Ihmiskoe

Tänään valmistaudumme astumaan Ihmiskoe:n jännittävään maailmaan. Haluammepa sitten oppia lisää tästä aiheesta, tutkia jonkun Ihmiskoe:een liittyviä kokemuksia tai vain saada ajantasaista tietoa, tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota täydellinen ja yksityiskohtainen yleiskatsaus Ihmiskoe:stä. Tämän tekstin alkuperästä sen vaikutukseen yhteiskuntaan, uusimpien sovellusten ja kehityskulkujen kautta, tämä teksti pyrkii tyydyttämään uteliaisuutta ja tiedon tarvetta Ihmiskoe:stä. Liity kanssamme tälle löytö- ja oppimismatkalle, joka jättää meille varmasti selkeämmän ja rikastuttavan näkemyksen Ihmiskoe:stä.

Ihmiskoe on ihmisen käyttöä tieteellis-teknisessä kokeessa kohdistamalle ihmiseen ärsykkeitä (kemikaaleja, ääniä, informaatiota, lääkkeitä tai muita olosuhteita) ja tarkkailemalla ärsykkeen vaikutuksia.

Ihmiskokeilla testataan esimerkiksi lääkkeitä ja ravintoaineita. Näitä kokeita säännellään muun muassa lääketieteellistä tutkimusta koskevan lain perusteella.

Ihmiskokeisiin liittyvä lainsäädäntö Suomessa

Ihmiskokeiden suorittamista säädellään Suomessa muun muassa tutkimuslain[1] ja kudoslain[2] avulla. Ihmisellä tehtävää lääketieteellistä tutkimusta ei saa aloittaa ilman eettisen toimikunnan puoltavaa lausuntoa.

Katso myös

Lähteet

  1. Laki lääketieteellisestä tutkimuksesta Finlex - Ajantasainen lainsäädäntö
  2. Laki ihmisen elimien, kudoksien ja solujen lääketieteellisestä käytöstä Finlex - Ajantasainen lainsäädäntö