Ivalon kirkko

Nykymaailmassa Ivalon kirkko:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monenlaisia ​​ihmisiä kohtaan. Ivalon kirkko on onnistunut vangitsemaan sekä asiantuntijoiden että fanien huomion yhteiskunnallisesta vaikutuksestaan ​​politiikan ja talouden merkitykseen. Ivalon kirkko on herättänyt keskustelua, johon osallistuvat aktiivisesti kaikenikäiset ja -taustaiset henkilöt, joko populaarikulttuurin vaikutuksensa tai akateemisen alan merkityksen vuoksi. Kun Ivalon kirkko jatkaa kehittymistään ja saa uusia vivahteita, tarve ymmärtää se kaikessa monimutkaisuudessaan käy entistä selvemmäksi. Tässä artikkelissa tutkimme Ivalon kirkko:n eri puolia ja sen vaikutuksia nyky-yhteiskuntaan.

Ivalon kirkko
Sijainti Ivalo, Inari
Koordinaatit 68°39′46.4″N, 027°32′10.9″E
Seurakunta Inarin seurakunta
Rakentamisvuosi 1966
Suunnittelija Kauko Kokko ja Laura Järvi-Larkas
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla
Ivalon kirkko Ivalojoen rannalla

Ivalon kirkko on Inarin seurakunnan pääkirkko. Vuonna 1966 valmistuneen kirkon ovat suunnitelleet Rakennushallituksen virkatyönä yliarkkitehti Kauko Kokko ja arkkitehti Laura Järvi-Larkas. Kirkon pohjakerroksena on muita seurakuntatiloja. Itse kirkkosali on toisessa kerroksessa. Kirkko on pohjaltaan suorakaiteen muotoinen pitkäkirkko, jonka erikorkuisia seiniä kattaa taitettu viistokatto. Akustiikan parantamiseksi sivuseinät ovat taitteiset ja alttaria kohden laskeutuva sisäkatto on aaltoileva.

Sekä kirkko- että muita tiloja peruskorjattiin 1999. Kirkon ehtoollisvälineet ja vaskoolia muistuttava kastemalja ovat Tapio Wirkkalan muotoilemia.[1]

Kirkon urut on rakentanut Urkurakentamo Tuomi vuonna 1972 ja ne ovat 20-äänikertaiset. Kirkossa ei ole alttaritaulua vaan sen tilalla on lasinen risti vuodelta 1966.

Lähteet

  1. Ivalon kirkko Inarin seurakunta. Arkistoitu 27.6.2019. Viitattu 11.7.2014.

Aiheesta muualla