Nykymaailmassa Irja Simola:stä on tullut ajankohtainen aihe, joka herättää kaikenikäisten ja -taustaisten ihmisten kiinnostuksen. Sen vaikutus vaihtelee henkilökohtaiselta globaalille tasolle, ja se vaikuttaa esimerkiksi talouteen, yhteiskuntaan, kulttuuriin ja politiikkaan. Irja Simola on onnistunut kiinnittämään tutkijoiden, ammattilaisten ja tavallisten kansalaisten huomion synnyttäen keskusteluja ja pohdintoja sen vaikutuksista ja merkityksestä jokapäiväisessä elämässä. Tässä artikkelissa tutkimme erilaisia näkökulmia ja lähestymistapoja, jotka liittyvät Irja Simola:een, ja analysoimme sen vaikutuksia ja mahdollisia seurauksia tulevaisuuden kannalta.
Simola piti ensikonserttinsa Helsingissä 9. toukokuuta 1933. Hän kuului Suomalaisen oopperan solistikuntaan 1935–1948, lauloi Tampereen oopperayhdistyksen tuotannoissa 1949–1957 ja oli ohjaajana Suomen Kansallisoopperassa 1963–1971. Hän oli Sibelius-Akatemian oopperaluokan opettaja 1964–1970.
Don Juan (Zerlina), Unissakävelijä, Taikahuilu (Pamina), Rykmentin tytär, Pajazzo, Manon, Luxemburgin kreivi, Rose Marie, Dollariprinsessa, Sininaamio, Kalman Syysmanööverit (sota-ajan housurooli), Kerjäläisylioppilas, Gasparone, Bank Ban, Jos olisin kuningas, Myyty morsian, Juha (Anja), Erämaan laulu, Bajadeeri, Kaunis Helena (Leda), Carmen (Michaela), La Traviata, Sevillan parturi, Rigoletto (Gilda), Lepakko.
Tampereen Teatteri: Häävalssi.
Tampereen Oopperayhdistys: 1949–1957:
La Traviata, Figaron häät, Sevillan parturi, Bastien ja Bastienne, Ryöstö seraljista
Ohjauksia
Tampereen ja Vaasan oopperayhdistys mm.: Rigoletto, Lemmenjuoma, Nabucco, Aida, Carmen