Seuraavassa artikkelissa perehdymme Ismene:n kiehtovaan maailmaan ja tutkimme sen monia puolia. Ismene on ollut kiinnostuksen ja keskustelun kohteena vuosien ajan sen alkuperästä ja kehityksestä sen vaikutuksiin nykypäivän yhteiskuntaan. Yksityiskohtaisen analyysin avulla tarkastelemme sen pääpiirteitä, sen mahdollisia sovelluksia ja sen vaikutuksia yhteiskunnan eri sektoreihin. Lisäksi tarkastelemme sen merkitystä nykyisessä tilanteessa ja sen tarjoamia tulevaisuuden näkymiä. Valmistaudu lähtemään löytö- ja innovaatiomatkalle Ismene:n päähenkilönä!
Ismene (m.kreik. Ἰσμήνη) oli kreikkalaisessa mytologiassa Oidipuksen ja tämän äidin ja puolison Iokasten tytär sekä Antigoneen sisar. Hän esiintyy useissa Sofokleen näytelmissä, ennen kaikkea tragedioissa Oidipus Kolonoksessa ja Antigone.
Oidipus jätti Theban kuninkaankruunun kahdelle pojalleen, Eteokleelle ja Polyneikeelle, jotka suostuivat vuorottelemaan hallitsijoina. Ensimmäisen vuoden jälkeen Eteokles kieltäytyi kuitenkin luovuttamasta kruunua Polyneikeelle, ja tämä hyökkäsi Thebaan sotaretkellä, joka tunnetaan nimellä seitsemän Thebaa vastaan. Molemmat veljekset kuolivat taistelussa.
Kuningas Kreon nousi valtaistuimelle ja kielsi ketään hautaamasta Polyneikesta. Polyneikeen sisar Antigone uhmasi kuitenkin käskyä, ja Kreon määräsi tämän haudattavaksi elävältä. Silloin Antigoneen sisar Ismene ilmoitti auttaneensa Antigonea ja vaati itselleen samaa kohtaloa. Jumalat puuttuivat kuitenkin peliin eivätkä hyväksyneet Kreonin päätöstä. Kreon kumosi käskynsä ja hautasi itse Polyneikeen.