Hiilisäkki

Tässä artikkelissa tutkimme Hiilisäkki-aihetta perusteellisesti, jotta voimme tarjota laajan ja yksityiskohtaisen näkemyksen tästä aiheesta, joka on niin tärkeä nykyään. Analysoimme sen alkuperää, sen vaikutuksia yhteiskuntaan, sen vaikutuksia eri alueilla sekä Hiilisäkki:een liittyviä tulevaisuuden trendejä ja näkökulmia. Monitieteisen lähestymistavan avulla lähestymme tätä aihetta eri näkökulmista tarjotaksemme lukijoillemme täydellisen ja tasapainoisen ymmärryksen. Tätä artikkelia ehdotetaan kattavaksi oppaaksi kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hankkimaan vankkaa ja ajan tasalla olevaa tietoa Hiilisäkki:stä, ja siitä odotetaan olevan hyötyä sekä alan asiantuntijoille että aihetta ensimmäistä kertaa lähestyville. .

Hiilisäkki
Hiilisäkki ESOn kuvaamana.
Hiilisäkki ESOn kuvaamana.
Fyysiset ominaisuudet
Tyyppi pimeä sumu[1]
Astrometriset ominaisuudet
Rektaskensio 12h 31m 19.0s[2]
Deklinaatio -63° 44′ 36″[2]
Hiilisäkin sijainti Etelän ristin alapuolella

Hiilisäkki on Etelän ristin tähtikuviossa oleva tunnettu pimeä sumu, joka erottuu paljain silmin Linnunradan tähtitihentymiä vasten. Hiilisäkki on niin etelässä taivaanpallolla, ettei se näy Suomessa. Hiilisäkin etäisyys on noin 600 valovuotta. Sen havaitsi ensimmäisenä tiettävästi Vicente Yáñez Pinzón.[3]

Hiilisäkki peittää 5 × 7 astetta taivaasta. Hiilisäkki ei ole täysin pimeä, sillä se heijastaa 10 prosenttia saamastaan valosta takaisin.

Lähteet

  1. Hiilisäkki Astro.utu.fi. Arkistoitu 4.11.2018. Viitattu 4.11.2018.
  2. a b Coalsack Nebula SIMBAD. Viitattu 4.11.2018.
  3. The Coalsack and the Southern Cross ESO, Euroopan eteläinen observatorio. Viitattu 26.10.2018 (englanniksi).

Aiheesta muualla