Tässä artikkelissa tutkimme Faces (festivaali):n vaikutusta eri yhteyksissä ja tilanteissa. Faces (festivaali) on osoittautunut erittäin tärkeäksi ja merkitykselliseksi aiheeksi sen vaikutuksesta teknologisella alalla sen vaikutuksiin nyky-yhteiskunnassa. Kautta historian Faces (festivaali) on ollut ratkaisevassa roolissa elävämme maailman muovaamisessa, ja sen tärkeys on edelleen keskustelun ja pohdinnan kohteena useilla tiedon aloilla. Yksityiskohtaisen ja kattavan analyysin avulla tarkastelemme Faces (festivaali):n monia puolia ja sen vaikutuksia nykyhetkeen ja tulevaisuuteen.
Faces on vuotuinen heinä–elokuun vaihteessa eri puolilla Raaseporia vuodesta 1998 järjestettävä musiikkiin ja kulttuuritoimintaan keskittyvä musiikkifestivaali.
Kun festivaalin taustaorganisaatio, voittoa tavoittelematon Etnokult ry, perustettiin vuonna 1997, perustajajäsenten Börje Mattssonin ja Holger Wickströmin tavoitteena oli järjestää monikulttuurinen festivaali, jossa kaikilla etnisillä ryhmillä olisi mahdollisuus esittäytyä.
Kaikki paikat sijaitsevat nykyisen Raaseporin alueella.
Musiikin lisäksi ohjelmisto täyttyy muun muassa tanssista, teatterista, elokuvista, runoudesta, näyttelyistä, työryhmistä ja stand up -komiikasta. Tapahtuman yhteydessä ovat katusoiton SM-kisat, lapsille ja lapsenmielisille oma Small Faces sekä Impromptu Freedom Stage. Faces kuuluu Finland Festivals -tapahtumiin.
Festivaalilla on vuosittain vaihtuva teema. Vuonna 2008 teemana oli ”Social warming” (eri kulttuurien ja väestöryhmien toimiminen yhdessä ihmiskunnan ja maapallon pelastamiseksi)[3], vuonna 2009 ”We are the children” (lapset ja lasten oikeudet)[4], 2010 ”We shall overcome” (monikulttuurisuus)[5], 2011 ”Viva la difference” ja vuonna 2012 ”The new spring”.
Tytärfestivaaleja on järjestetty Petroskoissa (Carelian Faces) vuodesta 2003 ja Bosnia ja Hertsegovinassa ensimmäistä kertaa 2006. Tulevaisuudessa yksi mahdollinen uusi festivaalipaikka on Etelä-Afrikka. Järjestäjien tavoitteena on siirtää vastuu ulkomaanfestivaalien järjestelyistä vähitellen paikallisille. Festivaalin johtaja Mattsson on todennut Petroskoin festivaalin alkaneen rullata paikallisten voimin muutaman vuoden jälkeen.[6]
Vuonna 2008 suunniteltiin Faces-tyyppisen festivaalin järjestämisestä Irakin pohjoisosassa Kurdistanissa, maan rauhallisemmassa pohjoisosassa. Festivaalijohtaja Börje Mattsson vieraili Irakissa 2008 maan kulttuuriministerin Falakadin Kakayn kutsumana heinäkuussa keskustelemassa asiasta. [7]