Herbert Selpin:n aihe on herättänyt kiinnostusta ja keskustelua monissa piireissä tutkijoista ja asiantuntijoista tavallisiin ihmisiin. Tämä aihe on ollut kattavan tutkimuksen, intohimoisen keskustelun ja syvällisten pohdiskelujen kohteena ympäri maailmaa. Ajan myötä Herbert Selpin on ollut olennainen osa yhteiskuntaa ja sillä on ollut ratkaiseva rooli monien ihmisten elämässä. Kulttuurin ja historian vaikutuksista teknologiaan ja tieteeseen Herbert Selpin on jättänyt lähtemättömän jäljen ihmiskuntaan. Tässä artikkelissa tutkimme Herbert Selpin:n kohokohtia ja asiaankuuluvia näkökohtia ja keskustelemme sen tärkeydestä nykyisessä kontekstissa.
Herbert Selpin (29. toukokuuta 1902 – 1. elokuuta 1942) oli saksalainen elokuvaohjaaja, joka kuoli Gestapon vangittua hänet.
Avustajana, apulaisohjaajana ja leikkaajana toiminut berliiniläinen Selpin aloitti ohjaajanuransa 1930-luvulla. Hän säilyi huomattavana elokuvantekijänä kansallissosialistisen puolueen tultua valtaan. Monessa hänen elokuvassaan pääroolia esitti Hans Albers.
Selpin tunnettiin tinkimättömänä perfektionistina ja kokeilijana, jonka työtä natsien elokuvasensuuri rajoitti. Englannin ystävänä (useita vuosia maassa viettäneenä) hän joutui propagandaministeri Joseph Goebbelsin epäsuosioon. Goebbelsin mitta täyttyi, kun Selpin Titanicia (1942) tehdessään arvosteli elokuvaa avustamassa ollutta Wehrmachtia. Salainen poliisi Gestapo passitti Selpinin vankilaan, jossa hänen väitettiin tehneen itsemurhan.