Henrikinkirkko

Nykymaailmassa Henrikinkirkko:stä on tullut suuren osan yhteiskuntaa kiinnostava aihe. Olipa sitten vaikutusta talouteen, politiikkaan, kulttuuriin tai ihmisten jokapäiväiseen elämään, Henrikinkirkko on elementti, joka ei jää huomaamatta. Kautta historian Henrikinkirkko on ollut keskustelun, tutkimuksen ja pohdinnan lähde, ja nykyään se on edelleen ajankohtainen ja ajankohtainen aihe. Tästä syystä on tärkeää syventää tietoamme Henrikinkirkko:stä, ymmärtää sen eri puolia ja ulottuvuuksia ja pohtia sen merkitystä elämässämme. Tässä artikkelissa perehdymme Henrikinkirkko:n jännittävään maailmaan tutkimalla sen eri puolia ja sen vaikutuksia nykymaailmaan.

Henrikinkirkko
Henrikinkirkko
Henrikinkirkko
Sijainti Peltolantie 2, Luolavuori, Turku
Koordinaatit 60°26′01″N, 022°17′47″E
Kirkkokunta Suomen evankelis-luterilainen kirkko
Hiippakunta Turun arkkihiippakunta
Seurakunta Henrikinseurakunta
Rakentamisvuosi 1980
Suunnittelija Arkkitehtitoimisto Pitkänen, Laiho & Raunio
Materiaali tiili
Istumapaikkoja 450
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Henrikinkirkko on yksi Turun kirkoista. Se vihittiin käyttöön vuonna 1980. Kirkko on nimetty Suomen ensimmäisen piispan Henrikin mukaan. Kirkko sijaitsee Luolavuoren kaupunginosassa.

Henrikinkirkko suunniteltiin vuonna 1963 perustetun Henrikinseurakunnan kirkoksi. Kirkon rakentamista ryhdyttiin valmistelemaan vuonna 1965 ja suunnitelma hyväksyttiin vuonna 1967. Kirkon suunnittelivat turkulaiset arkkitehdit Pekka Pitkänen, Ola Laiho ja Ilpo Raunio. Kirkon rakentaminen aloitettiin vuonna 1979 ja sen vihki käyttöön arkkipiispa Mikko Juva vuonna 1980.

Kirkossa on mekaaniset urut, jossa on kaksi sormiota ja 25 äänikertaa ja ne on tehnyt Kangasalan Urkutehdas[1].

Lähteet

  1. Turun ja Kaarinan seurakunnat: Henrikinkirkko Turun ja Kaarinan seurakunnat. Viitattu 16.7.2018.

Aiheesta muualla