IETF

Nykymaailmassa IETF on aihe, joka on saavuttanut suurta merkitystä ja josta on tullut sekä asiantuntijoiden että suuren yleisön kiinnostava aihe. Ilmestymisestään lähtien IETF on herättänyt jatkuvaa keskustelua, synnyttänyt ristiriitaisia ​​mielipiteitä ja käynnistänyt sarjan tutkimuksia ja analyyseja eri aloilla. Tämän artikkelin tarkoituksena on käsitellä tätä aihetta perusteellisesti ja analysoida sen merkitystä, vaikutusta ja merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Näillä linjoilla tutkitaan erilaisia ​​IETF:een liittyviä näkökulmia ja argumentteja, jotta saadaan laaja ja rikastuttava näkemys tästä nykypäivän niin tärkeästä aiheesta.

The Internet Engineering Task Force (IETF) on Internet-protokollien standardoinnista vastaava organisaatio.[1] Nykyinen Internetin perusta ja käytännössä kaikkien sovellusten pohjana toimivat protokollat ovat IETF:n aikaansaannoksia.

IETF:n päätoiminta tapahtuu sen työryhmissä, joiden tarkoituksena on tuottaa Request for comment -standardeja.

Kulttuuri

IETF:n koko perusidea verrattuna esimerkiksi ETSI-standardointiorganisaatioon on sen avoimuus, vapaus ja jopa anarkistisuus. Käytännön kehitystyö tapahtuu avoimilla sähköpostilistoilla, joille kuka tahansa saa liittyä. Tämä mahdollistaa standardien nopean ja tehokkaan hiomisen valmiiksi altistaen ne kuitenkin kritiikille koko niiden kehityskulun aikana.

Lähteet

  1. Eastlake, Donald & Niles, Kitty: Secure XML, s. 459. Addison-Wesley, 2002. ISBN 9780201756050 (englanniksi)

Aiheesta muualla