Nykyään Guillaume de Beaujeu on yksi yhteiskunnan oleellisimmista ja tärkeimmistä aiheista. Sen vaikutusvalta kattaa eri alueita politiikasta populaarikulttuuriin. Guillaume de Beaujeu on ollut keskustelun ja keskustelun aiheena läpi historian, ja se on herättänyt sekä intohimoa että kiistaa. Tässä artikkelissa tutkimme Guillaume de Beaujeu:een liittyviä eri näkökohtia sen vaikutuksista jokapäiväiseen elämään sen merkityksellisyyteen kansainvälisellä areenalla. Analysoimme, kuinka Guillaume de Beaujeu on muokannut tapaamme ajatella ja toimia, sekä sen roolia tämän päivän maailman muovaamisessa. Tämän tutkimuksen avulla yritämme valaista aihetta, joka on edelleen ajankohtainen nyky-yhteiskunnassa.
Guillaume de Beaujeu oli Temppeliherrojen 21. suurmestari vuodesta 1273 vuoteen 1291 saakka, jolloin hän sai surmansa Akkon piirityksessä.
Guillaume de Beaujeu oli Pouillen alueen komentaja, eli hän ei ollut Pyhällä maalla, kun hänet valittiin ritarikunnan suurmestariksi 13. toukokuuta 1273.[1] Hän saapui Akkon linnoituskaupunkiin vasta seuraavan vuoden aikana. Kaupunki oli tuolloin lähes ainoa kristittyjen tukikohta Pyhällä maalla.
Vuonna 1291 Egyptin sulttaani Kalil Ascarf piiritti Akkon linnoitusta ja tässä puolustustaistelussa Guillaume de Beaujeu osoitti loistavat sotilaalliset kykynsä ja suurta rohkeutta. Hän kuitenkin kohtasi myös kuolemansa linnoituskaupungin muureilla.[2]
Hänen edeltäjänsä ritarikunnan suurmestarina oli Thomas Bérard ja seuraajansa Thibaud Gaudin.