Nykymaailmassa Ervi Sirén on tärkeä rooli jokapäiväisen elämän eri osa-alueilla. Olipa kyseessä henkilökohtainen, sosiaalinen tai työelämä, Ervi Sirén:stä on tullut olennainen aihe, joka ansaitsee analysoinnin ja keskustelun. Yhteiskunnan kehittyessä Ervi Sirén on avaintekijä, joka vaikuttaa päätöksiimme, mielipiteisiin ja elämäntyyliin. Siksi on tärkeää syventyä Ervi Sirén:n kattamiin eri näkökohtiin ja ymmärtää sen vaikutukset ja laajuus jokapäiväisessä elämässä. Tässä artikkelissa tutkimme Ervi Sirén:n tärkeyttä ja sitä, kuinka siitä on tullut niin monia ihmisiä kiinnostava aihe nykyään.
Ervi Anneli Sirén (s. 1948)[1] on suomalainen tanssitaiteilija ja koreografi. Sirén edustaa nykytanssia ja on vaikuttanut voimakkaasti suomalaiseen tanssitaiteeseen 1970-luvulta lähtien.[2]
Vuosina 1974–1980 Sirén oli tanssijana tanssiteatteri Rollossa, jossa hän työskenteli monien tunnettujen koreografien kanssa. Sen jälkeen hän on toiminut vapaana freelancer-tanssitaiteilijana. 1980- ja 1990-luvuilla hän työskenteli lisäksi Teatterikorkeakoulun tuntiopettajana sekä koulun tanssitaiteen ja liikunnan lehtorina. Vuosina 1998–2007 hän oli korkeakoulun tanssitaiteen professori, opetusalanaan tanssijantyö. Vuosina 2000–2004 hän toimi myös korkeakoulun tanssitaiteen laitoksen johtajana vuorotellen professori Marjo Kuuselan kanssa. Sirénin antama opetus on sisältänyt niin tanssitekniikkaa, tanssijantyön kokonaisuutta kuin koreografioiden luomista. Pitkäaikaisen opetustyönsä kautta hänellä on ollut merkittävä vaikutus suomalaisten tanssitaiteilijoiden koulutukseen ja laajemminkin tanssitaiteeseen.
Koko taiteilijanuransa ajan Sirén on tutkinut ja kehittänyt sekä omaa työskentelytapaansa että opetusajatteluaan, joissa korostuu liikettä hienovaraisesti mutta syvästi ymmärtävä ote.
Sirénille myönnettiin Pro Finlandia -mitali vuonna 2000 ja taiteilijaeläke 2015.[3]