Gustav Wagner

Tämän päivän artikkelissa analysoimme Gustav Wagner:n merkitystä elämässämme. Gustav Wagner on aihe, joka on noussut ajankohtaiseksi viime vuosina, ja yhä useammat ihmiset ovat kiinnostuneita oppimaan siitä lisää. Tässä artikkelissa tutkimme Gustav Wagner:een liittyviä eri näkökohtia sen alkuperästä ja kehityksestä sen vaikutuksiin nykyiseen yhteiskuntaan. Lisäksi tutkimme, miten Gustav Wagner on vaikuttanut eri alueisiin, kuten kulttuuriin, teknologiaan, talouteen ja jopa politiikkaan. Epäilemättä Gustav Wagner on ollut ratkaiseva tekijä nykyisessä elämisessämme ja ajattelussamme. Liity mukaan tähän Gustav Wagner:n tutkimiseen ja selvitä, miksi se on niin merkityksellinen maailmalle, jossa elämme.

Gustav Wagner

Gustav Franz Wagner (18. heinäkuuta 1911 Wien, Itävalta – lokakuu 1980 Itabia, Brasilia[1]) oli SS-upseeri ja Sobibórin keskitysleirin varapäällikkö Puolassa, missä yli 200 000 ihmistä kaasutettiin Operaatio Reinhardin aikana.

Sodan jälkeen hänet tuomittiin Nürnbergin oikeudenkäynneissä poissaolevana kuolemaan, mutta hän pakeni toisen natsisotarikollisen Franz Stanglin kanssa Brasiliaan. Wagnerille myönnettiin vuonna 1950 Brasiliassa pysyvä turvapaikka, ja hän asui siellä Günther Mendel -nimisenä[1] pidätykseensä 30. toukokuuta 1978. Luovutuspyyntöjä tuli Israelista, Itävallasta (jonka kansalainen Wagner oli ollut) ja Puolasta, mutta Brasilian viranomaiset torjuivat pyynnöt. 22. toukokuuta 1979 Brasilian korkein oikeus hylkäsi myös Länsi-Saksan luovutuspyynnön. BBC haastatteli Wagneria 1979, eikä hän ilmaissut lainkaan katumusta sodan aikaisista teoistaan. Lakimiehensä mukaan Wagner teki itsemurhan lokakuussa 1980[1]. Hän oli ilmeisesti työntänyt veitsen rintaansa.

Lähteet