Tämä artikkeli käsittelee aihetta Jakelupaketti, joka on ollut erittäin kiinnostava ja merkityksellinen eri yhteyksissä kautta historian. Alun perin Jakelupaketti on herättänyt uteliaisuutta ja keskustelua asiantuntijoiden ja fanien keskuudessa luoden loputtomasti teorioita, tutkimuksia ja tutkimuksia, jotka pyrkivät ymmärtämään täysin sen merkitystä ja vaikutuksia yhteiskuntaan. Vuosien varrella Jakelupaketti on ollut tärkeässä roolissa eri aloilla kulttuurista ja taiteesta tieteeseen ja teknologiaan, jättäen lähtemättömän jäljen ihmiskuntaan. Tässä mielessä on olennaista analysoida ja pohtia Jakelupaketti:tä, sen monia puolia ja sen vaikutusta nykymaailmaan.
Jakelupaketti (usein lyhyesti jakelu, puhekielessä distro) tarkoittaa tietotekniikassa konfiguroitua käännettyjen ohjelmien ja ohjelmakomponenttien (kirjastojen) kokoelmaa, joka soveltuu käyttöön otettavaksi loppukäyttäjälle.
Yhtenä määritelmänä jakelupaketilla tarkoitetaan BSD- tai Linux-käyttöjärjestelmien versioita.[1]
Ohjelmistoja voidaan jakaa ja välittää vähittäismyynnissä, tietokoneen mukana tai verkossa digitaalisesti ladattavina, joista viimeinen on korvannut useita muita tapoja.
Verkossa ohjelmia jaetaan verkkokauppojen (omisteinen ohjelmisto) sekä pakettivarastojen kautta.