.
Ravenstone massiivi, katsottuna Walla Crag vuonna Lake District

Maantieteellisesti Englantiin kuuluu kaksi kolmasosaa Ison-Britannian saaren keski- ja eteläosista sekä sellaiset offshore-saaret kuin Wightin saari ja Scillyn saaret. Se rajoittuu kahteen muuhun Yhdistyneen kuningaskunnan maahan: pohjoiseen Skotlanti ja länteen kirjoittanut Wales. Englanti on lähempänä Euroopan mannerta kuin mikään muu Manner-Britannian osa. Se on erotettu Ranska (Hauts-de-France) 21 mailia (34 km) meri kuilu, vaikka kaksi maata yhdistää Kanavatunneli lähellä Folkestone. Englannissa on myös rantoja Irlannin meri, Pohjanmeri ja Atlantin valtamerellä.

Lontoon satamat, Liverpoolja Newcastle makaa vuorovesi-joilla Thames, Mersey ja tyne vastaavasti. 220 mailin (350 km) kohdalla Severn on pisin Englannin läpi virtaava joki. Se tyhjenee sisään Bristolin kanava ja on huomattava sen vuoksi Severn Bore (a vuorovesi poraus), joka voi olla 2 metrin (6.6 jalkaa) korkea. Englannin pisin joki on kuitenkin Thames, joka on 215 mailia (346 km) pitkä.

- Malvern Hills sijaitsee Englannin kreivikunnissa Worcestershire ja Herefordshire. Maaseutuvirasto on nimennyt kukkulat an Erinomaisen luonnonkauniin alue.

On olemassa monia järvet Englannissa; suurin on windermere, osuvasti nimetyn sisällä Lake District. Suurin osa Englannin maisemista koostuu matalista kukkuloista ja tasangoista, ja maan pohjois- ja länsiosassa on ylänkö- ja vuoristoista maastoa. Pohjoiset ylänköt sisältävät mm Penniinit, idän ja lännen erottava ylänköketju, Cumbrian järvialueen vuoret ja Cheviot HillsEnglannin ja Skotlannin rajalla. Englannin korkein kohta, 978 metriä (3,209 XNUMX jalkaa), on Scafell Hauki järvialueella. - Shropshire Hills ovat lähellä Walesia dartmoor ja Exmoor ovat kaksi ylänköaluetta maan lounaisosassa. Maastotyyppien välinen likimääräinen jakoviiva on usein merkitty Tees-Exe linja.

Geologisesti sanottuna "Englannin selkärangana" tunnetut Penniinit ovat maan vanhin vuoristo, joka on peräisin XNUMX-luvun lopusta. Paleozojainen aikakausi noin 300 miljoonaa vuotta sitten. Niiden geologiseen koostumukseen kuuluu mm. hiekkakivi ja kalkkikivija myös hiiltä. On Karst maisemat kalsiittialueilla, kuten osissa Yorkshire ja Derbyshire. Penniinien maisema on korkea nummi vuoristoalueilla, joita reunustavat alueen jokien hedelmälliset laaksot. Ne sisältävät kaksi kansallispuistot, The Yorkshire Dales ja Peak District. Vuonna Länsi-maaLounaisniemimaan Dartmoor ja Exmoor sisältävät graniitin tukemaa ylänköä, ja leuto ilmasto; molemmat ovat kansallispuistoja.

- Englannin alamaat ovat maan keski- ja eteläosissa, jotka koostuvat vihreistä mäkiä, mukaan lukien Cotswold Hills, Chiltern Hills, Pohjoiseen ja South Downs; missä ne kohtaavat meren, ne muodostavat valkoisia kiviä, kuten Doverin kallioilla. Tämä sisältää myös suhteellisen tasaiset tasangot, kuten Salisburyn tasangolla, Somersetin tasot, Etelärannikon tasango ja Fens.

Ilmasto

Englannissa on a leuto merellinen ilmasto: se on leuto ja lämpötila ei ole paljon alle 0 °C (32 °F) talvella ja ei paljon korkeampi kuin 32 °C (90 °F) kesällä. Sää on suhteellisen usein kostea ja vaihteleva. Kylmimmät kuukaudet ovat tammikuu ja helmikuu, jälkimmäinen varsinkin Englannin rannikko, kun taas heinäkuu on yleensä lämpimin kuukausi. Kuukaudet leudosta lämpimiin ovat touko-, kesä-, syys- ja lokakuu. Sateet jakautuvat melko tasaisesti ympäri vuoden.

Tärkeitä vaikutuksia Englannin ilmastoon on sen läheisyys Englannin alueelle Atlantti, sen pohjoinen leveysaste ja meren lämpeneminen Persianlahden virta. Sademäärä on suurempi lännessä ja osissa Lake District sataa enemmän kuin missään muualla maassa. Sääennätysten alkamisen jälkeen korkein mitattu lämpötila oli 40.3 °C (104.5 °F) 19. heinäkuuta 2022 klo. Coningsby, Lincolnshire, kun taas alin oli −26.1 °C (−15.0 °F) 10. tammikuuta 1982 vuonna Edgmond, Shropshire.

Luonto ja villieläimet

A Euraasialainen wren, Englannin lukuisin lintulaji
Saksanhirvi in Richmond Park. Puiston on luonut Charles I 17-luvulla a peurapuisto.

Englannin eläimistö on samanlainen kuin muiden alueiden eläimistö britteinsaaret jossa on laaja valikoima selkärankaisia ​​ja selkärangattomia monissa erilaisissa elinympäristöissä.

Englannin kansalliset luonnonsuojelualueet ovat nimenneet Luonnollinen Englanti avainpaikoina villieläimet ja luonnollisia piirteitä Englannissa. Ne perustettiin suojelemaan merkittävimpiä elinympäristö- ja geologisia muodostumia. NNR:itä hallinnoivat kansakunnan puolesta, monet Natural England itse, mutta myös kansalaisjärjestöt, mukaan lukien Wildlife Trusts kumppanuus, National Trust, ja Royal Society for Protection of Birds. Englannissa on 229 NNR:ää, jotka kattavat 939 neliökilometriä (363 neliökilometriä). Usein ne sisältävät harvinaisia ​​lajeja tai kansallisesti tärkeitä kasvi- ja eläinpopulaatioita.

- Ympäristövirasto on osastoihin kuulumaton julkinen elin, perustettiin vuonna 1995 ja jonka sponsoroi Ympäristö-, elintarvike- ja maaseutuasioiden osasto vastuussa ympäristön suojelusta ja parantamisesta Englannissa. - Ympäristö-, elintarvike- ja maaseutuasioiden valtiosihteeri on Englannin ympäristönsuojelusta, maataloudesta, kalastuksesta ja maaseutuyhteisöistä vastaava ministeri.

Englannissa on a lauhkea valtamerellinen ilmasto useimmilla alueilla, joilla ei ole äärimmäistä kylmää tai lämpöä, mutta siinä on muutamia pieniä alueita subarktinen ja lämpimämmille alueille lounaaseen. Kohti Pohjois-Englannissa ilmasto kylmenee ja suurin osa Englannin vuorista ja korkeista kukkuloista sijaitsee täällä ja niillä on suuri vaikutus ilmastoon ja siten alueiden paikalliseen eläimistöön. putoava metsät ovat yleisiä koko Englannissa ja tarjoavat erinomaisen elinympäristön suurelle osalle Englannin villieläimistä, mutta ne antavat tilaa Englannin pohjois- ja ylänköalueilla havu- metsät (pääasiassa istutukset), jotka myös hyödyttävät tiettyjä villieläinten muotoja. Jotkut lajit ovat sopeutuneet laajentuneeseen kaupunkiympäristöön, erityisesti punainen kettu, joka on menestynein kaupunkinisäkäs sen jälkeen, kun ruskea rottaja muut eläimet, kuten tavallinen metsäkyyhkynen, jotka molemmat viihtyvät kaupunki- ja esikaupunkialueilla.

Harmaa oravat Itä-Amerikasta tuodut ovat saaneet alkuperäisen puna-oravan vähenemään kilpailun vuoksi. Punainen oravia ne rajoittuvat nyt Englannin ylänkö- ja havumetsäalueille, pääasiassa pohjoiseen, lounaaseen ja Isle of Wightiin. Englannin ilmasto on erittäin sopiva jäniseläimille ja maassa on kanit ja ruskeat jäniset jotka otettiin käyttöön Rooman aikoina. Vuorijäniset alkuperäiskansoja on nyt otettu uudelleen käyttöön Derbyshiressä. Englannin eläimistön on kestettävä vaihtelevia lämpötiloja ja olosuhteita, vaikka ne eivät olekaan äärimmäisiä, ne aiheuttavat mahdollisia haasteita ja sopeutumistoimenpiteitä. Englannin eläimistö on kuitenkin joutunut selviytymään teollistumisesta, ja ihmisten väestötiheys on yksi suurimmista Eurooppa ja tehomaatalous, mutta koska Englanti on kehittynyt kansakunta, luonto ja maaseutu ovat tulleet alueelle English ajattelutapa enemmän ja maa on erittäin tunnollinen suojelemaan luontoaan, ympäristöään ja maaseutuaan.

Suuret taajamat

- Suur-Lontoon rakennusalue on ylivoimaisesti suurin kaupunkialue Englannissa ja yksi maailman vilkkaimmista kaupungeista. Sitä pidetään a globaali kaupunki ja sen väkiluku on suurempi kuin missään muussa Yhdistyneen kuningaskunnan maassa Englannin lisäksi. Muita huomattavan kokoisia ja vaikuttavia kaupunkialueita on yleensä Pohjois -Englanti tai Englanti Midlands. On 50 siirtokuntaa jotka ovat nimenneet kaupungin asema Englannissa, kun taas laajemmassa Yhdistyneessä kuningaskunnassa on 66.

Vaikka monet Englannin kaupungit ovat melko suuria, kuten Birmingham, Sheffield, Manchester, Liverpool, Leeds, Newcastle, Bradford, Nottingham, väestömäärä ei ole kaupunkiaseman edellytys. Perinteisesti asema annettiin kaupungeille hiippakunnan katedraalit, joten on pienempiä kaupunkeja, kuten Wells, ely, Ripon, Truro ja Chichester.

Talous

- City of London on Yhdistyneen kuningaskunnan rahoituspääkaupunki ja yksi maailman suurimmista rahoituskeskuksista.
Harmaan värinen auto.
- Bentley mulsanne. Bentley on tunnettu englantilainen autoyhtiö.

Englannin talous on yksi maailman suurimmista ja dynaamisimmista, keskimäärin BKT asukasta kohden £ 28,100. HM Treasury, jota johtaa valtiovarainministeri, on vastuussa hallituksen tehtävien kehittämisestä ja täytäntöönpanosta julkinen rahoitus politiikka ja talouspolitiikka. Yleensä pidetään a sekoitettu markkinatalous, se on hyväksynyt monia vapaa kauppa periaatteita, mutta ylläpitää kehittynyttä sosiaalihuoltoinfrastruktuuria. Englannin virallinen valuutta on Ison-Britannian punta, jonka ISO 4217 koodi on GBP. Verotus Englannissa on melko kilpailukykyinen, kun verrattuna suureen osaan muualla Euroopassa – vuodesta 2014 lähtien Henkilökohtaisen veron perusprosentti on 20 % veronalaisista tuloista 31,865 10,000 puntaa asti henkilökohtaisen verovapaan vähennyksen yläpuolelle (yleensä 40 XNUMX puntaa) ja XNUMX % tämän summan ylittävistä lisäansioista.

Englannin talous on suurin osa Yhdistyneen kuningaskunnan talous, jolla on 18. korkein BKT PPP asukasta kohden maailmassa. Englanti on johtava kemikaali lääketeollisuudessa ja tärkeimmillä teknisillä aloilla ilmailu, The aseteollisuus, ja valmistuspuoli ohjelmistoteollisuus. Lontoo, koti London Stock Exchange, Yhdistyneen kuningaskunnan tärkein arvopaperipörssi ja Euroopan suurin, on Englannin finanssikeskus, jossa sijaitsee 100 Euroopan 500 suurimmasta yrityksestä. Lontoo on Euroopan suurin finanssikeskus ja vuodesta 2014 lähtien on maailman toiseksi suurin.

- Bank of England, perustettiin vuonna 1694, on Yhdistyneen kuningaskunnan keskuspankki. Alun perin Englannin hallituksen yksityispankkiirina perustettu, vuodesta 1946 lähtien se on ollut a valtion omistama laitos. Pankilla on monopoli setelien liikkeeseen laskemisessa Englannissa ja Walesissa, vaikkakaan ei muissa osissa Yhdistynyttä kuningaskuntaa. Hallitus on siirtänyt vastuun pankille Rahapoliittinen komitea maan rahapolitiikan hallintaan ja korkojen asettamiseen.

Englanti on erittäin teollistunut, mutta 1970-luvulta lähtien perinteinen raskas ja valmistusteollisuus on vähentynyt ja painottuu yhä enemmän palveluala suuntautunut talous. Matkailusta on tullut merkittävä toimiala, joka houkuttelee miljoonia vierailijoita Englantiin joka vuosi. Talouden vientiosaa hallitsevat lääkkeet, autoja (vaikka monet englanninkieliset tuotemerkkejä ovat nyt ulkomaisessa omistuksessa, esim Land Rover, Lootus, Jaguaari ja Bentley), raakaöljy ja öljy Englannin osista Pohjanmeren öljy yhdessä Wytch Farm, lentokoneiden moottoreihin ja alkoholijuomat. - Luova teollisuus oli 7 prosenttia bruttoarvosta vuonna 2005 ja kasvoi keskimäärin 6 prosenttia vuodessa vuosina 1997-2005.

Suurin osa Ison-Britannian 30 miljardista punnasta ilmailuteollisuus sijaitsee pääasiassa Englannissa. Ison-Britannian ilmailu- ja avaruusteollisuuden valmistajien globaalien markkinamahdollisuuksien arvioidaan olevan 3.5 biljoonaa puntaa seuraavien kahden vuosikymmenen aikana. GKN Aerospace, metallisten ja komposiittisten lentorakenteiden asiantuntija, joka on mukana lähes kaikissa tuotannossa olevissa siviili- ja sotilaslentokoneissa, joissa on kiinteä- ja pyöriväsiipinen lentokone. Redditch.

BAE Systems tekee suuria osia Taifuuni Eurofighter sen osakokoonpanotehtaalla Samlesbury ja kokoaa lentokoneen RAF:ia varten Warton kasvi, lähellä Preston. Se on myös pääasiallinen alihankkija F35 Joint Strike Fighter – maailman suurin yksittäinen puolustusprojekti – jota varten se suunnittelee ja valmistaa erilaisia ​​komponentteja, mukaan lukien perärungon, pysty- ja vaakasuorat perä- ja siipien kärjet sekä polttoainejärjestelmän. Se valmistaa myös Haukka, maailman menestynein suihkuharjoituskone.

Rolls-Royce PLC on maailman toiseksi suurin lentokoneen moottori valmistaja. Sen moottorit käyttävät yli 30 tyyppistä kaupallista lentokonetta, ja sillä on tällä hetkellä käytössä yli 30,000 12,000 moottoria sekä siviili- että puolustussektorilla. Yli XNUMX XNUMX työntekijän palveluksessa Derby sillä on suurin Rolls-Roycen työntekijöiden keskittymä Isossa-Britanniassa. Rolls-Royce valmistaa myös vähäpäästöisiä tehojärjestelmiä laivoille; valmistaa kriittisiä laitteita ja turvajärjestelmiä ydinteollisuudelle sekä öljy- ja kaasuteollisuuden offshore-alustoja ja suuria putkistoja. - lääketeollisuus Sillä on tärkeä rooli taloudessa, ja Iso-Britannialla on kolmanneksi suurin osuus maailmanlaajuisista lääkealan tutkimus- ja kehitysmenoista.

Suuri osa Ison-Britannian avaruusteollisuudesta on keskittynyt EADS Astrium, perustuu Stevenage ja Portsmouth. Yritys rakentaa los autobuses,en – pohjarakenne, jolle hyötykuorma ja propulsiojärjestelmät on rakennettu – suurimmalle osalle Euroopan avaruusjärjestön avaruusalukset sekä kaupalliset satelliitit. Maailman johtava kompaktien satelliittijärjestelmien valmistaja, Surreyn satelliittitekniikka, on myös osa Astriumia. Reaction Engines Limited, rakentamista suunnitteleva yritys Skylon, yksivaiheinen kiertoradalle avaruuslentokone, joka käyttää niitä SABRE rakettimoottori, yhdistetyn syklin, ilmaa hengittävän raketin propulsiojärjestelmä perustuu Culham. Ison-Britannian avaruusteollisuuden arvo oli 9.1 miljardia puntaa vuonna 2011, ja se työllisti 29,000 7.5 henkilöä. Se kasvaa XNUMX prosentin vuosivauhtia kattojärjestönsä mukaan Yhdistyneen kuningaskunnan avaruusjärjestö. Vuonna 2013 Britannian hallitus lupasi 60 miljoonaa puntaa Skylon hanke: tämä investointi tarjoaa tukea "ratkaisevassa vaiheessa", jotta mahdollistetaan täysimittainen prototyyppi SAPELI rakennettava moottori.[muokkaa]

Maatalous on intensiivistä, erittäin mekaanista ja eurooppalaisten standardien mukaan tehokasta, ja se tuottaa 60 prosenttia elintarviketarpeesta vain 2 prosentilla työvoimasta. Kaksi kolmasosaa tuotannosta käytetään karjaan, toinen peltokasveihin. Tärkeimmät viljelykasvit ovat vehnä, ohra, kaura, perunat, sokerijuurikas. Englannissa säilyy merkittävä, vaikkakin paljon heikentynyt kalastusteollisuus. Sen laivastot tuovat kotiin kaikenlaisia ​​kaloja, alkaen aurinko että silli. Se on myös runsaasti luonnonvaroja, mukaan lukien kivihiili, öljy, maakaasu, tina, kalkkikivi, rautamalmi, suolaa, savi, liitu-, kipsi, johtaaja piidioksidi.

Tiede ja teknologia

Mies, jolla on pitkät valkoiset hiukset ja tumma takki
Sir Isaac Newton on yksi vaikutusvaltaisimmista hahmoista tieteen historiaa.

Merkittäviä englantilaisia ​​tieteen ja matematiikan hahmoja ovat mm Isaac Newton, Michael Faraday, Charles Darwin, Robert Hooke, James Prescott Joule, john dalton, Lordi Rayleigh, JJ Thomson, James Chadwick, charles babbage, George Boole, Alan Turing, Tim Berners-Lee, Paul dirac, Stephen Hawking, peter higgs, Roger Penrose, John Horton Conway, Thomas Bayes, Arthur Cayley, GH Hardy, Oliver Heaviside, Andrew Wiles, Edward Jenner, Francis Crick, Joseph Lister, Joseph Priestley, Thomas Young, Christopher Wren ja Richard Dawkins. Jotkut asiantuntijat väittävät, että varhaisin käsite a Metrijärjestelmä on keksinyt John Wilkins, ensimmäinen sihteeri Kuninkaallinen yhteisöIn 1668.

Englanti oli johtava keskus Tieteellinen vallankumous 17-luvulta. Koska syntymäpaikka Teollinen vallankumous, Englanti oli monien merkittävien keksijöiden koti 18-luvun lopulla ja 19-luvun alussa. Kuuluisia englantilaisia ​​insinöörejä ovat mm Isambard Kingdom Brunel, joka tunnetaan parhaiten sen luomisesta Suuri läntinen rautatie, sarja kuuluisia höyrylaivoja, ja lukuisia tärkeitä siltoja, jotka mullistavat julkisen liikenteen ja nykyajan tekniikan. Thomas Newcomen's höyrykone auttoi synnyttämään teollisen vallankumouksen.

Rautateiden isä, George Stephenson, rakensi maailman ensimmäisen julkisen kaupunkien välisen rautatien Liverpool ja Manchester Railway, joka avattiin vuonna 1830. Hänen roolinsa höyrykoneen markkinoinnissa ja valmistuksessa sekä modernin kolikon keksimisessä, Matthew Boulton (liikekumppani James Watt) pidetään yhtenä historian vaikutusvaltaisimmista yrittäjistä. Lääkäri Edward Jenner's isorokko rokote sanotaan "pelastaneen enemmän ihmishenkiä... kuin mitä on menetetty kaikissa ihmiskunnan sodissa kirjoitetun historian alusta lähtien".

Kuningas Kaarle II, taiteiden ja tieteiden suojelija, tuki Kuninkaallinen yhteisö, tieteellinen ryhmä, jonka varhaisiin jäseniin kuuluivat Robert Hooke, Robert Boyle ja Sir Isaac Newton.

Englannin keksinnöt ja löydöt sisältävät: suihkumoottori, ensimmäinen teollinen kehruukone, ensimmäinen tietokone ja ensimmäinen moderni tietokone, The World Wide Web yhdessä HTML, ensimmäinen menestyvä ihminen verensiirto, moottoroitu imuri, Ishayoiden opettaman ruohonleikkuri, The turvavyö, The ilmatyynyalus, The sähkömoottori, höyrykoneet, ja teorioita, kuten darwinilainen teoria evoluutio ja atomiteoria. Newton kehitti ideat universaali gravitaatio, Newtonin mekaniikkaja laskentaja Robert Hooke hänen samannimisensä elastisuuden laki. Muita keksintöjä ovat rautalevyrautatie termosifoni, asfaltti, The kuminauha, The hiirenloukku, "kissan silmä" tiemerkki, yhteinen kehittäminen hehkulamppu, höyry veturit, moderni kylvökone ja monet nykyaikaiset tekniikat ja tekniikat, joita käytetään tarkkuustekniikka.

- Kuninkaallinen yhteisö, muodollisesti Lontoon Royal Society for Improving Natural Knowledge, on oppinut yhteiskunta ja Yhdistynyt kuningaskunta's kansallinen tiedeakatemia. Se perustettiin 28. marraskuuta 1660, ja sille myönnettiin a kuninkaallinen peruskirja by Kuningas Kaarle II nimellä "The Royal Society". Se on maailman vanhin kansallinen tiedelaitos. Yhteiskunta suorittaa useita tehtäviä: edistää tiedettä ja sen etuja, tunnustaa tieteen huippuosaamista, tukea huipputieteellistä tiedettä, antaa tieteellistä neuvontaa politiikkaan, edistää kansainvälistä ja globaalia yhteistyötä, koulutusta ja julkista sitoutumista.

Royal Society aloitti lääkäriryhmistä ja luonnonfilosofit, kokoontuminen eri paikoissa, mukaan lukien Gresham College Lontoossa. Heihin vaikuttivat "uutta tiedettä", kuten mainostaa Ranskan pekoni hänen Uusi Atlantis, noin vuodesta 1645 eteenpäin. Ryhmää, joka tunnettiin nimellä "The Philosophical Society of Oxford", johdettiin sääntöjen mukaan, jotka olivat edelleen voimassa. Bodleian kirjasto. Jälkeen Englanninkielinen restaurointiGresham Collegessa pidettiin säännöllisiä kokouksia. Yleisesti ajatellaan, että nämä ryhmät olivat inspiraationa Royal Societyn perustamiselle.

Tieteellinen tutkimus ja kehitys ovat edelleen tärkeitä Englannin yliopistot, monia perustamista tiedepuistot helpottaa tuotantoa ja yhteistyötä teollisuuden kanssa. Vuosina 2004–2008 Iso-Britannia tuotti 7 prosenttia maailman tieteellisistä tutkimuksista ja sen osuus tieteellisistä viittauksista oli 8 prosenttia, mikä on kolmanneksi ja toiseksi korkein maailmassa (Yhdysvaltojen ja Kiinan jälkeen). Englannissa tuotettuja tieteellisiä lehtiä ovat mm luonto, The British Medical Journal ja Lancet. Tiede-, innovaatio- ja teknologiaosasto, Tiede-, innovaatio- ja teknologiaministerija Tiede-, tutkimus- ja innovaatioministeri on vastuussa tieteestä Englannissa.

liikenne

punainen kivirakennus, jonka nurkassa on korkea kellotorni
Lontoon St Pancras International on Ison-Britannian 13. vilkkain rautatieasema. Asema on yksi Lontoon tärkeimmistä kotimaisista ja kansainvälisistä liikenteen solmukohdista, joka tarjoaa sekä lähijuna- että suurnopeusjunaliikennepalveluja kaikkialla Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Pariisiin, Lille ja Bryssel.

- Liikenneosasto on valtion elin, joka vastaa liikenteen valvonnasta Englannissa. Osastoa johtaa Liikenneministeri.

Englannissa on tiheä ja moderni liikenneinfrastruktuuri. On olemassa monia moottoritiet Englannissa, ja monet muut päätiet, kuten A1 Great North Road, joka kulkee Itä-Englannin läpi Lontoosta Newcastleen (suuri osa tästä osuudesta on moottoritietä) ja edelleen Skotlannin rajalle. Englannin pisin moottoritie on M6alkaen rugby kautta North West jopa Anglo-Skotlannin raja, etäisyys 232 mailia (373 km). Muita tärkeitä reittejä ovat: M1 Lontoosta Leedsiin M25 joka ympäröi Lontoon M60 joka ympäröi Manchesteria M4 Lontoosta Etelä-Walesiin M62 Liverpoolista Manchesterin kautta East Yorkshireen ja M5 Birminghamista Bristoliin ja lounaaseen.

Linja-autoliikenne eri puolilla maata on yleistä; suuria yrityksiä ovat mm saapua, Ensimmäinen ryhmä, Go-Ahead-ryhmä, National Express, Rotala ja Stagecoach-ryhmä. Punainen kaksikerroksisen bussin Lontoossa on tullut Englannin symboli.

Valtakunnallinen pyörätie tarjoaa pyöräilyreittejä valtakunnallisesti. Tuolla on nopea vaihto verkko kahdessa Englannin kaupungissa: Lontoon metro; ja Tyne and Wear -metro in Newcastle upon Tyne, Gateshead ja Sunderland. Raitiovaunuverkostoja on useita, mm Blackpoolin raitiovaunu, Manchester Metrolink, Sheffield Supertram ja West Midlandsin metro, ja Tramlink järjestelmä keskittyi Croydoniin Etelä-Lontoossa.

Heathrow'n lentokenttä on Britannian vilkkain lentokenttä.

Suuri Britannian rautatie on suunniteltu valtion omistama julkinen elin joka valvoo rautatieliikenne Isossa -Britanniassa vuodesta 2023 Rautatie- ja maantietoimisto vastaa Englannin rautateiden taloudellisesta ja turvallisuudesta.

Junakuljetukset Englannissa on maailman vanhin: matkustajarautatiet syntyivät Englannista vuonna 1825. Suuri osa Ison-Britannian 10,000 16,000 kilometrin pituisesta rautatieverkosta sijaitsee Englannissa, ja se kattaa maan melko laajasti, vaikka suuri osa rautatielinjoista suljettiin 20-luvun jälkipuoliskolla. Suunnitelmissa on avata uudelleen linjoja, kuten Varsity Line Oxfordin ja Cambridgen välillä. Nämä radat ovat enimmäkseen vakioraitaisia ​​(single, kaksinkertainen or nelinkertainen rata), vaikka niitä on myös muutamia kapearaiteisia linjoja. Ranskaan ja Belgiaan on rautatieyhteys merenalaisen rautatieyhteyden kautta Kanavatunneli, joka valmistui vuonna 1994.

Crossrail oli Euroopan suurin rakennusprojekti, jonka arvioidut kustannukset olivat 15 miljardia puntaa, ja se avattiin vuonna 2022. Suuri nopeus 2Uutta nopeaa pohjois-etelä-rautatielinjaa, jonka ennustetaan maksavan vuonna 2015 56 miljardia puntaa, aletaan rakentaa vuonna 2020.

Englannilla on laajat kotimaiset ja kansainväliset lentoyhteydet. Suurin lentokenttä on Heathrow, kumpi on maailman vilkkain lentoasema kansainvälisten matkustajien määrällä mitattuna. Muita suuria lentokenttiä ovat mm Gatwick, Manchester, Stansted, Luton ja Birmingham.

Merellä on lauttaliikennettä, sekä paikallista että kansainvälistä, mukaan lukien Liverpoolista Irlantiin ja Mansaarelle sekä Hullista Alankomaihin ja Belgiaan. Englannissa on noin 4,400 7,100 mailia (XNUMX XNUMX km) purjehduskelpoisia vesiväyliä, joista puolet on Englannin omistuksessa. Canal & River Trust, vesiliikenne on kuitenkin hyvin rajallista. The Thames on Englannin suurin vesiväylä, jonka tuonti ja vienti keskittyvät Tilburyn satama vuonna Thamesin suisto, yksi Yhdistyneen kuningaskunnan kolmesta suurimmasta satamasta.

energia

Tuulivoimalat klo Den Brook, Devon. Iso-Britannia on yksi Euroopan parhaista tuulivoiman kohteista, ja tuulivoiman tuotanto on sen nopeimmin kasvava tarjonta.

energia käyttö Yhdistynyt kuningaskunta oli 2,249 TWh (193.4 miljoonaa tonnia öljyekvivalenttia) In 2014. Tämä vastaa energiankulutus asukasta kohti 34.82 MWh (3.00 tonnia öljyekvivalenttia) verrattuna vuoden 2010 maailman keskiarvoon 21.54 MWh (1.85 tonnia öljyekvivalenttia). Sähkön kysyntä vuonna 2014 oli 34.42 GW keskimäärin (301.7 TWh vuoden aikana), joka tulee 335.0 sähkön kokonaistuotannosta TWh.

peräkkäinen Yhdistyneen kuningaskunnan hallitukset ovat hahmotelleet lukuisia sitoumuksia vähentää hiilidioksidi päästöt. Erityisesti Iso-Britannia on yksi Euroopan parhaista tuulivoiman kohteista, ja tuulivoiman tuotanto on sen nopeimmin kasvava tarjonta. Tuulivoiman osuus Yhdistyneen kuningaskunnan sähköntuotannosta vuonna 15 oli 2017 prosenttia. Englanti on koti Hornsea 2, maailman suurin offshore-tuulipuisto, joka sijaitsee vesillä noin 89 kilometriä Yorkshiren rannikosta.

- Ilmastonmuutoslaki 2008 siirrettiin sisään Eduskunta ylivoimaisella enemmistöllä kaikissa poliittisissa puolueissa. Siinä asetetaan päästövähennystavoitteet, joita Yhdistyneen kuningaskunnan on noudatettava laillisesti. Se on ensimmäinen maailmanlaajuinen laillisesti sitova maan asettama ilmastonmuutoksen hillintätavoite. Britannian hallituksen energiapolitiikka pyrkii olemaan avainrooli rajoittamisessa kasvihuonekaasupäästöt, samalla kun se täyttää energiantarpeen. Resurssien saatavuuden muuttuminen ja teknologian kehitys muuttavat myös maan energiasekoitus kustannusten muutosten kautta.

Nykyinen energiapolitiikka on Suomen vastuulla Energiaturvallisuuden ja Net Zero -osasto ja Energiaturvallisuudesta ja Net Zerosta vastaava valtiosihteeri. - Elinkeinoelämästä, energiasta ja puhtaasta kasvusta vastaava valtioministeri on vastuussa vihreästä rahoituksesta, ilmastotieteestä ja -innovaatioista sekä vähähiilisestä tuotannosta. Yhdistynyt kuningaskunta on 4. sijalla 180 maan joukossa Ympäristösuorituskykyindeksi. Siitä on annettu laki Iso-Britannian kasvihuonekaasupäästöt on netto nolla by 2050.

matkailu

Puurunkoinen katu Shambles Yorkissa

Englantilainen perintö on valtiollinen elin, jolla on laaja toimivalta hoitaa Englannin historiallisia kohteita, esineitä ja ympäristöjä. Sitä sponsoroi tällä hetkellä Digitaalisen, kulttuurin, median ja urheilun osasto.

- National Trust for Historic kiinnostavia tai luonnonkauniita paikkoja on hyväntekeväisyysjärjestö, joka ylläpitää myös useita sivustoja. Yhdistyneen kuningaskunnan 25:stä Unescon maailmanperintökohde, 17 ovat Englannissa.

Tunnetuimpia näistä ovat mm Stonehenge, Avebury ja niihin liittyvät sivustot, Tower of London, Jurassic Coast, Westminsterin palatsi, roomalaiset kylpylät, Bathin kaupunki, Saltaire, Ironbridge rotko, Studleyn kuninkaallinen puisto ja viime aikoina Englannin järvialue. Rooman valtakunnan pohjoisin kohta, Hadrianuksen muuri, on suurin roomalainen esine kaikkialla: se kulkee yhteensä 73 mailia (117 kilometriä) Pohjois-Englannissa.

- Digitaalisuudesta, kulttuurista, mediasta ja urheilusta vastaava valtiosihteeri on kokonaisvastuussa matkailusta, taiteesta ja kulttuurista, kulttuuriomaisuudesta, perinnöllisistä ja historiallisista ympäristöistä, kirjastoista sekä museoista ja gallerioista. - Taiteen, kulttuuriperinnön ja matkailun parlamentaarinen alivaltiosihteeri on Englannin matkailusta vastaava ministeri.

A sininen plakki, vanhin historiallinen merkki järjestelmä maailmassa, on pysyvä kyltti, joka on asennettu julkiseen paikkaan Englannissa muistoksi kyseisen paikan ja kuuluisan henkilön tai tapahtuman välistä yhteyttä. Suunnitelma oli poliitikon idea William Ewart vuonna 1863 ja se aloitettiin vuonna 1866. Sen perusti virallisesti Royal Society of Arts vuonna 1867, ja vuodesta 1986 sitä on johtanut Englantilainen perintö. Vuonna 2011 Englannissa oli noin 1,600 XNUMX museota. Useimpiin valtion tukemiin museoihin ja gallerioihin on vapaa pääsy toisin kuin muissa maissa.

Lontoo on yksi maailman vierailluimmista kaupungeista, ja se on säännöllisesti viiden suosituimman kaupungin listalla Eurooppa. Sitä pidetään suurelta osin globaalina rahoituksen, taiteen ja kulttuurin keskuksena.

Terveydenhuolto

William Beveridgevuoden 1942 raportti Sosiaalivakuutus ja liitännäispalvelut (tunnetaan nimellä Beveridgen raportti) toimi perustana virka-World War II hyvinvointivaltio.

- kansallinen terveyspalvelu (NHS), on julkisesti rahoitettu Terveydenhuoltojärjestelmä vastuussa suurimman osan terveydenhuollosta maassa. NHS aloitti toimintansa 5. heinäkuuta 1948, jolloin säännökset tulivat voimaan Kansallinen terveydenhuoltolaki 1946. Se perustui havaintoihin Beveridgen raportti, jonka on laatinut taloustieteilijä ja sosiaalinen uudistaja William Beveridge. NHS rahoitetaan suurelta osin yleisestä verotuksesta, mukaan lukien Kansallinen vakuutus maksut, ja se tarjoaa suurimman osan palveluistaan ​​maksutta käyttöpaikalla, vaikka joiltakin ihmisiltä peritään maksuja näöntarkastuksesta, hammashoidosta, lääkemääräyksistä ja henkilökohtaisesta hoidosta.

NHS:stä vastaava ministeriö on terveysministeriö, jota johtaa terveysministeri, joka istuu Britannian hallitus. Suurin osa terveysministeriön menoista käytetään NHS:ään – 98.6 miljardia puntaa käytettiin vuosina 2008–2009. Viime vuosina yksityistä sektoria on käytetty yhä enemmän tarjoamaan enemmän NHS-palveluja lääkäreiden ja ammattiliittojen vastustuksesta huolimatta.

Lääkkeitä ostaessaan NHS:llä on merkittävä markkinavoima, joka oman arvionsa perusteella lääkkeiden käyvästä arvosta vaikuttaa maailmanmarkkinahintaan, tyypillisesti pitäen hinnat alhaisempana. Useat muut maat joko kopioivat Ison-Britannian mallia tai luottavat suoraan sen arvioihin omissa päätöksissään valtion rahoittamien lääkekorvausten osalta. Sääntelyelimet, kuten Yleinen lääketieteellinen neuvosto ja Hoitotyön ja kätilön neuvosto Järjestetään Yhdistyneen kuningaskunnan laajuisesti, samoin kuin valtiosta riippumattomat elimet, kuten Kuninkaalliset korkeakoulut.

Keskimääräinen elinajanodote Englannissa on 77.5 vuotta miehillä ja 81.7 vuotta naisilla, korkein neljästä Yhdistyneen kuningaskunnan maat. Etelä-Englannissa elinajanodote on korkeampi kuin pohjoisessa; alueelliset erot näyttävät kuitenkin pikkuhiljaa kaventuvan: vuosina 1991–1993 ja 2012–2014 elinajanodote koillisissa nousi 6.0 vuodella ja luoteisosissa 5.8 vuodella, mikä on nopein kasvu Lontoon ulkopuolella. Elinajanodote koillis- ja kaakkoisosissa on nyt 2.5 vuotta, kun se vuonna 2.9 oli 1993.

Väestötiede

väestö

Englannin kartta, jossa alueet on varjostettu eri sinisen sävyillä.
- suurkaupungin ja muut kuin pääkaupunkiseudut, värikoodattu väestön näyttämiseksi
Englannin ja Walesin väestö hallinnollisten alueiden mukaan. Niiden koko osoittaa niiden populaation, jossain määrin. Jokainen karttaavaimen neliöryhmä on 20 % piirien kokonaismäärästä.

Englanti on yli 56 miljoonalla asukkaallaan Yhdistyneen kuningaskunnan ylivoimaisesti väkirikkain maa, jonka osuus kokonaismäärästä on 84 prosenttia.: 12  Englanti yksikkönä ja kansainvälisiin valtioihin mitattuna olisi 25. suurin maa väestön mukaan maailmassa.

- Englantilaiset olemme britit. Jotkut geneettiset todisteet viittaavat siihen, että 75–95 % polveutuu isän sukupolvesta esihistoriallisilta uudisasukkailta, jotka alun perin tulivat Iberian niemimaa, sekä 5 %:n osuus Angles ja saksit, ja merkittävä skandinaavinen (Viikinki) elementti. Muut geneetikot kuitenkin asettavat germaaninen arviolta jopa puolet. Aikojen kuluessa eri kulttuurit ovat vaikuttaneet: Esihistoriallinen, Brythonic, Roomalainen, Anglosaksinen, Viikinki (pohjoisgermaani), Gaelilainen kulttuureista sekä suuri vaikutus Normans. Brittiläisen imperiumin entisissä osissa on englantilainen diaspora; varsinkin Yhdysvallat, Kanada, Australia, Etelä-Afrikka ja Uusi Seelanti. 1990-luvun lopulta lähtien monet englantilaiset ovat muuttaneet Espanjaan.

Vuonna 1086, kun Englannin maakirja Englannissa oli kaksi miljoonaa asukasta. Noin 10 prosenttia asui kaupunkialueilla. Vuoteen 1801 mennessä väkiluku oli 8.3 miljoonaa ja vuoteen 1901 mennessä 30.5 miljoonaa. Erityisesti taloudellisen vaurauden vuoksi Kaakkois-Englanti, se on vastaanottanut monia taloudellisia siirtolaisia ​​muualta Yhdistyneestä kuningaskunnasta. On ollut merkittävää irlantilaista muuttoliikettä. Etnisesti eurooppalaisten osuus on yhteensä 87.50 % Saksalaiset ja Sauvat.

Muita ihmisiä paljon kauempaa entisiltä Britannian siirtomailta on saapunut 1950-luvulta lähtien: erityisesti 6 prosentilla Englannissa asuvista ihmisistä on sukujuuret Intian maanosa, enimmäkseen Intia, Pakistan ja Bangladesh. Noin 0.7 % ihmisistä on kiinalaisia. 2.90% väestöstä on mustia, Afrikasta ja muualta Karibianerityisesti entisissä Britannian siirtomaissa. Vuonna 2007 22 % Englannin alakoululaisista oli kotoisin etninen vähemmistö perheet, ja vuonna 2011 luku oli 26.5 %. Noin puolet väestönkasvusta vuosina 1991–2001 johtui maahanmuutosta. Maahanmuutosta käytävä keskustelu on poliittisesti näkyvää; 80% vastaajista vuonna 2009 Kotitoimisto kysely halusi rajata sen. - ONS on ennustanut väestön kasvavan yhdeksällä miljoonalla vuosina 2014–2039.

Englannissa on yksi alkuperäiskansojen kansallinen vähemmistö, The Cornish ihmiset, jonka Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on tunnustanut Puitesopimus kansallisten vähemmistöjen suojelusta vuonna 2014.

Kieli

Kieli Natiivit puhujat

(Tuhatta)

English 46,937
Kiillottaa 529
punjabi 272
urdu 266
Bengali 216
gujarati 212
Arabic 152
French 145
Portuguese 131
Walesin 8
Cornish 0.6
Muut 2,267
väestö 51,006

English, jota nykyään puhuvat sadat miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, on peräisin nykyisestä Englannista, jossa se on edelleen pääkieli. Vuoden 2011 väestönlaskennan mukaan 98 % väestöstä puhuu sitä hyvin tai erittäin hyvin. Se on Indoeurooppalainen kieli englantilais-friisi haara germaaninen perhe. Jälkeen Normanien valloitus, The Old Englanti kieli, jonka Britannia on tuonut anglosaksiset uudisasukkaat, rajoittui alemmat yhteiskuntaluokat as Norman ranska ja latinalainen aristokratia käytti niitä.

15-luvulle mennessä englanti oli jälleen muodissa kaikkien luokkien keskuudessa, vaikkakin paljon muuttunut; the Keskienglanti muoto osoitti monia merkkejä ranskan vaikutuksesta sekä sanaston että oikeinkirjoituksen suhteen. Aikana Englannin renessanssi, monet sanat syntyivät latinasta ja kreikasta. Nykyaikainen englanti on laajentanut tätä joustavuutta, kun on kyse eri kielten sanojen sisällyttämisestä. Kiitos suurelta osin Brittiläinen imperiumi, Englanti on maailman epävirallinen kieli lingua franca.

Englannin kielen opiskelu ja opetus on tärkeä asia Taloudellinen aktiivisuus, ja sisältää kielikoulutusta, matkailumenot ja julkaisut. Ei ole lainsäädäntö velvoittaa an virallinen kieli Englannin puolesta, mutta englanti on ainoa kieli, jota käytetään virallisissa asioissa. Maan suhteellisen pienestä koosta huolimatta siellä on monia erilaisia alueellisia aksentteja, ja henkilöitä, joilla on erityisen voimakas aksentti, ei välttämättä ymmärretä helposti kaikkialla maassa.

Englannin lisäksi Englannissa on kaksi muuta alkuperäiskansojen kielet, Cornish ja Walesin. Cornish kuoli yhteisön kielenä 18-luvulla, mutta sitä herätetään henkiin. ja on nyt suojattu Euroopan alueellisten tai vähemmistökielten peruskirja. Sitä puhuu 0.1 % alueen ihmisistä Cornwall, ja sitä opetetaan jossain määrin useissa perus- ja yläkouluissa.

Kun nykyaikainen raja Walesin ja Englannin välille perustettiin Walesin lait 1535 ja 1542, monet Walesinkieliset yhteisöt löysivät itsensä Englannin puolelta rajaa. Walesin kieltä puhuttiin Archenfield Herefordshiressä XNUMX-luvulle asti, ja lännen osien alkuperäisasukkaiden toimesta Shropshire XNUMX-luvun puoliväliin asti, ellei myöhemmin.

Valtion koulut opettaa opiskelijoille a toinen kieli or kolmas kieli seitsemän vuoden iästä lähtien, yleisimmin ranskaksi, espanjaksi tai saksaksi. Vuonna 2007 raportoitiin, että noin 800,000 XNUMX koululaista puhui a vieras kieli kotona heidän perheensä välisen maahanmuuton seurauksena, yleisimmät kielet ovat punjabi ja urdu. Kuitenkin vuoden 2011 väestönlaskennan jälkeen julkaissut tiedot Kansallisen tilaston toimisto, luvut osoittavat nyt, että puola on Englannin pääkieli englannin jälkeen.

Uskonto

Vuoden 2011 väestönlaskennassa 59.4 % Englannin väestöstä määritti uskontonsa kristityksi, 24.7 % vastasi, ettei heillä ole uskontoa, 5 % ilmoitti olevansa Muslimi, kun taas 3.7 % väestöstä kuuluu muihin uskontoihin ja 7.2 % ei vastannut. Kristinusko on Englannin laajimmin harjoitettu uskonto, kuten se on ollut varhaiskeskiajalta lähtien, vaikka se otettiin ensimmäisen kerran käyttöön paljon aikaisemmin gaelin ja roomalaisten aikoina. Tämä Kelttiläinen kirkko liittyi vähitellen Katolinen 6. vuosisadan jälkeinen hierarkia gregoriaaninen tehtävä että Kent johdolla Pyhä Augustinus. perustettu kirkko Englannista on Anglikaaninen kirkko, joka jätti yhteyden Rooma 1530-luvulla, jolloin Henrik VIII ei pystynyt mitätöimään avioliittoaan täti että Espanjan kuningas. Kirkko pitää itseään sekä katolisena että Protestanttinen.

On Korkea kirkko ja matalakirkollinen suunta perinteet ja jotkut anglikaanit pitävät itseään sellaisina anglokatoliset, seuraa Traktaaristinen liike. Yhdistyneen kuningaskunnan hallitsija on Englannin kirkon korkein kuvernööri, jolla on noin 26 miljoonaa kastettua jäsentä (joista suurin osa ei ole vakituisia kirkossakävijöitä). Se on osa Anglikaaninen ehtoollinen jossa Canterburyn arkkipiispa toimii sen symbolisena maailmanlaajuisena päänä. Paljon katedraalit ja seurakunnan kirkot ovat arkkitehtonisesti merkittäviä historiallisia rakennuksia, kuten Westminster Abbey, Yorkin ministeri, Durhamin katedraalija Salisburyn tuomiokirkko.

Westminster Abbey on merkittävä esimerkki Englantilainen goottilainen arkkitehtuuri. brittiläisen monarkin kruunajaiset järjestetään perinteisesti Abbeyssa.

Toiseksi suurin kristillinen käytäntö on Latinalainen riitti katolisesta kirkosta. Siitä lähtien, kun se otettiin uudelleen käyttöön Katolinen vapautus, kirkko on organisoitunut kirkollisesti Englannissa ja Walesissa 4.5 miljoonaa jäsentä (joista suurin osa on englantilaisia). Englannista on tähän mennessä ollut yksi paavi, Adrian IV; kun pyhät Bede ja Anselm pidetään Kirkon tohtorit.

Muoto protestanttisuus tunnetaan Metodismi on kolmanneksi suurin kristillinen käytäntö ja kasvanut anglikanismista kautta John Wesley. Se sai suosiota mm myllykaupungit of Lancashire ja Yorkshireja tinakaivostyöläisten joukossa Cornwall. On muitakin toisinajattelija vähemmistöt, kuten Baptistit, kveekarit, Seurakuntalaiset, unitaarit ja Pelastusarmeija.

Englannin suojeluspyhimys on Saint George; hänen symbolinen ristinsä sisältyy Englannin lippuun sekä unionin lippuun osana yhdistelmää. On monia muita englantilaisia ​​ja niihin liittyviä pyhiä; joitain tunnetuimmista ovat: Cuthbert, Edmund, Alban, Wilfrid, Aidan, Edward tunnustaja, John Fisher, Thomas More, Petroc, Piran, Margaret Clitherow ja Thomas Beckett. Ei-kristillisiä uskontoja harjoitetaan. Juutalaiset saarella on ollut pieni vähemmistö vuodesta 1070 lähtien. Heidät karkotettiin Englannista vuonna 1290 sen jälkeen Karkotussäädös, sallittiin vasta vuonna 1656.

Varsinkin 1950-luvulta lähtien uskonnot alkaen entiset brittiläiset siirtomaat määrä on kasvanut maahanmuuton vuoksi. islam on näistä yleisin, ja se muodostaa nyt noin 5 % Englannin väestöstä. Hindulaisuus, Sikhiläisyys ja Buddhalaisuus ovat luvultaan seuraavat, yhteensä 2.8 %, tuotu Intiasta ja Kaakkois-Aasiassa.

Pieni vähemmistö väestöstä harjoittaa vanhaa Pakanalliset uskonnot. Neopaganismi Yhdistyneessä kuningaskunnassa edustaa ensisijaisesti Wicca ja Noituuden uskonnot, Druidryja pakanallinen. Mukaan 2011 Yhdistyneen kuningaskunnan väestölaskenta, Englannissa on noin 53,172 XNUMX pakanallista henkilöä, ja 3,448 in Wales, mukaan lukien 11,026 Wiccat Englannissa ja 740 Walesissa.

24.7 % Englannin ihmisistä ilmoitti ei uskontoa Vuonna 2011, kun se vuonna 14.6 oli 2001 prosenttia. Nämä luvut ovat hieman pienemmät kuin Englannin ja Walesin luvut yhteensä, koska Walesissa on enemmän uskonnotonta kuin Englannissa. Norwich osuus oli suurin, 42.5 prosenttia, jota seurasi tiiviisti Brighton ja Hove Kohdassa 42.4%.

koulutus

Ensisijainen koulutus

- Opetusministeriö on ministeriö, joka vastaa Englannissa 19-vuotiaisiin asti koskevista asioista, mukaan lukien koulutus. Valtion ylläpitämiä ja valtion rahoittamia kouluja käy noin 93 % englantilaisista koululaisista. Koulutus on vastuulla opetusministeriö.

3-5-vuotiaat lapset käyvät päiväkodissa tai lastentarhassa Varhaisvuosien säätiö vastaanottoyksikkö peruskoulussa. 5–11-vuotiaat lapset käyvät peruskoulua ja yläkoulua 11–16-vuotiaat. Valtion rahoittamat koulut ovat lain mukaan velvollisia opettamaan Kansallinen opetussuunnitelma; oppimisen perusalueita ovat englannin kirjallisuus, englannin kieli, matematiikka, luonnontieteet, taide ja muotoilu, kansalaisuus, historia, maantiede, uskonnollinen koulutus, muotoilu ja teknologia, tietojenkäsittely, vanhat ja nykykielet, musiikki ja liikunta.

Yli 90 % englantilaisista kouluista vaatii oppilaita käyttämään univormuja. Yksittäiset koulut määrittelevät koulupuvut siinä rajoituksessa, että yhtenäiset säännöt eivät saa syrjiä sukupuolen, rodun, vamman, seksuaalisen suuntautumisen, sukupuolenvaihdoksen, uskonnon tai vakaumuksen perusteella. Koulut voivat halutessaan sallia tyttöjen housut tai uskonnolliset pukeutumiset.

- Kansainvälisen opiskelijoiden arviointiohjelma koordinoi OECD arvioi tällä hetkellä brittiläisten 15-vuotiaiden kokonaistiedon ja -taitojen 13. sijalle maailmassa lukutaidon, matematiikan ja luonnontieteiden aloilla, ja brittiläisten oppilaiden keskimääräinen pistemäärä on 503.7 verrattuna OECD:n keskiarvoon 493. Yhdysvallat ja suurin osa Eurooppa.

Vaikka suurin osa englanninkielisistä lukioista on kattava, on valikoivaa saantia lukiot johon sisäänpääsy edellyttää ohittamista yksitoista plus koe. Noin 7.2 prosenttia englantilaisista koululaisista osallistuu yksityiset koulut, jotka rahoitetaan yksityisistä lähteistä. Valtion koulujen standardit valvovat Koulutuksen standarditoimisto, ja yksityisissä kouluissa Itsenäinen koulujen tarkastusvirasto.

Oppivelvollisuuden päätyttyä opiskelijat ottavat GCSE tutkimuksia. Opiskelijat voivat sitten halutessaan jatkaa opintojaan jatkokoulutus kahden vuoden ajan. Täydennyskoulut (erityisesti kuudennen luokan korkeakoulut) ovat usein osa toisen asteen koulua. A-tason kokeisiin osallistuu suuri joukko jatko-opiskelijoita, ja ne muodostavat usein pohjan yliopistoon hakemiselle. Jatkokoulutus (FE) kattaa laajan opinto- ja opetussuunnitelman oppisopimuskoulutusmukaan lukien T-tasot, BTEC, NVQ ja muut. Korkea-asteen korkeakoulut tarjoavat sekä akateemisia että ammatillisia kursseja.

Korkeampi koulutus

Korkeakouluopiskelijat opiskelevat yleensä 18-vuotiaasta lähtien yliopistoon, jossa he opiskelevat akateeminen tutkinto. Englannissa on yli 90 yliopistoa, joista kaikki yhtä lukuun ottamatta ovat julkisten laitosten. Yritystoiminnan, innovaatioiden ja taitojen osasto on Englannin korkeakoulutuksesta vastaava ministeriö. Opiskelijoilla on yleensä oikeus opintolainat kulujen kattamiseksi lukukausimaksut ja elinkustannukset. Ensimmäinen tutkinnon suorittaneille tarjottava tutkinto on kandidaatintutkinto, jonka suorittaminen kestää yleensä kolme vuotta. Tämän jälkeen opiskelijat voivat työskennellä kohti jatkotutkintoa, joka kestää yleensä yhden vuoden, tai kohti tohtorintutkintoa, joka kestää vähintään kolme vuotta.

Englannin yliopistot joukossa on joitain maailman korkeimpia yliopistoja. Vuodesta 2023 lähtien neljä Englannissa sijaitsevaa yliopistoa, University of Cambridge, Oxfordin yliopisto, Imperial College Londonja University College London, ovat kukin maailman kymmenen parhaan yliopiston joukossa vuonna 2023 QS World University -luokitus. Vuonna 1209 perustettu Cambridgen yliopisto ja vuonna 1096 perustettu Oxfordin yliopisto ovat kaksi. englanninkielisen maailman vanhimmat yliopistot.

- London School of Economics on kuvattu maailman johtavaksi yhteiskuntatieteelliseksi laitokseksi sekä opetuksen että tutkimuksen alalla. - London Business School pidetään yhtenä maailman johtavista kauppakorkeakouluista ja vuonna 2010 sen MBA-ohjelma arvioitiin maailman parhaaksi. Financial Times. Akateemiset tutkinnot Englannissa on yleensä jaettu luokkiin: ensimmäinen luokka (1.), ylempi toinen luokka (2:1), alempi toinen luokka (2:2), kolmas (3.) ja luokittelematon.

Kuninkaan koulu, Canterbury ja King's School, Rochester ovat englanninkielisen maailman vanhimpia kouluja. Monet Englannin tunnetuimmista kouluista, kuten Winchesterin yliopisto, Eton, St Paulin koulu, Harrow School ja Rugby koulu ovat maksullisia laitoksia.

Kulttuuri

arkkitehtuuri

Valkoinen kivirakennus, jonka tornin päällä on kupoli. Etualalla on puita ja punainen suorakaiteen muotoinen pystysuora laatikko ikkunoilla.
A punainen puhelinlaatikko edessä Pyhän Paulin katedraali, yksi tärkeimmistä rakennuksista Englantilainen barokki aika

Monet vanhat seisova kivi monumentteja pystytettiin esihistoriallisena aikana; tunnetuimpia ovat Stonehenge, Paholaisen nuolet, Rudston Monolith ja Castlerigg. Ottamalla käyttöön Antiikin roomalainen arkkitehtuuri oli kehitystä basilikaa, kylpylä, amfiteatterit, voitonkaaret, huviloita, roomalaiset temppelit, roomalaiset tiet, Roomalaiset linnoitukset, tavarat ja vesijohdot. Roomalaiset perustivat ensimmäiset kaupungit, kuten Lontoon, Bathin, Yorkin, Chesterin ja St Albansin. Ehkä tunnetuin esimerkki on Hadrianuksen muuri ulottuu Pohjois-Englannin halki. Toinen hyvin säilynyt esimerkki on roomalaiset kylpylät at Kylpy, Somerset.

Varhaiskeskiaikainen arkkitehtuuri maalliset rakennukset olivat yksinkertaisia ​​rakenteita, joissa käytettiin pääasiassa puuta kuontalo kattoa varten. Kirkollinen arkkitehtuuri vaihteli synteesistä Hiberno-saksi munkkilaitos, että Varhainen kristitty basilika ja arkkitehtuuri, jolle ovat ominaisia ​​pilasterinauhat, tyhjät kaarit, kaiteet ja kolmion muotoiset aukot. Normaanien valloituksen jälkeen vuonna 1066 erilaisia linnoja Englannissa luotiin, jotta lakiherrat voisivat puolustaa auktoriteettiaan ja pohjoisessa suojellakseen hyökkäystä. Jotkut tunnetuimmista keskiaikaisista linnoista ovat Tower of London, Warwickin linna, Durhamin linna ja Windsor Castle.

Neliömäinen linna, jota ympäröi veden täytetty vallihauta. Siinä on pyöreät kulmatornit ja estävä ulkonäkö.
Bodiamin linna on 14-luvulta vallihauta linna lähellä Robertsbridge East Sussexissa.

Koko Plantagenet-aikakauden an Englantilainen goottilainen arkkitehtuuri kukoisti, ja parhaita esimerkkejä mukaan lukien keskiaikaiset katedraalit kuten Canterburyn katedraali, Westminster Abbey ja Yorkin ministeri. Laajentaminen Normanin perusta siellä oli myös linnat, palatseja, hienoja taloja, yliopistot ja seurakunnan kirkot. Keskiaikainen arkkitehtuuri valmistui 16-luvulla Tudor-tyyli; nelikeskinen kaari, joka tunnetaan nykyään nimellä Tudor-kaari, oli ratkaiseva ominaisuus vatsaa ja taputtelua taloja kotimaassa. Jälkikäteen Renessanssi ilmestyi klassista antiikin ja kristinuskoon syntetisoitunutta arkkitehtuuria Englantilainen barokki arkkitehdin tyyli Christopher Wren ollaan erityisen puolustamassa.

Georgian arkkitehtuuri seurasi hienostuneemmalla tyylillä, joka tuo mieleen yksinkertaisen palladialaisen muodon; the Kuninkaallinen puolikuu Bathissa on yksi parhaista esimerkeistä tästä. Syntymisen kanssa romantiikka viktoriaanisena aikana, a Goottilainen herätys laukaistiin. Tämän lisäksi samoihin aikoihin teollinen vallankumous tasoitti tietä rakennuksille, kuten Kristallipalatsi. 1930-luvulta lähtien erilaisia modernistinen on ilmaantunut muotoja, joiden vastaanotto on usein kiistanalainen, vaikka perinteiset vastarintaliikkeet jatkavatkin tukeaan vaikutusvaltaisissa paikoissa.

Gardens

Stourheadin maisemapuutarha. Suuren inspiroima maisemataiteilijoita 1750-luvulla maisemapuutarhaa kuvailtiin "eläväksi taideteokseksi", kun se avattiin ensimmäisen kerran XNUMX-luvulla.

Maisemapuutarhanhoito, kehittäjänä Kyky ruskea, asettaa kansainvälisen trendin Englantilainen puutarha. Puutarhanhoitoa ja puutarhoissa käyntiä pidetään tyypillisenä englantilaisena harrastuksena. Englantilainen puutarha tarjosi idealisoidun näkymän luontoon. Suurissa maalaistaloissa englantilaiseen puutarhaan kuului yleensä järviä, varovasti kumpuilevia nurmikoita, jotka oli asetettu puulehtoa vasten, ja klassisia temppeleitä, gotiikka rauniot, sillat ja muu viehättävä arkkitehtuuri, joka on suunniteltu luomaan uudelleen idyllinen pastoraalinen maisema.

18-luvun loppuun mennessä englantilaista puutarhaa jäljitteli Ranskalainen maisemapuutarha, ja niin kaukana kuin Pietari Venäjällä Pavlovsk, tulevaisuuden puutarhat Keisari Paavali. Sillä oli myös suuri vaikutus muotoon julkisissa puistoissa ja puutarhat, jotka ilmestyivät ympäri maailmaa 19-luvulla. Englantilainen maisemapuutarha keskittyi Englantilainen maalaistalo ja kartanoita.

Englantilainen perintö ja National Trust säilyttää upeita puutarhoja ja maisemapuistoja kaikkialla maassa. - RHS Chelsea Flower Show järjestetään vuosittain Kuninkaallinen puutarhayhdistys ja sen sanotaan olevan maailman suurin puutarhanäyttely.

Kansanperinne

Englantilainen kansanperinne kehittyi vuosisatojen ajan. Jotkut hahmoista ja tarinoista ovat läsnä kaikkialla Englannissa, mutta useimmat kuuluvat tietyille alueille. Yleisiä kansanperinteisiä olentoja ovat mm pikkuisia, jättiläiset, tontut, bogeymenit, peikkoja, peikkoja ja kääpiöt. Vaikka monien legendojen ja kansantapojen uskotaan olevan ikivanhoja, kuten tarinoita Offa enkelistä ja Wayland Smith, toiset ovat peräisin normanien hyökkäyksen jälkeen. Mukana olevat legendat Robin Hood ja hänen Merry Miehet of Sherwood, ja heidän taistelunsa Nottinghamin seriffi, ovat niistä tunnetuimpia.

Aikana Korkeat keskiajat Brytonisista perinteistä peräisin olevat tarinat tulivat englantilaiseen kansanperinteeseen ja kehittyivät Arthurin myytti. Nämä on johdettu anglo-normani, walesilaiset ja ranskalaiset lähteet, featuring Kuningas Arthur, Camelot, Excalibur, ampuhaukka ja Pyöreän pöydän ritarit kuten Lancelot. Nämä tarinat kootaan keskitetysti sisällä Geoffrey Monmouthista's Historia Regum Britaniae (Ison-Britannian kuninkaiden historia). Toinen varhainen hahmo brittiläinen perinne, Kuningas Cole, saattoi perustua todelliseen hahmoon Subrooman Britanniasta. Monet tarinoista ja pseudo-historiat muodostavat osan laajempaa Iso-Britannian asia, kokoelma jaettua brittiläistä kansanperinnettä.

Jotkut kansanhahmot perustuvat puoliksi tai varsinaisiin historiallisiin henkilöihin, joiden tarina on siirtynyt vuosisatoja; Lady Godiva esimerkiksi sanottiin ratsastaneen alasti hevosen selässä läpi Coventry, Tästä eteenpäin herätys oli sankarillinen englantilainen hahmo, joka vastusti normannien hyökkäystä, Herne Hunter On ratsastus- haamu liittyy Windsor Metsä ja Suuri puisto ja Äiti Shipton on arkkityyppinen noita. 5. marraskuuta ihmiset tekevät kokkoa, lähtevät liikkeelle ilotulitus ja syödä toffee omenat in muistojuhla folioinnista Ruutitontti keskitetty Guy Fawkes. Ritarillinen rosvo, kuten Dick tärpina, on toistuva merkki, kun Mustaparta on arkkityyppinen merirosvo. On olemassa erilaisia ​​valtakunnallisia ja alueellisia kansantoimintaa, joihin on osallistunut tähän päivään asti, kuten Morris tanssii, Maypole tanssia, Räppäri miekka koillisessa, Pitkän miekan tanssi Yorkshiressa, Mummers Plays, pullon potkiminen Leicestershiressä ja juuston pyörittäminen at Cooperin kukkula. Virallista kansallispukua ei ole, mutta muutamat ovat vakiintuneita, kuten Pearly Kings and Queens liittyvät cockneys, kuninkaallinen vartiosto, The Morris-asu ja Beefeaters.

ruoanlaitto

Kalat ja pelimerkit on perinteisesti suosittu ruokalaji Englannissa.

Koska varhainen moderni aika Englannin ruoalle on historiallisesti ollut ominaista sen yksinkertaisuus ja riippuvuus luonnontuotteiden korkeasta laadusta. Aikana Keskiaika ja läpi renessanssin, englantilainen keittiö nautti erinomaisesta maineesta, vaikka lasku alkoi vuonna Teollinen vallankumous maasta muuton ja väestön lisääntyvän kaupungistumisen myötä. Englannin keittiö on kuitenkin viime aikoina kokenut elpymisen, jonka ruokakriitikot ovat tunnustaneet hyvillä arvioilla ravintola's maailman paras ravintola kaavioita. Varhainen englanninkielinen reseptikirja on Cury-muoto kuninkaallisesta hovista Richard II.

Perinteisiä esimerkkejä englantilaisesta ruoasta ovat mm sunnuntaipaisti, jossa on paahdettua liitosta (yleensä naudanlihaa, lammas, kanaa tai sianlihaa) vihannesten kanssa, Yorkshiren vanukas ja paistinkastike. Muita merkittäviä aterioita ovat mm kala ja sirut ja täysi englantilainen aamiainen (koostuu yleensä pekoni, makkarat, grillattuja tomaatteja, paistettua leipää, verimakkara, keitetyt pavut, sienet ja munat). eri lihakakut kulutetaan, kuten pihvi ja munuaispiirakka, pihvi ja ale piirakka, mökki piirakka, possupiirakka (yleensä syödään kylmänä) ja Cornish tahnamainen.

Makkaroita syödään yleensä joko bangers ja mash or rupikonna reikässä. Lancashiren hotpot on tunnettu luoteesta peräisin oleva muhennos. Jotkut suosituimmista juustoista ovat Cheddarjuusto, Punainen Leicester, Wensleydale, Kaksinkertainen Gloucester ja Blue Stilton. Monet anglo-intialainen hybridiruoat, curryt, on luotu, kuten kana tikka masala ja balti. Perinteisiä englantilaisia ​​jälkiruokia ovat mm omenapiirakka tai muut hedelmäpiirakat; täplikäs munaa – yleensä tarjoiltuna vaniljakastike; ja viime aikoina tahmea toffeevanukas. Makeita leivonnaisia ​​ovat mm teeleipiä (joko tavallisia tai kuivattuja hedelmiä sisältävä) tarjoiltuna hillon tai kerman kanssa, kuivattujen hedelmäleipien, Eccles kakkuja ja jalat sekä laaja valikoima makeita tai maustettuja keksejä.

Yleisiä alkoholittomia juomia ovat tee, jonka suosiota lisäsi Katariina Braganzasta, ja kahvi; usein nautittuja alkoholijuomia ovat viini, siiderit ja Englantilaiset oluet, Kuten katkera, lievä, stout ja ruskea ale.

Kuvataide

Hevosvaunu, joka ylittää joen mökille, jonka takana on puita ja peltoja
Heinää by John konstaapeli, 1821, on arkkityyppinen englantilainen maalaus.

Varhaisimmat tunnetut esimerkit ovat esihistoriallinen kallio ja luolataiteen kappaletta, näkyvin North Yorkshire, Northumberland ja Cumbria, mutta myös etelämpänä, esimerkiksi osoitteessa Creswell Crags. Saapumista Roomalainen kulttuuri 1. vuosisadalla erilaiset taiteen muodot, kuten patsaat, rintakuvat, lasityöt ja mosaiikit, olivat normaaleja. Siellä on lukuisia säilyneitä esineitä, kuten osoitteessa Lullingstone ja Aldborough. Varhaiskeskiajalla tyyli suosi veistettyjä ristejä ja norsunluuta, käsikirjoitettuja maalauksia, kulta- ja emalikoruja, mikä osoitti rakkautta monimutkaisiin, toisiinsa kudottuihin kuvioihin, kuten Staffordshire Hoard löydettiin vuonna 2009. Jotkut näistä sekoitettiin Gaeli ja anglia tyylejä, kuten Lindisfarnen evankeliumit ja Vespasianus Psalteri. Myöhemmin Goottilainen taide oli suosittu Winchesterissä ja Canterburyssa, esimerkkejä säilyy, kuten Pyhän Æthelwoldin siunaus ja Luttrell Psalter.

Tudor-aika näki tunnettuja taiteilijoita osana heidän hovitaan muotokuvamaalausta, joka pysyisi pysyvänä osana englantilaista taidetta, vauhditti saksalainen Hans Holbein, alkuasukkaat, kuten Nicholas Hilliard rakennettu tälle. Stuarttien aikana mannermaalaisilla taiteilijoilla oli vaikutusvaltaa, erityisesti flaamilaisia, esimerkkejä ajalta ovat mm. Anthony van Dyck, Peter Lely, Godfrey Kneller ja William Dobson. 18-luvulla oli merkitystä perustamisen kanssa Royal Academy, The klassismi perustuu Korkea renessanssi voitti, kanssa Thomas Gainsborough ja Joshua Reynolds heistä tuli kaksi Englannin arvostetuinta taiteilijaa.

Vuosisadalla, John konstaapeli ja JMW Turner olivat merkittäviä maisemataiteilijoita. The Norwichin koulu jatkoi maisemaperinnettä, kun taas Prefafaeliittien veljeskunta, jota johtavat taiteilijat, kuten Holman Hunt, Dante Gabriel Rossetti ja John Everett Millais, herätti henkiin Varhainen renessanssi tyyliin elävällä ja yksityiskohtaisella tyylillään. Huomattava 20-luvun taiteilijoiden keskuudessa oli Henry Moore, jota pidetään brittiläisen kuvanveiston ja yleensä brittiläisen modernismin äänenä. Uusimpia maalareita ovat mm Lucian Freud, jonka työ Edut Supervisor Sleeping vuonna 2008 asetti tuolloin eläneen taiteilijan maalauksen myyntiarvon maailmanennätyksen. - Royal Society of Arts on taiteeseen ja kulttuuriin sitoutunut järjestö.

Kirjallisuutta, runoutta ja filosofiaa

Harmaan pukeutunut mies, jolla on parta, kädessään rukous, kuvattuna vaakunan vieressä.
Geoffrey chaucer oli englantilainen kirjailija, runoilija ja filosofi, joka muistettiin parhaiten keskeneräisestä runkokertomuksestaan Canterburyn tarinat.

Varhaiset kirjoittajat, kuten Bede ja alcuin kirjoitti latinaksi. - ajanjakso Vanha englantilainen kirjallisuus tarjosi eeppisen runon Beowulf ja maallinen proosa Anglosaksinen kronikka, yhdessä kristillisten kirjoitusten kanssa, kuten Judith, Cædmon's virsi ja hagiografioita. Normanien valloituksen jälkeen latinalainen jatkoi koulutettujen luokkien keskuudessa sekä an Anglo-normanni kirjallisuus.

Keskienglanninkielinen kirjallisuus syntyi kanssa Geoffrey chaucerLaatija Canterburyn tarinat, kera Gower, The Helmirunoilija ja Langland. William of Ockham ja roger pekonia, ketkä olivat fransiskaanit, olivat keskiajan suuria filosofeja. Julian Norwichista, kuka kirjoitti Ilmoitukset jumalallisesta rakkaudesta, oli merkittävä kristitty mystikko. Kanssa Englannin renessanssi kirjallisuutta Varhainen moderni englanti tyyli ilmestyi. William Shakespeare, jonka teoksia ovat mm Hamlet, Romeo ja Juulia, Macbethja Juhannusyön unelma, on edelleen yksi englanninkielisen kirjallisuuden tunnetuimmista kirjailijoista.

Christopher Marlowe, Edmund-annostelija, Philip Sydney, Thomas Kyd, John Donneja Ben Jonson ovat muita vakiintuneita kirjoittajia Elisabetin aika. Ranskan pekoni ja Thomas Hobbes kirjoitti empirismi ja materialismimukaan lukien tieteellinen menetelmä ja sosiaalinen sopimus. Elokuvat kirjoitti Kuninkaiden jumalallinen oikeus. Marvell oli vuoden tunnetuin runoilija Commonwealth, vaikka John Milton tekemääsi Paradise Lost aikana Palauttaminen.

Tämä kuninkaallinen kuninkaiden valtaistuin, tämä valtikkasaari, tämä majesteettisuuden maa, tämä Marsin istuin, tämä toinen Eeden, puoliparatiisi; tämä linnoitus, jonka luonto on rakentanut itselleen. Tämä siunattu juoni, tämä maa, tämä valtakunta, tämä Englanti.

William Shakespeare.

Jotkut tunnetuimmista filosofeista Enlightenment olivat John Locke, Thomas Paine, Samuel Johnson ja Jeremy Bentham. Radikaalimpia elementtejä vastustettiin myöhemmin Edmund Burke jota pidetään konservatismin perustajana. Runoilija Alexander Pope hänen satiirisella säeellään tuli hyvin arvostetuksi. Englannilla oli merkittävä rooli romantiikka: Samuel Taylor Coleridge, Lord Byron, John Keats, Mary Shelley, Percy Bysshe Shelley, William Blake ja William Wordsworth olivat suuria hahmoja.

Vastauksena Teollinen vallankumous, maatalouden kirjoittajat etsivät tietä näiden välillä vapaus ja perinne; William Cobbett, GK Chesterton ja Hilaire Belloc olivat tärkeimmät eksponentit, kun taas perustaja kiltasosialismi, Arthur Pentyja osuuskunnan liike puolestapuhuja GDH Cole liittyvät jonkin verran toisiinsa. Empirismi jatkui läpi John Stuart Mill ja Bertrand Russell, Kun taas Bernard Williams oli mukana Analytics. Kirjoittajia ympäri maailmaa Viktoriaaninen aikakausi sisältää Charles Dickens, The Brontën sisarukset, Jane Austen, George Eliot, Rudyard Kipling, Thomas Hardy, HG Wells ja Lewis Carroll. Siitä lähtien Englanti on jatkanut kirjailijoiden, kuten esim George Orwell, DH Lawrence, Virginia Woolf, CS Lewis, Enid Blyton, Aldous Huxley, Agatha Christie, Terry Pratchett, JRR Tolkienja JK Rowling.

Esittävät taiteet

Perinteinen Englannin kansanmusiikkia on vuosisatoja vanha ja on vaikuttanut useisiin genreihin näkyvästi; enimmäkseen merihuviloita, jigit, sarvipiiput ja tanssimusiikki. Sillä on omat selkeät muunnelmansa ja alueelliset erityispiirteensä. Balladit, joissa esiintyy Robin Hood, painaja Wynkyn de Worde 16-luvulla ovat tärkeä esine, kuten ovat John Playford's Tanssimestari ja Robert Harley's Roxburghen balladit kokoelmia. Jotkut tunnetuimmista kappaleista ovat Greensleeves, Ajanvietto hyvässä seurassa, Maggie toukokuu ja Espanjalaiset naiset muiden joukossa. monet lastentarhit ovat englantilaista alkuperää, kuten Mary, Mary, aivan päinvastoin, Ruusut ovat punaisia, Jack ja Jill, Lontoon silta putoaa, Yorkin vanha suurherttua, Hei Diddle Diddle ja Humpty Dumpty. Perinteisiä englantilaisia ​​joululauluja ovat mm.Toivotamme sinulle hyvää joulua""Ensimmäinen Noel""Sain kolme alusta"Ja"Rauhallinen rauha, hyvät herrat".

Varhaiset englantilaiset klassisen musiikin säveltäjät sisältävät renessanssin taiteilijoita Thomas Tallis ja William Byrd, seurasi Henry Purcell mistä Barokkikausi ja Thomas Arne joka oli tunnettu isänmaallisesta laulustaan Sääntö, Britannia!. Saksassa syntynyt George Frideric Händel vietti suurimman osan sävellyselämästään Lontoossa ja hänestä tuli Ison-Britannian kansallinen ikoni luoden klassisen musiikin tunnetuimpia teoksia, erityisesti englanninkielisiä oratorioita, Messias, Solomon, Vesimusiikkija Musiikkia Royal Fireworksille. Yksi hänen neljästään Kruunaushymnit, Pappi Zadok, sävelletty kruunajaisia ​​varten George II, on suoritettu joka myöhemmässä vaiheessa Britannian kruunajaiset, perinteisesti suvereenin voitelun aikana.

Klassinen musiikki herätti paljon huomiota vuodesta 1784 lähtien, kun yhtye syntyi Birminghamin triennaalin musiikkifestivaali, joka oli lajissaan pisin klassisen musiikin festivaali vuoden 1912 loppukonserttiin asti. Englannin musiikillinen renessanssi oli hypoteettinen kehitys 19-luvun lopulla ja 20-luvun alussa, jolloin englantilaiset säveltäjät, usein luennoivat tai kouluttautuivat Royal College of Music, sanottiin vapautuneen ulkomaisista musiikillisista vaikutteista. Englannista kotoisin olevien säveltäjien profiilissa tapahtui elpyminen 20-luvulla Edward Elgar, Benjamin Britten, Frederick Delius, Gustav Holst, Ralph Vaughan Williams ja muut. Nykypäivän säveltäjiä Englannista ovat mm Michael nyman, tunnetaan parhaiten Pianoja Andrew Lloyd Webber, jonka musikaalit ovat saavuttaneet valtavaa menestystä West End ja maailmanlaajuisesti.

- Royal Albert Hall on konserttisali South Kensingtonin pohjoisreunalla, Lontoo. Hallin avautumisesta lähtien Queen Victoria Vuonna 1871 sen lavalla on esiintynyt maailman johtavia taiteilijoita monista esitysgenreistä.
Beatles ovat kaupallisesti menestynein ja kriitikoiden ylistämä populaarimusiikin bändi.

In Populaari musiikki, monet englantilaiset bändit ja sooloartistit on mainittu kaikkien aikojen vaikutusvaltaisimpina ja myydyimmiksi muusikoiksi. Toimii kuten Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd, Elton John, kuningatar, Rod Stewart, David Bowie, Rolling Stones ja Def Leppard ovat maailman myydyimpiä levyartisteja. Monet musiikkityylilajit ovat peräisin Englannista (tai liittyvät vahvasti Englantiin), kuten brittiläinen hyökkäys, progressiivinen rock, Hard Rock, Tapa, glam rockia, raskasmetalli, Brittipop, indierock, goottilainen rock, kengittelyä, hapan talo, autotalli, trip hop, rumpu ja basso ja dubstep.

Suuri ulkona musiikkifestivaaleilla kesällä ja syksyllä ovat suosittuja, mm Glastonbury, V festivaali, ja Reading ja Leedsin festivaalit. Englanti oli laittoman, vapaan eturintamassa riehua liike 1980-luvun lopulla, joka johti yleiseurooppalaiseen kulttuuriin teknivals heijastelee Yhdistyneen kuningaskunnan vapaata festivaaliliikettä ja siihen liittyvää matkustamistapaa. - Boishakhi Mela on Bengalilainen uusi vuosi juhlii festivaali Brittiläinen Bangladeshi Yhteisö. Se on Euroopan suurin aasialainen ulkoilmafestivaali. Jälkeen Notting Hill karnevaali, se on alueen toiseksi suurin katufestivaali Yhdistynyt kuningaskunta houkuttelee yli 80,000 XNUMX kävijää eri puolilta maata.

Näkyvin oopperatalo Englannissa on Royal Opera House at Covent Garden. Proms – kausi orkesteri- klassisen musiikin konsertteja, joita pidetään pääasiassa Royal Albert Hall Lontoossa – on merkittävä kulttuuritapahtuma Englannin kalenterissa, ja se järjestetään vuosittain. Kuninkaallinen baletti on yksi maailman johtavista klassisen baletin yhtyeistä, jonka maine perustuu kahteen 20-luvun tanssin näkyvään hahmoon, ensimmäinen balerina Margot Fonteyn ja koreografi Frederick Ashton. Kuninkaallinen musiikkiakatemia on vanhin konservatorio Englannissa, perustettiin vuonna 1822. Se sai sen kuninkaallinen peruskirja 1830: ssa Kuningas Yrjö IV. Englannissa asuu lukuisia suuria orkestereita, kuten BBC:n sinfoniaorkesteri, The Royal Philharmonic Orchestra, The Philharmonia Orchestra, ja London Symphony Orchestra.

- sirkus on perinteinen viihdemuoto Englannissa. Chipperfieldin sirkus juontaa juurensa yli 300 vuotta, joten se on yksi vanhimmista perheen sirkusdynastioista. Philip Astley pidetään isänä moderni sirkus. Hänen keksiessään sirkusrenkaan vuonna 1768, Astleyn amfiteatteri avattiin Lontoossa vuonna 1773. Ratsastusmestarina Astleylla oli temppuratsastustaito, ja kun hän lisäsi juomalasit, vaijeri-kävelijöitä, jonglöörit, esiintyvät koirat ja a pelle täyttämään aikaa omien mielenosoitusten välillä – moderni sirkus syntyi.

Pantomiimi on britti musiikkikomedia lavatuotanto, joka on suunniteltu perheviihteeseen. Sitä esitetään teattereissa kaikkialla Englannissa joulun ja uudenvuoden aikana. Taide sai alkunsa 18-luvulla John Weaver, tanssimestari ja koreografi. 19-luvun Englannissa se sai nykyisen muotonsa, joka sisältää lauluja, slapstick-komediaa ja tanssia, työllistäen sukupuolten välisiä näyttelijöitä, yhdistäen ajankohtaista huumoria jossa on löyhästi tunnettuun satuun perustuva tarina.

Elokuva

Ridley Scott kuului joukkoon englantilaisia ​​elokuvantekijöitä, mukaan lukien Tony Scott, Allan Parker, Hugh Hudson ja Adrian Lyne, joka syntyi tekemästä 1970-luvun televisiomainoksia Isossa-Britanniassa.

Englannilla (ja koko Iso-Britannialla) on ollut huomattava vaikutus elokuvan historiaan, sillä se on tuottanut kaikkien aikojen parhaita näyttelijöitä, ohjaajia ja elokuvia, mukaan lukien Alfred Hitchcock, Charlie Chaplin, David laiha, Laurence Olivier, Vivien Leigh, John Gielgud, Peter Sellers, Julie Andrews, Michael Caine, Gary Oldman, Helen Mirren, Kate Winslet ja Daniel Day-Lewis. Hitchcock ja Lean ovat kriitikoiden ylistämimpiä elokuvantekijöitä. Hitchcockin ensimmäinen trilleri, Lodger: Story of London Fog (1926), auttoi muotoilemaan trilleri tyylilaji elokuvassa, kun taas hänen vuoden 1929 elokuvansa, Kiristää, pidetään usein ensimmäisenä brittina kuulostaa kokoillan elokuva.

Englannin suurimpia elokuvastudioita ovat mm Mänty, Elstree ja Shepperton. Jotkut kaikkien aikojen kaupallisesti menestyneimmistä elokuvista on tuotettu Englannissa, mukaan lukien kaksi eniten tuottavat elokuvasarjat (Harry Potter ja James Bond). Ealing Studios Lontoossa väittää olevansa maailman vanhin jatkuvasti toimiva elokuvastudio. Kuuluisa monien elokuvien tallentamisesta elokuvan tulokset, The London Symphony Orchestra esitti elokuvamusiikkia ensimmäisen kerran vuonna 1935. - Hammer kauhu elokuvia pääosassa Christopher Lee näki ensimmäiset veriset kauhuelokuvat, joissa veri ja suolet näytettiin värillisinä.

- BFI Top 100 brittiläistä elokuvaa sisältää Monty Pythonin Brianin elämä (1979), elokuva, jonka Yhdistyneen kuningaskunnan yleisö äänesti säännöllisesti kaikkien aikojen hauskimmaksi. Myös englantilaiset tuottajat ovat aktiivisia kansainvälisiä yhteistuotantoja ja englantilaiset näyttelijät, ohjaajat ja miehistö esiintyvät säännöllisesti amerikkalaisissa elokuvissa. Yhdistyneen kuningaskunnan elokuvaneuvosto sijoittui David Yates, Christopher Nolan, Mike Newell, Ridley Scott ja Paul greengrass viisi kaupallisesti menestyneintä englantilaista ohjaajaa vuodesta 2001 lähtien. Muita englantilaisia ​​nykyohjaajia ovat mm Sam Mendes, Guy Ritchie ja Richard Curtis. Nykyisiä näyttelijöitä ovat mm Tom Hardy, Daniel Craig, Benedict Cumberbatch, Lena Headey, Felicity Jones, Emilia Clarke, Lashana lynchja Emma Watson. Ylistetty liikekaappaustyöstään, Andy Serkis avattu Imaginarium Studios Lontoossa vuonna 2011. Visuaalisten tehosteiden yritys framestore Lontoossa on tuottanut joitain kriitikoiden ylistämiä modernin elokuvan erikoistehosteita. Monet menestyneet Hollywood-elokuvat ovat perustuneet englantilaisiin, tarinoita tai tapahtumia. The "Englantilainen sykli" Disneyn animaatioelokuvat sisältävät Alice in Wonderland, Viidakkokirja ja Nalle Puh.

Museot, kirjastot ja galleriat

Englantilainen perintö on valtiollinen elin, jolla on laaja toimivalta hoitaa Englannin historiallisia kohteita, esineitä ja ympäristöjä. Sitä sponsoroi tällä hetkellä Digitaalisen, kulttuurin, median ja urheilun osasto. Hyväntekeväisyys National Trust for Historic kiinnostavia tai luonnonkauniita paikkoja sillä on vastakkainen rooli. 17/25 Yhdistyneen kuningaskunnan UNESCO Maailmanperintökohteet kuuluvat Englantiin. Jotkut tunnetuimmista näistä ovat: Hadrianuksen muuri, Stonehenge, Avebury ja niihin liittyvät sivustot, Tower of London, Jurassic Coast, Saltaire, Ironbridge rotko, Studleyn kuninkaallinen puisto ja monet muut.

Englannissa on monia museoita, mutta ehkä merkittävin on Lontoon British Museum. Sen kokoelma sisältää yli seitsemän miljoonaa esinettä on yksi maailman suurimmista ja kattavimmista, peräisin kaikilta mantereilta, havainnollistaen ja dokumentoimalla tarinan ihmiskulttuurista sen alusta nykypäivään. The Britannian kirjasto Lontoossa on kansalliskirjasto ja on yksi maailman suurimmista tutkimuskirjastot, jolla on yli 150 miljoonaa tuotetta lähes kaikilla tunnetuilla kielillä ja muodoissa; mukaan lukien noin 25 miljoonaa kirjaa. Vanhin taidegalleria on kansallisgalleria in Trafalgar Square, jossa on yli 2,300 13 maalauksen kokoelma 1900-luvun puolivälistä XNUMX-luvulle. - Tate gallerioissa on brittiläisen ja kansainvälisen modernin taiteen kansalliset kokoelmat; he isännöivät myös kuuluisasti kiistanalaista Turner-palkinto.

Media

- BBC, perustettiin vuonna 1922, on Ison-Britannian julkisesti rahoitettu radio-, televisio- ja Internet-lähetysyhtiö, ja se on maailman vanhin ja suurin lähetystoiminnan harjoittaja. Se operoi lukuisia televisio- ja radioasemia Isossa-Britanniassa ja ulkomailla, ja sen kotimaiset palvelut rahoitetaan television lupa. - BBC World Service On kansainvälinen lähetystoiminnan harjoittaja Yhtiön omistama ja hallinnoima BBC. Se on kaikista maailman suurin. Se lähettää radiouutisia, puhetta ja keskusteluja yli 40 kielellä.

Lontoo hallitsee Englannin mediasektoria: valtakunnalliset sanomalehdet sekä televisio ja radio sijaitsevat suurelta osin siellä, vaikka Manchester on myös merkittävä kansallinen mediakeskus. Yhdistyneen kuningaskunnan kustannussektorin, mukaan lukien kirjat, hakemistot ja tietokannat, aikakauslehdet, aikakauslehdet ja yritysmediat, sanomalehdet ja uutistoimistot, yhteenlaskettu liikevaihto on noin 20 miljardia puntaa ja se työllistää noin 167,000 XNUMX henkilöä. Englannissa tuotettuja kansallisia sanomalehtiä ovat mm Times, Guardian ja Financial Times.

Englannissa julkaistuja aikakauslehtiä ja aikakauslehtiä, jotka ovat saavuttaneet maailmanlaajuisen levityksen, ovat mm luonto, New Scientist, Spectator, Näkymä, NME ja Economist. Digitaalisuudesta, kulttuurista, mediasta ja urheilusta vastaava valtiosihteeri on kokonaisvastuu mediasta ja lähetystoiminnasta Englannissa.

Urheilu

kuningatar Elizabeth II esittelemällä World Cup pokaali 1966 MM-voittaja Englannin kapteeniksi Bobby moore

Englannissa on vahva urheiluperintö, ja 19-luvulla kodifioituun monia urheilulajeja, joita nykyään pelataan ympäri maailmaa. Englannista peräisin olevia urheilulajeja ovat mm jalkapallo, kriketti, rugby-liitto, rugby-liigassa, tennis, nyrkkeily, sulkapallo, squash, pyöreät, jääkiekko, snooker, biljardi, tikanheitto, Pöytätennis, kulhot, koripallo, täysiverinen Kilparatsastus, vinttikoirakilpailu ja kettu metsästys. Se on auttanut kehitystä golf, purjehdus ja Formula.

Jalkapallo on Suosituin näistä urheilulajeista. The Englannin jalkapallomaajoukkue, jonka kotipaikka on Wembley Stadium, pelannut Skotlanti ensimmäisessä kansainvälisessä jalkapallo-ottelussa vuonna 1872. Kutsutaan "jalkapallon kotiksi". FIFA, Englanti isännöi tapahtumaa 1966 FIFA World Cup, ja voitti turnauksen voittamalla Länsi-Saksa 4-2 pelissä lopullinen, kanssa Geoff ryntäsi maalinteko a hattutempun. Brittiläisen television katsojahuippu, 32.30 miljoonaa katsojaa, on finaali katsotuin televisiotapahtuma koskaan Isossa-Britanniassa.

Tyhjän stadionin sisätilat katsottuna sen ylemmästä istuintasosta. Istuimet ovat kirkkaan punaisia ​​ja pitch on kirkkaan vihreä. Vaaleanharmaa taivas näkyy kentän yläpuolella olevasta katossa olevasta aukosta.
Wembley Stadium, koti Englannin jalkapallomaajoukkue, jonka kapasiteetti on 90,000 XNUMX. Se on Iso-Britannian suurin stadion.

Seurojen tasolla FIFA tunnustaa Englannin seurajalkapallon syntymäpaikaksi Sheffield FC perustettiin vuonna 1857 ja se on maailman vanhin klubi. Football Association on urheilun vanhin hallintoelin säännöt jalkapallon ensimmäinen drafti vuonna 1863 Ebenezer Cobb Morley. - FA Cup ja Jalkapalloliiga olivat ensimmäiset cup- ja liigakilpailut. Nykypäivänä, Valioliiga on maailman katsotuin jalkapalloliiga, tuottoisin, ja eliitin joukossa.

Kuten koko Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jalkapallo on Englannissa merkittävä seurojen välisistä kilpailuista ja kannattajien intohimosta, johon kuuluu jalkapallolaulujen perinne. Euroopan Cupin/UEFA:n Mestarien liigan menestynein englantilainen jalkapallojoukkue on Liverpool FC jotka ovat voittaneet kilpailun kuusi kertaa. Muita englantilaisia ​​menestyksiä on tullut Manchester United FC, voitti kilpailun 3 kertaa; Nottingham Forest FC ja Chelsea FC 2 kertaa, Aston Villa FC on voittanut pokaalin vain kerran.

Krikettivalkoiset miehet leikkivät vihreällä nurmikolla stadionin keskellä.
Englanti pelaa Australia at Lordin krikettikenttä vuonna 2009 Ashes-sarja. Voiton jälkeen 2019-kriketin maailmancup, Englannista tuli ensimmäinen maa, joka voitti jalkapallon, rugbyn ja kriketin MM-kisat.

Kriketti Yleisesti uskotaan, että se on kehittynyt varhaiskeskiajalla maanviljelijöiden ja metallintyöstöyhteisöjen keskuudessa. Hitsaus. - Englannin krikettijoukkue on Englannin ja Walesin yhdistelmäjoukkue. Yksi pelin suurimmista kilpailuista on Tuhkaa sarja Englannin ja Australia, kiistanalainen vuodesta 1882. Huipentuma 2005 tuhkaa sitä katsoi 7.4 miljoonaa, koska se oli saatavilla maanpäällisissä televisioissa. Englanti on isännöinyt viisi Kriketin MM-kisat (1975, 1979, 1983, 1999 ja 2019), voitti vuoden 2019 finaalin, jota pidettiin yhtenä kaikkien aikojen suurimmista yhden päivän kansainvälisistä otteluista. He isännöivät ICC World Twenty20 in 2009, voitti tämän muodon vuonna 2010 ja voitti finaalissa kilpailijansa Australian. Kotimaisessa kilpailussa Maakunnan mestaruus, Yorkshire ovat ylivoimaisesti menestynein seura, joka on voittanut kilpailun 32 kertaa suoraan ja jakanut sen 1 kertaa. Lordin krikettikenttä Lontoossa sijaitsevaa paikkaa kutsutaan joskus "kriketin mekkaaksi".

William Penny Brookes oli merkittävä modernin muodon järjestämisessä Olympialaiset. Vuonna 1994 silloinen puheenjohtaja KOK, Juan Antonio Samaranch, asetti seppeleen Brooken haudalle ja sanoi: "Tulin osoittamaan kunnioitusta ja kunniaa tohtori Brookesille, joka todella oli nykyaikaisten olympialaisten perustaja". Lontoo on isännöinyt Kesäolympialaiset kolme kertaa, sisään 1908, 1948ja 2012. Englanti kilpailee Kansainyhteisön pelit, järjestetään joka neljäs vuosi. Urheilu Englanti on hallintoelin, joka vastaa varojen jakamisesta ja urheilutoiminnan strategisesta ohjauksesta Englannissa. The Urheilu- ja kansalaisyhteiskunnan ministeri on vastuussa urheilusta Englannissa.

Valkoiset miehet harmaissa puvuissa, vaaleansinisissa paidoissa ja punaisissa solmioissa juhlivat avoimen bussin ylimmässä kerroksessa. Mies pitää kultaista pokaalia ilmassa yhdellä kädellä.
- Englannin rugbyliiton joukkue voittoparaatinsa aikana voiton jälkeen 2003 Rugby World Cup

Rugby-liitto kotoisin Rugby koulu, Warwickshire 19-luvun alussa. - Englannin rugbyliiton joukkue voitti 2003 Rugby World Cup, kanssa Jonny wilkinson maalinteossa voiton pudota tavoite jatkoajan viimeisellä minuutilla Australiaa vastaan. Englanti oli yksi kilpailun isäntämaista 1991 Rugby World Cup ja myös isännöi 2015 Rugby World Cup. Klubin osallistumisen huipputaso on Englannin Valioliiga. Leicester Tigers, Lontoon ampiaiset, Kylpy Rugby ja Northamptonin pyhät ovat menestyneet koko Euroopassa Heineken Cup.

Rugby-liiga syntyi Huddersfield vuonna 1895. Vuodesta 2008 lähtien Englannin rugbyliigan maajoukkue on ollut täysi koevaltio sen sijaan Ison-Britannian kansallinen rugbyliigajoukkue, joka voitti kolme World Cup mutta on nyt eläkkeellä. Seuran osapuolet pelaavat Super League, nykyinen suoritusmuoto Rugby Football Leaguen mestaruus. Rugby League on suosituin Pohjois-Englannin kreivikuntien kaupunkien keskuudessa Lancashire, Yorkshire ja Cumbria. Suurin osa Superliigan englantilaisseuroista sijaitsee Pohjois-Englannissa. Jotkut menestyneimmistä seuroista ovat mm Wigan Warriors, Hull FC St. Helens, Leedsin sarvikuono ja Huddersfield Giants; kolme edellistä ovat kaikki voittaneet World Club Challenge aiemmin.

Golf on ollut näkyvä Englannissa; johtuu osittain sen kulttuurisista ja maantieteellisistä siteistä Skotlantiin Golfin koti. Tarjolla on sekä ammattimatkoja miehille että naisille kahdessa pääkierroksessa: The PGA ja Euroopan kiertue. Englanti on tuottanut grand slam -voittajat: Cyril Walker, Tony jacklin, Nick Faldoja Justin Rose miesten ja Laura Davies, Alison Nicholasja Karen Stupples naisten joukossa. Maailman vanhin golfturnaus ja golfin ensimmäinen suuri on Avoin mestaruus, pelasi sekä Englannissa että Skotlannissa. Joka toinen vuosi järjestettävä golfkilpailu Ryder Cup, on nimetty englantilaisen liikemiehen mukaan Samuel Ryder joka sponsoroi tapahtumaa ja lahjoitti pokaalin. Nick Faldo on kaikkien aikojen menestynein Ryder Cup -pelaaja, joka on voittanut eniten pisteitä (25) kaikista pelaajista joko Euroopan tai Yhdysvaltojen joukkueissa.

Keskusoikeus at Wimbledon. Ensimmäisen kerran vuonna 1877 pelattu Wimbledonin mestaruuskilpailut ovat maailman vanhin tennisturnaus.

tennis luotiin Birminghamissa 19-luvun lopulla, ja Wimbledonin mestaruuskilpailuissa on maailman vanhin tennisturnaus ja sitä pidetään laajalti arvostetuimpana. Wimbledon on turnaus, jolla on tärkeä paikka brittiläisessä kulttuurikalenterissa. Fred Perry oli viimeinen englantilainen, joka voitti Wimbledonin vuonna 1936. Hän oli ensimmäinen pelaaja, joka voitti kaikki neljä Grand Slam sinkkujen otsikot ja auttoi johtamaan Iso-Britannia joukkue neljään Davis Cup voittaa. Wimbledonin voittaneita englantilaisia ​​naisia ​​ovat mm. Ann Haydon Jones vuonna 1969 ja Virginia Wade vuonna 1977.

In nyrkkeilyNojalla Marquess of Queensberry Rules, Englanti on tuottanut monia maailmanmestareita hallintoelinten kansainvälisesti tunnustamissa painoluokissa. Maailmanmestareita ovat mm Bob Fitzsimmons, Ted "Kid" Lewis, Randolph Turpin, Nigel Benn, Chris Eubank, Frank Bruno, Lennox Lewis, Ricky Hatton, Naseem Hamed, Amir Khan, Carl Frochja David Haye. Naisten nyrkkeilyssä Nicola Adams hänestä tuli maailman ensimmäinen nainen, joka voitti olympiakultaa nyrkkeilyssä 2012 Kesäolympialaiset.

17- ja 18-luvun Englannista peräisin oleva täysiverinen on hevosrotu, joka tunnetaan parhaiten käyttöstään kilparatsastus. Kansallinen metsästys hevoskilpailu Grand National, järjestetään vuosittain klo Aintree kilparata huhtikuun alussa. Se on Yhdistyneen kuningaskunnan katsotuin hevoskilpailu, joka houkuttelee satunnaisia ​​​​tarkkailijoita ja voitti kolme kertaa Punainen rommi on tapahtuman historian menestynein kilpahevonen. Red Rum on myös maan tunnetuin kilpahevonen.

Entinen Formula maailmanmestari Nigel Mansell ajossa Silverstone vuonna 1990. Piiri isännöi ensimmäinen Formula XNUMX -kilpailu vuonna 1950.

- 1950 British Grand Prix at Silverstone oli ensimmäinen kilpailu vastaperustetussa Formula ykkösten maailmanmestaruus. Siitä lähtien Englanti on tuottanut joitakin urheilun parhaita kuljettajia, mukaan lukien; John Surtees, Stirling Moss, Graham Hill (vain kuljettaja, joka on voittanut Triple Crown), Nigel Mansell (vain mies, jolla on F1- ja IndyCar-tittelin samaan aikaan) Damon Hill, Lewis Hamilton ja Jenson-painike. Se on valmistanut joitain teknisesti edistyneimmistä kilpa-autoista, ja monet nykypäivän kilpa-yritykset valitsevat Englannin toimintansa perustaksi sen teknisen tietämyksen ja organisaation vuoksi. McLaren Automotive, Williams F1, Team Lotus, Honda, Brawn GP, Benetton, Renaultja Red Bull Racing ovat kaikki tai ovat olleet Etelä-Englannissa. Englannissa on myös rikas perintö Grand Prix -moottoripyöräily, moottoripyörän johtava mestaruus tie kilpa, ja tuottanut useita maailmanmestareita kaikissa eri moottoripyörien luokissa: Mike Hailwood, John Surtees, Phil Read, Geoff Dukeja Barry sheene.

Mo Farah on nykyaikaisten olympialaisten historian menestynein brittiläinen rataurheilija, joka on voittanut 5000 m ja 10,000 XNUMX m kahdessa olympialaisissa.

tikanheitto on laajalti suosittu urheilulaji Englannissa; Ammattimainen kilpailulaji, tikanheitto on perinteinen pubipeli. Urheilua hallitsee World Darts Federation, yksi sen jäsenjärjestöistä on British Darts Organization (BDO), joka toteuttaa vuosittain BDO Darts World Championship, toinen on Professional Darts Corporation (PDC), joka ajaa omaa maailmanmestaruuttaan klo Alexandran palatsi Lontoossa. Phil Taylor häntä pidetään laajalti kaikkien aikojen parhaana tikanheittäjänä, sillä hän on voittanut 187 ammattilaisturnausta ja ennätys 16 Maailmanmestaruus. Trina Gulliver on British Darts Organizationin kymmenen kertaa naisten ammattilaisten maailmanmestari. Toinen suosittu urheilulaji, joka liittyy yleisesti pubipeleihin, on Snooker, ja Englanti on tuottanut useita maailmanmestareita, mukaan lukien Steve Davis ja Ronnie O'Sullivan.

Englantilaiset ovat innokkaita purjehtijia ja nauttivat kilpailusta purjehdus; perustaa ja voittaa joitakin maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista kansainvälisistä kilpailuturnauksista eri kilpailumuodoissa, mukaan lukien ottelukilpailu, regatta ja America's Cup. Englanti on tuottanut joitain maailman suurimmista merimiehistä, mukaan lukien Francis Chichester, Herbert Hasler, John Ridgway, Robin Knox-Johnston, Ellen macarthur, Mike Golding, Paul Goodison, ja kaikkien aikojen menestynein olympiapurjehtija Ben Ainslie.

Kansalliset symbolit

Pyhän Yrjön risti on ollut kansallinen Englannin lippu 13-luvulta lähtien. Alun perin lippua käytettiin merenkulussa Genovan tasavalta. Englannin hallitsija kunnioitti Genovan doge vuodesta 1190 lähtien, jotta englantilaiset alukset voisivat purjehtia lipun alla suojakeinona saapuessaan Välimerelle. Punainen risti oli symboli monille Crusaders 12- ja 13-luvuilla. Se yhdistettiin Saint George, sekä maita ja kaupunkeja, jotka väittivät hänet omakseen suojeluspyhimys ja käytti ristiään lippuna. Vuodesta 1606 lähtien Pyhän Yrjön risti on ollut osa rakennuksen suunnittelua Union FlagKingin suunnittelema Pan-Britannian lippu James I. Aikana Englannin sisällissota ja Interregnum, The Uusi malliarmeija standardit ja Kansainyhteisön Suuri sinetti molempiin sisältyi Pyhän Yrjön lippu.

On olemassa lukuisia muita symboleja ja symbolisia esineitä, sekä virallisia että epävirallisia, mukaan lukien Tudor ruusu, kansakunnan kukkainen tunnusja Kolme leijonaa esillä Englannin kuninkaalliset aseet. Tudor-ruusu otettiin käyttöön Englannin kansallistunnukseksi vuosien aikoihin Ruusujen sodat rauhan symbolina. On synkreettinen symboli siinä, että se yhdisti valkoisen ruusun Yorkistit ja punainen ruusu Lancasterilaiset-kadettihaarat Plantagenets jotka lähtivät sotaan kansakunnan hallinnasta. Se tunnetaan myös nimellä Englannin ruusu. - tammi- puu on Englannin symboli, joka edustaa voimaa ja kestävyyttä. The Royal Oak symboli ja Tammiomenapäivä kuninkaan paon muistoksi Charles II parlamentaarikkojen käsistä isänsä teloituksen jälkeen: hän piiloutui tammipuuhun välttääkseen havaitsemisen ennen kuin pääsi turvallisesti maanpakoon.

Englannin kuninkaalliset aseet, kansalainen vaakuna mukana kolme leijonaa, sai alkunsa sen hyväksymisestä Richard Leijonasydän vuonna 1198. Se on loistellaan as gules, kolme leijonaa passant guardant tai ja se on yksi Englannin näkyvimmistä symboleista; se on samanlainen kuin perinteiset käsivarret Normandia. Englannilla ei ole virallista kansallislaulua, kuten koko Yhdistyneellä kuningaskunnalla Jumala pelasta kuningas. Seuraavaa pidetään kuitenkin usein epävirallisena Englannin kansallislauluja: Jerusalem, Toivon ja kunnian maa (käytetty Englannissa vuonna 2002 Kansainyhteisön kisat), ja Uskon sinulle, kotimaani. Englannin kansallispäivä on 23. huhtikuuta, mikä on Pyhän Yrjön päivä: Saint George on Englannin suojeluspyhimys.

Katso myös

Huomautuksia

  1. ^ As Roger Scruton uskonpuhdistusta ei pidä sekoittaa Englannin kirkkoon vuosien 1529–36 reformaatioparlamentin aikana tehtyihin muutoksiin, jotka olivat luonteeltaan pikemminkin poliittisia kuin uskonnollisia ja joiden tarkoituksena oli yhdistää maalliset ja uskonnolliset vallan lähteet. yhden suvereenin vallan sisällä: anglikaaninen kirkko muutti oppia oleellisesti vasta myöhemmin."
  2. ^ 550,000 XNUMX sotilaskuolemaa on Englannissa ja Walesissa.
  3. ^ Esimerkiksi vuonna 1980 noin 50 miljoonaa Amerikkalaiset väitti Englantilainen syntyperä. Kanadassa niitä on noin 6.5 miljoonaa kanadalaiset kuka väittää Englantilainen syntyperä. Noin 70% australialaiset vuonna 1999 merkitsi niiden alkuperää Anglo-kelttiläinen, luokka, joka sisältää kaikki kansat Iso-Britanniasta ja Irlannista. chileläiset Englantilainen syntyperä ovat jonkinlainen poikkeama siinä Chile itse ei koskaan kuulunut Brittiläiseen imperiumiin, mutta nykyään siellä asuu noin 420,000 XNUMX englantilaista alkuperää olevaa ihmistä.
  4. ^ a b Ihmiset, jotka tunnistettiin tiukasti "pakanallisiksi". Muita pakanallisia polkuja, kuten Wicca tai druidismi, ei ole sisällytetty tähän numeroon.
  5. ^ Ihmiset, jotka tunnistettiin tiukasti "wiccaniksi". Muita pakanallisia polkuja, kuten druidismi ja yleinen "pakana" ei ole sisällytetty tähän numeroon.
  6. ^ Englannin yliopistoihin osallistuvien opiskelijoiden on nyt maksettava lukukausimaksut koulutuksensa kustannuksista, samoin kuin englantilaiset opiskelijat, jotka haluavat opiskella yliopistossa Skotlannissa. Skotlannin yliopistoihin käyvien skotlantilaisten opiskelijoiden palkkiot maksaa hajautettu Skotlannin parlamentti.
  7. ^ Vaikka ihmiset kuten Norman Foster ja Richard Rogers edustavat modernistista liikettä, Prinssi Charles on 1980-luvulta lähtien ilmaissut voimakkaita näkemyksiään sitä vastaan ​​perinteisen arkkitehtuurin puolesta ja toteuttanut ideansa käytännössä Poundbury kehitystä Dorsetissa. Arkkitehdit pitävät Raymond Erith, Francis Johnson ja Quinlan Terry jatkoi harjoittelua klassisessa tyylissä.
  8. ^ Nämä tarinat ovat saattaneet nousta esiin, ainakin osittain, Normanin hallitsevan eliitin yrityksenä legitimoida valtansa Brittein saarilla. Anglosaksinen historia sopi huonosti tehtävään aikana, jolloin syrjäytyneiden jäseniä Wessexin talo, Erityisesti Edgar Ætheling ja hänen skotlantilaisen veljenpoikansa Dunkeldin talo, olivat edelleen aktiivisia saarilla. Myös Michael Wood selittää; "Arthurin hahmosta tuli vuosisatojen aikana Ison-Britannian historian symboli - tapa selittää Britannian asiaa, saksien ja kelttien välistä suhdetta sekä tapa karkottaa haamuja ja parantaa menneisyyden haavoja."

Viitteet

  1. ^ Alue- ja maaprofiilit, keskeiset tilastot ja profiilit, lokakuu 2013, ONS. Haettu 9. elokuuta 2015.
  2. ^ "Vaihe yksi – väestönlaskenta 2021 ensimmäiset tulokset". Census 2021.
  3. ^ Fenton. "Alueellinen bruttoarvonlisäys (tasapainotettu) henkeä kohti ja tulokomponentit". www.ons.gov.uk.
  4. ^ Office for National Statistics (Yhdistynyt kuningaskunta). "Ison-Britannian maat". Statistics.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 20 joulukuu 2008. Haettu Helmikuu 1 2009.
  5. ^ "Englanti - kulttuuri". britainusa.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 16 toukokuu 2008. Haettu Helmikuu 1 2009.
  6. ^ "Maaprofiili: Iso-Britannia". BBC News. news.bbc.co.uk. 26 lokakuuta 2009. Haettu Helmikuu 1 2009.
  7. ^ "Teollinen vallankumous". Ace.mmu.ac.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 27 huhtikuu 2008. Haettu Helmikuu 1 2009.
  8. ^ "2022-2023 Best Global University Rankings", Yhdysvaltain uutiset ja maailmanraportti
  9. ^ Park, Neil (24). "Ison-Britannian, Englannin ja Walesin, Skotlannin ja Pohjois-Irlannin väestöarviot". www.ons.gov.uk. Office for National Statistics (Yhdistynyt kuningaskunta).
  10. ^ a b 2011 väestönlaskenta – Englannin ja Walesin väestö- ja kotitalousarviot, maaliskuu 2011. Käytetty 31 May 2013.
  11. ^ Burns, William E. Ison-Britannian lyhyt historia. s. xxi.; "Unionin asiakirjat 1707". parliament.uk. Haettu Tammikuu 27 2011.
  12. ^ Phelan, Kate (4. lokakuuta 2016). "Irlannin jakautuminen: lyhyt historia". Kulttuurimatka. Haettu 20 toukokuuta 2019.
  13. ^ "Englanti". Online-etymologinen sanakirja. Haettu 21 heinäkuu 2010.
  14. ^ Ripley 1869, s. 570.
  15. ^ Molyneaux 2015, s. 6–7.
  16. ^ "Saksa". Tacitus. Haettu 5 syyskuu 2009.
  17. ^ "Kulma". Oxford Englanti Dictionary. Haettu 5 syyskuu 2009.[kuollut linkki]
  18. ^ Kristalli 2004, s. 26–27
  19. ^ Forbes, John (1848). Gaelin kieliopin periaatteet. Edinburgh: Oliver, Boyd ja Tweeddale.
  20. ^ Foster 1988, s. 9.
  21. ^ "500,000 XNUMX eKr. – Boxgrove". Nykyinen arkeologia. Nykyinen julkaisu. 24 toukokuuta 2007. Haettu 20 joulukuu 2010.
  22. ^ "Paleoliittisen arkeologian opetusresurssilaatikko" (PDF). Lounais-Britannian paleoliittiset joet -projekti (2006). Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 5 toukokuu 2021. Haettu 20 joulukuu 2010.; "liitu itään". Geo East -projekti. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 5 maaliskuuta 2011. Haettu 20 joulukuu 2010.
  23. ^ Oppenheimer 2006, s. 173.
  24. ^ "Tertiääriset joet: tektoninen ja rakenteellinen tausta". Cambridgen yliopisto. Haettu 9 syyskuu 2009.
  25. ^ "Bell Beaker-keramiikkatehtävä ja merkitys jäämäanalyysien tietojen mukaan". Haettu 21 joulukuu 2010.
  26. ^ Reid, Struan (1994). Keksinnöt ja kauppa. P.8. ISBN 978-0-921921-30-1. Haettu 23 joulukuu 2010.
  27. ^ Burke, Jason (2. joulukuuta 2000). "Dig paljastaa Boudiccan brutaalin sarjan". Tarkkailija. Lontoo. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 22 lokakuu 2003. Haettu 5 syyskuu 2009.
  28. ^ "Cornelius Tacitus, Annaalit". Alfred John Church, William Jackson Brudribh, toim. Haettu 22 joulukuu 2010.
  29. ^ Goldsworthy, Adrian (2016). Pax Romana: Sota, rauha ja valloitus roomalaisessa maailmassa. Hachette UK. s. 276.
  30. ^ Bedoyere, Guy. "Arkkitehtuuri Rooman Britanniassa". Heritage Key, Arkistoitu Alkuperäisen on 3 heinäkuu 2009. Haettu 23 joulukuu 2010.; Philip, Robert (1860). Edistyksen historia Isossa-Britanniassa. Voi. 2. Haettu 23 joulukuu 2010.; Rees, Bob; Shute, Paul; Kelly, Nigel (9. tammikuuta 2003). Lääketiede ajan myötä. Heinemann. ISBN 978-0-435-30841-4. Haettu 24 joulukuu 2010.
  31. ^ Rankov 1994, s. 16.
  32. ^ Wright xnumx, s. 143.
  33. ^ a b James, Edward. "Yleiskatsaus: anglosaksit, 410-800"BBC. Haettu 3 joulukuu 2010.
  34. ^ a b Lehane, Brendan (1968). Varhaiskristillinen kristinusko. John Murray.
  35. ^ Dark, Ken R. (2003). "Laajamittainen väestön siirto Iso-Britanniaan ja sieltä pois Hadrianuksen muurin eteläpuolella neljännellä - kuudennella vuosisadalla jKr. (PDF), Arkistoitu Alkuperäisen (PDF) on 1 kesäkuu 2021. Haettu 20 kesäkuu 2020.; Martin, Toby F. (2015). Ristiinmuotoinen rintaneula ja anglosaksinen Englanti. Boydell ja Brewer Press. s. 174–178.; Coates, Richard. "Kelttiläiset kuiskaukset: Brittonin ja vanhan englannin välisen suhteen ongelmat uudelleen".; Kortlandt, Frederik (2018). "Suhteellinen kronologia" (PDF).; Fox, Bethany. "P-kelttiläiset paikannimet Koillis-Englannissa ja Kaakkois-Skotlannissa".
  36. ^ Härke, Heinrich (2011). "anglosaksinen maahanmuutto ja etnogeneesi". Keskiajan arkeologia. 55 (1): 1-28. kaksi:10.1179 / 174581711X13103897378311. S2CID 162331501.
  37. ^ "Kristillinen perinne". PicturesofEngland.com. Haettu 5 syyskuu 2009.
  38. ^ Kirby 2000, s. 4.
  39. ^ Lyon 1960, s. 23.
  40. ^ "Yleiskatsaus: Normanit, 1066–1154"BBC. Haettu 3 joulukuu 2010.
  41. ^ Crouch 2006, s. 2–4
  42. ^ "Normannin hyökkäyksen sanan vaikutustutkimus". BBC News. 20 helmikuuta 2008. Haettu 3 joulukuu 2010.
  43. ^ a b Bartlett xnumx, s. 124.
  44. ^ "Edward I (r. 1272–1307)". Royal.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 24 kesäkuu 2008. Haettu 21 syyskuu 2009.
  45. ^ Fowler 1967, s. 208.
  46. ^ Ziegler 2003, s. 230; Goldberg 1996, s. 4.
  47. ^ Crofton 2007, s. 111.
  48. ^ "Richard III (r. 1483–1485)". Royal.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 10 heinäkuu 2008. Haettu 21 syyskuu 2009.
  49. ^ Hay, Denys (1988). Renessanssin esseitä. s. 65. ISBN 978-0-907628-96-5. Haettu 26 joulukuu 2010.
  50. ^ "Kuninkaallisen laivaston historia, Tudor-kausi ja tavallisen laivaston syntymä", Arkistoitu Alkuperäisen on 18 tammikuu 2012. Haettu 24 joulukuu 2010.; Smith, Goldwin. Englanti Tudorien alla. s. 176. ISBN 978-1-60620-939-4. Haettu 26 joulukuu 2010.
  51. ^ Scruton 1982, s. 470.
  52. ^ Vuodesta 1944 Clark luennoi CS Lewis; Lewis, Englanninkielinen kirjallisuus XNUMX-luvulla (Oxford, 1954) s. 1, OCLC 256072
  53. ^ "Tudor parlamentit". Spartacus koulutus. Haettu 4 huhtikuu 2021.
  54. ^ Ordahl, Karen (25. helmikuuta 2007). Roanak: hylätty siirtokunta. Rowman & Littlefield publishers Inc. ISBN 978-0-7425-5263-0. Haettu 24 joulukuu 2010.
  55. ^ a b Colley 1992, s. 12.; "Yhtymisasiakirjan tekeminen". parlamentti.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 9 kesäkuu 2008. Haettu 5 syyskuu 2009.
  56. ^ Hei, Denys. "Termi "Iso-Britannia" keskiajalla" (PDF). ads.ahds.ac.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 25 maaliskuuta 2009. Haettu Helmikuu 19 2009.
  57. ^ "Oliver Cromwell (Englannin valtiomies)". Encyclopædia Britannica. britannica.com. 2009. Haettu Elokuu 8 2009.
  58. ^ Lyndsey Bakewell, "Vaihtuvat kohtaukset ja lentävät koneet: spektaakkelin ja näyttävyyden uudelleentarkastelu restaurointiteatterissa, 1660–1714" (PhD. Diss. Loughborough University, 2016) verkossa.
  59. ^ Adler, Philip J.; Pouwels, Randall L. (27. marraskuuta 2007). Maailman sivilisaatio. s. 340. ISBN 978-0-495-50262-3. Haettu 24 joulukuu 2010.
  60. ^ "Demokratia Live: Black Rod". BBC. Haettu 6. elokuuta 2008; Chisholm, Hugh, toim. (1911). "Musta sauva" . Encyclopædia Britannica. Voi. 4 (11. painos). Cambridge University Press.
  61. ^ "London palava: Suuri tulipalo". BBC News. Haettu 25 syyskuu 2009.
  62. ^ "Historialehdistö | Stuartit". www.thehistorypress.co.uk. Haettu 11 huhtikuu 2021.
  63. ^ a b "Ison-Britannian ensimmäinen parlamentti". parlamentti.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 21 kesäkuu 2008. Haettu 5 syyskuu 2009.
  64. ^ Gallagher 2006, s. 14.
  65. ^ Hudson, Pat. "Maailman työpaja"BBC. Haettu 10 joulukuu 2010.
  66. ^ a b Kansallisten tilastojen toimisto 2000, s. 5; McNeil & Nevell 2000, s. 4.
  67. ^ "Historian osasto - Napoleonin sodat". 28. heinäkuuta 2014. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 28 heinäkuu 2014. Haettu 8 huhtikuu 2021.
  68. ^ McNeil & Nevell 2000, s. 9.; Birminghamin kaupunginvaltuusto. "Perintö". visitbirmingham.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 26 huhtikuu 2012. Haettu 4 lokakuu 2009.
  69. ^ "Manchester – ensimmäinen teollisuuskaupunki". Ilmoittautuminen Sciencemuseumin verkkosivuilla. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 9 maaliskuuta 2012. Haettu Maaliskuu 17 2012.
  70. ^ "Regency | Brittiläisen arkkitehtuurin päivämäärät ja tyylit | Kiinteistö | Iso-Britannia | Mayfair Office". www.mayfairoffice.co.uk. Haettu 8 huhtikuu 2021.
  71. ^ Bennet, Geoffrey (2004). Trafalgarin taistelu. Englanti: Pen & Sword Books Limited, CPI UK, South Yorkshire.
  72. ^ Colley 1992, s. 1.
  73. ^ Haggard, Robert F. (2001). Viktoriaanisen liberalismin pysyvyys: Sosiaaliuudistuksen politiikka Britanniassa, 1870–1900. s. 13. ISBN 978-0-313-31305-9. Haettu 26 joulukuu 2010.
  74. ^ Atterbury, Paul (17. helmikuuta 2011). "viktoriaaninen tekniikka". BBC: n historia. Haettu 13 lokakuu 2020.
  75. ^ Crawford, Elizabeth. "Naiset: lakkauttamisesta äänestykseen"BBC. Haettu 10 joulukuu 2010.
  76. ^ "Kartano. Edwardian elämä | PBS". www.pbs.org.
  77. ^ Cox 1970, s. 180.
  78. ^ Golley, John (10. elokuuta 1996). "Muistokirjoitukset: Air Commodore Sir Frank Whittle". Independent. Lontoo. Haettu 2 joulukuu 2010.
  79. ^ Clark, Steed & Marshall 1973, s. 1; Wilson & Game 2002, s. 55.
  80. ^ Gallagher 2006, s. 10–11.
  81. ^ a b Reitan 2003, s. 50.
  82. ^ Keating, Michael (1. tammikuuta 1998). "Unionin uudistaminen: hajauttaminen ja perustuslaillinen muutos Yhdistyneessä kuningaskunnassa". Publius: The Journal of Federalism. 28 (1): 217. kaksi:10.1093/oxfordjournals.pubjof.a029948.
  83. ^ "Tudorien tuleminen ja liiton teko". BBC Wales. BBC uutiset. 2009. Haettu 9 syyskuu 2009.
  84. ^ Kenny, englanti ja Hayton 2008, s. 3; 2004. osasto, s. 180.
  85. ^ a b c Sherman, Jill; Andrew Norfolk (5. marraskuuta 2004). "Prescottin unelma hajoaa, kun Koillis hylkää kokoonpanon". Times. Lontoo. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 25 toukokuu 2010. Haettu 5 syyskuu 2009.
  86. ^ "Yhdistynyt kuningaskunta" CIA The World Factbook]. Haettu 13
  87. ^ Kabinetin toimisto (26. maaliskuuta 2009). "Hajauttaminen Yhdistyneessä kuningaskunnassa". cabinetoffice.gov.uk. Haettu Elokuu 16 2009.
  88. ^ "Listat kansanedustajista". parlamentti.uk. Haettu 21 toukokuuta 2009.
  89. ^ "West Lothian kysymys". BBC News. 31. lokakuuta 2008. Haettu 5 syyskuu 2009.
  90. ^ a b "Onko skotlantilaiset paremmin?". MSN-rahat. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 17 huhtikuu 2008. Haettu 5 syyskuu 2009.
  91. ^ "Englannin nationalismi "uhka Britannialle"". BBC News. 9. tammikuuta 2000. Haettu 5 syyskuu 2009.
  92. ^ Davidson, Lorraine (3. kesäkuuta 2008). "Gordon Brown painosti Englannin parlamenttia". Times. Lontoo. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 29 toukokuu 2010. Haettu 5 syyskuu 2009.
  93. ^ Grice, Andrew (1. heinäkuuta 2008). "Englanti äänestää toriesin Englannin lakien suunnitelmaa". Independent. Lontoo. Haettu 5 syyskuu 2009.
  94. ^ "Yleinen laki". Kansanoikeuden sanakirja. ALM-median ominaisuudet. Haettu 5 lokakuu 2013.
  95. ^ "Yleinen laki Brittiläisessä imperiumissa". H-net.msu.edu. 19. lokakuuta 2000. Haettu Elokuu 20 2011.
  96. ^ Fafinski 2007, s. 60.
  97. ^ Fafinski 2007, s. 127.
  98. ^ "Perustuslakiuudistus: Yhdistyneen kuningaskunnan korkein oikeus" (PDF). DCA.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 17 tammikuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  99. ^ Fafinski 2007, s. 67.
  100. ^ "Lordikansleri ja oikeusministeri – GOV.UK".
  101. ^ "Rikos viimeisten 25 vuoden aikana" (PDF). HomeOffice.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 24 maaliskuuta 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  102. ^ "Uusi ennätyskorkea vankiluku". BBC News. 8 helmikuuta 2008. Haettu 5 syyskuu 2009.
  103. ^ "Rikollisten hallintatilastot neljännesvuosittain: huhti-kesäkuu 2022". GOV.UK. Haettu Marraskuu 14 2022.
  104. ^ a b Encyclopædia Britannica 2002, s. 100
  105. ^ Redcliffe-Maud & Wood 1974.
  106. ^ Singh 2009, s. 53.
  107. ^ Cooper, Hilary (29. maaliskuuta 2011). "Tasot irtoavat kun aluehallinnon virastot katoavat". Guardian. Lontoo. Haettu 16 kesäkuu 2011.
  108. ^ Axford 2002, s. 315.
  109. ^ "Englantilainen kanava". Encyclopædia Britannica. britannica.com. 2009. Haettu Elokuu 15 2009.
  110. ^ "Historia". EuroTunnel.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 16 marraskuu 2008. Haettu 5 syyskuu 2009.
  111. ^ "Severn-joki"BBC. Haettu 5 joulukuu 2010.
  112. ^ "Severn Bore ja Trent Aegir". Ympäristövirasto. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 22 marraskuu 2010. Haettu 5 joulukuu 2010.
  113. ^ "Thames-joki ja Lontoo (Englanti)". Lontoo Evening Standard. Lontoo. Haettu Elokuu 17 2009.[kuollut linkki]
  114. ^ a b Luoteis-Englanti ja Mansaari: ilmasto. Ilmatieteen laitos. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 5 kesäkuu 2011. Haettu 5 joulukuu 2010.
  115. ^ Maailman alueellinen maantiede. Joseph J. Hobbs. 13. maaliskuuta 2008. ISBN 978-0-495-38950-7. Haettu 6 joulukuu 2017.
  116. ^ "Penniinit". Smmit Post. Haettu 8 syyskuu 2009.
  117. ^ "Kansallispuistot – meistä". nationalparks.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 27 lokakuu 2010. Haettu 5 joulukuu 2010.
  118. ^ a b c d "Millainen ilmasto on Britanniassa?". Woodlands Kent. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 14 tammikuu 2010. Haettu 5 syyskuu 2009.
  119. ^ "Ennätyskorkeat lämpötilat vahvistettu". Ilmatieteen laitos. Haettu Maaliskuu 22 2023.
  120. ^ "Englannin ilmasto". MetOffice.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen 29in elokuussa 2008.
  121. ^ "Se on virallista – Wren on yleisin lintumme". BTO. 4 helmikuuta 2020. Haettu 2 joulukuu 2022.
  122. ^ Historiallinen Englanti (2015). "Richmond Park (397979)". Tutkimusaineisto (entinen PastScape). Haettu 3 toukokuuta 2015.
  123. ^ "Luonnonhistoriallinen museo". Haettu 7 heinäkuu 2020.
  124. ^ "Luonnollinen Englanti: määrätyt paikat", Arkistoitu Alkuperäisen on 25 elokuu 2021. Haettu 20 heinäkuu 2020.
  125. ^ "Ympäristövirasto". GOV.UK. Haettu 3 huhtikuu 2021.
  126. ^ "Ympäristö-, elintarvike- ja maaseutuasioiden valtiosihteeri – GOV.UK". www.gov.uk. Haettu 3 huhtikuu 2021.
  127. ^ "Nisäkkäät Britannian kaupungeissa: tarkkailijan opas – kuvissa | Kaupunkien villieläimiä". Guardian. 17. toukokuuta 2012.
  128. ^ "BBC - Tiede ja luonto - Lemmikit - Kanit", Arkistoitu Alkuperäisen on 30 kesäkuu 2012. Haettu 18 huhtikuu 2012.; "BBC Nature – Jäniksen videoita, uutisia ja faktoja". Bbc.co.uk, Arkistoitu Alkuperäisen on 10 tammikuu 2018. Haettu Tammikuu 6 2018.
  129. ^ "Kaikki NNR-tilan yhteenveto". Luonnollinen Englanti. 25. elokuuta 2021. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 25 elokuu 2021. Haettu 20 heinäkuu 2020.
  130. ^ a b c d "Vuoden 2011 väestönlaskenta – asutetut alueet". ONS. Haettu Helmikuu 5 2014.
  131. ^ O'Brian, Harriet (24. marraskuuta 2007). "Täydellinen opas: katedraalikaupungit Yhdistyneessä kuningaskunnassa". Independent. Lontoo. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 12 elokuu 2009. Haettu 8 syyskuu 2009.
  132. ^ Crespo, Juan Ignacio (syyskuu 2008). "Lontoo vs. New York, 2005–06". Viisi päivää. Haettu 5 syyskuu 2009.; "Global Financial Centers Index, 2009–03" (PDF). City of London Corporation. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 7 lokakuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  133. ^ Fenton, Trevor (12. joulukuuta 2018). Alueellinen taloudellinen toiminta bruttoarvonlisäyksen mukaan (tasapainotettu), Yhdistynyt kuningaskunta: 1998–2017 (PDF) (Raportti). Kansallisen tilaston toimisto.
  134. ^ "Hyvinvointivaltio – loputon uudistus". BBC News. Haettu 17 syyskuu 2009.
  135. ^ Brignall, Miles (19. maaliskuuta 2014). "Henkilökohtainen korvaus: Osbornen budjetti on ollut kaikkea muuta kuin antelias". Guardian. Haettu 22 kesäkuu 2014.
  136. ^ Kansallisen tilaston toimisto. "Alueelliset tilit". Statistics.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 26 elokuu 2009. Haettu 17 syyskuu 2009.
  137. ^ "CIA – The World Factbook". Cia.gov. Haettu 27 huhtikuu 2013.
  138. ^ "Rahoituskeskus". London.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 13 heinäkuu 2011. Haettu 5 syyskuu 2009.
  139. ^ Lontoon kaupungin politiikka; Resurssikomitea. "Global Financial Centers Index" (PDF). cityoflondon.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 7 lokakuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009. {{cite web}}: |author= sillä on yleinen nimi (auttaa)
  140. ^ "Pankin suhde eduskuntaan". BankofEngland.co.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 8 heinäkuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  141. ^ "Rahapolitiikan komitea". BankofEngland.co.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 8 heinäkuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  142. ^ "Englanti vienti". EconomyWatch.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 5 tammikuu 2012. Haettu 5 syyskuu 2009.
  143. ^ "Marginaalista valtavirtaan – hallitus julkisti uuden toimintasuunnitelman luoville aloille". DCMS. 9. maaliskuuta 2007. Arkistoitu Alkuperäisen on 4 joulukuu 2008. Haettu Maaliskuu 9 2015.
  144. ^ Tovey, Alan. "Uudet ilmailuteknologiat saavat 365 miljoonan punnan rahoituksen". Haettu 11 kesäkuu 2017.
  145. ^ "Born to fly: Iso-Britannian ilmailuteollisuuden todellinen arvo". Telegraph. 30. syyskuuta 2016. Arkistoidut alkuperäisestä 10. tammikuuta 2022.
  146. ^ a b c d "Syytä olla iloinen Ison-Britannian ilmailualasta". theengineer.co.uk. 14. lokakuuta 2013. Arkistoitu Alkuperäisen on 9 syyskuu 2015. Haettu Elokuu 24 2014.
  147. ^ "Tietoja - Rolls-Royce", Arkistoitu Alkuperäisen on 7 lokakuu 2014. Haettu 7 lokakuu 2014.
  148. ^ "Lääketeollisuus Yhdistyneessä kuningaskunnassa". Liiketoiminta-, innovaatio- ja osaamisosasto. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 12 joulukuu 2012. Haettu Maaliskuu 9 2015.; "Ministeerialan strategiaryhmä – Lääketeollisuus: kilpailukyky- ja suorituskykyindikaattorit" (PDF). Terveysministeriö. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 7 tammikuu 2013. Haettu Maaliskuu 9 2015.
  149. ^ "Maailman opas - Englanti - Talouskatsaus". Maailman opas. Intute. Haettu 9 syyskuu 2009.
  150. ^ "Ison-Britannian talous" (PDF). PTeducation. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 23 marraskuu 2009. Haettu 8 lokakuu 2009.
  151. ^ "Hiili | Kaivokset ja louhokset | MineralsUK". MineraalitUK. Haettu 7 heinäkuu 2016.
  152. ^ "Metrijärjestelmä oli brittiläinen". BBC News. 13 heinäkuuta 2007. Haettu 5 syyskuu 2009.
  153. ^ Gascoin, J. "A reapraisal of the role of the University of the Scientific Revolution", julkaisussa Lindberg, David C. ja Westman, Robert S., toim. (1990), Tieteellisen vallankumouksen uudelleenarvioinnit. Cambridge University Press. s. 248. ISBN 0-521-34804-8.
  154. ^ Spratt, HP (1958). "Isambard Kingdom Brunel". luonto. 181 (4626): 1754-1755. Bibcode:1958Natur.181.1754S. kaksi:10.1038/1811754a0. S2CID 4255226.
  155. ^ Oakes 2002, s. 214
  156. ^ Ronald Shillingford (2010). "Maailman suurimpien yrittäjien historia: Menestyksen elämäkerrat". s. 64–69
  157. ^ Saunders 1982, s. 13; Valkoinen 1885, s. 335; Levine 1960, s. 183
  158. ^ "Tietoja kuninkaallisista peruskirjoista | Royal Society". royalsociety.org. Haettu 9 huhtikuu 2021.
  159. ^ Wohleber, Curt (kevät 2006). "Pölynimuri". Keksintö & Teknologia -lehti. American Heritage Publishing. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 13 maaliskuuta 2010. Haettu 8 joulukuu 2010.
  160. ^ "Englannin keksijät ja keksinnöt". English-Crafts.co.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 15 huhtikuu 2010. Haettu 5 syyskuu 2009.
  161. ^ a b "Kuninkaallisen peruskirjan muodollinen nimike" (PDF). royalsociety.org.
  162. ^ Hunter, Michael. "Kuninkaallinen yhteisö". Encyclopædia Britannica. Haettu Helmikuu 24 2018.
  163. ^ "Tervetuloa Royal Societyyn | Royal Society". royalsociety.org. Haettu 9 huhtikuu 2021.
  164. ^ Syfret (1948) s. 75
  165. ^ a b Syfret (1948) s. 78
  166. ^ "London Royal Society". St Andrewsin yliopisto, Arkistoitu Alkuperäisen on 14 huhtikuu 2009. Haettu 8 joulukuu 2009.
  167. ^ Castells, M.; Hall, P.; Hall, PG (2004). Maailman teknopolit: XNUMX. vuosisadan teollisuuskompleksien tekeminen. Lontoo: Routledge. s. 98–100. ISBN 0-415-10015-1.
  168. ^ "Tieto, verkostot ja kansat: tieteellistä yhteistyötä XNUMX-luvulla" (PDF). Kuninkaallinen yhteisö. 2011. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 3. kesäkuuta 2011.
  169. ^ "Tiede-, innovaatio- ja teknologiaosasto". GOV.UK. Haettu Helmikuu 12 2023.
  170. ^ a b c Britannian parlamentti 2007, s. 175
  171. ^ a b Valkoinen 2002, s. 63.
  172. ^ "Kotisivu | Rautatie- ja tietoimisto". www.orr.gov.uk, Arkistoitu Alkuperäisen on 28 elokuu 2020. Haettu 21 toukokuuta 2021.
  173. ^ "27. syyskuuta 1825 – Stocktonin ja Darlingtonin rautatien avaaminen". Stocktonin ja Darlingtonin rautatie. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 7 lokakuu 2013. Haettu 5 lokakuu 2013.
  174. ^ "Crossrailin jättiläistunnelointikoneet paljastettiin". BBC News. 2 tammikuu 2012.
  175. ^ "HS2: Milloin linja avataan ja kuinka paljon se maksaa?". BBC. 11 helmikuuta 2020. Haettu 5 syyskuu 2020.
  176. ^ "Delta odottaa uusia lähtö- ja saapumisaikoja edistämään kasvua Heathrow'n lentokentällä". Wall Street Journal. 23. helmikuuta 2011. Arkistoitu Alkuperäisen on 13 toukokuu 2011. Haettu Maaliskuu 23 2011.
  177. ^ Misachi, John (25. huhtikuuta 2017). "Matkustajaliikenteen vilkkaimmat lentokentät Yhdistyneessä kuningaskunnassa". WorldAtlas.
  178. ^ a b c Muuten 2007, s. 781.
  179. ^ "BBC - Sääkeskus - Ilmastonmuutos - Tuulivoima". bbc.co.uk. Haettu 9 kesäkuu 2015.
  180. ^ a b "UK Renewable Energy Roadmap Crown copyright, heinäkuu 2011" (PDF).; "RenewableUK News -sivuston artikkeli", Arkistoitu Alkuperäisen on 9 toukokuu 2015.
  181. ^ "Energian kulutus Yhdistyneessä kuningaskunnassa (2015);" (PDF). Yhdistyneen kuningaskunnan energia- ja ilmastonmuutosministeriö. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 15 tammikuu 2016. Haettu 26 joulukuu 2015.
  182. ^ "Energian käyttö (kg öljyekvivalenttia henkeä kohti) | Tiedot | Taulukko". Data.worldbank.org. Haettu 5 lokakuu 2013.
  183. ^ "Gridwatch". Gridwatch. Haettu 26 joulukuu 2015.
  184. ^ "UK Energy Statistics, 2014 & Q4 2014" (PDF).
  185. ^ "Tuulivoiman ennätysvuosi – hallitus julkistaa viralliset luvut". 29. maaliskuuta 2018. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 27 maaliskuuta 2019. Haettu 18 huhtikuu 2018.
  186. ^ "UK Renewables Q3 2019" (PDF).
  187. ^ "Maailman suurin merituulipuisto on nyt täysin toiminnassa". CNBC. Haettu 13 huhtikuu 2023.
  188. ^ "Mikä on vuoden 2008 ilmastonmuutoslaki?". Granthamin tutkimusinstituutti ilmastonmuutoksesta ja ympäristöstä. Haettu 1 huhtikuu 2021.
  189. ^ Proctor, Darrell (24). "Yhdistyneessä kuningaskunnassa on käynnissä "merkittävä muutos" sähköntuotannossa". POWER-lehti. Haettu 11 huhtikuu 2021.
  190. ^ "Energiaturvallisuuden & Net Zero -osasto – GOV.UK". www.gov.uk. Haettu 3 huhtikuu 2021.
  191. ^ "Valtioministeri (liiketoiminta-, energia- ja puhdas kasvuministeri) – GOV.UK". www.gov.uk. Haettu 24 lokakuu 2020.
  192. ^ "2020 EPI-tulokset". Ympäristösuorituskykyindeksi. Haettu Marraskuu 20 2020.
  193. ^ "Ison-Britannian nettonollatavoite". Hallituksen instituutti. 20. huhtikuuta 2020. Haettu Marraskuu 20 2020.
  194. ^ "Englannin perintö: Tietoja..." Haettu 13 heinäkuu 2020.
  195. ^ "UNESCOn maailmanperintökohteet". Haettu 13 heinäkuu 2020.
  196. ^ "Hadrianuksen muuri: Muinaisten aarteiden lauma luo vaikuttavan uuden Cumbrian näyttelyn". Itsenäinen. 8. marraskuuta 2016
  197. ^ "Digitaalista, kulttuurista, mediasta ja urheilusta vastaava valtiosihteeri – GOV.UK".
  198. ^ "Parlamentin taiteen, kulttuuriperinnön ja matkailun alivaltiosihteeri – GOV.UK". www.gov.uk. Haettu Tammikuu 29 2020.
  199. ^ "Katsaus museoita ja kirjastoja koskevaan tutkimukseen ja kirjallisuuteen" (PDF). Taideneuvosto. syyskuuta 2011. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 4 syyskuu 2012. Haettu Helmikuu 24 2013.
  200. ^ "Kymmenen vuotta ilmaisia ​​museoita". 1. joulukuuta 2011. Haettu 9 heinäkuu 2020.
  201. ^ "Nämä ovat maailman suosituimmat kaupunkikohteet vuonna 2019". Bloomberg.com. 3. joulukuuta 2019. Haettu 3 joulukuu 2019.; "100 parasta kaupunkikohdetta: 2019-versio". Euromonitor International. Haettu 3 joulukuu 2019.
  202. ^ "Iso-Britannia on maailman globaali rahoituskeskus". www.theglobalcity.uk. Haettu 10 huhtikuu 2021.
  203. ^ "BBC History on William Beveridge". BBC News. Haettu 5 syyskuu 2009.
  204. ^ "NHS-kulut Englannissa" (PDF). House of Commons kirjasto, Arkistoitu Alkuperäisen (PDF) on 23 huhtikuu 2010. Haettu 5 syyskuu 2009.
  205. ^ "NHS:n kustannukset ja vapautukset". terveysministeriö. Haettu 5 syyskuu 2009.[kuollut linkki]
  206. ^ "Budjetti 2008, luku C" (PDF). HM Treasury. 3. maaliskuuta 2008. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 1 lokakuu 2008. Haettu 5 syyskuu 2009.
  207. ^ "Yksityisen sektorin rooli NHS:ssä". BBC News. 30. kesäkuuta 2006. Haettu 5 syyskuu 2009.
  208. ^ "Yhdistyneellä kuningaskunnalla on paljon pelättävää Yhdysvaltain kauppasopimuksen vuoksi". www.newstatesman.com. 3. kesäkuuta 2019. Haettu 5 kesäkuu 2019.
  209. ^ "USA tähtää Britannian kansalliseen terveyspalveluun". Poliitikko. 4. kesäkuuta 2019. Haettu 5 kesäkuu 2019.
  210. ^ a b Kansallisen tilaston toimisto. "Elinajanodote". Statistics.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 25 toukokuu 2009. Haettu 20 heinäkuu 2009.
  211. ^ Kansallisen tilaston toimisto (8. elokuuta 2013). "Ison-Britannian, Englannin ja Walesin, Skotlannin ja Pohjois-Irlannin väestöarviot – nykyiset tietojoukot". Statistics.gov.uk. Haettu 5 lokakuu 2013.
  212. ^ YK-osaston talous- ja sosiaaliasioista. "Maailman väestönäkymät: Analyyttinen raportti vuodelle 2004". Yhdistyneet kansakunnat. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 7 elokuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  213. ^ a b c d e f Kansallisen tilaston toimisto (2011). "Etnisyys ja kansallinen identiteetti Englannissa ja Walesissa 2011". Statistics.gov.uk. Haettu 5 lokakuu 2013.
  214. ^ Oppenheimer 2006, s. 378.
  215. ^ "Britti ja irlanti, baskien jälkeläinen?". Eitb24.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 16 toukokuu 2011. Haettu 5 syyskuu 2009.; Oppenheimer, Stephen (10. lokakuuta 2006a). "Mitä britti oleminen tarkoittaa? Kysy espanjalaisilta". Daily Telegraph. Lontoo. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 15 heinäkuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  216. ^ Wade, Nicholas (6. maaliskuuta 2007). "Yhdistynyt kuningaskunta? Ehkä". New York Times. Haettu Elokuu 8 2009.; Thomas, MG; Stumpf, MP; Härke, H. (2006). "Todisteita apartheidin kaltaisesta yhteiskuntarakenteesta varhaisessa anglosaksisessa Englannissa". Proceedings: Biological Sciences. 273 (1601): 2651-7. kaksi:10.1098 / rspb.2006.3627. PMC 1635457. PMID 17002951.
  217. ^ "Roomalaiset britit vuoden 410 jälkeen". Britarch.ac.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 22 toukokuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  218. ^ Cameron, Keith (maaliskuu 1994). Anglosaksiset alkuperät: myytin todellisuus. Malcolm Todd. ISBN 978-1-871516-85-2. Haettu 5 syyskuu 2009.
  219. ^ "Viikkien perintö". BBC News. Haettu 5 syyskuu 2009.
  220. ^ "Shifting Identities – tilastotiedot etnisistä identiteeteistä Yhdysvalloissa". Bnet. 2001. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 12 tammikuu 2016. Haettu 29 heinäkuu 2009.
  221. ^ "Etninen alkuperä, 2006 lasketaan, Kanada, maakunnat ja alueet". Kanadan tilastot. 2. huhtikuuta 2008. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 1 marraskuu 2009. Haettu 29 heinäkuu 2009.
  222. ^ Monashin yliopiston väestö- ja kaupunkitutkimuskeskus. "Australian väestö: etninen alkuperä" (PDF), Arkistoitu Alkuperäisen (PDF) on 19 heinäkuu 2011. Haettu 29 heinäkuu 2009.
  223. ^ "Inmigración británica en Chile". Galeon.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 22 elokuu 2009. Haettu 29 heinäkuu 2009.
  224. ^ Burke, Jason (9. lokakuuta 2005). "Englannin koti on hänen talonsa, kun tuhannet menevät etelään". Guardian. Lontoo. Haettu 5 syyskuu 2009.; Travis, Alan; Sarah Knapton (16. marraskuuta 2007). "Ennätysmäärät lähtevät maasta elämäänsä ulkomaille". Guardian. Lontoo. Haettu Elokuu 8 2009.
  225. ^ Wisconsinin yliopisto. "Keskiaikainen englantilainen yhteiskunta", Arkistoitu Alkuperäisen on 25 lokakuu 2011. Haettu Elokuu 14 2014.
  226. ^ "Luku 1 – Yhdistyneen kuningaskunnan väestö: menneisyys, nykyisyys ja tulevaisuus" (PDF). Keskity ihmisiin ja maahanmuuttoon (PDF) (Raportti). Kansallisen tilaston toimisto. 7. joulukuuta 2005. Haettu Helmikuu 16 2017.
  227. ^ "Joka neljäs britti väittää olevansa irlantilaiset juuret". BBC News. 16. maaliskuuta 2001. Haettu Marraskuu 26 2010.
  228. ^ a b c d "Britannian maahanmuuttokartta paljastettu". BBC News. 7. syyskuuta 2005. Haettu 5 syyskuu 2009.
  229. ^ a b Paton, Graeme (1. lokakuuta 2007). "Viidesosa etnisten vähemmistöjen lapsista". Daily Telegraph. Lontoo. Arkistoidut alkuperäisestä 10. tammikuuta 2022. Haettu Elokuu 14 2014.
  230. ^ Shepherd, Jessica (22. kesäkuuta 2011). "Lähes neljännes valtion koulun oppilaista kuuluu etniseen vähemmistöön". Guardian. Lontoo. Haettu Tammikuu 17 2014.
  231. ^ Leppard, David (10. huhtikuuta 2005). "Maahanmuuton kasvu lisää segregaatiota Britannian kaupungeissa". Times. Lontoo. Haettu Elokuu 8 2009.
  232. ^ "Maahanmuuttokeskustelu kiihtyy Englannissa". Itsenäinen uutispalvelu. 26 marraskuuta 2008. Haettu Elokuu 14 2014.
  233. ^ Milland, Gabriel (23. heinäkuuta 2009). "80% sanoo, että maahanmuuttorajoitus". Daily Express. Lontoo. Haettu 5 syyskuu 2009.
  234. ^ Kansalliset väestöennusteet: 2014-pohjainen Tilastotiedote (Raportti). Kansallinen tilastotoimisto. 29. lokakuuta 2015.
  235. ^ "Kornilaiset julistivat virallisesti kansallisen vähemmistön skottien, walesien ja irlantilaisten ohella". Independent. 23. huhtikuuta 2014. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 24 huhtikuu 2014. Haettu 23 huhtikuu 2014.
  236. ^ QS204EW – Pääkieli, Kansallisen tilaston toimisto 2011 väestönlaskenta. Haettu 21. heinäkuuta 2015.
  237. ^ "QS205EW – englannin kielen taito". Kansallisen tilaston toimisto 2011 -laskenta. Haettu 20 heinäkuu 2015. Englannin 51,005,610 50,161,765 98 yli kolmivuotiaasta asukkaasta XNUMX XNUMX XNUMX (XNUMX %) osaa puhua englantia "hyvin" tai "erittäin hyvin"
  238. ^ Arlotto 1971, s. 108.
  239. ^ Green 2003, s. 13.
  240. ^ Mujica, Mauro E. (19. kesäkuuta 2003). "Englanti: eikö Amerikan kieli?". Globalisti. Washington DC. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 17 tammikuu 2008. Haettu Helmikuu 1 2009.
  241. ^ "Englannin kielen historia". Yaelf. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 13 helmikuu 2010. Haettu 5 syyskuu 2009.
  242. ^ Englannin alueiden hallituksen virastot. "Kornin kieli". gos.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 12 tammikuu 2016. Haettu 22 syyskuu 2009.; "Cornish Language Development Project – Arviointi – Loppuraportti, sivu 20". Hywel Evans, Aric Lacoste / ERS. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 7 lokakuu 2013. Haettu 5 lokakuu 2013.
  243. ^ "Lounais - Cornish Language". Lounais valtionvirasto. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 13 lokakuu 2008. Haettu 17 syyskuu 2009.
  244. ^ "Kornilaiselta "kelttinä" olemisesta: kelttiläisen perinnön ja perinteiden muuttaminen (PDF). Exeterin yliopisto, Arkistoitu Alkuperäisen (PDF) on 20 syyskuu 2009. Haettu Helmikuu 1 2009.
  245. ^ Dugan, Emily (6. syyskuuta 2009). "Cornish: He kapinoivat vuonna 1497, nyt he ovat siinä taas". Independent. Lontoo. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 19 elokuu 2018. Haettu 17 syyskuu 2009.; "Cornish kouluissa". Cornish Language Partnership. 2009. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 7 lokakuu 2013. Haettu 5 lokakuu 2013.
  246. ^ "Woolhope Naturalists' Field Clubin liiketoimet, 1886–1889". Woolhope Naturalists' Field Club. s. 137.
  247. ^ Jones, Mark Ellis (1999). "Pikku Wales ylittää Englannin: Shropshiren walesilaisen seurakunnan Selattynin taistelu". Walesin kansalliskirjaston lehti. 31 (1): 132-133.
  248. ^ Lipsett, Anthea (26. kesäkuuta 2008). "Vieraita kieliä opettavien esikoulujen määrä kaksinkertaistuu". Guardian. Lontoo. Haettu 23 syyskuu 2009.
  249. ^ Booth, Robert (30. tammikuuta 2013). "Puolasta tulee Englannin toinen kieli". Guardian. Haettu Tammikuu 30 2013.
  250. ^ "Taulukko KS209EW 2011 Census: Uskonto, paikallisviranomaiset Englannissa ja Walesissa". Kansallinen tilastotoimisto. 11. joulukuuta 2012. Haettu 22 toukokuuta 2017.
  251. ^ "Englannin kirkko"BBC. Haettu 4 joulukuu 2010.
  252. ^ "Englannin kirkon syvällinen historia". Englannin kirkko. Haettu Tammikuu 25 2017. Elisabetin hallituskaudella lopulta syntynyt uskonnollinen siirtokunta antoi Englannin kirkolle ainutlaatuisen identiteetin, jonka se on säilyttänyt tähän päivään asti. Se johti kirkkoon, joka tietoisesti säilytti suuren osan jatkuvuudesta patristisen ja keskiajan kirkon kanssa katolisten uskontunnustusten käytön, palvelusmallinsa, rakennustensa ja liturgiansa näkökohtien suhteen, mutta joka ilmentää myös protestanttisuutta. näkemyksiä sen teologiasta ja liturgisen käytännön yleisestä muodosta. Tapa, jolla tämä usein ilmaistaan, on sanomalla, että Englannin kirkko on sekä "katolinen että uudistettu".
  253. ^ "Globaali anglikaanisuus risteyksessä". PewResearch.org. 19. kesäkuuta 2008. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 13 elokuu 2011. Haettu 5 syyskuu 2009.
  254. ^ "Ihmisten täällä "täytyy noudattaa maan lakeja"". Daily Telegraph. Lontoo. 9. helmikuuta 2008. Arkistoidut alkuperäisestä 10. tammikuuta 2022. Haettu 5 syyskuu 2009.
  255. ^ "Metodistinen kirkko". BBC News. Haettu 5 syyskuu 2009.
  256. ^ "RIIPPOINEN AKATEEMINEN TUTKIMUS CORNISHISTA" (PDF). s. 8. Haettu 26 joulukuu 2010.
  257. ^ "Cambridgen kristinuskon historia". Hugh McLeod. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 21 heinäkuu 2012. Haettu 5 syyskuu 2009.
  258. ^ a b "Yhdistynyt kuningaskunta – lipun historia". FlagSpot.net. Haettu 5 syyskuu 2009.
  259. ^ a b "Karkoituksesta (1290) takaisinottoon (1656): Juutalaiset ja Englanti" (PDF). Goldsmiths.ac.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 21 heinäkuu 2011. Haettu Helmikuu 1 2009.
  260. ^ a b c Kansallisen tilaston toimisto. "Uskonto". Statistics.gov.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 7 heinäkuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  261. ^ a b c "2011 ONS tulokset". Haettu 28 lokakuu 2017.
  262. ^ Gearon 2002, s. 246.
  263. ^ Länsi 2003, s. 28.
  264. ^ "Opetusministeri – GOV.UK". www.gov.uk.
  265. ^ "Kansallinen opetussuunnitelma". Haettu 8 heinäkuu 2020.
  266. ^ Pike, Naomi (11. syyskuuta 2018). "Älä vihaa koulupukua, sillä on niin paljon merkitystä kuin luulet". muoti. Condé Nast. Haettu 11 lokakuu 2020. SA arvioi, että yli 90 prosentilla brittiläisistä kouluista on jonkin kokonaisuuden univormu
  267. ^ "Koulupuku". gov.uk. Haettu Helmikuu 15 2020.
  268. ^ "OECD: PISA 2018" (PDF).
  269. ^ "Itsenäiset koulut Yhdistyneessä kuningaskunnassa". Encarta. encarta.msn.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 29 elokuu 2009. Haettu 17 syyskuu 2009.
  270. ^ Gearon 2002, s. 102.
  271. ^ Watson, Judith; Church, Andrew (2009). "Matkailun sosiaaliset vaikutukset oppimaan kuvioita – tapaustutkimus 16-19-vuotiaista Lontoossa". Paikallinen talous: The Journal of the Local Economy Policy Unit. 24 (5): 389-414. kaksi:10.1080 / 02690940903166971. S2CID 145187656.
  272. ^ Yhdistyneen kuningaskunnan parlamentti. "Innovaatio-, yliopisto-, tiede- ja osaamisvaliokunnan sisältö". Publications.parlament.uk. Haettu 16 syyskuu 2009.
  273. ^ a b "Ison-Britannian tutkinnon myöntävien elinten korkeakoulututkintojen viitekehykset" (PDF). marraskuuta 2014. s. 17. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen (PDF) on 5 maaliskuuta 2016. Haettu Marraskuu 4 2016.
  274. ^ "QS World University Rankings 2023 | Parhaat yliopistot". QS Quacquarelli Symonds Limited. Helmikuu 2017. Haettu Helmikuu 28 2023.
  275. ^ Hoyle, Ben (23. syyskuuta 2007). "The Sunday Times Good University Guide 2007 – profiili London School of Economicsille". Times. Lontoo. Haettu 6 kesäkuu 2008.
  276. ^ "FT Global MBA Rankings". Financial Times, Arkistoitu Alkuperäisen on 4 toukokuu 2011. Haettu Tammikuu 25 2010.
  277. ^ Webster 1937, s. 383.
  278. ^ Lowe 1971, s. 317.
  279. ^ "Ison-Britannian esihistorialliset kohteet". Stone-Circles.org.uk. Haettu 5 syyskuu 2009.
  280. ^ a b c "Muinainen roomalainen arkkitehtuuri Englannissa ja Walesissa". Castles.me.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 12 joulukuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  281. ^ Colgrave 1985, s. 326.
  282. ^ Pevsner 1942, s. 14.
  283. ^ a b Atkinson 2008, s. 189.
  284. ^ Downes 2007, s. 17.
  285. ^ "Arkkitehdit kuulevat Princen valituksen". BBC News. 12 toukokuuta 2009. Haettu 20 kesäkuu 2009.
  286. ^ "Stourheadin talon historia". National Trust. Haettu 10 huhtikuu 2021.
  287. ^ a b "Puutarhat läpi aikojen". Englantilainen perintö. Haettu 10 huhtikuu 2021.
  288. ^ Lucia Impelluso, Puutarhat, potagerit ja labyrintit, Mondatori Electra, Milano
  289. ^ "Puutarhat ja puistot". National Trust. Haettu 10 huhtikuu 2021.
  290. ^ "RHS Chelsea Flower Show". www.rhs.org.uk.
  291. ^ Keary 1882, s. 50.
  292. ^ Pollard 2004, s. 272.
  293. ^ a b Puu, Michael. "Kuningas Arthur, "Kerran ja tuleva kuningas"". BBC News. Haettu 16 syyskuu 2009.
  294. ^ a b c Higham 2002, s. 25.
  295. ^ Koch 2006, s. 732.
  296. ^ Lacy 1986, s. 649.
  297. ^ Briggs 2004, s. 26.
  298. ^ Withington 2008, s. 224.
  299. ^ "Mikä on Englannin kansallispuku?". Woodlands-Junior.kent.sch.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 5 toukokuu 2009. Haettu 24 kesäkuu 2009.
  300. ^ Muuten 2007, s. 76.
  301. ^ "S. Pellegrinon maailman 50 parasta ravintolaa". TheWorlds50Best.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 13 tammikuu 2010. Haettu 5 syyskuu 2009.
  302. ^ Mart, Nicole (22. syyskuuta 2008). "Kuningas Richard II:n reseptikirja verkkoon". Daily Telegraph. Lontoo. Arkistoidut alkuperäisestä 10. tammikuuta 2022. Haettu 5 syyskuu 2009.
  303. ^ a b "Perinteiset englantilaiset ruokaerikoisuudet". TravelSignPosts.com. Haettu 5 syyskuu 2009.
  304. ^ "Kuinka valmistaa täydellinen englantilainen aamiainen". 25. kesäkuuta 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 10. tammikuuta 2022.
  305. ^ "Catherine of Braganza". Tea.co.uk. Haettu 5 syyskuu 2009.
  306. ^ "Oluttyypit". Englannin ikonit. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 30 lokakuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  307. ^ "Englannin esihistoriallinen luolataide" (PDF). ArchaeologyDataService.ac.uk. Haettu 5 syyskuu 2009.
  308. ^ Englantilainen perintö. "Aldboroughin roomalainen kohde". english-heritage.org.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 22 lokakuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  309. ^ "Varhaisen keskiajan taide". Tiscali.co.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 27 helmikuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  310. ^ a b c d e "Englannin taide". Tiscali.co.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 16 helmikuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  311. ^ Turner, Chris. "Pronssikausi: Henry Moore ja hänen seuraajansa". Tate Magazine (6). Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 5 tammikuu 2012. Haettu 9 syyskuu 2009.
  312. ^ "Freudin työ asetti uuden maailmanennätyksen". BBC News. 14 toukokuuta 2008. Haettu 14 toukokuuta 2008.
  313. ^ "Tietoja RSA:sta – RSA". www.thersa.org. Haettu 8 toukokuuta 2021.
  314. ^ a b Varoittaja 1902, s. 35.
  315. ^ Rogers 2001, s. 17.
  316. ^ Rogers 2001, s. 135.
  317. ^ a b Rowse 1971, s. 48.
  318. ^ Norbrook 2000, s. 6.
  319. ^ "Richard II". William Shakespeare. Haettu 5 syyskuu 2009.
  320. ^ Heywood 2007, s. 74.
  321. ^ Watson 1985, s. 360.
  322. ^ Cole 1947, s. 268.
  323. ^ Hawkins-Dady 1996, s. 970.
  324. ^ Eccleshare 2002, s. 5.
  325. ^ Chappell 1966, s. 690.
  326. ^ Rento 1989, s. 7.
  327. ^ Richard Michael Kelly. Joululaulu s. 10. Broadview Press, 2003 ISBN 1-55111-476-3
  328. ^ "Brittilaisen musiikin synty: Händel – valloittava sankari". BBC. 15. heinäkuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 14. toukokuuta 2017.
  329. ^ Stradling 1993, s. 166.
  330. ^ "Sondheim ja Lloyd-Webber: uusi musikaali" New York Times.. viittasi Andrew Lloyd Webberiin "historian kaupallisesti menestyneimmäksi säveltäjäksi"
  331. ^ Kynaston, Nic (1998). "Guinnessin ennätysten kirja 1999". ISBN 9780851120706.
  332. ^ Recording Industry Association of America. "Myydyimmät artistit". riaa.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 1 heinäkuu 2007. Haettu 5 syyskuu 2009.
  333. ^ Muuten 2007, s. 65.
  334. ^ Matthew Collin, John Godfrey (2010). "Altered State: tarina ekstaasikulttuurista ja Acid Housesta" s.258. Haettu 18. helmikuuta 2012
  335. ^ Andreou, Roza (25. toukokuuta 2018). "Juhli bengalilaista uutta vuotta tänä kesänä Tower Hamletsissa". East London Lines.
  336. ^ a b Esimies 2005, s. 371.
  337. ^ "Koti". Kuninkaallinen musiikkiakatemia. Haettu 8 toukokuuta 2021.
  338. ^ "- PPL". www.ppluk.com. Haettu 1 toukokuuta 2021.
  339. ^ Maailman suuret dynastiat: Chipperfields Guardian Haettu 18.
  340. ^ a b "Sirkus tulee sirkukseen". BBC uutiset. Haettu 13. joulukuuta 2014
  341. ^ Hamilton, John (2000) Viihde: Kuvallinen historia viimeisen tuhannen vuoden ajalta s.24. Haettu 3. helmikuuta 2011.
  342. ^ "Explore PA history.com – Historical Markers".
  343. ^ "Popular Entertainments through Ages", Samuel McKechnie. Lontoo; Sampson Low, Marston & Co Ltd., 1931
  344. ^ a b David Christopher (2002). "Brittiläinen kulttuuri: Johdanto". s. 74. Routledge,
  345. ^ "Jets, farkut ja Hovis". Huoltaja. 12. kesäkuuta 2015.
  346. ^ "Johtajien kymmenen parasta ohjaajaa". British Film Institute. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 17 toukokuu 2012.
  347. ^ St. Pierre, Paul Matthew (1. huhtikuuta 2009). Music Hall Mimesis brittiläisessä elokuvassa, 1895–1960: Hallit ruudulla. New Jersey: Fairleigh Dickinson University Press. s. 79. ISBN 978-1-61147-399-5.
  348. ^ "Harry Potterista tulee eniten tuottoinen elokuvasarja". Guardian. Lontoo. 11. syyskuuta 2007. Haettu Marraskuu 2 2010.
  349. ^ "Ealing Studiosin historia". Ealing Studios. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 26 heinäkuu 2013. Haettu Maaliskuu 9 2015.
  350. ^ Lontoon sinfoniaorkesteri ja elokuvamusiikki Arkistoidut 30. syyskuuta 2011 Wayback Machine LSO. Haettu 30. kesäkuuta 2011
  351. ^ "Frankenstein: Monster Smashin takana". BBC. 1 tammikuuta 2018.
  352. ^ "Brianin elämä ylitti komediakyselyn". BBC uutiset (Elokuva yhteensä lehden kysely: 29. syyskuuta 2000) Haettu 27. kesäkuuta 2015
  353. ^ Tilastollinen vuosikirja 2011: 7.3 Yhdistyneen kuningaskunnan johtajaa Arkistoidut 15. kesäkuuta 2012 klo Wayback Machine. UK Film Council.
  354. ^ "Ansaitseeko Andy Serkisin liikkeen vangitseminen Oscarin?". The Telegraph. Haettu 11
  355. ^ "Tim Webber: mies, joka laittoi Sandra Bullockin avaruuteen". Iltastandardi. Haettu 17. tammikuuta 2014
  356. ^ Barry Rongen klassinen DVD: Liisa ihmemaassa, Times, Se tehtiin Walt Disneyn henkilökohtaisessa valvonnassa, ja hän oli erityisen varovainen animoiessaan brittiläistä fantasiaa. Hän kutsui niitä "englanniksi syklikseen".
  357. ^ UNESCO. "Ison-Britannian ja Pohjois-Irlannin yhdistynyt kuningaskunta". Maailmanperintö. whc.unesco.org. Haettu 8 syyskuu 2009.
  358. ^ "Englannin maailmanperintökohteet saamaan kaikkien aikojen vahvimman suojan" (PDF). Institute of Historic Building Conservation. Haettu 5 syyskuu 2009.
  359. ^ "Museo Lontoossa". BritishMuseum.org. Haettu 5 syyskuu 2009.
  360. ^ "250 vuotta British Museumista". Aika:. 15. tammikuuta 2009. Arkistoitu Alkuperäisen on 17 tammikuu 2009. Haettu 17 syyskuu 2009.
  361. ^ "British Library". Encyclopædia Britannica. britannica.com. Haettu 5 syyskuu 2009.
  362. ^ "British Libraryn faktoja ja lukuja". Brittiläinen kirjasto.
  363. ^ "Kansallisgalleria". ArtInfo.com. Haettu 5 syyskuu 2009.
  364. ^ Youngs, Ian (31. lokakuuta 2002). "Turnerin protestien taide". BBC News. Haettu Elokuu 10 2009.
  365. ^ "BBC: Maailman suurin lähetystoiminnan harjoittaja ja luotetuin mediabrändi". Median uutislinja. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 5 lokakuu 2010. Haettu 23 syyskuu 2010.
  366. ^ "BBC:stä – mikä on BBC". BBC Online, Arkistoitu Alkuperäisen on 16 tammikuu 2010. Haettu Maaliskuu 9 2015.
  367. ^ Newswire7 (13. elokuuta 2009). "BBC: Maailman suurin lähetystoiminnan harjoittaja ja luotetuin mediabrändi". Median uutislinja, Arkistoitu Alkuperäisen on 10 toukokuu 2011. Haettu 19 kesäkuu 2011.
  368. ^ "TV-lisenssimaksu: faktoja ja lukuja". BBC:n lehdistötoimisto. huhtikuuta 2010. Arkistoidut alkuperäisestä 27. huhtikuuta 2011.
  369. ^ "Microsoft Word – BBC World Servicen työ 2008–09 HC 334 FINAL.doc" (PDF), Arkistoitu Alkuperäisen (PDF) on 21 lokakuu 2020. Haettu Helmikuu 16 2011.
  370. ^ "Uutiset omalla kielelläsi – BBC News". Bbc.co.uk.
  371. ^ "BBC World Service". Facebook.com.
  372. ^ "Julkaisu". Kulttuuri-, media- ja urheilulaitos. Arkistoidut alkuperäisestä 5. toukokuuta 2011.
  373. ^ "ABC: valtakunnallinen päivälehti levikki syyskuu 2008". Guardian. Iso-Britannia. 10 lokakuuta 2008. Haettu 17 lokakuu 2008.
  374. ^ "Digitaalista, kulttuurista, mediasta ja urheilusta vastaava valtiosihteeri – GOV.UK". www.gov.uk. Haettu 21 joulukuu 2020.
  375. ^ a b "Sheffield FC: 150 vuotta historiaa". FIFA. 24. lokakuuta 2007. Arkistoitu Alkuperäisen on 25 lokakuu 2007. Haettu 5 syyskuu 2009.
  376. ^ "Squashin historia". WorldSquash2008.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 31 elokuu 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  377. ^ "Pelin historia". NRA-Rounders.co.uk. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen 23in helmikuussa 2006.
  378. ^ Paul Mitchell. "Ensimmäinen kansainvälinen jalkapallo-ottelu"BBC. Haettu Tammikuu 15 2015.
  379. ^ "Hurst the sankari Englantiin jalkapallon kodissa". FIFA.com. Haettu 15. tammikuuta 2015
  380. ^ "30 vuoden tv:n katsotuimpien ohjelmien seuranta". BBC. Haettu 25. kesäkuuta 2015
  381. ^ Rudd, Alyson (7. huhtikuuta 2008). "Jalkapallon isä ansaitsee paljon enemmän". Times Online. Lontoo. Haettu Tammikuu 15 2015.
  382. ^ "Historia ja aika ovat avainasemassa jalkapallon vallassa, Valioliigan päällikkö sanoo". Ajat. Haettu 30. marraskuuta 2013
  383. ^ "Premier League kohoaa maailman jalkapallon yläpuolelle, Deloitte sanoo". sportbusiness.com. 31. toukokuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 7 huhtikuu 2010. Haettu Tammikuu 8 2010.
  384. ^ "UEFA:n Euroopan liigat". UEFA. Haettu 5 syyskuu 2009.
  385. ^ "Jalkapallolaulujen lyhyt historia Englannissa". Goalden Times. 19. huhtikuuta 2015. Haettu 20 huhtikuu 2021.
  386. ^ "Liverpool voitti Spursin tullakseen Euroopan mestariksi kuudennen kerran"BBC. Haettu 1 kesäkuu 2019.
  387. ^ "Lista Mestarien liigan voittajista"[pysyvä kuollut linkki]. Urheilu 24. Haettu 15. heinäkuuta 2019
  388. ^ "Englanti on ensimmäinen maa, joka voittaa kriketin maailmanmestaruuden, jalkapallon maailmanmestaruuden ja rugbyn maailmancupin". Intia Tänään. Haettu 15 heinäkuu 2019.
  389. ^ Underdown 2000, s. 6.
  390. ^ Cricinfon henkilökunta (26. elokuuta 2009). Ashesin huipentuma, jonka katsoi murto-osa vuoden 2005 yleisöstä. Cricinfo. Haettu 9 syyskuu 2009.
  391. ^ "2019 kriketin maailmancupin finaali: Englanti voitti Black Capsin historian suurimmalla ODI:lla". New Zealand Herald. 14 heinäkuuta 2019. Haettu 14 heinäkuu 2019.
  392. ^ Lyhyt Yorkshiren historia. Cricinfo. 9. lokakuuta 2006. Haettu 9 syyskuu 2009.
  393. ^ Fay, Stephen (21. kesäkuuta 1998). "Cricket: Flaw Lord's epäkunnossa". Independent. Lontoo. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 18 tammikuu 2012. Haettu 9 syyskuu 2009.
  394. ^ "Nykyaikaisten olympialaisten isä". BBC. 22 syyskuuta 2017.
  395. ^ "Parlamentin urheilusta ja kansalaisyhteiskunnasta vastaava alivaltiosihteeri – GOV.UK". www.gov.uk. Haettu 10 toukokuuta 2021.
  396. ^ "Rugbyn alkuperä – Kodifiointi "Pallon kanssa juoksemisen innovaatio otettiin käyttöön joskus vuosien 1820 ja 1830 välillä."". Rugbyfootballhistory.com. Haettu Elokuu 15 2011.
  397. ^ "Englanti isännöi vuoden 2015 rugbyn maailmancupia". BBC News. 28 heinäkuuta 2009. Haettu 5 syyskuu 2009.
  398. ^ "Rugby League World Cup 2013 tarjoaa urheilulle todellisen kokeen sen suosiosta". Telegraph. Haettu 23
  399. ^ "Skotlanti on golfin koti". PGA-kiertue virallinen nettisivu. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 28 elokuu 2008. Haettu 4 joulukuu 2008. Skotlanti on golfin koti...
  400. ^ Fry, Peter (heinäkuu 2000). Samuel Ryder: Mies Ryder Cupin takana. Wright Press.
  401. ^ "Sir Nick Faldo ajaa eteenpäin liikemaailmassa". BBC. Haettu 29. joulukuuta 2013
  402. ^ 125 vuotta Wimbledonia: Nurmikkotenniksen syntymästä nykyaikaisiin ihmeisiin CNN. Haettu 28. syyskuuta 2011
  403. ^ Clarey, Christopher (5. heinäkuuta 2008). "Perinteinen finaali: Se on Nadal ja Federer". New York Times. Haettu 5 syyskuu 2009.
  404. ^ Kaufman & Macpherson 2005, s. 958.
  405. ^ Jackson, Peter (3. heinäkuuta 2009). "Kuka oli Fred Perry?". BBC News. Haettu 6 heinäkuu 2012.
  406. ^ "20 parasta brittinyrkkeilijää". Bleacher-raportti. Haettu 12 huhtikuu 2011.
  407. ^ Red Rom: Aintreen suosikki BBC. Haettu 11. lokakuuta 2011
  408. ^ "Red Rum on Britannian tunnetuin hevonen". BBC. Haettu 18. maaliskuuta 2016
  409. ^ "Britannian moottoriurheilun ja moottoriurheilun historia Silverstonessa". Silverstone. Silverstone.co.uk. Haettu 31 lokakuu 2009.
  410. ^ "F1-mestarit: Dan Wheldon kuoli Las Vegasissa". ESPN. Haettu 15 joulukuu 2011.
  411. ^ BBC (6. tammikuuta 2003). "Osa nauttii Taylorin voitosta"BBC. Haettu Tammikuu 18 2010.
  412. ^ "Phil Taylor pelaajaprofiili". Darts-tietokanta, Arkistoitu Alkuperäisen on 18 tammikuu 2019. Haettu 23 heinäkuu 2010.
  413. ^ Benammar, Emily (22. toukokuuta 2009). "Maailman vanhin transatlanttinen rotu". Daily Telegraph. Lontoo. Arkistoidut alkuperäisestä 10. tammikuuta 2022. Haettu 22 toukokuuta 2009.
  414. ^ "St. George - Englannin suojeluspyhimys". Britannia.com. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen on 8 maaliskuuta 2017. Haettu Helmikuu 1 2009.
  415. ^ Hyvä, Jonathan (2009). Pyhän Yrjön kultti keskiaikaisessa Englannissa. Boydell Press. s. 149. ISBN 978-1-84383-469-4.
  416. ^ "Englannin liittovaltion suuri sinetti, 1651". Getty Images. Haettu 27 lokakuu 2018.
  417. ^ "Kansalliset kukat". Number10.gov.uk. 13. tammikuuta 2003. Arkistoitu Alkuperäisen on 9 syyskuu 2008. Haettu Elokuu 8 2009.
  418. ^ Smith, Jed (3. kesäkuuta 2005). "Englannin ruusu – virallinen historia". Rugbymuseo, Twickenham. RugbyNetwork.net. Haettu Elokuu 8 2009.
  419. ^ "Jason Cowley rakastaa Kansainyhteisön pelejä". New Statesman, Arkistoitu Alkuperäisen on 11 lokakuu 2013. Haettu 5 lokakuu 2013.
  420. ^ "Suuri Pyhän Yrjön herätys". BBC News. 23. huhtikuuta 1998. Haettu 5 syyskuu 2009.

Bibliografia

Ulkoiset linkit