Nykymaailmassa Games Workshop:stä on tullut yhä enemmän kaikenikäisiä ja -taustaisia ihmisiä kiinnostava aihe. Games Workshop on aihe, joka ei jätä ketään välinpitämättömäksi joko sen historiallisen merkityksen, vaikutuksensa nykyiseen yhteiskuntaan tai tulevaisuuden kannalta. Vuosien varrella se on herättänyt keskustelua, aiheuttanut muutoksia ja synnyttänyt loputonta tutkimusta ja tutkimuksia eri tieteenaloilla. Tässä artikkelissa tutkimme Games Workshop:n monia puolia ja analysoimme sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme ja koko yhteiskuntaan.
Games Workshop (LSE: GAW) on maailman suurin miniatyyripelien valmistaja.
Games Workshop on tunnettu Warhammer-pelisarjastaan. Pelejä on kolme,fantasiamaailmaan sijoittuvat Warhammer Fantasy Battles ja Warhammer: Age of Sigmar, sekä kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittuva Warhammer 40,000 Pelit ovat hyvin suosittuja, joskin niiden pelimekaniikat poikkeavat melko lailla toisistaan. Näiden kahden pelin lisäksi Games Workshop julkaisee Taru sormusten herrasta -elokuviin perustuvaa Lord of the Rings -miniatyyripeliä, joka on varsinkin nuorempien pelaajien suosiossa kevyemmän sääntömekaniikansa vuoksi, sekä lukuisia muita vähemmän tunnettuja pelejä.
Games Workshop on valmistanut myös useita muita pienempiä pelejä, kuten Blood Bowl -pelin, jossa erilaiset fantasiarodut kuten örkit, kääpiöt, rottamiehet ym. vastaavat, mittelevät taistelukentän sijaan amerikkalaisen jalkapallon merkeissä. Suurempia taisteluita varten on kehitetty kaksi peliä, Warhammerin maailmaan Warmaster ja Warhammer 40,000 -maailmaan Epic 40,000. Näissä peleissä Warhammerien satojen yksiköiden skaala nousee tuhansien figuurien määriin. Pienempiin peleihin on kehitetty Mordheim-niminen, noin kymmenelle miniatyyrille tarkoitettu peli, jossa on irrottauduttu kiinteistä muodostelmista ja avarista taistelukentistä suuren Mordeimin kaupungin raunioihin taistelemaan rikkauksien toivossa. Mordheim sijoittuu Warhammerin maailmaan kun taas Necromunda sijoittuu Warhammer 40,000 -maailmaan.