Nykyään Finströmin vaakuna:stä on tullut yleinen kiinnostava aihe, joka on kiinnittänyt laajan yleisön huomion. Johtuipa sen merkitys nyky-yhteiskunnassa, sen vaikutus populaarikulttuuriin tai sen merkitys akateemisen ja tieteen alalla, Finströmin vaakuna on asettanut itsensä keskeiseksi aiheeksi nykyajassa. Tässä artikkelissa tutkimme Finströmin vaakuna:een liittyviä eri näkökohtia, analysoimme sen vaikutusta eri alueilla ja tutkimme sen merkitystä nykymaailmassa. Sen alkuperästä sen kehitykseen ajan mittaan perehdymme Finströmin vaakuna:n monimutkaisuuteen ymmärtääksemme sen merkityksen ja ulottuvuuden nyky-yhteiskunnassa.
Finströmin vaakuna on Finströmin kunnan tunnus. Vaakunan aiheen aaltokoro viittaa pieneen Kyrkström-virtaan, jonka oletetaan vaikuttaneen koko pitäjän nimeämiseen. Tammi kuvastaa asukkaiden peräänantamattomuutta ja seudun rehevää kasvillisuutta.
Vaakunan selitys kuuluu ”punaisessa kentässä kultatammi alaisen, aaltokoroisen hopeahirren yläpuolella.” Vaakunan on suunnitellut Matts Dreijer, ja Finströmin kunnanvaltuusto hyväksyi vaakunan kokouksessaan 22. toukokuuta 1948. Ahvenanmaan maakuntahallitus vahvisti vaakunan käyttöön 19. joulukuuta 1951. Vaakunalle hyväksyttiin korjattu selitys 8. lokakuuta 1969.