Geumtapsa

Nykyään Geumtapsa on aihe, joka on saanut suuren merkityksen nyky-yhteiskunnassa. Tekniikan jatkuvan kehityksen ja rajattoman tiedonsaannin myötä Geumtapsa:stä on tullut keskustelujen, keskustelujen ja analyysien keskipiste kaikilla aloilla. Poliittisella, taloudellisella, sosiaalisella tai kulttuurisella alalla Geumtapsa on läsnä jokapäiväisessä elämässämme tavalla tai toisella. Se on aihe, joka herättää intohimoja, erilaisia ​​mielipiteitä ja liikuttaa väkijoukkoja. Tässä artikkelissa tutkimme eri näkökohtia, jotka liittyvät Geumtapsa:een, analysoimalla sen vaikutusta, kehitystä ja sen merkitystä nykyään.

Geumtapsa
금탑사
Perustiedot
Sijainti Cheondeungsan-vuori, Etelä-Jeolla, Etelä-Korea
Uskonnollinen käyttö buddhalainen luostari
Arkkitehtuuri
Valmistumisvuosi 600-luvulla

Geumtapsa (hangul: 금탑사; hanja: 金塔寺; uudistettu latinisaatio: Geumtap-sa) on Etelä-Koreassa, Etelä-Jeollan maakunnassa sijaitseva buddhalainen nunnaluostari. Se on yksi Jogye-koulukunnan tunnetuimmista nunnaluostareista Koreassa. Luostari valmistui 600-luvulla ja sen perusti munkki Wonhyo.[1].

Luostarin yhteydessä sijaitseva metsä on ollut vuodesta 1972 valtion suojelema luontokohde alueelta löytyvien Torreya nucifera -havupuiden takia.[2]

Lähteet

  1. Geumtapsa (Buddhist Temple) and Cheondeungsan (mountain) - Goheung County, South Korea Zonerama. Viitattu 22.4.2021. (englanniksi)
  2. Forest of Japanese Torreyas at Geumtapsa Temple, Goheung Cultural Heritage Administration. Viitattu 22.4.2021. (englanniksi)