google



Koskaan ihmiskunnan historiassa ei ole ollut näin paljon tietoa Googlen tutkiminen vuonna 2023: kattava opas kuten nykyään Internetin ansiosta. Kuitenkin tämä pääsy kaikkeen liittyvään Googlen tutkiminen vuonna 2023: kattava opas ei ole aina helppoa. Kylläisyys, huono käytettävyys ja vaikeus erottaa oikeat ja väärät tiedot Googlen tutkiminen vuonna 2023: kattava opas niitä on usein vaikea voittaa. Tämä motivoi meitä luomaan luotettavan, turvallisen ja tehokkaan sivuston.

Meille oli selvää, että tavoitteemme saavuttamiseksi ei riittänyt, että meillä oli oikeaa ja varmennettua tietoa Googlen tutkiminen vuonna 2023: kattava opas . Kaikki, mistä olimme keränneet Googlen tutkiminen vuonna 2023: kattava opas piti myös esittää selkeästi, luettavalla tavalla, käyttökokemusta helpottavalla rakenteella, selkeällä ja tehokkaalla suunnittelulla sekä latausnopeudella etusijalla. Olemme varmoja, että olemme saavuttaneet tämän, vaikka pyrimme jatkuvasti tekemään pieniä parannuksia. Jos olet löytänyt sen, mistä olet löytänyt hyödyllistä Googlen tutkiminen vuonna 2023: kattava opas ja olet tuntenut olosi mukavaksi, olemme erittäin iloisia, jos palaat scientiaen.com aina kun haluat ja tarvitset.

Google LLC
ennenGoogle Inc. (1998–2017)
TyyppiTytäryhtiö (LLC)
Teollisuus
Perustettu4. syyskuuta 1998 (+1998 09 04 XNUMX) in Menlo Park, Kalifornia, Yhdysvallat
Perustajat
Headquarters1600 amfiteatteri Parkway, ,
USA
Tarjottu alue
maailmanlaajuinen
Avainhenkilöt
Sundar Pichai (CEO)
Ruth Porat (CFO)
Thomas Kurian (CEO of Google Cloud)
TuotteetTyötila
Android
Waze
pixel
Pesä
Täysi lista
Työntekijöiden määrä
139,995 (2021) Muokkaa tätä Wikidatassa
VanhempiAlphabet Inc
tytäryhtiötYouTube LLC
Verkkosivuabout.google
google.com
Alaviitteet/viitteet
Eric Schmidt, Sergey Brin ja Larry Page istuvat yhdessä
Googlen silloinen toimitusjohtaja ja entinen puheenjohtaja Eric Schmidt perustajien kanssa Sergey Brin ja Larry Page (vasemmalta oikealle) vuonna 2008

Google LLC (/ˈɡUɡəl/ (kuunnella)) on amerikkalainen monikansallinen teknologiayritys keskittymässä tekoäly, online-mainonta, hakukonetekniikka, cloud computing, tietokoneohjelmistojen, kvanttilaskenta, verkkokaupanja viihde-elektroniikka. Sitä on kutsuttu "maailman tehokkaimmaksi yritykseksi" ja yksi maailman arvokkaimmat merkit sen markkina-aseman, tiedonkeruun ja tekoälyn alan teknologisten etujen vuoksi. Sen emoyhtiö Aakkoset pidetään yhtenä Big Five amerikkalainen tietotekniikka yritykset rinnalla Amazon, omena, Metaja Microsoft.

Tietojenkäsittelytieteilijät perustivat Googlen 4. syyskuuta 1998 Larry Page ja Sergey Brin kun he olivat PhD opiskelijat Stanfordin yliopisto in Kalifornia. Yhdessä he omistavat noin 14 prosenttia sen julkisesti noteeratuista osakkeista ja hallitsevat 56 prosenttia sen osakkeenomistajien äänivallasta. superäänestävä osake. Firma meni julkinen kautta alkuperäinen julkinen osakeanti (IPO) vuonna 2004. Vuonna 2015 Google organisoitiin uudelleen Alphabet Inc:n kokonaan omistamaksi tytäryhtiöksi. Google on Alphabetin suurin tytäryhtiö ja holdingyhtiö Alphabetin Internet-ominaisuuksille ja -kohteille. Sundar Pichai nimitettiin Googlen toimitusjohtajaksi 24. lokakuuta 2015 Larry Pagen tilalle, josta tuli Alphabetin toimitusjohtaja. 3. joulukuuta 2019 Pichaista tuli myös Alphabetin toimitusjohtaja.

Yrityksen tarjonta on sittemmin kasvanut nopeasti lukuisia tuotteita ja palveluita jälkeen Google Search, joista monilla on määräävä markkina-asema. Nämä tuotteet kattavat monenlaisia ​​käyttötapauksia, mukaan lukien sähköpostit (gmail), navigointi (Waze & Kartat), pilvilaskenta (pilvi), nettiselailu (kromi), videon jakaminen (YouTube), tuottavuus (Työtila), käyttöjärjestelmät (Android), pilvitallennus (Ajaa), kielen käännös (Kääntää), valokuvien säilytys (Valokuvat), videopuhelu (Tavata), älykoti (Pesä), älypuhelimet (pixel), puettava tekniikka (Pixel -kello & Fitbit), musiikin suoratoisto (YouTube Music), tilausvideo (YouTube-TV), tekoäly (google Assistant), koneoppimissovellusliittymät (TensorFlow), AI-sirut (TPU), ja enemmän. Lopetetut Google-tuotteet sisältää pelaamisen (Stadia), Lasi, Google+, lukija, Musiikin soittaminen, yhteys, Hangoutsja Saapuneet.

Googlen muihin Internet-palvelujen ja kulutuselektroniikan ulkopuolisiin hankkeisiin kuuluvat kvanttilaskenta (Vuorivaahtera), itseajavat autot (Waymo, entinen Google Self-Driving Car Project), älykkäät kaupungit (Sidewalk Labs) ja muuntajamallit (Google Brain).

Google ja YouTube ovat kaksi suosituimmat verkkosivustot maailmanlaajuisesti, jota seuraa Facebook ja Twitter. Google on myös maailman suurin hakukone, kartta- ja navigointisovellus, sähköpostin tarjoaja, toimistopaketti, videonjakoalusta, valokuvien ja pilvitallennuspalvelujen tarjoaja, mobiilikäyttöjärjestelmä, verkkoselain, ML-kehys ja tekoälyn virtuaaliassistentin toimittaja maailmassa mitattuna markkinaosuus. Google on arvokkaimpien tuotemerkkien listalla toisella sijalla Forbes ja neljänneksi Interbrand. Se on saanut merkittävää kritiikkiä joihin liittyy asioita, kuten yksityisyydensuoja, veronkierto, sensuuri, haun neutraalisuus, kilpailuoikeuden ja sen väärinkäyttöä monopoli asentoon.

Historia

Alkuvuosina

Larry Page ja Sergey Brin vuonna 2003

Google aloitti tammikuussa 1996 tutkimusprojektina Larry Page ja Sergey Brin kun he molemmat olivat tohtoriopiskelijoita Stanfordin yliopisto in Kalifornia. Projektissa oli aluksi epävirallinen "kolmas perustaja", Scott Hassan, alkuperäinen pääohjelmoija, joka kirjoitti suuren osan koodista alkuperäiselle Google Search moottori, mutta hän lähti ennen kuin Google perustettiin virallisesti yritykseksi; Hassan jatkoi uraansa robotiikka ja perusti yrityksen Willow autotalli vuonna 2006.

Perinteiset hakukoneet sijoittivat tulokset laskemalla, kuinka monta kertaa hakutermit esiintyivät sivulla, mutta teoriassa oli parempi järjestelmä, joka analysoi verkkosivustojen välisiä suhteita. He kutsuivat tätä algoritmia PageRank; se määritti verkkosivuston Merkitys sivujen lukumäärän ja niiden sivujen tärkeyden mukaan, jotka linkittivät takaisin alkuperäiseen sivustoon. Page kertoi ideansa Hassanille, joka alkoi kirjoittaa koodia Pagein ideoiden toteuttamiseksi.

Page ja Brin antoivat alun perin lempinimeltään uusi hakukone "Selkähieronta", koska järjestelmä tarkisti käänteiset linkit arvioidakseen sivuston tärkeyden. Page ja Brin mainitsevat Hassanin ja Alan Sterembergin kriittisinä Googlen kehityksen kannalta. Rajeev Motwani ja Terry Winograd Myöhemmin yhteistyössä PageRin ja Brinin kanssa ensimmäinen projektia käsittelevä paperi, joka kuvasi PageRankia ja Googlen hakukoneen alkuperäistä prototyyppiä, joka julkaistiin vuonna 1998. Héctor García-Molina ja Jeff Ullman heidät mainittiin myös hankkeen avustajina. PageRankiin vaikutti samanlainen sivun sijoitus- ja sivuston pisteytysalgoritmi, jota käytettiin aiemmin RankDexKehittämä Robin Li vuonna 1996 Larry Pagen PageRank-patentilla, joka sisälsi viittauksen Li:n aikaisempaan RankDex-patenttiin; Li loi myöhemmin kiinalaisen hakukoneen Baidu.

Lopulta he muuttivat nimensä google; hakukoneen nimi oli sanan kirjoitusvirhe googol, hyvin suuri numero kirjallinen 10100 (1, jota seuraa 100 nollaa), valittu osoittamaan, että hakukoneen oli tarkoitus tarjota suuria määriä tietoa.

Googlen kotisivu vuonna 1998
Googlen alkuperäinen kotisivu oli rakenteeltaan yksinkertainen, koska yrityksen perustajilla oli vähän kokemusta HTML, The merkintäkieli käytetään web-sivujen suunnitteluun.

Google rahoitti alun perin elokuussa 1998 tehdyllä 100,000 XNUMX dollarin sijoituksella Andy Bechtolsheim, Yhden perustaja Sun Microsystems. Tämä alkuinvestointi oli motivaatio perustaa yhtiö varojen käyttöön. Page ja Brin lähestyivät ensin David Cheriton neuvoja, koska hänellä oli lähellä toimisto Stanfordissa, ja he tiesivät, että hänellä oli startup-kokemusta, koska hän oli äskettäin myynyt perustamansa Granite Systemsin yrityksen Cisco 220 miljoonalla dollarilla. David järjesti tapaamisen Pagen ja Brinin sekä hänen Granite-yhteisperustajansa Andy Bechtolsheimin kanssa. Tapaaminen oli määrätty kello 8 Davidin Palo Alton kodin eteisellä kuistilla ja sen piti olla lyhyt, koska Andylla oli toinen tapaaminen Ciscossa, jossa hän nyt työskenteli hankinnan jälkeen, klo 9. Andy testasi lyhyesti verkkosivuston demoa, piti näkemästään ja palasi sitten autoonsa hakemaan shekkiä. David Cheriton liittyi myöhemmin myös 250,000 XNUMX dollarin sijoitukseen.

Google sai rahaa kahdelta muulta enkelisijoittajat in 1998: Amazon.com perustaja Jeff Bezosja yrittäjä Ram shriram. Page ja Brin olivat ensin kääntyneet Shriramin puoleen, joka oli pääomasijoittaja, saadakseen rahoitusta ja neuvoja, ja Shriram sijoitti 250,000 1998 dollaria Googleen helmikuussa 6. Shriram tunsi Bezosin, koska Amazon oli ostanut Jungleen, jossa Shriram oli presidentti. Shriram kertoi Bezosille Googlesta. Bezos pyysi Shriramia tapaamaan Googlen perustajia, ja he tapasivat kuusi kuukautta sen jälkeen, kun Shriram oli tehnyt sijoituksensa, kun Bezos ja hänen vaimonsa olivat lomamatkalla Bay Area -alueella. Googlen ensimmäinen rahoituskierros oli jo virallisesti päättynyt, mutta Bezosin asema Amazonin toimitusjohtajana riitti suostuttelemaan Pagen ja Brinin jatkamaan kierrosta ja hyväksymään hänen sijoituksensa.

Näiden alkuperäisten sijoittajien, ystävien ja perheen kesken Google keräsi noin 1,000,000 XNUMX XNUMX dollaria, minkä ansiosta he pystyivät avaamaan alkuperäisen kauppansa Menlo Park, Kalifornia. Craig Silverstein, Stanfordin tohtoriopiskelija, palkattiin ensimmäiseksi työntekijäksi.

Pienten lisäinvestointien jälkeen vuoden 1998 lopusta vuoden 1999 alkuun, uusi 25 miljoonan dollarin rahoituskierros julkistettiin 7. kesäkuuta 1999, suurten sijoittajien kanssa, mukaan lukien riskipääomaa yritykset Pienempi Perkins ja Sequoia Capital. Molemmat yritykset olivat alun perin pidättyväisiä sijoittamasta yhdessä Googleen, koska kumpikin halusi säilyttää suuremman prosenttiosuuden yrityksen määräysvallasta itselleen. Larry ja Sergey vaativat kuitenkin ottamaan sijoituksia molemmilta. Molemmat pääomasijoitusyritykset sopivat lopulta sijoittavansa kumpikin 12.5 miljoonaa dollaria, koska he uskoivat Googlen suuriin potentiaaliin ja aiempien enkelisijoittajien Ron Conwayn ja Ram Shriramin välityksen kautta, joilla oli kontakteja riskiyhtiöissä.

Kasvu

Maaliskuussa 1999 yritys muutti toimipisteensä Palo Alto, Kalifornia, jossa asuu useita tunnettuja Silicon Valley teknologian aloittelevat yritykset. Seuraavana vuonna Google alkoi myydä hakusanoihin liittyviä mainoksia, kun Page ja Brin vastustivat alun perin mainonnalla rahoitettua hakukonetta. Selkeän sivusuunnittelun ylläpitämiseksi mainokset olivat yksinomaan tekstipohjaisia. Kesäkuussa 2000 ilmoitettiin, että Googlesta tulee oletushakukonetoimittaja Yahoo!, yksi tuolloin suosituimmista verkkosivustoista, korvaa Inktomi.

Googlen ensimmäiset palvelimet, joissa näkyy paljon paljaita johdotuksia ja piirilevyjä
Googlen ensimmäinen tuotantopalvelin

Vuonna 2003 kasvattuaan ulos kahdesta muusta toimipaikasta yritys vuokrasi toimistokompleksin Silicon Graphics, osoitteessa 1600 Amphitheatre Parkway in Mountain View, Kalifornia. Kompleksi tuli tunnetuksi nimellä Googleplexissä, leikki sanalla Googolplex, numero yksi, jota seuraa googol-nollat. Kolme vuotta myöhemmin Google osti kiinteistön SGI:ltä 319 miljoonalla dollarilla. Siihen mennessä nimi "Google" oli löytänyt tiensä arkikieleen aiheuttaen verbin "Google" lisätään Merriam-Webster Collegegiate Dictionary ja Oxford Englanti Dictionary, jota kutsutaan nimellä "Google-hakukoneen käyttäminen tietojen hankkimiseen Internetistä". Verbin ensimmäinen käyttö televisiossa ilmestyi lokakuun 2002 jaksossa Buffy the Vampire Slayer.

Lisäksi vuonna 2001 Googlen sijoittajat tunsivat tarvetta vahvalle sisäiselle johdolle, ja he suostuivat palkkaamaan Eric Schmidt Googlen puheenjohtajana ja toimitusjohtajana. Ericin ehdotti John Doerr Kleiner Perkinsiltä. Hän oli yrittänyt löytää toimitusjohtajaa, jonka Sergey ja Larry hyväksyisivät useita kuukausia, mutta he hylkäsivät useita ehdokkaita, koska he halusivat säilyttää määräysvallan yrityksessä. Michael Moritz Sequoia Capitalilta jopa uhkasi jossain vaiheessa pyytää Googlea maksamaan välittömästi takaisin Sequoian 12.5 miljoonan dollarin sijoituksen, jos se ei täyttänyt lupaustaan ​​palkata toimitusjohtaja, joka oli tehty suullisesti sijoitusneuvottelujen aikana. Eric ei myöskään ollut alun perin innostunut liittymään Googleen, sillä yrityksen koko potentiaalia ei ollut tuolloin vielä laajalti tunnustettu ja koska hän työskenteli tehtäviensä parissa Novell jossa hän toimi toimitusjohtajana. Osana liittymistään Eric suostui ostamaan miljoona dollaria Googlen etuoikeutettuja osakkeita osoittaakseen sitoutumisensa ja tarjotakseen Googlen tarvitsemia varoja.

Alkuperäinen julkinen tarjous

19. elokuuta 2004 Googlesta tuli a julkinen yhtiö kautta alkuperäinen julkinen osakeanti. Siihen aikaan Larry Page, Sergey Brinja Eric Schmidt suostui työskentelemään yhdessä Googlella 20 vuodeksi vuoteen 2024 asti. Yhtiö tarjosi 19,605,052 85 XNUMX osaketta hintaan XNUMX dollaria osakkeelta. Osakkeet myytiin verkkohuutokaupassa käyttämällä järjestelmää, jonka on rakentanut Morgan Stanley ja Credit Suisse, sopimuksen takaajia. 1.67 miljardin dollarin myynti antoi Googlelle a markkina-arvo yli 23 miljardia dollaria.

Eric Schmidt, Googlen toimitusjohtaja vuosina 2001–2011

13. marraskuuta 2006 Google osti YouTube 1.65 miljardilla dollarilla Googlen osakkeissa 11. maaliskuuta 2008 Google osti DoubleClick 3.1 miljardilla dollarilla siirtämällä Googlelle arvokkaat suhteet, jotka DoubleClickillä oli verkkojulkaisijoiden ja mainostoimistojen kanssa.

Vuoteen 2011 mennessä Google käsitteli noin 3 miljardia hakua päivässä. Tämän työmäärän käsittelemiseksi Google rakensi 11 datakeskukset ympäri maailmaa useita tuhansia palvelimia jokaisessa. Näiden palvelinkeskusten ansiosta Google pystyi käsittelemään jatkuvasti muuttuvaa työtaakkaa tehokkaammin.

Toukokuussa 2011 Googlen kuukausittaisten yksittäisten vierailijoiden määrä ylitti ensimmäisen kerran miljardin.

Toukokuussa 2012 Google osti Motorola Mobility 12.5 miljardilla dollarilla, mikä on sen tähän mennessä suurin hankinta. Tämä osto tehtiin osittain auttamaan Googlea saamaan Motorolan huomattavan patenttisalkun matkapuhelimissa ja langattomissa teknologioissa ja suojellakseen Googlea sen meneillään olevissa patenttikiistoissa muiden yritysten kanssa. pääasiallisesti omena ja Microsoft, ja antaa sen edelleen tarjota vapaasti Androidia.

2012 eteenpäin

Kesäkuussa 2013 Google osti Waze, 966 miljoonan dollarin sopimus. Vaikka Waze säilyisi itsenäisenä kokonaisuutena, sen sosiaaliset ominaisuudet, kuten joukkolähdepohjainen sijaintialusta, olivat kuulemma arvokkaita integraatioita Wazen ja Google Maps, Googlen oma karttapalvelu.

Google ilmoitti käynnistävänsä uuden yrityksen nimeltä kalikoo, 19. syyskuuta 2013, johtaa Apple Inc. puheenjohtaja Arthur Levinson. Virallisessa julkisessa lausunnossaan Page selitti, että "terveys ja hyvinvointi" -yhtiö keskittyy "ikääntymisen ja siihen liittyvien sairauksien haasteeseen".

Sisäänkäynti rakennukseen, jossa Google ja sen tytäryhtiö Deep Mind sijaitsevat osoitteessa 6 Pancras Square, Lontoo

Google ilmoitti 26. tammikuuta 2014 sopineensa ostosta DeepMind Technologies, yksityinen tekoälyyritys Lontoo. Teknologian uutissivusto Recode ilmoitti, että yritys ostettiin 400 miljoonalla dollarilla, mutta tiedon lähdettä ei paljastettu. Googlen tiedottaja kieltäytyi kommentoimasta hintaa. DeepMindin osto auttaa Googlen viimeaikaisessa kasvussa tekoäly- ja robotiikkayhteisössä.

Interbrandin vuosittaisen Best Global Brands -raportin mukaan Google on ollut maailman toiseksi arvokkain brändi (jäljellä Apple Inc.) vuonna 2013, 2014, 2015, ja 2016, arvoltaan 133 miljardia dollaria.

Google ilmoitti 10. elokuuta 2015 suunnitelmistaan ​​järjestää uudelleen eri intressit a monialayritys nimeltään Alphabet Inc. Googlesta tuli Alphabetin suurin tytäryhtiö ja kattoyhtiö Alphabetin Internetin etujen vuoksi. Kun rakenneuudistus on saatu päätökseen, Sundar Pichai tuli CEO Googlen, korvaa Larry Page, josta tuli Alphabetin toimitusjohtaja.

Googlen nykyinen toimitusjohtaja, Sundar Pichai, kanssa Intian pääministeri, Narendra Modi

8. elokuuta 2017 Google irtisanoi työntekijän James Damoren sen jälkeen, kun hän jakoi koko yritykselle muistion, jossa väitettiin puolueellisuudesta ja "Googlen ideologinen kaikukammio"sumutti heidän ajatteluaan monimuotoisuudesta ja osallisuudesta ja siitä, että myös biologiset tekijät, ei pelkästään syrjintä, saavat keskiverto naisen olemaan vähemmän kiinnostuneita teknisistä tehtävistä kuin miehet. Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai syytti Damorea yrityksen politiikan rikkomisesta "edistämällä haitallisia sukupuolistereotypioita työpaikallamme", ja hänet erotettiin samana päivänä.

Välillä 2018 ja 2019, Yrityksen johdon ja työntekijöiden väliset jännitteet kärjistyivät kun henkilökunta vastusti yrityksen sisäistä seksuaalista häirintää koskevia päätöksiä, Sudenkorento, sensuroitu kiinalainen hakukone ja Projekti Maven, sotilaallinen drone-tekoäly, joka oli nähty yrityksen liikevaihdon kasvualueina. Lokakuussa 25, 2018, New York Times julkaissut avoin, "Kuinka Google suojasi Andy Rubin, "Androidin isä". Yritys ilmoitti myöhemmin, että "48 työntekijää on irtisanottu kahden viime vuoden aikana" seksuaalisen väärinkäytön takia. 1. marraskuuta 2018 yli 20,000 XNUMX Googlen työntekijää ja urakoitsijaa järjesti maailmanlaajuisen uloskävelyn protestoidakseen yrityksen seksuaalista häirintää koskevien valitusten käsittelyä vastaan. Toimitusjohtaja Sundar Pichain kerrottiin kannattavan mielenosoituksia. Myöhemmin vuonna 2019 jotkut työntekijät syyttivät yritystä kostotoimista sisäisiä aktivisteja vastaan.

19. maaliskuuta 2019 Google ilmoitti tulevansa videopelimarkkinoille ja lanseeraa a pilvi pelaamista alusta nimeltään Google Stadia.

Kesäkuussa 3, 2019, Yhdysvaltain oikeusministeriö ilmoitti tutkivansa Googlea kilpailuoikeuden rikkomuksia. Tämä johti kilpailuoikeuden nostamiseen lokakuussa 2020 sillä perusteella, että yritys oli käyttänyt väärin monopoliasemaansa haku ja hakumainonta markkinoilla.

Joulukuussa 2019 entinen PayPal operatiivinen päällikkö Bill Readysta tuli Googlen uusi kauppapäällikkö. Readyn rooli ei ole suoraan mukana Google Pay.

Huhtikuussa 2020 johtuen COVID-19 -pandemia, Google ilmoitti useista säästötoimenpiteistä. Tällaisia ​​toimenpiteitä olivat rekrytoinnin hidastaminen loppuvuodelle 2020 lukuun ottamatta muutamia strategisia alueita, investointien painopisteen ja vauhdin uudelleenkalibrointi esimerkiksi datakeskuksissa ja koneissa sekä ei-liiketoiminnalle välttämätön markkinointi ja matkailu. Suurin osa työntekijöistä työskenteli myös kotoa käsin COVID-19 -pandemia ja sen menestys johti jopa siihen, että Google ilmoitti muuttavansa pysyvästi osan työstään kotoa työskenteleviksi

- 2020 Google-palveluiden katkokset häiriintyneet Google-palvelut: yksi elokuussa, joka vaikutti Google Drive muun muassa toinen marraskuussa vaikuttaa YouTube, ja kolmas joulukuussa, joka koskee koko Google-sovelluspakettia. Kaikki kolme katkosta saatiin ratkaistua muutamassa tunnissa.

In 2021, Aakkoset Työntekijäliitto perustettiin enimmäkseen Googlen työntekijöistä.

Tammikuussa 2021, Australian hallitus ehdotettu laki, joka vaatisi Googlen ja Facebookin maksamaan mediayrityksille oikeudesta käyttää sisältöään. Vastauksena Google uhkasi sulkea pääsyn hakukoneeseensa Australiassa.

Maaliskuussa 2021 Googlen kerrottiin maksaneen 20 miljoonaa dollaria Ubisoft portit päällä Google Stadia. Google käytti "kymmeniä miljoonia dollareita" saadakseen suuria julkaisijoita, kuten Ubisoft ja Take-Two tuodakseen joitain suurimmista peleistään Stadiaan.

Huhtikuussa 2021, Wall Street Journal kertoi, että Google juoksi vuosia kestävää "Project Bernanke" -ohjelmaa, joka käytti aiempien mainostarjousten tietoja saadakseen etulyöntiaseman kilpailemiseen mainospalveluista. Tämä kävi ilmi asiakirjoista, jotka koskivat kymmenen Yhdysvaltain osavaltion Googlea vastaan ​​nostamaa kartellioikeudenkäyntiä joulukuussa.

Syyskuussa 2021 Australian hallitus ilmoitti suunnitelmistaan ​​rajoittaa Googlen kykyä myydä kohdistettuja mainoksia väittäen, että yhtiöllä on monopoli markkinoilla, mikä vahingoittaa julkaisijoita, mainostajia ja kuluttajia.

Vuonna 2022 Google alkoi ottaa vastaan ​​pyyntöjä puhelinnumeroiden, fyysisten osoitteiden ja sähköpostiosoitteiden poistamisesta hakutuloksistaan. Se oli aiemmin hyväksynyt vain luottamuksellisten tietojen, kuten sosiaaliturvatunnusten, pankkitili- ja luottokorttinumeroiden, henkilökohtaisten allekirjoitusten ja potilastietojen poistamispyynnöt. Uuden käytännön mukaan Google saattaa poistaa tietoja vain tietyistä, mutta ei kaikista hakulausekkeista. Se ei poistaisi sisältöä, joka on "laajasti hyödyllistä", kuten uutisartikkeleita tai joka on jo osa julkista tietoa.

Toukokuussa 2022 Google ilmoitti, että yritys oli ostanut Kaliforniassa sijaitsevan MicroLED-näyttöteknologian kehittämisen ja valmistuksen Start-up Raxiumin. Raxium liittyy Googlen Devices and Services -tiimiin auttamaan mikrooptiikan, monoliittisen integroinnin ja järjestelmäintegraation kehittämisessä.

Vuoden 2023 alussa menestyksen jälkeen ChatGPT ja huoli siitä, että Google jäi jälkeen tekoälykilpailussa, Googlen ylin johto julkaisi "punaisen koodin" ja "direktiivin, jonka mukaan kaikki sen tärkeimmät tuotteet - yli miljardi käyttäjää - on sisällytettävä generatiivinen tekoäly kuukausien kuluessa".

Toukokuun alussa 2023 Google ilmoitti suunnitelmistaan ​​rakentaa kaksi uutta datakeskusta Ohioon. Nämä keskukset, jotka rakennetaan Columbukseen ja Lancasteriin, tehostavat yrityksen työkaluja, mukaan lukien tekoälytekniikka. Mainittu datakeskus täydentää jo toimivaa keskusta lähellä Columbusta, mikä nostaa Googlen kokonaisinvestoinnit Ohioon yli 2 miljardiin dollariin.

Tuotteet ja palvelut

Hakukone

google indeksit miljardeja verkkosivuja, jotta käyttäjät voivat etsiä haluamiaan tietoja käyttämällä avainsanoja ja operaattorit. Mukaan comScore Markkinatutkimus marraskuusta 2009 lähtien, Google-haku on hallitseva hakukone Yhdysvaltojen markkinoilla markkinaosuus 65.6%: sta. Toukokuussa 2017 Google otti käyttöön uuden "Henkilökohtainen"-välilehden Google-haussa, jonka avulla käyttäjät voivat etsiä sisältöä Google-tiliensä eri palveluista, mukaan lukien sähköpostiviestit Gmailista ja valokuvat Google Kuvat.

Google julkaisi sen Google Uutiset palvelu vuonna 2002, automatisoitu palvelu, joka tiivistää uutisartikkeleita eri sivustoilta. Google myös isännöi Google-kirjat, palvelu, joka etsii kirjoista löytyvää tekstiä tietokannassaan ja näyttää rajoitetut esikatselut tai koko kirjan, jos se on mahdollista.

Google on lisännyt viime vuosina useita ominaisuuksia.[aikaikkuna?] Tällaisia ​​vaihtoehtoja ovat lennot, ostokset ja rahoitus.

mainonta

Google mainostekniikassa Lontoossa, 2010

Google saa suurimman osan tuloistaan ​​mainonnasta. Tämä sisältää sovellusten myynnin, sovelluksen sisäiset ostot, digitaaliset sisältötuotteet Googlessa ja YouTubessa, Android ja lisenssi- ja palvelumaksut, mukaan lukien Google Cloud -tarjouksista saadut maksut. 109,652 prosenttia tästä voitosta tuli napsautuksista (napsautuskohtainen hinta), joka oli 2017 XNUMX miljoonaa Yhdysvaltain dollaria vuonna XNUMX. Tämä sisältää kolme päämenetelmää, nimittäin AdMob, AdSense (kuten AdSense sisällölle, AdSense hakua varten jne.) ja DoubleClick AdExchange.

Omien hakupyyntöjen ymmärtämiseen tarkoitettujen algoritmien lisäksi Google käyttää hankkimaansa teknologiaa DoubleClick, heijastaa käyttäjien kiinnostusta ja kohdistaa mainonta hakukontekstiin ja käyttäjähistoriaan.

Vuonna 2007 Google lanseerasi "AdSense for Mobile", hyödyntäen kehittyviä mobiilimainontamarkkinoita.

Google Analytics avulla verkkosivustojen omistajat voivat seurata, missä ja miten ihmiset käyttävät verkkosivustoaan, esimerkiksi tutkimalla kaikkien sivulla olevien linkkien napsautussuhteita. Google-mainoksia voidaan sijoittaa kolmansien osapuolien verkkosivustoille kaksiosaisessa ohjelmassa. Google Ads antaa mainostajille mahdollisuuden näyttää mainoksiaan Googlen sisältöverkostossa napsautuskohtaisen hinnan avulla. Sisarpalvelu, Google AdSense, antaa verkkosivustojen omistajille mahdollisuuden näyttää näitä mainoksia verkkosivustollaan ja ansaita rahaa aina, kun mainoksia napsautetaan. Yksi tämän ohjelman kritiikistä on mahdollisuus napsauta petoksia, joka tapahtuu, kun henkilö tai automaattinen kirjoitus napsauttaa mainoksia olematta kiinnostunut tuotteesta, jolloin mainostaja joutuu maksamaan rahaa Googlelle tarpeettomasti. Alan raportit vuonna 2006 väittivät, että noin 14–20 prosenttia napsautuksista oli vilpillisiä tai kelpaamattomia. Google Search Console (uudelleenbrändätty Google Webmaster Toolsista toukokuussa 2015) sallii ylläpitäjät tarkistaakseen sivustokartan, indeksointinopeuden ja sivustojensa turvallisuusongelmat sekä optimoida verkkosivustonsa näkyvyyden.

Kuluttaja palvelut

Web-pohjaiset palvelut

Google tarjoaa gmail varten email, Google-kalenteri ajanhallintaan ja aikataulutukseen, Google Maps kartoitukseen, navigointiin ja satelliittikuvat, Google Drive varten Cloud Storage tiedostoista, Google Docs, Sheets ja Diat tuottavuuden vuoksi, Google Kuvat kuvien säilytykseen ja jakamiseen, Google pitää varten muistiinpanojen tekemistä, Google Translate kielenkäännöksiä varten, YouTube videoiden katseluun ja jakamiseen, Google My Business julkisten yritystietojen hallintaan, ja duo sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Maaliskuussa 2019 Google julkisti a pilvi pelaamista palvelu nimeltä Stadia. Myös työnhakutuote on ollut olemassa vuodesta 2017 lähtien, Google for Jobs on parannettu hakuominaisuus, joka kokoaa listat kohteesta työnhakuilmoitustaulu ja urasivustot.

Jotkut Googlen palvelut eivät ole verkkopohjaisia. Google Earth-, joka julkaistiin vuonna 2005, antoi käyttäjille mahdollisuuden nähdä teräväpiirtosatelliittikuvia kaikkialta maailmasta ilmaiseksi heidän tietokoneilleen ladatun asiakasohjelmiston kautta.

Tuotteemme

Google kehittää Android mobiilikäyttöjärjestelmä, sekä sen SmartWatch, televisio, auto, ja Internet asioita-yhteensopiva älylaitteet muunnelmat.

Se kehittää myös Google Chrome nettiselain, ja Chrome, Chromeen perustuva käyttöjärjestelmä.

laitteisto

Google Pixel -älypuhelimet esillä kaupassa

Tammikuussa 2010 Google julkaisi Nexus One, ensimmäinen Android-puhelin oman tuotemerkin alla. Se synnytti useita puhelimia ja tabletteja "yhteys"brändäystä sen lopulliseen lopettamiseen vuonna 2016, jonka tilalle tuli uusi tuotemerkki pixel.

In 2011, Chromebook otettiin käyttöön, joka jatkuu Chrome.

Heinäkuussa 2013 Google esitteli Chromecast dongle, jonka avulla käyttäjät voivat suoratoistaa sisältöä älypuhelimistaan ​​televisioihin.

Google ilmoitti kesäkuussa 2014 Google Cardboard, yksinkertainen pahvikatselulaite, jonka avulla käyttäjä voi asettaa älypuhelimen erityiseen etulokeroon katselua varten virtuaalitodellisuus (VR) media.

Muita laitteistotuotteita ovat:

  • Pesä, sarja puheavusteisia älykaiuttimia, jotka voivat vastata puhekyselyihin, toistaa musiikkia, etsiä tietoja sovelluksista (kalenteri, sää jne.) ja ohjata kolmannen osapuolen älykkäitä kodinkoneita (käyttäjät voivat käskeä sen sytyttämään esimerkiksi valot ). Google Nest -linja sisältää alkuperäisen Googlen kotisivu (myöhemmin onnistunut Nest-ääni), Google Home Mini (myöhemmin onnistunut Nest Mini), Google Home Max, The Google Home Hub (nimettiin myöhemmin uudelleen Nest Hubiksi) ja Nest Hub Max.
  • Pesä Wifi (alun perin Google Wifi), yhdistetty joukko Wi-Fi reitittimet yksinkertaistamaan ja laajentamaan kodin Wi-Fi-verkkoa.

Yrityspalvelut

Google-työtila (aiemmin G Suite lokakuuhun 2020 asti) on kuukausittainen tilaustarjous organisaatioille ja yrityksille, jotta he voivat käyttää kokoelmaa Googlen palveluita, mukaan lukien gmail, Google Drive ja Google Docs, Google-arkkia ja Google-diat, jossa on ylimääräisiä hallintatyökaluja, ainutlaatuisia verkkotunnuksia ja 24/7-tuki.

Syyskuun 24, 2012, Google julkaisi Google yrittäjille, suurelta osin voittoa tavoittelematon yrityshautomo tarjoaa startup-yrityksiä yhteistyötilat tunnetaan kampuksina, ja se auttaa startup-yritysten perustajia, jotka voivat sisältää työpajoja, konferensseja ja mentorointia. Tällä hetkellä kampuksella on seitsemän toimipistettä: Berlin, Lontoo, Madrid, Seoul, São Paulo, Tel Avivja Varsova.

Google julkisti 15. maaliskuuta 2016 Google Analytics 360 Suiten, "joukon integroituja data- ja markkinointianalytiikkatuotteita, jotka on suunniteltu erityisesti yritysluokan markkinoijien tarpeisiin", jotka voidaan integroida BigQueryn Google Cloud Platformissa. Muun muassa sarja on suunniteltu auttamaan "yritysluokan markkinoijia" "näkemään täydellinen asiakasmatka", tuottaa "hyödyllisiä oivalluksia" ja "tarjoa kiinnostavia kokemuksia oikeille ihmisille". Jack Marshall Wall Street Journal kirjoitti, että sarja kilpailee olemassa olevien yritysten markkinointipilvitarjousten kanssa, mukaan lukien Adobe, oraakkeli, Salesforceja IBM.

Internet-palvelut

Helmikuussa 2010 Google ilmoitti Google Fiber hanke, jossa kokeellisia suunnitelmia rakentaa erittäin nopea laajakaistaverkko 50,000 500,000 - XNUMX XNUMX asiakkaalle yhteen tai useampaan Amerikan kaupunkiin. Googlen yrityssaneerauksen jälkeen Alphabet Inc:stä emoyhtiö, Google Fiber siirrettiin Alphabetin Access-divisioonaan.

Google ilmoitti huhtikuussa 2015 Project Fi, virtuaalinen mobiiliverkko-operaattori, joka yhdistää Wi-Fi- ja matkapuhelinverkot eri tietoliikennepalveluntarjoajilta varmistaakseen saumattoman yhteyden ja nopean Internet-signaalin.

Yritysasiat

Osakekurssien kehitys ja vuosineljänneksen tulos

Googlen alkuperäinen julkinen osakeanti (IPO) tapahtui 19. elokuuta 2004. Listautumisannissa yhtiö tarjosi 19,605,052 85 XNUMX osaketta hintaan XNUMX dollaria osakkeelta. 1.67 miljardin dollarin myynti antoi Googlelle a markkina-arvo yli 23 miljardia dollaria. Osake menestyi hyvin listautumisannin jälkeen, kun osakkeet nousivat ensimmäisen kerran 350 dollariin 31. lokakuuta 2007. pääasiassa vahvan myynnin ja tuloksen vuoksi online-mainonta on pauner se. Osakekurssin nousuun vaikuttivat pääasiassa yksittäiset sijoittajat, toisin kuin suuret institutionaaliset sijoittajat ja yhteiset varat. GOOGin osakkeet jakautuvat GOOG:iin C-sarjan osakkeita ja GOOGL A-sarjan osakkeita. Yritys on listattu NASDAQ pörssi alle ticker-symbolit GOOGL ja GOOG ja edelleen Frankfurtin pörssi symbolin GGQ1 alla. Nämä merkkisymbolit viittaavat nyt Alphabet Inc:iin, Googlen holdingyhtiöön, vuoden 2015 viimeisestä neljänneksestä lähtien.

Vuoden 2005 kolmannella neljänneksellä Google raportoi 700 %:n voiton kasvun, mikä johtui suurelta osin siitä, että suuret yritykset ovat siirtäneet mainontastrategiansa sanomalehdistä, aikakauslehdistä ja televisiosta Internetiin.

Tilivuodelta 2006 yhtiö raportoi 10.492 miljardin dollarin mainostuloista ja vain 112 miljoonan dollarin lisenssi- ja muista tuloista. Vuonna 2011 96 % Googlen tuloista tuli sen mainontaohjelmista.

Google tuotti 50 miljardia dollaria vuotuisia tuloja ensimmäistä kertaa vuonna 2012, kun se tuotti 38 miljardia dollaria edellisenä vuonna. Tammikuussa 2013 silloinen toimitusjohtaja Larry Page kommentoi: "Päätimme vuoden 2012 vahvaan vuosineljännekseen... Liikevaihto kasvoi 36 % vuodentakaisesta ja 8 % vuosineljänneksestä. Ja saavutimme 50 miljardin dollarin liikevaihdon ensimmäistä kertaa viime vuonna – ei huono saavutus vain puoleentoista vuosikymmeneen."

Googlen konsolidoitu liikevaihto vuoden 2013 kolmannella neljänneksellä oli lokakuun 2013 puolivälissä 14.89 miljardia dollaria, 12 prosenttia enemmän kuin edellisellä neljänneksellä. Googlen Internet-liiketoiminnan osuus tästä kokonaissummasta oli 10.8 miljardia dollaria, ja käyttäjien mainosten napsautusten määrä kasvoi. Tammikuuhun 2014 mennessä Googlen markkina-arvo oli kasvanut 397 miljardiin dollariin.

Veronkiertostrategiat

Google käyttää erilaisia veronkierto strategioita. Käytössä lista suurimmista teknologiayrityksistä liikevaihdon mukaan, se maksaa alhaisimmat verot tulojensa alkuperämaihin. Google säästi 2007 miljardia dollaria veroissa vuosina 2010–3.1 siirtämällä Yhdysvaltojen ulkopuolisia voittoja Irlanti ja Alankomaat ja sitten bermuda. Tällaiset tekniikat alentavat sen muun kuin Yhdysvaltojen verokantaa 2.3 prosenttiin, kun taas normaalisti esimerkiksi Iso-Britannian yhtiöverokanta on 28 prosenttia. Tämä on kuulemma käynnistänyt ranskalaisen tutkimuksen Googlesta siirtohinnoittelu käytäntöjä.

Vuonna 2020 Google ilmoitti uudistaneensa kiistanalaista maailmanlaajuista verorakennettaan ja yhdistäneensä kaikki immateriaaliomaisuutensa takaisin Yhdysvaltoihin.

Googlen varapresidentti Matt Brittin todisti Julkisen talouden tilinpitokomitea että Yhdistyneen kuningaskunnan alahuone että hänen Yhdistyneen kuningaskunnan myyntitiimi ei myynyt eikä ollut siten velkaa myyntiveroa Yhdistyneelle kuningaskunnalle. Tammikuussa 2016 Google pääsi sovintoon Yhdistyneen kuningaskunnan kanssa maksaakseen 130 miljoonaa puntaa jälkiveroina ja korkeampia veroja tulevaisuudessa. Vuonna 2017 Google kanavoi 22.7 miljardia dollaria Alankomaista Bermudalle vähentääkseen verolaskuaan.

Vuonna 2013 Google sijoittui viidenneksi lobbaus vuonna 213, kun se oli 2003. Vuonna 2012 yritys sijoittui toiseksi teknologia- ja Internet-osien kampanjalahjoituksissa.

Yritysidentiteetti

Googlen logo vuosina 2013–2015

Nimi "Google" sai alkunsa sanan "virheestä"googol", joka viittaa numeroon, jota edustaa 1, jota seuraa sata nollaa. Page ja Brin kirjoittavat alkuperäiselle paperilleen PageRank: "Valitsimme järjestelmällemme nimen Google, koska se on yleinen kirjoitusasu sanasta googol tai 10100 ja sopii hyvin tavoitteemme rakentaa erittäin suuria hakukoneita." Yhä enemmän jokapäiväiseen kieleen löydettyään verbi "google" lisättiin Merriam Webster Collegegiate Dictionary ja Oxford Englanti Dictionary vuonna 2006, mikä tarkoittaa "Googlen hakukoneen käyttöä tiedon hankkimiseen Internetistä". Googlen tehtävänantoalun alkaen tarkoituksena oli "järjestää maailman tieto ja tehdä siitä yleisesti saatavilla ja hyödyllinen". ja sen epävirallinen iskulause on "Älä ole ilkeä". Lokakuussa 2015 siihen liittyvä motto otettiin käyttöön Alphabet-yritysten käytännesäännöissä lauseella "Tee oikea asia". Alkuperäinen motto säilytettiin Googlen, nyt Alphabetin tytäryhtiön, käytännesäännöissä.

Alkuperäisen Google-logon on suunnitellut Sergey Brin. Vuodesta 1998, Google on suunnitellut erityisiä väliaikaisia ​​vaihtoehtoisia logoja sijoitettavaksi etusivulleen juhlien, tapahtumien, saavutusten ja ihmisten kunniaksi. Ensimmäinen Google Doodle oli kunniaksi Burning Man -festivaali ja 1998. Doodlen on suunnitellut Larry Page ja Sergey Brin ilmoittaa käyttäjille heidän poissaolostaan, jos palvelimet kaatuvat. Myöhemmin Google Doodle -piirrokset suunnitteli ulkopuolinen urakoitsija, kunnes Larry ja Sergey kysyivätinternoida Dennis hwang suunnittelemaan logoa Bastille päivä Vuonna 2000. Siitä lähtien Doodle-piirrokset on organisoinut ja luonut työntekijätiimi nimeltä "Doodlers".

Googlella on luomisen perinne Aprillipäivä vitsit. Sen ensimmäinen 1. huhtikuuta 2000 oli Google MentalPlex jossa väitetään käyttäneen henkistä voimaa verkkohakuihin. Vuonna 2007 Google julkisti ilmaisen Internet-palvelun nimeltä TiSPtai WC Internet-palveluntarjoaja, jossa yhteys saatiin huuhtelemalla a valokuitu kaapeli alas heidän wc:nsä.

Googlen palvelut sisältävät pääsiäismunat, Kuten ruotsalainen kokki's "Bork bork bork", Sian latina, "Hakkeri" tai leetspeak, Elmeri, Merirosvoja Klingon hakukoneensa kielivalintoina. Kun etsit sanaa "Anagram," tarkoittaa kirjainten uudelleenjärjestelyä yhdestä sanasta toisten kelvollisten sanojen muodostamiseksi. Googlen ehdotusominaisuus näyttää "Tarkoititko: nag a ram?" Vuodesta 2019 lähtien Google on järjestänyt ilmaisia ​​verkkokursseja, jotka auttavat insinöörejä oppimaan suunnittelemaan ja kirjoittamaan tekninen dokumentaatio paremmin.

Työpaikkakulttuuri

Googlen työntekijät marssivat Ylpeys Lontoossa paraati vuonna 2016

On rikkaus -lehden listalla parhaista yrityksistä, joissa Google sijoittui ensimmäiseksi vuosina 2007, 2008 ja 2012, ja neljäs vuosina 2009 ja 2010. Google valittiin myös vuonna 2010 maailman houkuttelevimmaksi työnantajaksi valmistuville opiskelijoille Universum Communicationsin lahjakkuuksien vetovoimaindeksissä. Googlen yritysfilosofia sisältää periaatteet, kuten "voit ansaita rahaa tekemättä pahaa", "voit olla vakava ilman pukua" ja "työn tulee olla haastavaa ja haasteen tulee olla hauskaa".

30. syyskuuta 2020 Alphabet Inc:llä oli 132,121 XNUMX työntekijää, joista yli 100,000 XNUMX työskenteli Googlelle. Googlen vuosi 2020 Monimuotoisuusraportissa todetaan, että 32 prosenttia sen työvoimasta on naisia ​​ja 68 prosenttia miehiä, ja sen työntekijöiden etnisyys on valtaosin valkoisia (51.7 %) ja aasialaisia ​​(41.9 %). Teknisistä rooleista 23.6 prosenttia oli naisia; ja 26.7 prosenttia johtotehtävistä oli naisilla. Yli 100,000 121,000 kokopäiväisen työntekijänsä lisäksi Googlen palveluksessa oli noin 2019 XNUMX vuokratyöntekijää ja urakoitsijaa maaliskuussa XNUMX.

Googlen työntekijät palkataan hierarkkisen järjestelmän perusteella. Työntekijät on jaettu kuuteen hierarkiaan kokemuksen perusteella, ja he voivat vaihdella "tason XNUMX lähtötason palvelinkeskusten työntekijöistä tason XNUMX johtajiin ja kokeneisiin insinööreihin". Motivointitekniikkana Google käyttää käytäntöä, joka tunnetaan nimellä Innovaatioiden vapaa-aika, jossa Googlen insinöörejä kannustetaan käyttämään 20 % työajastaan ​​heitä kiinnostaviin projekteihin. Jotkut Googlen palvelut, kuten Gmail, Google Uutiset, Orkutja AdSense sai alkunsa näistä itsenäisistä yrityksistä. Stanfordin yliopistossa pitämässään puheessa Marissa Mayer, Googlen hakutuotteista ja käyttökokemuksesta vastaava varajohtaja heinäkuuhun 2012 asti, osoitti, että puolet kaikista vuoden 2005 jälkipuoliskolla lanseeratuista uusista tuotteista oli peräisin Innovation Time Off -ajasta.

Vuonna 2005 artikkeleita New York Times ja muut lähteet alkoivat ehdottaa, että Google oli menettänyt yritysvastaisuuden, ei pahaa filosofiansa. Yrityksen ainutlaatuisen kulttuurin ylläpitämiseksi Google nimitti kulttuuripäällikön, jonka tehtävänä oli kehittää ja ylläpitää kulttuuria sekä kehittää tapoja pysyä uskollisena yrityksen perusarvoille. Myös Google on kohdannut syytöksiä seksismi ja ikään perustuva syrjintä entisiltä työntekijöiltä. Vuonna 2013 vastaavasti ryhmäkanne vastaan useat Silicon Valley yrityksiä, mukaan lukien Google, haettiin väitetyistä "no cold call" -sopimuksista, jotka rajoittivat korkean teknologian työntekijöiden rekrytointia. 8. tammikuuta 2018 nostetussa oikeusjutussa useat työntekijät ja työnhakijat väittivät, että Google syrjii luokkaa, joka on määritelty heidän "konservatiivisten poliittisten näkemyksiensä mukaan miessukupuolen ja/tai kaukasialaisen tai aasialaisen rodun perusteella".

25. tammikuuta 2020 julkistettiin Googlen työntekijöiden kansainvälisen työntekijäliiton Alpha Global perustaminen. Koalitio koostuu "13 eri ammattiliitosta, jotka edustavat työntekijöitä 10 maassa, mukaan lukien Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Sveitsi". Ryhmä on sidoksissa UNI Global Union, joka edustaa lähes 20 miljoonaa kansainvälistä työntekijää eri ammattiliitoista ja liitoista. Ammattiliiton perustaminen on vastaus jatkuviin väitteisiin Googlen työntekijöiden huonosta kohtelusta ja myrkyllisestä työkulttuurista. Googlea on aiemmin syytetty työntekijöiden valvonnasta ja irtisanomisesta, joita epäiltiin työntekijäliiton järjestämisestä. Vuonna 2021 oikeudenkäyntiasiakirjoista paljastui, että Google järjesti vuosina 2018–2020 ammattiliittojen vastaista kampanjaa nimeltä Project Vivian "vakuuttaakseen heidät (työntekijät), että ammattiliitot ovat perseestä".

Toimistopaikat

Googlen New Yorkin toimistorakennuksessa toimii sen suurin mainosmyyntitiimi.
Googlen Toronto toimisto

Googlen pääkonttori Mountain ViewKaliforniaa kutsutaan nimellä " Googleplexissä", sanaleikki numerossa Googolplex ja itse pääkonttori on a monimutkainen rakennuksista. Googlella on kansainvälisesti yli 78 toimistoa yli 50 maassa.

Vuonna 2006 Google muutti noin 300,000 27,900 neliöjalkaan (XNUMX XNUMX m2) toimistotilaa osoitteessa 111 kahdeksas avenue in Manhattan, New York City. Toimisto on suunniteltu ja rakennettu erityisesti Googlelle, ja siinä on sen suurin mainosmyyntitiimi. Vuonna 2010 Google osti rakennuksen, jossa oli pääkonttori, kaupalla, jossa kiinteistön arvo oli noin 1.9 miljardia dollaria. Maaliskuussa 2018 Googlen emoyhtiö Alphabet osti läheisen Chelsean markkinat rakentaa 2.4 miljardilla dollarilla. Kauppaa mainostetaan yhtenä kalleimmista yksittäisen rakennuksen kiinteistökaupoista New Yorkin historiassa. Marraskuussa 2018 Google ilmoitti suunnitelmastaan ​​laajentaa New Yorkin toimistonsa 12,000 XNUMX työntekijän kapasiteetiksi. Samana joulukuussa ilmoitettiin, että 1 miljardin dollarin 1,700,000 160,000 XNUMX neliöjalkaa (XNUMX XNUMX m2) Googlen pääkonttori rakennettaisiin Manhattanille Hudson Square naapurustossa. Google Hudson Squareksi kutsutun uuden kampuksen ennustetaan yli kaksinkertaistuvan New Yorkissa työskentelevien Googlen työntekijöiden määrästä.

Vuoden 2006 loppuun mennessä Google perusti AdWords-divisioonalleen uuden pääkonttorin Ann Arbor, Michigan. Marraskuussa 2006 Google avasi toimistot Carnegie Mellonkampuksella Pittsburgh, keskittyen ostoksiin liittyviin mainosten koodaukseen ja älypuhelinsovellukset ja ohjelmat. Muita toimipisteitä Yhdysvalloissa ovat mm Atlanta, Georgia; Austin, Texas; Boulder, Colorado; Cambridge, Massachusetts; San Francisco, Kalifornia; Seattle, Washington; Kirkland, Washington; Birmingham, Michigan; Reston, Virginia, Washington, DC, ja Madison, Wisconsin.

Googlen Dublinin Irlannin toimisto, Google Ads for Europen pääkonttori

Sillä on myös tuotetutkimus- ja kehitystoimintaa kaupungeissa ympäri maailmaa, nimittäin Sydney (syntymäpaikka Google Maps) ja Lontoo (osa Android-kehitystä). Marraskuussa 2013 Google ilmoitti suunnitelmistaan ​​luoda uusi Lontoo pääkonttori, miljoonan neliön toimisto, johon mahtuu 1 4,500 työntekijää. Se tunnustettiin yhdeksi kaikkien aikojen suurimmista kaupallisista kiinteistöhankinnoista, kun kauppa julkistettiin tammikuussa, Google toimitti uuden pääkonttorin suunnitelmat Camdenin neuvosto Kesäkuussa 2017. Toukokuussa 2015 Google ilmoitti aikovansa perustaa oman kampuksensa Hyderabad, Intia. Uusi kampus, jonka kerrotaan olevan yhtiön suurin Yhdysvaltojen ulkopuolella, työllistää 13,000 XNUMX työntekijää.

Googlen globaaleissa toimistoissa on yhteensä 85 toimipaikkaa maailmanlaajuisesti, 32 toimistolla Pohjois-Amerikassa, joista 3 sijaitsee Kanada ja 29 in Yhdysvallat Alue, Kalifornia on osavaltio, jossa on eniten Googlen toimistoja, yhteensä 9 mukaan lukien Googleplexissä. Vuonna Latinalainen Amerikka Alueella Googlella on 6 toimistoa, Euroopassa 24 (joista 3 sijaitsee UK), Aasian ja Tyynenmeren alueella on 18 toimistoa, pääasiassa 4 tuumaa Intia ja 3 in Kiina, ja Afrikka Lähi-itä alueella on 5 toimistoa.

Pohjois-Amerikka

SN Kaupunki Yhdysvaltain osavaltio/maa
1. Ann Arbor  Michigan
2. Atlanta  Georgia
3. Austin  Texas
4. Siirtolohkare  Colorado
5. Boulder – Pearl Place  Colorado
6. Boulder – pähkinä  Colorado
7. Cambridge  Massachusetts
8. Chapel Hill  North Carolina
9. Chicago – Puuseppä  Illinois
10. Chicago – Fulton Market  Illinois
11. Detroit  Michigan
12. Irvine  Kalifornia
13. Kirkland  Washington
14. Kitchener  Kanada
15. Los Angeles  Kalifornia
16. Madison  Wisconsin
17. Miami  Florida
18. Montreal  Kanada
19. Mountain View  Kalifornia
20. New York  New York
21. Pittsburgh  Pennsylvania
22. Playa Vista  Kalifornia
23. Portland  Oregon
24. Redwood City  Kalifornia
25. Reston  Virginia
26. San Bruno  Kalifornia
27. San Diego  Kalifornia
28. San Francisco  Kalifornia (H)
29. Seattle  Washington
30. Sunnyvale  Kalifornia
31. Toronto  Kanada
32. Washington DC  District of Columbia

Latinalainen Amerikka

SN Kaupunki Maa
1. Belo Horizonte  Brasilia
2. São Paulo
3. Bogota  Kolumbia
4. Buenos Aires  Argentina
5. Mexico City  Meksiko
6. Santiago de Chile  Chile

Eurooppa

SN Kaupunki Maa
1. Aarhus  Tanska
2. Kööpenhamina
3. Amsterdam  Alankomaat
4. Ateena  Kreikka
5. Berlin  Saksa
6. Hamburg
7. Munich
8. Bryssel  Belgia
9. Dublin  Irlanti
10. Lissabon  Portugali
11. Lontoo – 6 PS  Yhdistynyt kuningaskunta
12. Lontoo – BEL
13. Lontoo – CSG
14. Madrid  Espanja
15. Milano  Italia
16. Moskova  Venäjä
17. Oslo  Norja
18. Pariisi  Ranska
19. Praha  Tšekin tasavalta
20. Stockholm  Ruotsi
21. Wien  Itävalta
22. Varsova  Puola
23. Wroclaw
24. Zurich  Sveitsi

Aasian ja Tyynenmeren

SN Kaupunki Maa
1. Bangalore  Intia
2. Gurgaon
3. Hyderabad
4. Mumbai
5. Bangkok  Thaimaa
6. Beijing  Kiina
7. Guangzhou
8. Shanghai
9. Hongkong  Hongkong
10. Jakarta  Indonesia
11. Kuala Lumpur  Malesia
12. Melbourne  Australia
13. Sydney
14. Seoul  Etelä-Korea
15. Singapore  Singapore
16. Taipei  Taiwan
17. Tokio – RPG  Japani
18. Tokio – STRM

Afrikan ja Lähi-idän

SN Kaupunki Maa
1. Dubai  Yhdistyneet Arabiemiirikunnat
2. Haifa  Israel
3. Tel Aviv
4. Istanbul  Turkki
5. Johannesburg  Etelä-Afrikka

Infrastruktuuri

Googlen palvelinkeskukset sijaitsevat Pohjoiseen ja Etelä-Amerikassa, Aasiaja Eurooppa. Niiden lukumäärästä ei ole virallista tietoa palvelimet Googlen palvelinkeskuksissa; kuitenkin tutkimus- ja neuvontayritys Gartner Heinäkuussa 2016 julkaistussa raportissa arvioitiin, että Googlella oli tuolloin 2.5 miljoonaa palvelinta. Perinteisesti Google luotti siihen rinnakkaislaskenta hyödykelaitteistoissa, kuten mainstreamissa x86 tietokoneita (samanlainen kuin kotitietokoneet) pitääksesi kyselykohtaiset kustannukset alhaisina. Vuonna 2005 se alkoi kehittää omia mallejaan, jotka paljastettiin vasta vuonna 2009.

Google rakensi oman yksityisen merenalaisia ​​viestintäkaapeleita; ensimmäinen, nimeltään Curie, yhdistää Kalifornian Chile ja valmistui 15. Toinen täysin Googlen omistama merenalainen kaapeli, nimeltään Dunant, yhdistää Yhdysvallat Ranskaan, ja sen on tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2020. Googlen kolmas merenalainen kaapeli, Equiano, yhdistetään Lissabon, Portugali with Lagos, Nigeria ja Cape Town, Etelä-Afrikka. Yhtiön neljäs kaapeli, nimeltään Grace Hopper, yhdistää laskeutumispisteet sisään New York, Yhdysvallat, bude, UK ja bilbao, Espanja, ja sen odotetaan olevan käytössä vuonna 2022.

ympäristö

Lokakuussa 2006 yritys ilmoitti suunnitelmistaan ​​asentaa tuhansia aurinkopaneelit tarjota 1.6 asti megawatin sähköä, joka riittää kattamaan noin 30 % kampuksen energiatarpeesta. Järjestelmä on suurin katolla sijaitseva aurinkosähkövoimala rakennettu yhdysvaltalaiselle yrityskampukselle ja yksi suurimmista yrityskohteista maailmassa. Vuodesta 2007, Google on tavoitellut hiilen neutraalisuus toimintansa suhteen.

Google paljasti syyskuussa 2011, että se "käyttää jatkuvasti tarpeeksi sähköä 200,000 260 kodin tehoon", lähes XNUMX miljoonaa wattia eli noin neljänneksen ydinvoimalaitoksen. Vuoden 2010 kokonaishiilipäästöt olivat vajaat 1.5 miljoonaa tonnia, mikä johtui pääasiassa fossiilisista polttoaineista, jotka tuottavat sähköä datakeskuksiin. Google sanoi, että 25 prosenttia sen energiasta tuli uusiutuvilla polttoaineilla vuonna 2010. Keskimääräinen haku kuluttaa vain 0.3 wattituntia sähköä, joten kaikki maailmanlaajuiset haut ovat vain 12.5 miljoonaa wattia eli 5 prosenttia Googlen sähkön kokonaiskulutuksesta.

Vuonna 2010, Googlen energia teki ensimmäisen sijoituksensa a uusiutuva energia 38.8 miljoonaa dollaria kahteen osaan tuulivoimala in North Dakota. Yhtiö ilmoitti, että nämä kaksi paikkaa tuottavat 169.5 megawattia tehoa, mikä riittää 55,000 XNUMX kodin toimittamiseen. Helmikuussa 2010 Liittovaltion energia-alan sääntelykomitea myönsi Googlelle luvan ostaa ja myydä energiaa markkinahintaan. Yhtiö käytti valtuutusta syyskuussa 2013, kun se ilmoitti ostavansa kaiken vielä rakentamattoman 240 megawatin Happy Herefordin tuulipuiston tuottaman sähkön.

Heinäkuussa 2010 Google allekirjoitti sopimuksen Iowan tuulipuiston kanssa 114 megawatin tehon ostamisesta 20 vuodeksi.

Joulukuussa 2016 Google ilmoitti ostavansa vuodesta 2017 alkaen riittävästi uusiutuvaa energiaa, joka kattaa 100 % sen datakeskusten ja toimistojen energiankäytöstä. Sitoumus tekee Googlesta "maailman suurimman uusiutuvan energian yritysostajan, jonka sitoumukset saavuttavat 2.6 gigawattia (2,600 XNUMX megawattia) tuuli- ja aurinkoenergiaa".

Marraskuussa 2017 Google osti 536 megawattia tuulivoimaa. Osto sai yrityksen tavoittamaan 100% uusiutuvaa energiaa. Tuulienergia tulee kahdesta voimalaitoksesta Etelä-Dakotassa, yhdestä Iowasta ja yhdestä Oklahomasta. Syyskuussa 2019 Googlen toimitusjohtaja ilmoitti suunnitelmistaan ​​tehdä 2 miljardin dollarin tuuli- ja aurinkoinvestointi, joka on yrityksen historian suurin uusiutuvan energian sopimus. Tämä kasvattaa heidän vihreän energian profiiliaan 40 prosenttia, mikä antaa heille 1.6 gigawattia ylimääräistä puhdasta energiaa, yhtiö sanoi.

Syyskuussa 2020 Google ilmoitti, että se oli kompensoinut takautuvasti kaikki hiilidioksidipäästönsä yrityksen perustamisesta vuonna 1998 lähtien. Se myös sitoutui käyttämään datakeskuksiaan ja toimistojaan vain hiilivapaalla energialla vuoteen 2030 mennessä. Lokakuussa 2020 yritys lupasi tehdä laitteistotuotteidensa pakkauksista 100-prosenttisesti muovittomaksi ja 100-prosenttisesti kierrätettäväksi vuoteen 2025 mennessä. Se sanoi myös, että kaikki sen loppukokoonpanon tuotantolaitokset saavuttavat UL 2799 Nolla jätettä kaatopaikalle sertifiointi vuoteen 2022 mennessä varmistamalla, että suurin osa valmistusprosessin jätteistä kierrätetään sen sijaan, että se päätyisi kaatopaikalle.

Ilmastonmuutoksen kieltäminen ja väärä tieto

Google lahjoittaa ilmastomuutoksen kieltäminen poliittiset ryhmät mukaan lukien Valtion politiikan verkosto ja Kilpailukykyinen yritysinstituutti. Yhtiö myös aktiivisesti rahoittaa ja tuottaa voittoa ilmastosta harhaanjohtavat tiedot rahallistamalla mainospaikkoja useimmilla suurimmilla ilmasto disinformaatiosivustoilla. Google jatkoi ilmasto disinformaatiota levittävien sivustojen ansaitsemista ja hyötymistä senkin jälkeen, kun yritys päivitti käytäntöään kieltääkseen mainostensa sijoittamisen vastaaville sivustoille.

Hyväntekeväisyys

Vuonna 2004 Google perusti voittoa tavoittelemattoman hyväntekeväisyysjärjestön Google.orgin, jonka aloitusrahasto oli miljardi dollaria. Organisaation missio on luoda tietoisuutta ilmastonmuutoksesta, maailmanlaajuinen kansanterveys ja maailmanlaajuinen köyhyys. Yksi sen ensimmäisistä hankkeista oli kehittää elinkelpoinen ladattava hybridi sähköauto joka voi saavuttaa 100 mailia gallonaa kohden. Google palkkasi Larry Brilliant ohjelman toiminnanjohtajana vuonna 2004 ja Megan Smith on siitä lähtien korvasi hänet johtajana.

Maaliskuussa 2007 yhteistyössä Matemaattisten tieteiden tutkimuslaitos (MSRI), Google isännöi ensimmäistä Julia Robinsonin matematiikan festivaali pääkonttorissaan Mountain View'ssa. Vuonna 2011 Google lahjoitti miljoona euroa Kansainvälinen matemaattinen olympialainen tukemaan seuraavia viittä vuotuista kansainvälistä matemaattista olympialaista (2011–2015). Heinäkuussa 2012 Google lanseerasi "Laillistaa rakkaus" kampanjan tukemiseksi homojen oikeudet.

Vuonna 2008 Google julkisti "projektinsa 10100", joka hyväksyi ideoita yhteisön auttamiseksi ja antoi sitten Googlen käyttäjien äänestää suosikkejaan. Kahden vuoden hiljaisuuden jälkeen, jonka aikana monet ihmettelivät, mitä ohjelmalle oli tapahtunut, Google paljasti hankkeen voittajat ja lahjoitti yhteensä kymmenen miljoonaa dollaria erilaisille ideoille aina koulutusta edistävistä voittoa tavoittelemattomista järjestöistä verkkosivustoon, joka aikoo tehdä kaikki juridiset asiakirjat julkisiksi ja verkossa.

Vastaus humanitaariseen kriisiin sen jälkeen Venäjän hyökkäys Ukrainaan, Google ilmoitti 15 miljoonan dollarin lahjoituksesta Ukrainan kansalaisten tukemiseen. Yritys päätti myös muuttaa Varsovan toimistonsa pakolaisten avustuskeskukseksi.

Kritiikkiä ja ristiriitoja

San Franciscon aktivistit protestoivat yksityisomistuksessa olevia linja-autoja vastaan jotka kuljettavat teknologiayritysten, kuten Googlen, työntekijöitä heidän kodeistaan ​​San Franciscosta ja Oaklandista yrityskampuksille Piilaaksossa.

Google on saanut kritiikkiä mm aggressiivinen veronkierto, haun neutraalisuus, tekijänoikeus, sensuuri hakutuloksista ja sisällöstä, ja yksityisyys.

Muita kritiikkiä ovat väitetty hakutulosten väärinkäyttö ja manipulointi sekä muiden ihmisten tulosten käyttö tekijänoikeuksien, on huolissaan siitä, että se tietojen kokoaminen saattaa loukata ihmisten yksityisyys, ja energiankulutus sen palvelimista sekä huolenaiheita perinteisistä liiketoimintakysymyksistä, kuten monopoli, kaupan rajoituksia, kilpailunvastaisten käytäntöjenja patentinloukkaus.

Google noudatti aiemmin Kiinan kansantasavallan Internet-sensuuripolitiikka, pannaan täytäntöön suodattimilla, jotka tunnetaan puhekielenä nimellä "The Suuri palomuuri Kiinassa", mutta ei enää tee niin. Tämän seurauksena kaikki Googlen palvelut paitsi kiinalainen Google Maps estetään pääsystä Manner-Kiinassa ilman virtuaaliset yksityiset verkot, proxy-palvelimettai muita vastaavia tekniikoita.

2018

Heinäkuussa 2018, mozilla Ohjelmapäällikkö Chris Peterson syytti Googlea YouTuben tehokkuuden tahallisesta hidastamisesta Firefox. Huhtikuussa 2019 Mozillan entinen johtaja Jonathan Nightingale syytti Googlea Firefox-selaimen tahallisesta ja järjestelmälli- sestä sabotoinnista viimeisen vuosikymmenen aikana edistääkseen selaimen käyttöönottoa. Google Chrome.

Elokuussa 2018, Leikkaus kertoi, että Google kehittää Kiinan kansantasavaltaa varten sensuroitua versiota hakukoneestaan ​​(tunnetaan nimellä Sudenkorento) "joka lisää mustalle listalle sivustot ja hakutermit ihmisoikeuksista, demokratiasta, uskonnosta ja rauhanomaisista mielenosoituksista". Projekti kuitenkin hylättiin tietosuojasyistä.

2019

Vuonna 2019 Googlen kriitikoiden keskus, joka on sitoutunut pidättymään Googlen tuotteiden käytöstä, yhdistyi Reddit verkossa yhteisö /r/degoogle. - DeGoogle ruohonjuuritason kampanja kasvaa edelleen, kun tietosuojaaktivistit korostavat tietoa Googlen tuotteista ja siihen liittyvästä yrityksen henkilökohtaisten tietosuojaoikeuksien loukkauksesta.

Marraskuussa 2019 Yhdysvaltain kansalaisoikeusvirasto Terveyden ja ihmisten palveluiden laitos aloitti tutkinnan Projekti Nightingale, arvioida, noudatettiinko "yksittäisten potilastietojen massakeräystä". HIPAA. Mukaan Wall Street Journal, Google aloitti projektin salaa vuonna 2018 St. Louis-Pohjainen terveydenhuollon yritys nousu.

2022

In 2022 Kansallinen työsuhdelautakunta tuomion, oikeuden asiakirjat ehdottivat, että Google sponsoroi salaista projektia -- Projekti Vivian neuvoa työntekijöitään ja estää heitä perustamasta ammattiliittoja.

2023

Google asetti 1. toukokuuta 2023 mainoksenharhaanjohtavat tiedot Brasilian kongressin lakiesitys nro 2630, joka oli juuri hyväksymässä, hakukotisivullaan Brasiliassa ja kehotti käyttäjiään pyytämään kongressin edustajia vastustamaan lainsäädäntöä. Maan hallitus ja oikeuslaitokset syyttivät yritystä kohtuuttomasta sekaantumisesta kongressikeskusteluun, sanoen, että se saattoi merkitä taloudellisen vallan väärinkäyttöä ja määräsi yrityksen muuttamaan ilmoitusta kahden tunnin kuluessa ilmoituksesta tai uhkaa sakkoja R$1 miljoona (2023) (US $185,528.76) rikkomustuntia kohti. Tämän jälkeen yritys poisti ilmoituksen välittömästi.

Rotuun kohdistettu valvonta

Google on auttanut kiistanalaisia ​​hallituksia joukkovalvontaprojekteissa jakamalla poliisin ja armeijan kanssa rodullista epäoikeudenmukaisuutta vastaan ​​protestoivien henkilöllisyyden. Vuonna 2020 he jakoivat FBI kaikilta Android-käyttäjiltä kerätyt tiedot osoitteessa a Musta elää materiaalia mielenosoitus Seattlessa, mukaan lukien ne, joilla oli hylkäsi of paikkatietojen kerääminen.

Google on myös osa Projekti Nimbus1.2 miljardin dollarin kauppa, jossa teknologiayhtiöt Google ja Amazon antaa Israel ja sen armeija with tekoäly, koneoppiminen, ja muut cloud computing palvelut, mukaan lukien paikallisrakennus pilvisivustot joka "pitää tiedot Israelin rajojen sisällä tiukkojen turvallisuusohjeiden mukaisesti". Osakkeenomistajat ja heidän työntekijänsä ovat arvostelleet sopimusta, koska he pelkäsivät, että hanke johtaa uusiin väärinkäytöksiin. palestiinalaisten ihmisoikeuksia meneillään olevan yhteydessä laiton ammatti ja Israelin ja Palestiinan välinen konflikti. Ariel Koren, Googlen koulutustuotteiden entinen markkinointipäällikkö ja hankkeen suorapuheinen kriitikko, kirjoitti, että Google "hiljentää järjestelmällisesti palestiinalaisten, juutalaisten, arabien ja muslimien äänet, jotka ovat huolissaan Googlen osallisuudesta palestiinalaisten ihmisoikeuksien loukkauksiin - siihen pisteeseen asti, että se kostaa muodollisesti työntekijöitä vastaan ​​ja pelon ilmapiirin luominen", mikä kuvastaa hänen näkemystään siitä, että uhkavaatimus tuli kostoksi hänen vastustuksestaan ​​ja järjestäytymisestään projektia vastaan.

Kilpailu-, yksityisyys- ja muut oikeudenkäynnit

Euroopan komissio määräsi Googlelle kolme sakkoa vuosina 2017, 2018 ja 2019

Sakot ja oikeusjutut

Euroopan unioni

Yritys sai 27 ennätyssakon 2.42 miljardia Euroopan unioni "Oman ostovertailupalvelunsa mainostamiseksi hakutulosten yläosassa".

Heinäkuun 18, 2018, Ishayoiden opettaman Euroopan komissio Googlelle määrättiin 4.34 miljardin euron sakko EU:n kilpailusääntöjen rikkomisesta. Määräävän markkina-aseman väärinkäyttö on viitattu Googlen rajoitukseen, joka koskee Android-laitteiden valmistajia ja verkko-operaattoreita varmistaakseen, että Android-laitteiden liikenne ohjautuu Googlen hakukoneeseen. Google vahvisti 9. lokakuuta 2018 että se oli valittanut sakosta Euroopan unionin yleinen tuomioistuin.

8. lokakuuta 2018 ryhmäkanne nostettiin Googlea ja Alphabetia vastaan ​​"ei-julkisen" vuoksi. Google+ tilitiedot paljastettiin virheen seurauksena, jonka ansiosta sovelluskehittäjät pääsivät käsiksi käyttäjien yksityisiin tietoihin. Oikeudenkäynti sovittiin heinäkuussa 2020 7.5 miljoonalla dollarilla ja korvauksia kantajille maksettiin vähintään 5 dollaria kullekin, enintään 12 dollaria kullekin.

Euroopan komissio määräsi 20. maaliskuuta 2019 Googlelle 1.49 miljardin euron (1.69 miljardin dollarin) sakon, koska se esti kilpailijoita "kilpailemasta ja innovoimasta reilusti" verkkomainonnan markkinoilla. Euroopan unionin kilpailukomissaari Margrethe Vestager sanoi, että Google oli rikkonut EU:n kilpailusääntöjä "asettamalla kilpailunvastaisia ​​sopimusrajoituksia kolmansien osapuolien verkkosivustoille", jotka vaativat niitä sulkemaan pois Googlen kilpailijoiden hakutulokset.

Google hävisi 14. syyskuuta 2022 valituksen 4.125 miljardin euron (3.5 miljardin punnan) sakosta, joka määrättiin maksettavaksi sen jälkeen, kun Euroopan komissio osoitti, että Google pakotti Android-puhelinvalmistajat kuljettamaan Googlen haku- ja verkkoselainsovelluksia. . Alkuperäisten syytösten jälkeen Google muutti käytäntöään.

Ranska

21. tammikuuta 2019, Ranskan tietosuojaviranomainen jokainen määräsi Googlelle ennätyksellisen 50 miljoonan euron sakon Euroopan unionin rikkomisesta Yleinen tietosuojadirektiivi. Tuomio väitti, että Google ei ollut riittävästi tiedottanut käyttäjille menetelmistään kerätä tietoja mainonnan personoimiseksi. Google julkaisi lausunnon, jossa se totesi olevansa "syvästi sitoutunut" avoimuuteen ja "tutkii päätöstä" ennen kuin päätti vastauksensa.

6. tammikuuta 2022 Ranskan tietosuojaviranomainen jokainen määräsi Alphabetin Googlelle 150 miljoonan euron (169 miljoonan dollarin) sakon, koska se ei antanut Internet-käyttäjilleen helppoa kieltäytyä Cookies yhdessä Facebook.

Yhdysvallat

Yhdysvaltain kongressin kuulemisten jälkeen heinäkuussa 2020 ja Yhdysvaltain edustajainhuoneen antitrust-alakomitean raportti, joka julkaistiin lokakuun alussa Ishayoiden opettaman Yhdysvaltain oikeusministeriö nosti kartellioikeudenkäynnin Googlea vastaan ​​20. lokakuuta 2020 ja väitti, että se on laittomasti säilyttänyt monopoliasemansa verkkohaussa ja hakumainonnassa. Oikeudenkäynnissä väitettiin, että Google osallistui kilpailunvastaiseen toimintaan maksamalla Applelle 8–12 miljardia dollaria, jotta se toimisi iPhonen oletushakukoneena. Myöhemmin samassa kuussa molemmat Facebook ja Alphabet suostuivat "yhteistyöhön ja auttamaan toisiaan" niiden verkkomainontakäytäntöjä koskevan tutkimuksen edessä.

Yksityisen selausoikeudenkäynti

Kesäkuun 2020 alussa joukko kuluttajia nosti Googlea vastaan ​​5 miljardin dollarin ryhmäkanteen väittäen, että kromiIncognito-selaustila kerää edelleen heidän käyttäjähistoriansa. Oikeusjuttu tuli tunnetuksi maaliskuussa 2021, kun liittovaltion tuomari kielsi Googlen pyynnön hylätä tapaus ja päätti, että heidän on kohdattava ryhmän syytteet. Reuters kertoi, että oikeusjuttu väitti, että Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai pyrkinyt pitämään käyttäjät tietämättöminä tästä ongelmasta.

Oikeusjuttu sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä

Vuonna 2017 kolme naista haastoi Googlen oikeuteen syyttämällä yritystä Kalifornian samapalkkaisuuslain rikkomisesta maksamalla alipalkkoja naispuolisille työntekijöilleen. Oikeudenkäynnissä mainittiin, että palkkaero oli noin 17,000 2022 dollaria ja että Google lukitsi naiset alemmalle uralle, mikä johti pienempiin palkoihin ja bonuksiin. Kesäkuussa 118 Google suostui maksamaan 15,550 miljoonan dollarin sovinnon 2013 XNUMX Kaliforniassa vuodesta XNUMX lähtien työskennelleelle naispuoliselle työntekijälle. Osana sovintoa Google suostui myös palkkaamaan kolmannen osapuolen analysoimaan palkkaus- ja palkitsemiskäytäntöjään.

Yhdysvaltain hallituksen sopimukset

Seuraavia tiedotusvälineitä aiheesta Prism, The NSA:t massiivinen elektroninen valvontaohjelmaKesäkuussa 2013 osallistujiksi tunnistettiin useita teknologiayrityksiä, mukaan lukien Google. Nimeämättömien lähteiden mukaan Google liittyi PRISM-ohjelmaan vuonna 2009, as YouTube vuonna 2010.

Google on työskennellyt Yhdysvaltain puolustusministeriö drone-ohjelmistolla vuoden 2017 ajan Projekti Maven joita voitaisiin käyttää tarkkuuden parantamiseen drone-lakot. Huhtikuussa 2018 tuhannet Googlen työntekijät, mukaan lukien vanhemmat insinöörit, allekirjoittivat kirjeen, jossa kehotettiin Googlen toimitusjohtajaa Sundar Pichai lopettaakseen tämän kiistanalaisen sopimuksen Pentagonin kanssa. Google päätti lopulta olla uusimatta tätä Tee sopimus, jonka oli määrä päättyä vuonna 2019.

Katso myös

Huomautuksia

  1. ^ Google perustettiin 4. syyskuuta 1998, mutta vuodesta 2002 lähtien yritys on juhlinut vuosipäiviään eri päivinä syyskuussa, useimmiten 27. syyskuuta. Päivämäärien muutoksen kerrotaan tapahtuneen indeksikoon virstanpylväiden juhlimiseksi samanaikaisesti syntymäpäivän kanssa.

Viitteet

  1. ^ Fitzpatrick, Alex (4. syyskuuta 2014). "Google oli ennen yritys, joka ei tehnyt mitään muuta kuin hakua"". Aika:.
  2. ^ "Milloin on Googlen syntymäpäivä – ja miksi ihmiset ovat hämmentyneitä?". Telegraph. 27. syyskuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 10.
  3. ^ Griffin, Andrew (27. syyskuuta 2019). "Googlen syntymäpäivä: yrityksen juhlapiirrosten yksi suuri ongelma". Independent.
  4. ^ Wray, Richard (5. syyskuuta 2008). "Hyvää syntymäpäivää Google". Guardian.
  5. ^ "Yritys – Google". 16. tammikuuta 2015. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen tammikuuta 16, 2015. Haettu Syyskuu 13, 2018.
  6. ^ Claburn, Thomas (24. syyskuuta 2008). "Googlen perustivat Sergey Brin, Larry Page... ja Hubert Chang?!?". InformationWeek. UBM plc. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Tammikuu 22, 2017.
  7. ^ "Sijainnit – Google Jobs". Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu Syyskuu 27, 2013.
  8. ^ a b c Wakabayashi, Daisuke (28. toukokuuta 2019). "Googlen varjotyövoimat: työvoimat, jotka ylittävät kokoaikaisia ​​työntekijöitä (julkaistu 2019)". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 18. Haettu Joulukuu 30, 2020.
  9. ^ Condon, Stephanie (7. toukokuuta 2019). "Google I/O: Tekoälystä ensin - tekoäly toimii kaikille". ZDNet. Haettu Huhtikuu 2, 2022.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (linkkiä)
  10. ^ Jack, Simon (21. marraskuuta 2017). "Google - tehokas ja vastuullinen?". BBC News. Haettu Maaliskuu 29, 2022.{{cite news}}: CS1 maint: url-status (linkkiä)
  11. ^ McCormick, Rich (2. kesäkuuta 2016). "Elon Musk: On vain yksi tekoälyyritys, joka huolestuttaa minua". Verge. Haettu Maaliskuu 29, 2022.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (linkkiä)
  12. ^ "Oikeusministeriö haastaa monopolisti Googlen oikeuteen kilpailulain rikkomisesta". www.justice.gov. 20. lokakuuta 2020. Haettu Maaliskuu 29, 2022.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (linkkiä)
  13. ^ "Jättiläisten maa: tekniikan titaanit | CNN+". plus.cnn.com. Haettu Huhtikuu 18, 2022.
  14. ^ Feiner, Lauren (3. joulukuuta 2019). "Larry Page eroaa Alphabetin toimitusjohtajana, Sundar Pichai ottaakseen tehtävänsä". CNBC. Haettu Kesäkuu 16, 2021.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (linkkiä)
  15. ^ Brady, Heather; Kirk, Chris (15. maaliskuuta 2013). "Google Graveyard". Liuskekivi. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Maaliskuu 16, 2013.
  16. ^ Booker, Logan (17. maaliskuuta 2013). "Google Graveyard Onko olemassa". gizmodo. Gizmodo. Arkistoidut alkuperäisestä 18. Haettu Toukokuu 17, 2018.
  17. ^ "Inside X, Googlen huippusalainen moonshot tehdas". Langallinen Iso-Britannia. ISSN 1357-0978. Haettu Toukokuu 17, 2022.
  18. ^ Swant, Marty. "MAAILMAN ARVOTTAVAT Brändit". Forbes. Haettu Tammikuu 19, 2022.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (linkkiä)
  19. ^ "PARHAAT KANSAINVÄLISET Brändit". Interbrand. Haettu Maaliskuu 7, 2011.{{cite web}}: CS1 maint: url-status (linkkiä)
  20. ^ a b c d "Kuinka aloimme ja missä olemme tänään – Google". about.google. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Huhtikuu 24, 2021.
  21. ^ Brezina, Corona (2013). Sergey Brin, Larry Page, Eric Schmidt ja Google (1. painos). New York: Rosen Publishing Group. s. 18. ISBN 978-1-4488-6911-4. LCCN 2011039480.
  22. ^ a b c "Historiamme syvällisesti". Google-yritys, Arkistoitu Alkuperäisen huhtikuuta 1, 2012. Haettu Heinäkuu 15, 2017.
  23. ^ a b Fisher, Adam (10. heinäkuuta 2018). "Brin, Page ja Mayer kaiken muuttavan yrityksen vahingossa syntymisestä". Vanity Fair. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Elokuu 23, 2019.
  24. ^ McHugh, Josh (1. tammikuuta 2003). "Google vs. Evil". Wired. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Elokuu 24, 2019.
  25. ^ "Willow Garagen perustaja Scott Hassan pyrkii rakentamaan startup-kylän". IEEE Spectrum. 5. syyskuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu Syyskuu 1, 2019.
  26. ^ D'Onfro, Jillian (13. helmikuuta 2016). "Kuinka Googlen alkuperäisen koodin kirjoittanut miljardööri loi robottivallankumouksen". Business Insider. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu Elokuu 24, 2019.
  27. ^ Page, Lawrence; Brin, Sergey; Motwani, Rajeev; Winograd, Terry (11. marraskuuta 1999). "PageRank Citation Ranking: tuo järjestystä verkkoon". Stanfordin yliopisto. Arkistoidut alkuperäisestä 18.
  28. ^ "Hyödyllisiä tuotteita. Kaikille". Google, Inc.. Arkistoidut alkuperäisestä 10.
  29. ^ Page, Larry (Elokuu 18, 1997). "PageRank: Järjestyksen tuominen verkkoon". Stanfordin digitaalikirjastoprojekti. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Marraskuu 27, 2010.
  30. ^ Battelle, John (elokuu 2005). "Googlen syntymä". Wired. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Lokakuu 12, 2010.
  31. ^ "Backrub-hakukone Stanfordin yliopistossa", Arkistoitu Alkuperäisen joulukuuta 24, 1996. Haettu Maaliskuu 12, 2011.
  32. ^ a b Brin, Sergey; Page, Lawrence (1998). "Laajamittainen hypertekstuaalisen verkkohakukoneen anatomia" (PDF). Tietokoneverkot ja ISDN-järjestelmät. 30 (1–7): 107–117. CiteSeerX 10.1.1.115.5930. kaksi:10.1016/S0169-7552(98)00110-X. ISSN 0169-7552. S2CID 7587743. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 7, 2019.
  33. ^ ""Tietoja: RankDex"", Arkistoitu Alkuperäisen tammikuuta 20, 2012. Haettu Syyskuu 29, 2010., RankDex
  34. ^ "Menetelmä solmujen luokitteluun linkitetyssä tietokannassa". Google-patentit. Arkistoidut alkuperäisestä 15. Haettu Lokakuu 19, 2015.
  35. ^ Koller, David (tammikuu 2004). "Nimen "Google" alkuperä". Stanfordin yliopisto. Arkistoidut alkuperäisestä 27.
  36. ^ Hanley, Rachael (12. helmikuuta 2003). "Googolista Googleen". Stanford Daily. Stanfordin yliopisto. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen maaliskuuta 27, 2010. Haettu Helmikuu 15, 2010.
  37. ^ "Google! Beta-verkkosivusto". Google, Inc., Arkistoitu Alkuperäisen helmikuuta 21, 1999. Haettu Lokakuu 12, 2010.
  38. ^ Williamson, Alan (12. tammikuuta 2005). "Ilta Googlen Marissa Mayerin kanssa". Alan Williamson, Arkistoitu Alkuperäisen syyskuuta 30, 2011. Haettu Heinäkuu 5, 2010.
  39. ^ Long, Tony (7. syyskuuta 2007). "7. syyskuuta 1998: Jos shekissä lukee "Google Inc.", olemme "Google Inc."". Wired.
  40. ^ a b Kopytoff, Verne (29. huhtikuuta 2004). "Varhaisille Googlen työntekijöille avainsana on $". San Francisco Chronicle. Arkistoidut alkuperäisestä 19.
  41. ^ Jolis, Jacob (16. huhtikuuta 2010). "Säästävä Googlen jälkeen". Stanford Daily. Haettu Kesäkuu 3, 2022.
  42. ^ "Googlen keksintö ja historia | Silicon Valley: The Untold Story". YouTube. Discovery UK. Haettu Kesäkuu 3, 2022.
  43. ^ a b Auletta, Ken (2010). Googled: Maailmanloppu sellaisena kuin me sen tunnemme (Uudelleenpainos ed.). New York, NY: Penguin Books. ISBN 978-0-14-311804-6. OCLC 515456623. Syyskuun 7. päivänä 1998, päivänä, jolloin Google perustettiin virallisesti, hän kirjoitti hieman yli 250,000 XNUMX dollarin shekin, joka on yksi neljästä tämän kokoisesta perustajasta.
  44. ^ Canales, Katie. "Epätodennäköisellä tavalla Jeff Bezosista tuli yksi ensimmäisistä sijoittajista Googleen, mikä teki hänestä todennäköisesti miljardöörin Amazonin ulkopuolella". Business Insider. Haettu Kesäkuu 3, 2022.
  45. ^ Bhagat, Rasheeda (12. tammikuuta 2012). "Sherpa, joka rahoitti Googlen nousun". Hindu-liiketoimintalinja.
  46. ^ a b c Hosch, William L.; Hall, Mark. "Google Inc". Britannica. Britannica. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Maaliskuu 17, 2019.
  47. ^ "Craig Silversteinin verkkosivusto". Stanfordin yliopisto, Arkistoitu Alkuperäisen lokakuuta 2, 1999. Haettu Lokakuu 12, 2010.
  48. ^ Kopytoff, Verne (7. syyskuuta 2008). "Craig Silverstein kasvoi vuosikymmenen Googlen kanssa". San Francisco Chronicle. Hearst Communications, Inc. Arkistoidut alkuperäisestä 7.
  49. ^ "Google saa 25 miljoonan dollarin osakerahoitusta" (Lehdistötiedote). Palo Alto, Kalifornia, 7. kesäkuuta 1999. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Helmikuu 16, 2009.
  50. ^ Vise, David; Malseed, Mark (2005). "Luku 5. Hajota ja hallitse". Googlen tarina.
  51. ^ Weinberger, Matt (12. lokakuuta 2015). "Googlen perustajat eroavat yrityksestään. Tässä on 43 kuvaa, jotka osoittavat Googlen nousun Stanfordin asuntolasta maailmanlaajuiseksi internetin suurvallaksi.". Business Insider. Axel Springer SE. Arkistoidut alkuperäisestä 19.
  52. ^ "Teknisellä menestyksellä siunattu rakennus". CNET. CBS Interactive. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Heinäkuu 15, 2017.
  53. ^ Stross, Randall (syyskuu 2008). "Esittely". Planet Google: yhden yrityksen rohkea suunnitelma järjestää kaikki, mitä tiedämme. New York: Free Press. s. 3–4. ISBN 978-1-4165-4691-7. Haettu Helmikuu 14, 2010.
  54. ^ "Google käynnistää itsepalvelumainontaohjelman". Uutisia Googlelta. 23. lokakuuta 2000. Arkistoitu Alkuperäisen huhtikuuta 1, 2012. Haettu Heinäkuu 15, 2017.
  55. ^ Naughton, John (2. heinäkuuta 2000). "Miksi Yahoo on siirtynyt Googleen? Hae minua". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu Tammikuu 30, 2019 – osoitteessa www.theguardian.com.
  56. ^ "Yahoo! Valitsee Googlen oletushakukonetoimittajakseen - Uutisilmoitukset - Uutiset Googlelta - Google". googlepress.blogspot.com. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu Tammikuu 30, 2019.
  57. ^ Google-palvelinkokoonpano. Tietokonehistorian museo. 1999. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Heinäkuu 4, 2010.
  58. ^ Olsen, Stephanie (11. heinäkuuta 2003). "Google liikkuu ylöspäin". CNET. CBS Interactive. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Helmikuu 15, 2010.
  59. ^ "Google ostaa pääkonttorirakennuksen Silicon Graphicsilta". American City Business Journals. Kesäkuu 16, 2006. Arkistoidut alkuperäisestä 18.
  60. ^ Krantz, Michael (25. lokakuuta 2006). "Google". Google, Inc.. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu Helmikuu 17, 2010.
  61. ^ Bylund, Anders (5. heinäkuuta 2006). "Googlelle vai ei Googlelle". msnbc.com, Arkistoitu Alkuperäisen heinäkuuta 7, 2006. Haettu Helmikuu 17, 2010.
  62. ^ Meyer, Robinson (27. kesäkuuta 2014). "Ensimmäinen "to Google" -sanan käyttö televisiossa? Buffy the Vampire Slayer". Atlantic. Haettu Kesäkuu 30, 2021.
  63. ^ Vise, David; Malseed, Mark (2005). "Luku 9. Lentäjän palkkaaminen". Googlen tarina.
  64. ^ Lashinsky, Adam (29. tammikuuta 2008). "Google voittaa taas". rikkaus. Time Warner. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Tammikuu 22, 2011.
  65. ^ a b "GOOG Stock". Business Insider.
  66. ^ a b "Vuosikertomus 2004" (PDF). Google, Inc.. Mountain View, Kalifornia. 2004. s. 29. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 14. Haettu Helmikuu 19, 2010.
  67. ^ La Monica, Paul R. (30. huhtikuuta 2004). "Google asettaa 2.7 miljardin dollarin listautumisannin". CNN-rahaa. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Helmikuu 19, 2010.
  68. ^ Kawamoto, Dawn (29. huhtikuuta 2004). "Haluatko osallistua Googlen listautumiseen?". ZDNet. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Helmikuu 19, 2010.
  69. ^ a b Webb, Cynthia L. (19. elokuuta 2004). "Googlen IPO: Grate Expectations". Washington Post. Washington, DC Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Helmikuu 19, 2010.
  70. ^ Arrington, Michael (9. lokakuuta 2006). "Google on hankkinut YouTuben". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Maaliskuu 15, 2017.
  71. ^ Sorkin, Andrew Ross; Peters, Jeremy W. (9. lokakuuta 2006). "Google ostaa YouTuben 1.65 miljardilla dollarilla". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Maaliskuu 15, 2017.
  72. ^ Arrington, Michael (13. marraskuuta 2006). "Google sulkee YouTube-hankinnan". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Maaliskuu 15, 2017.
  73. ^ Auchard, Eric (14. marraskuuta 2006). "Google sulkee YouTube-sopimuksen". Reuters. Thomson Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Maaliskuu 15, 2017.
  74. ^ Lawsky, David (11. maaliskuuta 2008). "Google sulkee DoubleClick-fuusion EU:n hyväksynnän jälkeen". Reuters.
  75. ^ Tarina, Louise; Helft, Miguel (14. huhtikuuta 2007). "Google ostaa DoubleClickin 3.1 miljardilla dollarilla". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  76. ^ Worstall, Tim (22. kesäkuuta 2011). "Google saavuttaa miljardi kävijää vain yhdessä kuukaudessa". Forbes.
  77. ^ Efrati, Amir (21. kesäkuuta 2011). "Google saa miljardi yksittäistä kävijää kuukaudessa". Wall Street Journal.
  78. ^ "Google saa Motorola Mobilityn haltuunsa". IndustryWeekin. Agence France-Presse. 22. toukokuuta 2012.
  79. ^ Tsukayama, Hayley (15. elokuuta 2011). "Google suostuu ostamaan Motorola Mobilityn". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 13.
  80. ^ "Google ostaa Motorola Mobilityn – Google Investor Relations". google. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Elokuu 17, 2011.
  81. ^ Page, Larry (Elokuu 15, 2011). "Virallinen Google-blogi: Androidin lataaminen: Google ostaa Motorola Mobilityn". Virallinen Google-blogi. Arkistoidut alkuperäisestä 21.
  82. ^ Hughes, Neil (15. elokuuta 2011). "Googlen toimitusjohtaja: "kilpailunvastainen" Apple, Microsoft pakotti Motorola-sopimuksen. AppleInsider. Arkistoidut alkuperäisestä 10.
  83. ^ Cheng, Roger (15. elokuuta 2011). "Google ostaa Motorola Mobilityn 12.5 miljardilla dollarilla". CNet-uutiset. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Elokuu 15, 2011.
  84. ^ Kerr, Dara (25. heinäkuuta 2013). "Google paljastaa käyttäneensä 966 miljoonaa dollaria Wazen hankintaan". CNET. CBS Interactive. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  85. ^ Lunden, Ingrid (11. kesäkuuta 2013). "Google osti Wazen 1.1 miljardilla dollarilla, mikä lisäsi sosiaalisen tiedon kartoitusliiketoimintaansa". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  86. ^ Wakefield, Jane (19. syyskuuta 2013). "Googlen spin-off Calico etsii vastauksia ikääntymiseen". BBC News. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Syyskuu 20, 2013.
  87. ^ Chowdhry, Amit (27. tammikuuta 2014). "Google hankkii tekoälyyrityksen DeepMind". Forbes. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Tammikuu 27, 2014.
  88. ^ Helgren, Chris (27. tammikuuta 2014). "Google ostaa tekoälyyrityksen DeepMind". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Tammikuu 27, 2014.
  89. ^ Ribeiro, Jon (27. tammikuuta 2014). "Google ostaa tekoälyyrityksen DeepMind". PC World. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu Tammikuu 27, 2014.
  90. ^ Opam, Kwame (26. tammikuuta 2014). "Google ostaa tekoälystartupin DeepMindin raportoidulla 400 miljoonalla dollarilla". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  91. ^ "Luokaukset - 2013 - Parhaat maailmanlaajuiset tuotemerkit - Interbrand". Interbrand. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Lokakuu 23, 2016.
  92. ^ "Luokaukset - 2014 - Parhaat maailmanlaajuiset tuotemerkit - Interbrand". Interbrand. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Lokakuu 23, 2016.
  93. ^ "Luokaukset - 2015 - Parhaat maailmanlaajuiset tuotemerkit - Interbrand". Interbrand. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Lokakuu 23, 2016.
  94. ^ "Luokaukset - 2016 - Parhaat maailmanlaajuiset tuotemerkit". Interbrand. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Lokakuu 23, 2016.
  95. ^ Womack, Brian (10. elokuuta 2015). "Google nousee luotuaan holdingyhtiön nimeltä Alphabet". Bloomberg LP Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Marraskuu 22, 2016.
  96. ^ Barr, Alistair; Winkler, Rolf (10. elokuuta 2015). "Google luo rakenneuudistuksessa emoyhtiön nimeltä Alphabet". Wall Street Journal. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Marraskuu 22, 2016.
  97. ^ Dougherty, Conor (10. elokuuta 2015). "Google järjestää uudelleen aakkosiksi pitääkseen johtoasemansa innovaattorina". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Marraskuu 22, 2016.
  98. ^ Wakabayashi, Daisuke (8. elokuuta 2017). ""Googlen paloinsinööri, joka kirjoitti muistion naisten kyselystä tekniikassa"". New York Times, Arkistoitu Alkuperäisen elokuuta 10, 2017. Haettu Elokuu 10, 2017.. New York Times, August 7, 2017
  99. ^ Wakabayashi, Daisuke (8. elokuuta 2017). "Kiilausmuistio iskee hermoja Googlen sisälle ja ulos". New York Times, Arkistoitu Alkuperäisen elokuuta 9, 2017. Haettu Elokuu 10, 2017.. New York Times, August 8, 2017
  100. ^ diversitymemo.com
  101. ^ Friedersdorf, Conor (8. elokuuta 2017). "Yleisin virhe Google-muistion tiedotusvälineissä". Atlantic. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Elokuu 9, 2017.
  102. ^ Bergen, Mark (22. marraskuuta 2019). "Google Workers Protest Companyn "raa'an voiman uhkailu"". Bloomberg.com.
  103. ^ a b Hollister, Sean (25. marraskuuta 2019). "Googlea syytetään ammattiliiton purkamisesta neljän työntekijän erottamisen jälkeen". Verge. Haettu Marraskuu 26, 2019.
  104. ^ Welch, Chris (25. lokakuuta 2018). "Googlen mukaan 48 ihmistä on erotettu seksuaalisesta häirinnästä viimeisen kahden vuoden aikana". Verge. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu Lokakuu 31, 2018.
  105. ^ Hamilton, Isobel Asher; et ai. (1. marraskuuta 2018). "KUVAT: Googlen työntekijät kaikkialla maailmassa jättivät työpöytänsä ja kävelivät ulos protestina seksuaalisesta väärinkäytöksestä". Business Insider. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Marraskuu 6, 2018.
  106. ^ Segarra, Lisa Marie (3. marraskuuta 2018). "Yli 20,000 XNUMX Googlen työntekijää osallistui seksuaalista häirintää koskevaan käytäntöön". Onni. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Marraskuu 6, 2018.
  107. ^ Liedtke, Michael (1. marraskuuta 2018). "Googlen työntekijät kävelevät ulos protestoimaan seksuaalista väärinkäyttöä vastaan". San Francisco, Calf.: Akron Beacon/Journal. Associated Press. Haettu Marraskuu 6, 2018.
  108. ^ a b Warren, Tom (19. maaliskuuta 2019). "Google julkistaa Stadia-pilvipelipalvelun, lanseerataan vuonna 2019". Verge. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Huhtikuu 8, 2019.
  109. ^ "Googlen osakkeet hyppäävät raporttien kanssa Yhdysvaltain oikeusministeriön kilpailututkimuksesta". www.theregister.com.
  110. ^ "USA Files Antitrust Suit Against Google". NPR.org.
  111. ^ Perez, Sarah (11. joulukuuta 2019). "PayPalista lähtevä COO Bill on valmis liittymään Googlen uudeksi kauppajohtajaksi". TechCrunch.
  112. ^ "Bloomberg – Google hidastaa rekrytointia loppuvuodeksi 2020, toimitusjohtaja kertoo henkilöstölle". www.bloomberg.com. 15. huhtikuuta 2020. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  113. ^ Bonacini, Luca; Gallo, Giovanni; Scicchitano, Sergio (2021). "Kotona työskentely ja tuloerot: "uuden normaalin" riskit COVID-19:n kanssa". Journal of Population Economics. 34 (1): 303-360. kaksi:10.1007/s00148-020-00800-7. ISSN 0933-1433. PMC 7486597. PMID 32952308.
  114. ^ "Googlen palvelut, mukaan lukien Gmail, kärsivät vakavasta häiriöstä". Sky News.
  115. ^ Li, Abner (12. marraskuuta 2020). "YouTube on tällä hetkellä alhaalla laajan käyttökatkon vuoksi".
  116. ^ "YouTube takaisin verkkoon, kaikki palvelut palautettu, koska Google pahoittelee "järjestelmäkatkosta" | TechRadar". www.techradar.com. 14. joulukuuta 2020. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen joulukuuta 14, 2020. Haettu Helmikuu 23, 2022.
  117. ^ "Googlen työntekijät muodostavat ammattiliiton". Android Police. 4. tammikuuta 2021. Haettu Maaliskuu 26, 2022.
  118. ^ Jose, Renju (22. tammikuuta 2021). "Google kehottaa estämään hakukoneen Australiassa, jos joutuu maksamaan uutisista". Reuters. Haettu Tammikuu 22, 2021.
  119. ^ "Google maksoi kuulemma 20 miljoonaa dollaria Ubisoft-porteista Stadialla". GamesIndustry.biz. Maaliskuu 2021. Haettu Maaliskuu 1, 2021.
  120. ^ Schreier, Jason (28. helmikuuta 2021). "Googlella oli suuret videopelitavoitteet. Sitten todellisuus iski.". rikkaus. Haettu Helmikuu 3, 2022.
  121. ^ "Googlen salainen 'Project Bernanke' paljastettiin Texas Antitrust -tapauksessa". Wall Street Journal. 11. huhtikuuta 2021. Haettu Huhtikuu 13, 2021.
  122. ^ "Australian hallitus aikoo rajoittaa Googlen kykyä myydä kohdistettuja mainoksia – 28". Päivittäiset uutiset. 28. syyskuuta 2021. Haettu Lokakuu 4, 2021.
  123. ^ Picchi, Aimee (28. huhtikuuta 2022). "Google poistaa nyt puhelinnumerosi ja muut tietosi hakutuloksista. Näin se tehdään.". CBS News.
  124. ^ "Google ilmoitti ostavansa MicroLED-startup Raxiumin". Devdiscourse. 5. toukokuuta 2022. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Toukokuu 6, 2022.
  125. ^ Charlotte Trueman (6. heinäkuuta 2022). "Huomioittavia teknologiahankintoja 2022". Computer World. Haettu Heinäkuu 24, 2022.
  126. ^ Rakkaus, Julia; Alba, Davey (8. maaliskuuta 2023). "Googlen suunnitelma ChatGPT:n saamiseen on saada tekoäly kaikkeen". Bloomberg BusinessWeek. Haettu Maaliskuu 14, 2023.
  127. ^ "Google avaa kaksi muuta datakeskusta Ohioon". ABC News.
  128. ^ Arrington, Michael (25. heinäkuuta 2008). "Googlen harhaanjohtava blogikirjoitus: Webin koko ja niiden indeksin koko ovat hyvin erilaisia". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  129. ^ "comScore julkaisee marraskuussa 2009 Yhdysvaltain hakukonesijoituksia". 16. joulukuuta 2006. Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Heinäkuu 5, 2010.
  130. ^ Schwartz, Barry (26. toukokuuta 2017). "Google lisää henkilökohtaisen välilehden hakusuodattimiin". Search Engine Roundtable. RustyBrick. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Toukokuu 27, 2017.
  131. ^ Gartenberg, Chaim (26. toukokuuta 2017). "Google lisää uuden Omat-välilehden hakutuloksiin näyttääkseen Gmailin ja Kuvien sisällön". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Toukokuu 27, 2017.
  132. ^ Macht, Joshua (30. syyskuuta 2002). "Automaattinen ihmisille". Aika:, Arkistoitu Alkuperäisen lokakuuta 22, 2010. Haettu Kesäkuu 7, 2010.
  133. ^ Martin, Kiina (26. marraskuuta 2007). "Google aloitti toisen oikeusjutun kirjastoprojektista". InfoWorld. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Heinäkuu 5, 2010.
  134. ^ Vuosikertomus (Alphabet Inc.) – 2017. Alphabet Inc. Sijoittajasuhteet. 1. maaliskuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Joulukuu 3, 2018.
  135. ^ Nakashima, Ellen (12. elokuuta 2008). "Jotkut verkkoyritykset sanovat seuraavansa käyttäytymistä ilman nimenomaista suostumusta". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 12.
  136. ^ Helft, Miguel (11. maaliskuuta 2009). "Google tarjoaa mainoksia kiinnostuksen kohteiden perusteella". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  137. ^ "Google AdSense for Mobile avaa mobiilimainontamarkkinoiden potentiaalin". Google, Inc.. 17. syyskuuta 2007. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Helmikuu 26, 2010.
  138. ^ Bright, Peter (27. elokuuta 2008). "Surffaa viekkaalla IE8:n uudella "InPrivate"-internetillä". Ars Technica. Condé Nast. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  139. ^ Beal, Vangie (21. joulukuuta 2010). "AdWords – Google AdWords". Webopedia. QuinStreet Inc. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Toukokuu 27, 2017.
  140. ^ Beal, Vangie (20. joulukuuta 2010). "AdSense – Google AdSense". Webopedia. QuinStreet Inc. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Toukokuu 27, 2017.
  141. ^ Mills, Elinor (25. heinäkuuta 2006). "Google tarjoaa mainostajille napsautuspetostilastoja". news.cnet.com. CNET. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Heinäkuu 29, 2006.
  142. ^ Gayomali, Chris (1. huhtikuuta 2014). "Kun Gmail julkaistiin 1. huhtikuuta 2004, ihmiset luulivat sen olevan vitsi". Fast Company. Mansueto Ventures. Arkistoidut alkuperäisestä 18. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  143. ^ Vincent, James (5. tammikuuta 2017). "Google-kalenterin päivitys helpottaa uudenvuoden kuntotavoitteiden seuraamista". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  144. ^ Broussard, Mitchel (22. maaliskuuta 2017). "Google Maps esittelee uuden sijainnin jakamisominaisuuden reaaliaikaisella ystäväseurannalla". MacRumors. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  145. ^ a b Sottek, TC (24. huhtikuuta 2012). "Google Drive julkaistaan ​​virallisesti 5 Gt ilmaisella tallennustilalla, Google Docs -integraatiolla". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  146. ^ Perez, Sarah (28. toukokuuta 2015). "Google Photos eroaa Google+:sta, tarjoaa nyt ilmaisen, rajoittamattoman tallennustilan". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  147. ^ Graziano, Dan (20. maaliskuuta 2013). "Google lanseeraa Google Keepin muistiinpanopalvelun". BGR. Penske Media Oyj. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  148. ^ Eadicicco, Lisa (16. marraskuuta 2016). "Googlen käännössovellus on tulossa paljon paremmaksi". Aika:. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  149. ^ Hamedy, Saba (28. helmikuuta 2017). "Ihmiset viettävät nyt miljardi tuntia YouTubea katsomalla joka päivä". Mashable. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  150. ^ "Google My Business – erotu Googlesta ilmaiseksi". www.google.com. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Helmikuu 6, 2019.
  151. ^ Levy, Steven (28. kesäkuuta 2011). "Inside Google+ - Miten hakujätti aikoo sosiaalisesti". Wired. Condé Nast. Arkistoidut alkuperäisestä 5. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  152. ^ Zakrasek, Nick (2017). "Yhteyden lisääminen amerikkalaisten kanssa työpaikkojen kanssa". blog.google.
  153. ^ "Työhaku Googlessa – Hanki työpaikkailmoituksesi Googlessa jo tänään". jobs.google.com.
  154. ^ "Etsi työmahdollisuuksia ja laajenna urataitoja". Kasva Googlen avulla.
  155. ^ Ryan, Robin (2019). "Kuinka käyttää Googlen työnhakuominaisuutta työpaikan saamiseksi". forbes.com, Arkistoitu Alkuperäisen elokuuta 6, 2019.
  156. ^ Clarke, Philippa; Ailshire, Jennifer; Melendez, Robert; Bader, Michael; Morenoff, Jeffrey (2010). "Google Earthin käyttäminen naapuruston tarkastukseen: virtuaalisen auditointivälineen luotettavuus". Terveys ja paikka. 16 (6): 1224-1229. kaksi:10.1016/j.terveyspaikka.2010.08.007. PMC 2952684. PMID 20797897.
  157. ^ Schonfeld, Erick (5. marraskuuta 2007). "Breaking: Google ilmoittaa Androidin ja Open Handset Alliancen". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  158. ^ D'Orazio, Dante (18. maaliskuuta 2014). "Google paljastaa Android Wearin, käyttöjärjestelmän älykelloille". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Huhtikuu 4, 2017.
  159. ^ Ong, Josh (25. kesäkuuta 2014). "Google ilmoittaa Android TV:n tuovan "äänitulon, käyttökokemuksen ja sisällön" olohuoneeseen". Next Web. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 4, 2017.
  160. ^ Wilhelm, Alex (25. kesäkuuta 2014). "Google julkistaa Android Auton, lupaa käyttöönsä autoja vuoden 2014 loppuun mennessä". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Huhtikuu 4, 2017.
  161. ^ Kastrenakes, Jacob (13. joulukuuta 2016). "Android Things on Googlen uusi käyttöjärjestelmä älylaitteille". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Huhtikuu 4, 2017.
  162. ^ Pichai, Sundar; Upson, Linus (1. syyskuuta 2008). "Uusi näkemys selaimesta". Virallinen Google-blogi. Arkistoidut alkuperäisestä 15. Haettu Marraskuu 22, 2016.
  163. ^ Pichai, Sundar; Upson, Linus (7. heinäkuuta 2009). "Esittelyssä Google Chrome OS". Virallinen Google-blogi. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Marraskuu 22, 2016.
  164. ^ Siegler, MG (5. tammikuuta 2010). "Etsimäsi droidi: Suora lähetys Nexus One -tapahtumasta". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Marraskuu 22, 2016.
  165. ^ Ion, Firenze (15. toukokuuta 2013). "Nexus Onesta Nexus 10:een: Googlen lippulaivalaitteiden lyhyt historia". Ars Technica. Condé Nast. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  166. ^ Bohn, Dieter (4. lokakuuta 2016). "Google-puhelin: sisäinen tarina Googlen rohkeasta panoksesta laitteistoon". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Kesäkuu 12, 2017.
  167. ^ Pichai, Sundar; Upson, Linus (11. toukokuuta 2011). "Uudenlainen tietokone: Chromebook". Virallinen Google-blogi. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Marraskuu 22, 2016.
  168. ^ Robertson, Adi (24. heinäkuuta 2013). "Google paljastaa Chromecastin: videon suoratoisto televisioon mistä tahansa laitteesta 35 dollarilla". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  169. ^ "Google Chromecast alkaa suoratoistaa sisältöä televisioon". BBC News. BBC. Heinäkuu 31, 2013. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  170. ^ O'Toole, James (26. kesäkuuta 2014). "Googlen pahviset virtuaalitodellisuuslasit". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  171. ^ Bohn, Dieter (4. lokakuuta 2016). "Google Home on älykäs, äänekäs ja jotenkin söpö". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Lokakuu 8, 2016.
  172. ^ Bohn, Dieter (4. lokakuuta 2016). "Google Wifi -reitittimet ovat pieniä valkoisia kiekkoja, joita voit levittää kotiisi". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Lokakuu 8, 2016.
  173. ^ "Julkistamme Google Workspacen, kaikki mitä tarvitset sen tekemiseen yhdessä paikassa". Google Cloud -blogi. Haettu Lokakuu 24, 2020.
  174. ^ "Valitse suunnitelma". Google Cloudin G Suite. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Joulukuu 2, 2016.
  175. ^ "Juhlistamme yrittäjyyden henkeä uuden Google for Entrepreneurs -palvelun avulla". Virallinen Google-blogi. 24. syyskuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Maaliskuu 20, 2018.
  176. ^ Fell, Jason (27. syyskuuta 2012). "Kuinka Google haluaa tehdä aloittamisesta helpompaa yrittäjille". Yrittäjä. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Maaliskuu 20, 2018.
  177. ^ Muret, Paul (15. maaliskuuta 2016). "Esittelyssä Google Analytics 360 Suite". Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Tammikuu 22, 2017.
  178. ^ Marshall, Jack (15. maaliskuuta 2016). "Google julkaisee uusia tietotyökaluja markkinoijille". Wall Street Journal. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Tammikuu 22, 2017.
  179. ^ Ingersoll, Minnie; Kelly, James (10. helmikuuta 2010). "Ajattele isosti keikalla: Kokeellinen kuituverkkomme". Virallinen Google-blogi. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  180. ^ Schonfeld, Erick (10. helmikuuta 2010). "Google aikoo toimittaa 1 Gb/s kuituoptisen laajakaistaverkon yli 50,000 XNUMX kotiin". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  181. ^ McLaughlin, Kevin (25. elokuuta 2016). "Inside the Battle Over Google Fiber". Tieto. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  182. ^ Statt, Nick (25. elokuuta 2016). "Alphabet asettaa vakavia paineita Google Fiberille leikata kustannuksia". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  183. ^ Fox, Nick (22. huhtikuuta 2015). "Say hi to Fi: A new way to say hello". Virallinen Google-blogi. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  184. ^ Goldman, David (22. huhtikuuta 2015). "Google julkaisee langattoman Project Fi -palvelun". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Marraskuu 29, 2016.
  185. ^ Hancock, Jay (31. lokakuuta 2007). "Googlen osakkeet ylittivät 700 dollaria". Baltimore Sun. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Marraskuu 27, 2010.
  186. ^ a b La Monica, Paul R. (25. toukokuuta 2005). "Keilailu Googlelle". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Helmikuu 28, 2007.
  187. ^ "Tämä voi maksaa Googlelle yli 500 miljoonaa dollaria". CNBC. Huhtikuu 2, 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Joulukuu 30, 2015.
  188. ^ Pramuk, Jacob (10. elokuuta 2015). "Google tulee osaksi uutta yritystä, Alphabet". CNBC. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Elokuu 11, 2015.
  189. ^ Vise, David (21. lokakuuta 2005). "Verkkomainokset tuovat Googlelle valtavasti voittoa". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Marraskuu 27, 2016.
  190. ^ La Monica, Paul R. (21. lokakuuta 2005). "Kaikki signaalit menevät Googlelle". CNN.
  191. ^ "Googlen osakkeet hyppäsivät suuriin voittoihin". CBC News. 21. lokakuuta 2005.
  192. ^ "Lomake 10-K - Vuosikatsaus". SEC. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Heinäkuu 5, 2010.
  193. ^ "Google Inc, lomake 10-K, vuosikertomus, jättöpäivä 26. tammikuuta 2012" (PDF). secdatabase.com. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 2. Haettu Maaliskuu 8, 2013.
  194. ^ Fiegerman, Seth (22. tammikuuta 2013). "Googlella on ensimmäinen 50 miljardin dollarin vuosi". Mashable. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Marraskuu 30, 2016.
  195. ^ Whitwam, Ryan (18. lokakuuta 2013). "Google Beats Analyst Estimates for Thirl Quarter Results, Stock ohittaa $1000/osake". Android Police. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Maaliskuu 15, 2017.
  196. ^ "Googlen tulos kasvoi 12 % kolmannella neljänneksellä, vaikka Motorolan tappiot syvenevät". Guardian. Reuters. 17. lokakuuta 2013. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen lokakuuta 17, 2013. Haettu Lokakuu 18, 2013.
  197. ^ "Googlen yleiskatsaus". MarketWatch. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Helmikuu 2, 2014.
  198. ^ Metz, Cade (22. lokakuuta 2010). "Google sujauttaa 3.1 miljardia dollaria "Double Irish" -veroporsaanreiän läpi". Rekisteri. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Elokuu 10, 2017.
  199. ^ Leach, Anna (31. lokakuuta 2012). "Ranskan hallitus aikoo antaa Googlelle miljardin euron verolaskun" – raportti. Theregister.co.uk. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Tammikuu 2, 2013.
  200. ^ Waters, Richard (2. tammikuuta 2020). "Google lopettaa "double Irish" -sanan käytön veroporsaanreikään, joka sulkeutuu". Financial Times.
  201. ^ Brid-Aine Parnell (17. toukokuuta 2013). "Minusta sinä teet pahaa, käytät savua ja peilejä välttääksesi veroja". Theregister.co.uk. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Maaliskuu 13, 2014.
  202. ^ Gapper, John (23. tammikuuta 2016). "Google solmi 130 miljoonan punnan verosopimuksen". FT.com. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu Tammikuu 24, 2016.
  203. ^ Meijer, Bart (3. tammikuuta 2019). "Google siirsi 23 miljardia dollaria veroparatiisi Bermudalle vuonna 2017: arkistointi". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Tammikuu 3, 2019. Google siirsi 19.9 miljardia euroa (22.7 miljardia dollaria) hollantilaisen shell-yhtiön kautta Bermudalle vuonna 2017 osana järjestelyä, jonka avulla se voi vähentää ulkomaista verolaskuaan
  204. ^ Hampurilainen, Tom; Kulta, Matea (13. huhtikuuta 2014). "Google, kerran halveksinut lobbausta, nyt Washingtonin vaikutusvallan mestari". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Elokuu 22, 2017.
  205. ^ "Nimen "Google" alkuperä". graphics.stanford.edu. Haettu Helmikuu 23, 2023.
  206. ^ Hanley, Rachael. ""Googolista Googlelle: Perustaja palaa", Arkistoitu Alkuperäisen toukokuuta 11, 2011. Haettu Helmikuu 15, 2010.." Stanford Daily. 12. helmikuuta 2003. Haettu 26. elokuuta 2010.
  207. ^ Harris, Scott D. (7. heinäkuuta 2006). "Sanakirja lisää verbin: googleen". San Jose Mercury News, Arkistoitu Alkuperäisen helmikuuta 6, 2007. Haettu Heinäkuu 7, 2006.
  208. ^ Bylund, Anders (5. heinäkuuta 2006). "Googlelle vai ei Googlelle". Motley fool, Arkistoitu Alkuperäisen heinäkuuta 7, 2006. Haettu Heinäkuu 7, 2006 - sinun MSNBC.
  209. ^ Gibbs, Samuel (3. marraskuuta 2014). "Google on kasvanut yli 14 vuotta vanhasta tehtävästään, Larry Page sanoo.". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  210. ^ "Googlen käytännesäännöt". Alphabet sijoittajasuhteet. Alphabet Inc. 11. huhtikuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  211. ^ Lawler, Richard (2. lokakuuta 2015). "Aakkoset korvaavat Googlen "Älä ole paha" sanalla "Tee oikein"". Engadget. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  212. ^ "Hyvää syntymäpäivää Google!". ndtv.com. NDTV Convergence Limited. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Huhtikuu 28, 2016.
  213. ^ "Doodle 4 Google". Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 23, 2014.
  214. ^ "Burning Man Festival". 30. elokuuta 1998. Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Huhtikuu 23, 2014.
  215. ^ "Tapaa ihmisiä Google Doodlesin takana". Guardian. Huhtikuu 12, 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Syyskuu 27, 2014.
  216. ^ "Google MentalPlex". Google, Inc. 1. huhtikuuta 2000. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Heinäkuu 5, 2010.
  217. ^ "Tervetuloa Google TiSP:ään". Google, Inc. 1. huhtikuuta 2007. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Heinäkuu 5, 2010.
  218. ^ "Kielityökalut". Google, Inc. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen toukokuuta 22, 2009. Haettu Heinäkuu 4, 2010.
  219. ^ "anagrammihaku". Google, Inc. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu Syyskuu 22, 2010.
  220. ^ "Tekniset kirjoituskurssit". developers.google.com.
  221. ^ Levering, Robert; Moskowitz, Milton (22. tammikuuta 2007). Palvelija, Andrew (Toim.). "Hyvässä seurassa". Fortune Magazine. 155 (1): 94-6, 100, 102 passim. PMID 17256628. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Kesäkuu 19, 2010.
  222. ^ Levering, Robert; Moskowitz, Milton (4. helmikuuta 2008). Palvelija, Andrew (Toim.). "Vuoden 2008 lista". Fortune Magazine. 157 (2). Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Kesäkuu 19, 2010.
  223. ^ "Vuoden 2012 lista". Fortune Magazine. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu Helmikuu 26, 2012.
  224. ^ Levering, Robert; Moskowitz, Milton (2. helmikuuta 2009). Palvelija, Andrew (Toim.). "Vuoden 2009 lista". Fortune Magazine. 159 (2). Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Kesäkuu 19, 2010.
  225. ^ Levering, Robert; Moskowitz, Milton (8. helmikuuta 2010). Palvelija, Andrew (Toim.). "Vuoden 2010 lista". Fortune Magazine. 161 (2). Arkistoidut alkuperäisestä 18. Haettu Kesäkuu 19, 2010.
  226. ^ "Maailman houkuttelevimmat työnantajat 2010". Universum Global. 28. syyskuuta 2010. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen marraskuuta 12, 2010. Haettu Lokakuu 28, 2010.
  227. ^ "Meidän filosofiamme". Google, Inc. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Kesäkuu 20, 2010.
  228. ^ "Alphabet Q3 2020 10-Q Report" (PDF). Alphabet Inc. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 30. Haettu Joulukuu 30, 2020.
  229. ^ Nieva, Richard; Carson, Erin (5. toukokuuta 2020). "Googlen monimuotoisuusluvut osoittavat asteittaista edistystä". CNET. Haettu Tammikuu 1, 2021.
  230. ^ "Googlen monimuotoisuusraportti 2020". google. 2020. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Tammikuu 1, 2021.
  231. ^ Wakabayashi, Daisuke (8. syyskuuta 2017). "Googlen työntekijät keräsivät tietoja, jotka osoittavat, että heidän mieskollegansa tienaavat enemmän kuin naiset". CNBC. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Syyskuu 25, 2017.
  232. ^ Mediratta, Bharat; Bick, Julie (21. lokakuuta 2007). "Google Way: Anna insinööreille tilaa". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  233. ^ Mayer, Marissa (puhuja) (30. kesäkuuta 2006). Marissa Mayer Stanfordin yliopistossa (Seminaari). Martin Lafrance. Tapahtuma alkaa klo 11. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Kesäkuu 20, 2010. Viisikymmentä prosenttia siitä, mitä Google julkaisi vuoden 2005 toisella puoliskolla, rakennettiin itse asiassa 20 prosentin ajasta.
  234. ^ Rivlin, Gary (24. elokuuta 2005). "Rentoudu, Bill Gates; nyt on Googlen vuoro konnana". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  235. ^ Utz, Richard (2013). "The Good Corporation? Google's Medievalism and Why It Matters". Keskiajan tutkimuksia. 23: 21-28.
  236. ^ Gibson, Owen; Wray, Richard (25. elokuuta 2005). "Hakujätti voi kasvaa faninsa yli". Sydney Morning Herald. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Marraskuu 27, 2010.
  237. ^ Ranka, Mohit (17). "Google – älä ole paha". OSNews. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Marraskuu 27, 2010.
  238. ^ Mills, Elinor (30. huhtikuuta 2007). "Googlen kulttuuritsaari". ZDNet, Arkistoitu Alkuperäisen lokakuuta 31, 2010. Haettu Marraskuu 27, 2010.
  239. ^ Kawamoto, Dawn (27. heinäkuuta 2005). "Google osui työsyrjintäoikeuteen". CNET. CBS Interactive. Haettu Marraskuu 27, 2010.
  240. ^ "Googlea syytetään iäkkyydestä uudelleenkäynnistetyssä oikeusjutussa". ctv.ca. 6. lokakuuta 2007. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Tammikuu 22, 2017.
  241. ^ Rosenblatt, Seth (16. toukokuuta 2014). "Tuomari hyväksyy ensimmäisen palkkasuorituksen kilpailuoikeuden palkkojen vahvistamista koskevassa oikeudenkäynnissä". CNET. CBS Interactive. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Tammikuu 22, 2017.
  242. ^ a b "Damore et al. v. Google – FAC" (PDF). www.dhillonlaw.com. Haettu Joulukuu 12, 2020.
  243. ^ "Google Unions Announce Global Alliance: "Yhdessä muutamme aakkosia"". UNI Global Union, Arkistoitu Alkuperäisen tammikuuta 25, 2021. Haettu Tammikuu 25, 2021.
  244. ^ a b Schiffer, Zoe (25. tammikuuta 2021). "Ainutlaatuinen: Googlen työntekijät eri puolilla maailmaa ilmoittavat kansainvälisestä liitosta Alphabetin saattamiseksi vastuuseen". Verge. Haettu Tammikuu 25, 2021.
  245. ^ Ghaffary, Shirin (9. syyskuuta 2019). Kymmenet Googlen työntekijät sanovat saaneensa kostoa häirinnästä ilmoittamisesta. vox. Haettu Tammikuu 25, 2021.
  246. ^ Rahman, Rema (2. joulukuuta 2020). "Google valvoi laittomasti ja erotti järjestäjät, NLRB:n valitus väittää". Mäki. Haettu Tammikuu 25, 2021.
  247. ^ Googlella oli salainen projekti työntekijöiden vakuuttamiseksi siitä, että ammattiliitot ovat perseitä". www.vice.com. Haettu Tammikuu 10, 2022.
  248. ^ "Google: Toimistomme". Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Huhtikuu 19, 2018.
  249. ^ Reardon, Marguerite (11. lokakuuta 2006). "Google ottaa isomman palan Big Applesta". CNET. CBS Interactive. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Kesäkuu 13, 2017.
  250. ^ Grant, Peter (3. joulukuuta 2010). "Google ostaa New Yorkin toimistorakennuksen". Wall Street Journal. Dow Jones & Company. Arkistoidut alkuperäisestä 10.
  251. ^ Gustin, Sam (22. joulukuuta 2010). "Google ostaa jättiläisen New Yorkin rakennuksen 1.9 miljardilla dollarilla". Wired. Condé Nast. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Kesäkuu 13, 2017.
  252. ^ "Google ostaa NYC:n Chelsea Market -rakennuksen 2.4 miljardilla dollarilla". Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Kesäkuu 1, 2018.
  253. ^ "Google osti Manhattanin Chelsea Market -rakennuksen 2.4 miljardilla dollarilla – TechCrunch". techcrunch.com. 20. maaliskuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Kesäkuu 1, 2018.
  254. ^ "Google tekee 2.4 miljardin dollarin Chelsea Market -sopimuksen laajentaakseen New Yorkia..." MEILLE. Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Kesäkuu 1, 2018.
  255. ^ "Raportti: Alphabet ostaa Chelsea Marketin yli 2 miljardilla dollarilla". PCMag Iso -Britannia. Helmikuu 9, 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Kesäkuu 1, 2018.
  256. ^ MacMillan, Douglas; Brown, Eliot; Grant, Peter. "Google suunnittelee suurta New Yorkin laajennusta". WSJ. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Marraskuu 8, 2018.
  257. ^ "Google rakentaa uuden 1 miljardin dollarin kampuksen NYC:hen". CBS New York. 17. joulukuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Joulukuu 17, 2018.
  258. ^ Gartenberg, Chaim (17. joulukuuta 2018). "Google julkistaa uuden 1 miljardin dollarin NYC:n kampuksen Hudson Squarelle". Verge. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Joulukuu 17, 2018.
  259. ^ Chappell, Bill (17. joulukuuta 2018). "Google käyttää miljardi dollaria New Yorkin kampukselle Hudson-joella". NPR. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Joulukuu 17, 2018.
  260. ^ Weier, Mary Hayes (24. lokakuuta 2007). "Googlen Michiganin toimistossa". InformationWeek. UBM plc, Arkistoitu Alkuperäisen toukokuuta 3, 2008. Haettu Tammikuu 22, 2017.
  261. ^ "Google viimeistelee Pittsburghin toimiston, pitää avoimet ovet". WTAE. 17. marraskuuta 2006. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen toukokuuta 15, 2009. Haettu Tammikuu 13, 2008.
  262. ^ Olson, Thomas (8. joulukuuta 2010). "Google-haku: Teknisesti ajattelevia työntekijöitä". Trib Total Media. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Joulukuu 8, 2010.
  263. ^ "Google-sijainnit". Arkistoidut alkuperäisestä 15. Haettu Maaliskuu 16, 2016.
  264. ^ "Xconomy: Googlen Madison-laajennus kolminkertaiseen paikallistoimistoon". Xconomy. 31. tammikuuta 2019. Haettu Elokuu 5, 2021.
  265. ^ "Sydney". Google-ura. Arkistoidut alkuperäisestä 5. Haettu Kesäkuu 4, 2017.
  266. ^ "Lontoo". Google-ura. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Kesäkuu 4, 2017.
  267. ^ Mirani, Leo (1. marraskuuta 2013). "Googlen uudessa 1 miljoonan neliöjalan Lontoon toimistossa – kolme vuotta ennen kuin se on valmis". Quartz. Atlantic Media. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Maaliskuu 15, 2017.
  268. ^ Vincent, James (1. kesäkuuta 2017). "Googlen uusi Lontoon pääkonttori on "maisemanrajaaja", jolla on kattopuutarha". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Kesäkuu 4, 2017.
  269. ^ Brian, Matt (1. kesäkuuta 2017). "Googlen "innovatiivisessa" uudessa Lontoon pääkonttorissa on jättimäisiä liikkuvia kaihtimet. Engadget. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Kesäkuu 4, 2017.
  270. ^ "Google rakentaa suurimman kampuksen Yhdysvaltojen ulkopuolella Hyderabadiin". Indian Express. 12. toukokuuta 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 18. Haettu Kesäkuu 13, 2017.
  271. ^ "Googlen tuleva kampus Hyderabadissa on suurin Yhdysvaltojen ulkopuolella". Firstpost. Verkko 18. 13. toukokuuta 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 18. Haettu Kesäkuu 13, 2017.
  272. ^ "Googlen maailman toimistopaikat". google. Haettu Toukokuu 29, 2021.
  273. ^ "Palvelukeskusten sijainnit". Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Toukokuu 17, 2018.
  274. ^ "Kuinka monta palvelinta Googlella on?". Tietokeskuksen tieto. 16. maaliskuuta 2017. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Syyskuu 20, 2018.
  275. ^ "Googlen salaisuus: "halpa ja nopea" laitteisto" (PDF). PCWorld. 10. lokakuuta 2003. Arkistoidut (PDF) alkuperäisestä 14. Haettu Toukokuu 26, 2018.
  276. ^ Barroso, LA; Dean, J.; Holzle, U. (29. huhtikuuta 2003). "Web-haku planeetalle: Googlen klusteriarkkitehtuuri". IEEE Micro. 23 (2): 22-28. kaksi:10.1109/mm.2003.1196112. ISSN 0272-1732. S2CID 15886858. Uskomme, että paras hinta/suorituskyky-suhde sovelluksiimme tulee luomalla luotettava laskentainfrastruktuuri epäluotettavien perustietokoneiden ryhmistä.
  277. ^ a b "Google paljastaa kerran salaisen palvelimen". CNET. Huhtikuu 1, 2009. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Toukokuu 26, 2018. Mainstream-palvelimet, joissa on x86-prosessori, olivat ainoa vaihtoehto, hän lisäsi. "Kymmenen vuotta sitten...oli selvää, että ainoa tapa saada (haku) toimimaan ilmaisena tuotteena oli käyttää suhteellisen halvalla laitteistolla. Sitä ei voi käyttää keskuskone. Marginaalit eivät vain toimi", hän sanoi.
  278. ^ "Koti – sukellusveneverkot". Sukellusveneverkot. Haettu Heinäkuu 14, 2020.
  279. ^ "Google ja muut teknologiajätit ostavat hiljaa Internetin tärkeimmän osan". VentureBeat. Huhtikuu 6, 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Huhtikuu 25, 2019.
  280. ^ Sawers, Paul (24. huhtikuuta 2019). "Kuinka Google rakentaa valtavaa merenalaista kaapeliinfrastruktuuriaan". VentureBeat. Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Huhtikuu 26, 2019.
  281. ^ Sawers, Paul (28. kesäkuuta 2019). "Google julkistaa Equianon, yksityisrahoitteisen merenalaisen kaapelin, joka yhdistää Euroopan ja Afrikan". VentureBeat. Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Joulukuu 31, 2020.
  282. ^ Lardinois, Frederic (28. heinäkuuta 2020). "Google rakentaa uutta yksityistä merenalaista kaapelia Euroopan ja Yhdysvaltojen välille". TechCrunch. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu Joulukuu 31, 2020.
  283. ^ a b Marshall, Matt (16. lokakuuta 2006). "Google rakentaa USA:n suurimman aurinkosähköasennuksen – ja isomman kuin Microsoftin". VentureBeat.
  284. ^ Thangham, Chris V. (19. kesäkuuta 2007). "Googlen aurinkopaneelit tuottivat 9,810 24 kilowattituntia sähköä XNUMX tunnissa". Digitaljournal.com.
  285. ^ McGrath, Jack (18. toukokuuta 2011). "Googlen vihreä aloite: ympäristötietoinen teknologia". TechnoBuffalo. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Tammikuu 22, 2017.
  286. ^ Glanz, James (8. syyskuuta 2011). "Google tiedottaa ja puolustaa sähkön käyttöä". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  287. ^ Morrison, Scott; Sweet, Cassandra (4. toukokuuta 2010). "Google sijoittaa kahteen tuulipuistoon". Wall Street Journal. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Marraskuu 27, 2010.
  288. ^ "Google Energy voi nyt ostaa ja myydä energiaa". Cnet.com. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Syyskuu 23, 2013.
  289. ^ Woody, Todd (18. syyskuuta 2013). "Google on tulossa hiljaa sähköyhtiöksi". Quartz. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Syyskuu 23, 2013.
  290. ^ "Google ostaa sähköä Iowan tuulipuistosta". News.techworld.com. 21. heinäkuuta 2010. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen tammikuuta 5, 2012. Haettu Lokakuu 26, 2010.
  291. ^ Hölzle, Urs (6. joulukuuta 2016). "Aiomme saavuttaa 100 % uusiutuvan energian – ja se on vasta alkua". Avainsana Google-blogi. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Joulukuu 28, 2020.
  292. ^ Statt, Nick (6. joulukuuta 2016). "Google saavutti juuri suuren voiton taistelussa ilmastonmuutosta vastaan". Verge. Vox Media. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Joulukuu 28, 2020.
  293. ^ Etherington, Darrell (7. joulukuuta 2016). "Google sanoo saavuttavansa 100 % uusiutuvan energian vuoteen 2017 mennessä". TechCrunch. AOL. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Joulukuu 28, 2020.
  294. ^ Donnelly, Grace (30. marraskuuta 2017). "Google osti juuri tarpeeksi tuulivoimaa käyttääkseen 100 % uusiutuvaa energiaa". rikkaus. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Joulukuu 1, 2017.
  295. ^ Ambrose, Jillian (20. syyskuuta 2019). "Google allekirjoittaa 2 miljardin dollarin tuuli- ja aurinkosijoituksen". Guardian. ISSN 0261-3077. Haettu Syyskuu 25, 2019.
  296. ^ Hern, Alex (15. syyskuuta 2020). "Facebook ja Google ilmoittavat suunnitelmistaan ​​tulla hiilineutraaliksi". huoltaja. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Joulukuu 28, 2020.
  297. ^ "Googlen tavoitteena on käyttää hiilivapaata energiaa vuoteen 2030 mennessä". CNBC. 14. syyskuuta 2020. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Joulukuu 28, 2020.
  298. ^ Schoon, Ben (26. lokakuuta 2020). "Google luopuu muovipakkauksista vuoteen 2025 mennessä". 9to5Google. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Joulukuu 28, 2020.
  299. ^ Kirchgaessner, Stephanie (11. lokakuuta 2019). "Paljastettu: Google antoi suuren panoksen ilmastonmuutoksen kieltäjiin". Guardian. ISSN 0261-3077. Haettu Helmikuu 7, 2020.
  300. ^ Kirchgaessner, Stephanie (11. lokakuuta 2019). "Hämärä laki, joka selittää, miksi Google tukee ilmaston kieltäjiä". Guardian. ISSN 0261-3077. Haettu Helmikuu 7, 2020.
  301. ^ "Tärkeimmät mainosalustat hyötyvät ilmasto disinformaatiosta (ja rahoittavat sitä myös)". Maan ystävät. Haettu Marraskuu 2, 2022.
  302. ^ "Briefing Note: Ohjelmalliset digitaaliset mainokset ja ilmasto disinformaatio" (PDF). Climate Action Against Disinformaatio (CAAD). 20. lokakuuta 2022.
  303. ^ "Tietoja säätiöstä". Google, Inc. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen heinäkuuta 14, 2010. Haettu Heinäkuu 16, 2010.
  304. ^ Hafner, Katie (14. syyskuuta 2006). "Filantropia Googlen tapa: ei tavallista". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  305. ^ Helft, Miguel (23. helmikuuta 2009). "Googlen hyväntekeväisyyspäällikkö vetäytyy uudistamisesta". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  306. ^ "2007". YouTube, Arkistoitu Alkuperäisen marraskuuta 20, 2018. Haettu Huhtikuu 28, 2018. Julia Robinsonin matematiikan festivaali Googlella perustettiin tämä yläkoululaisille ja lukiolaisille suunnattu tapahtuma. video
  307. ^ Duffy, Jill (21. tammikuuta 2011). "Mathletes saavat 1 miljoonan euron lahjoituksen Googlelta". PC Magazine. Ziff Davis. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Maaliskuu 23, 2017.
  308. ^ "Google lahjoittaa miljoona euroa IMO:lle". 20. tammikuuta 2011. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen heinäkuuta 24, 2011. Haettu Helmikuu 4, 2011.
  309. ^ "Google käynnistää "Legalise Love" homojen oikeuksia koskevan kampanjan". PinkNews.co.uk. Heinäkuu 8, 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Syyskuu 9, 2014.
  310. ^ "Projekti 10 - 100". Google, Inc. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen heinäkuuta 28, 2009. Haettu Heinäkuu 16, 2010.
  311. ^ Van Burskirk, Elliot (28. kesäkuuta 2010). "Google yrittää lahjoittaa 10 miljoonaa dollaria". Wired. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu Syyskuu 26, 2010.
  312. ^ Twohill, Lorraine (24. syyskuuta 2010). "10 miljoonaa dollaria projektin 10^100 voittajille". Google, Inc. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Syyskuu 26, 2010.
  313. ^ "Google lahjoittaa 15 miljoonan dollarin helpotuksen Ukrainalle, estää RT:n ja Sputnikin YouTubessa". Business Standard Intia. Business Standard. 2. maaliskuuta 2022. Haettu Maaliskuu 8, 2022.
  314. ^ Amiah Taylor (7. maaliskuuta 2022). "Google muuttaa Puolan toimiston ukrainalaisten pakolaisten tukikeskukseksi". Onni. Haettu Maaliskuu 8, 2022.
  315. ^ Drucker, Jesse (21. lokakuuta 2010). "Googlen 2.4 %:n korko näyttää, kuinka 60 miljardia dollaria menetetään veroporsaanreikistä". Bloomberg News. Bloomberg LP Arkistoidut alkuperäisestä 22.
  316. ^ "Juttu Googlea vastaan". New York Times. Helmikuu 20, 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Maaliskuu 21, 2018.
  317. ^ "Google sijoittui tietosuojan suhteen huonoimmaksi". BBC News. Kesäkuu 11, 2007. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 30, 2010.
  318. ^ Rosen, Jeffrey (28. marraskuuta 2008). "Googlen portinvartijat". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Maaliskuu 9, 2017.
  319. ^ "Google sensoi itsensä Kiinan puolesta". BBC News. 25. tammikuuta 2006. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Elokuu 4, 2018.
  320. ^ Kan, Michael (25. heinäkuuta 2018). "Mozilla Developer väittää, että Google hidastaa YouTubea Firefoxissa". PCMag. Arkistoidut alkuperäisestä 13.
  321. ^ Cimpanu, Catalin (15. huhtikuuta 2019). "Entinen Mozillan exec: Google on sabotoinut Firefoxia vuosia". ZDNet.
  322. ^ Cimpanu, kataliini. "Entinen Mozillan exec: Google on sabotoinut Firefoxia vuosia". ZDNet. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Elokuu 13, 2019.
  323. ^ Gallagher, Ryan (1. elokuuta 2018). "Google aikoo käynnistää sensuroidun hakukoneen Kiinassa, vuotaneet asiakirjat paljastuvat". Leikkaus. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Elokuu 4, 2018.
  324. ^ Disis, Jill (26. syyskuuta 2018). "Google pohdiskeli "Project Dragonflyä" senaatin tietosuojakäsittelyssä". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 26.
  325. ^ Gallagher, Ryan (17. joulukuuta 2018). "Googlen salainen Kiina-projekti "päättyi tehokkaasti" sisäisen vastakkainasettelun jälkeen". Leikkaus. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Joulukuu 17, 2018.
  326. ^ "Googlen Project Dragonfly 'lopetettu' Kiinassa". BBC News. Heinäkuu 17, 2019. Haettu Kesäkuu 18, 2022.
  327. ^ "Tuhannet Reddit-käyttäjät yrittävät poistaa Googlen elämästään, mutta heidän mielestään se on mahdotonta, koska Google on kaikkialla.". Business Insider. 23. maaliskuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Huhtikuu 24, 2019.
  328. ^ Copeland, Rob (12. marraskuuta 2019). "Googlen Project Nightingale käynnistää liittovaltion tutkimuksen". Haettu Marraskuu 18, 2019.
  329. ^ Copeland, Rob (11. marraskuuta 2019). "Googlen Project Nightingale kerää henkilökohtaisia ​​terveystietoja miljoonista amerikkalaisista". Haettu Marraskuu 17, 2019.
  330. ^ Googlella oli salainen projekti työntekijöiden vakuuttamiseksi siitä, että ammattiliitot ovat perseitä". www.vice.com. Haettu Tammikuu 11, 2022.
  331. ^ "Brasilia saa teknologiayrityksiltä vastalauseita valeuutisten laskuun". Guardian. 3. toukokuuta 2023. Haettu Toukokuu 10, 2023.
  332. ^ "Brasilian "fake news" -laki herättää teknologiajättiläisten kohua". Al Jazeera. 2. toukokuuta 2023. Haettu Toukokuu 11, 2023.
  333. ^ Faife, Corin (5. helmikuuta 2022). "FBI käytti geoaidan lupaa Seattlessa BLM:n mielenosoitushyökkäyksen jälkeen, uudet asiakirjat osoittavat". Verge. Haettu Marraskuu 17, 2022.
  334. ^ Sonnemaker, Tyler. ""Apple syö lounastamme": Googlen työntekijät myöntävät oikeudenkäynnissä, että yritys teki käyttäjien lähes mahdottomaksi pitää sijaintinsa yksityisenä". Business Insider. Haettu Marraskuu 17, 2022.
  335. ^ Doctorow, Cory (11. marraskuuta 2022). "Applen liiketoimintamalli teki Kiinan sorron väistämättömäksi". Pluralistinen: Päivittäiset linkit Cory Doctorowilta. Haettu Marraskuu 16, 2022.
  336. ^ a b Grant, Nico (30. elokuuta 2022). "Googlen työntekijä, joka oli avainrooli protestissa Israelin kanssa tehtyä sopimusta vastaan, eroaa". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 30, 2022.
  337. ^ Biddle, Sam (24. heinäkuuta 2022). "Dokumentit paljastavat edistyneitä tekoälytyökaluja, joita Google myy Israelille". Leikkaus. Haettu Elokuu 30, 2022.
  338. ^ "Israel valitsee Amazonin AWS:n, Googlen lippulaivapilviprojektiin". Reuters. Reuters. 21. huhtikuuta 2021. Haettu Elokuu 31, 2022.
  339. ^ Biddle, Sam (18. toukokuuta 2022). "Google ja Amazon kohtaavat osakkeenomistajien kapinan Israelin puolustustyöstä". Leikkaus. Haettu Elokuu 30, 2022.
  340. ^ "Olemme Googlen ja Amazonin työntekijöitä. Tuomitsemme Project Nimbusin". huoltaja. 12. lokakuuta 2021. Haettu Elokuu 30, 2022.
  341. ^ Koren, Ariel (30. elokuuta 2022). "Googlen osallisuus Israelin apartheidissa: Kuinka Google aseistaa "diversiteettiä" palestiinalaisten hiljentämiseksi...". keskikokoinen. Haettu Elokuu 30, 2022.
  342. ^ Kelion, Leo (27. kesäkuuta 2017). "Google sai ennätyksellisen EU-sakon Shopping-palvelusta". bbc.co.uk. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Kesäkuu 29, 2017.
  343. ^ "Antitrust: Komissio määrää Googlelle 4.34 miljardin euron sakot Android-mobiililaitteita koskevista laittomista käytännöistä vahvistaakseen Googlen hakukoneen määräävää asemaa.". Euroopan komissio. Bruxelles. 18. heinäkuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 18.
  344. ^ "Google valittaa 5 miljardin dollarin EU:n sakosta Androidin kartellitapauksessa". APNews.com. Bruxelles. 10. lokakuuta 2018. Arkistoidut alkuperäisestä 10.
  345. ^ Foo Yun Chee (13. toukokuuta 2014). "Google haastaa EU:n ennätyksellisen 5 miljardin dollarin kilpailuoikeuden sakon". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 22.
  346. ^ Murdock, Jason (5. elokuuta 2020). "Google+ Sovintoratkaisu: Kuinka lähettää vaatimus tietosuojavirheestä ja saada maksu". Newsweek, Arkistoitu Alkuperäisen elokuuta 6, 2020. Haettu Elokuu 5, 2020.
  347. ^ Graham, Jefferson (4. elokuuta 2020). "Käytitkö Google+:aa? Saatat olla velkaa ryhmäkanteen tietosuojaratkaisusta". USA Today, Arkistoitu Alkuperäisen elokuuta 6, 2020. Haettu Elokuu 5, 2020.
  348. ^ "In re Google Plus Profile Litigation District Court ND of California". courtlistener.com. Ilmainen lakiprojekti. 22. heinäkuuta 2020. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen elokuuta 6, 2020. Haettu Elokuu 5, 2020.
  349. ^ Reid, David (20. maaliskuuta 2019). "EU:n sääntelyviranomaiset määräsivät Googlelle 1.7 miljardin dollarin sakon mainoskilpailijoiden estämisestä". CNBC.com. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Maaliskuu 20, 2019.
  350. ^ "Eurooppa määräsi Googlelle kolmannen, 1.7 miljardin dollarin kartellisakon". CNN. 20. maaliskuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Maaliskuu 21, 2019.
  351. ^ "Google menettää valituksen EU:n ennätyksellisen Android-kartellin sakon vuoksi". BBC uutiset. 14. syyskuuta 2022. Haettu Syyskuu 14, 2022.
  352. ^ Fox, Chris (21. tammikuuta 2019). "Google sai 44 miljoonan punnan GDPR-sakon". BBC. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Tammikuu 22, 2019.
  353. ^ Rosemain, Mathieu (6. tammikuuta 2022). "Google sai Ranskalle 150 miljoonan euron sakon evästeiden rikkomisesta". Reuters. Haettu Tammikuu 6, 2022.
  354. ^ "Tekniset pomot pahoittelevat väitteitä "haitallisesta" voimasta". BBC News. 30. heinäkuuta 2020. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen heinäkuuta 30, 2020. Haettu Heinäkuu 30, 2020.
  355. ^ Bond, Shannon; Selyukh, Alina; Allyn, Bobby (6. lokakuuta 2020). "Kuinka Applen, Amazonin, Facebookin ja Googlen monopolit ovat? Taloyhtiön raportti ratkaisee tapoja". NPR.
  356. ^ McCabe, David; Kang, Cecilia (20. lokakuuta 2020). "USA syyttää Googlea monopolin laittomasta suojelemisesta". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Lokakuu 20, 2020.
  357. ^ Allyn, Bobby. "DOC". www.documentcloud.org.
  358. ^ Ngo, Keach Hagey ja Vivien (7. marraskuuta 2019). "Kuinka Google Edged Out kilpailee ja rakensi maailman hallitsevan mainoskoneen: Visuaalinen opas". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Joulukuu 25, 2020.
  359. ^ McKinnon, Ryan Tracy ja John D. (22. joulukuuta 2020). "WSJ News Exclusive | Google, Facebook sopivat yhteistyöstä mahdollista kilpailunvastaista toimintaa vastaan, oikeusjuttuluonnos sanoo". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Joulukuu 25, 2020.
  360. ^ Tracy, John D. McKinnon ja Ryan (16. joulukuuta 2020). "Kymmenen osavaltiota haastaa Googlen oikeuteen, koska se väittää tekevänsä Facebookin verkkomainosmarkkinoiden huijaamiseksi". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Haettu Joulukuu 25, 2020.
  361. ^ "5 miljardin dollarin ryhmäkanne Googlea vastaan". Verge. 13. maaliskuuta 2021. Haettu Lokakuu 4, 2021.
  362. ^ "5 miljardin dollarin ryhmäkanne Googlea vastaan". SearchEngineJournal. 15. maaliskuuta 2021. Haettu Lokakuu 4, 2021.
  363. ^ "5 miljardin dollarin ryhmäkanne". Bloomberg. 13. maaliskuuta 2021. Haettu Lokakuu 4, 2021.
  364. ^ "Google haastaa oikeuteen". Ars Technica. 15. maaliskuuta 2021. Haettu Lokakuu 4, 2021.
  365. ^ "5 miljardin dollarin ryhmäkanne Googlea vastaan". Reuters. 24. syyskuuta 2021. Haettu Lokakuu 4, 2021.
  366. ^ Roth, Emma (12. kesäkuuta 2022). "Google maksaa 118 miljoonaa dollaria sukupuoleen perustuvan syrjinnän oikeudenkäynnin ratkaisemiseksi". Verge. Haettu Kesäkuu 14, 2022.
  367. ^ Complex, Valerie (12. kesäkuuta 2022). "Google suostuu maksamaan 118 miljoonaa dollaria entisille työntekijöille sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä ja maksamaan tasapuolista palkkaa". määräaika. Haettu Kesäkuu 14, 2022.
  368. ^ Grant, Nico (13. kesäkuuta 2022). "Google suostuu maksamaan 118 miljoonaa dollaria palkkasyrjintätapauksen ratkaisemiseksi". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Kesäkuu 14, 2022.
  369. ^ "Edward Snowden: vuodot, jotka paljastivat Yhdysvaltain vakoiluohjelman". BBC News. 17. tammikuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Maaliskuu 25, 2017.
  370. ^ Greenwald, Glenn; MacAskill, Ewen (7. kesäkuuta 2013). "NSA Prism -ohjelma hyödyntää Applen, Googlen ja muiden käyttäjätietoja". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 18. Haettu Huhtikuu 17, 2021.
  371. ^ Amadeo, Ron (4. huhtikuuta 2018). "Googlen työntekijät kapinoivat, sanovat, että yrityksen pitäisi sulkea sotilaallinen droneprojekti". Ars Technica. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Huhtikuu 21, 2021.
  372. ^ Chapman, Ben (3. huhtikuuta 2018). "Googlen henkilökunta vastustaa yrityksen osallistumista Pentagonin drooniohjelmaan". Independent. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Huhtikuu 21, 2021.
  373. ^ Wakabayashi, Daisuke; Shane, Scott (1. kesäkuuta 2018). "Google ei uusi Pentagonin sopimusta, mikä järkyttää työntekijöitä". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Lokakuu 16, 2018.

Kirjallisuutta

Ulkoiset linkit

  • Google, Inc:n yritystiedot: