Tässä artikkelissa aiomme syventää Guerrilla Girls:n aihetta tutkimalla sen monia puolia ja tarjoamalla kokonaisvaltaisen näkemyksen, jonka avulla lukija ymmärtää paremmin sen tärkeyden ja merkityksen eri yhteyksissä. Guerrilla Girls on aihe, joka herättää edelleen kiinnostusta ja keskustelua, sen vaikutuksista nyky-yhteiskuntaan ja vaikutuksestaan henkilökohtaisella tasolla. Tarkastellaan perusteellisen analyysin ja lukuisten esimerkkien avulla Guerrilla Girls:n eri ulottuvuuksia, tarkastellaan sen maailmanlaajuisia vaikutuksia ja korostetaan sen roolia nykyisen ympäristömme muokkaamisessa. Olitpa alan asiantuntija tai vain utelias oppimaan lisää, tämä artikkeli lupaa tarjota rikkaan ja oivaltavan näkökulman Guerrilla Girls:een.
Guerrilla Girls on vuonna 1985 perustettu yhdysvaltalainen feministinen taide- ja aktivistiryhmä, joka vastustaa taiteen ja visuaalisen kulttuurin seksismiä. Ryhmä keskittyy taidemaailman sukupuoliseen epätasa-arvoon sekä rasismiin, ja se on tullut tunnetuksi esiintymisillään jäsenten anonymiteetin takaavat gorilla-naamiot päässä. Ryhmän jäsenet käyttävät kuuluisien naistaiteilijoiden nimiä pseudonyymeinä (mm. Frida Kahlo, Kathe Kollwitz, Georgia O'Keeffe). Jäsenet, jotka ovat itsekin taiteilijoita, perustelevat tarvetta tunnistamattomina pysymiseen taidemaailman pienellä koolla.[1]
Ryhmän toimintaan kuuluu esimerkiksi mainosjulisteet ja keskustelutilaisuuksien järjestäminen. Ryhmä on myös julkaissut kirjoja, jossa tilastotietojen pohjalta tuodaan esiin naisten ja ei-valkoisten pieni edustus taiteessa ja taidehistoriassa.[2] Guerrilla Girls on esiintynyt Suomessa vuonna 2011.