Integrated Taxonomic Information System

Aihe Integrated Taxonomic Information System on yksi, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion viime vuosina. Syntymisestään lähtien Integrated Taxonomic Information System on synnyttänyt jatkuvaa keskustelua yhteiskunnan eri sektoreilla, olipa kyse sitten akateemisesta, poliittisesta, taloudellisesta tai kulttuurisesta. Mielipiteet Integrated Taxonomic Information System:stä vaihtelevat suuresti, ja sen vaikutus on tullut ilmeiseksi eri aloilla. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia ​​näkökulmia Integrated Taxonomic Information System:een ja sen vaikutukseen nykyään sekä sen historialliseen merkitykseen. Lisäksi analysoimme Integrated Taxonomic Information System:n roolia ihmisten jokapäiväisessä elämässä ja koko yhteiskunnassa.

Integrated Taxonomic Information System eli ITIS on Yhdysvaltain useiden eri virastojen koordinoima hanke eliöiden taksonomisen tiedon koordinoimiseksi ja kehittämiseksi. Yhteistyössä ovat mukana EPA, NOAA, USGS, NBS, ARS, NRCS ja Smithsonian-instituutti.[1][2]

Tietokanta

Projektin tietokantaan kuuluu yli 589 000 sivua. Tietokanta keskittyy erityisesti Pohjois-Amerikan lajistoon, mutta tietokannassa on mukana myös useita lajeja Amerikan ulkopuolelta, erityisesti lintuja, kaloja, nisäkkäitä ja matelijoita.[3] ITIS:tä käytetään lajien taksonomian de facto -lähteenä useissa biodiversiteettiä käsittelevissä projekteissa.[4]

ITIS tekee yhteistyötä tuottaakseen vuosittain Catalogue of Lifen, jonka tarkoituksena on listata kaikki maailman tunnetut lajit.

Lähteet

  1. Itis Memorandum of Understanding ITIS. Viitattu 23.11.2008.
  2. Itis Organisation and Partners ITIS. Viitattu 23.11.2008.
  3. Data Development History and Data Quality ITIS. Viitattu 23.11.2008.
  4. Roderic DM Page: A Taxonomic Search Engine: Federating taxonomic databases using web services BMC Bioinfromatics. Viitattu 23.11.2008.