Jesuiittojen guaranilähetysasemat

Nykymaailmassa Jesuiittojen guaranilähetysasemat:stä on tullut erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille. Jesuiittojen guaranilähetysasemat on onnistunut vangitsemaan miljoonien ihmisten huomion eri puolilla maailmaa joko yhteiskuntaan kohdistuvan vaikutuksensa, kulttuurielämän, historiallisen merkityksensä tai henkilökohtaisen kehityksensä merkityksen vuoksi. Kun tutkimme tätä aihetta lisää, astumme monien mahdollisuuksien ja näkökulmien universumiin, jotka kutsuvat meidät pohtimaan, kyseenalaistamaan ja keskustelemaan Jesuiittojen guaranilähetysasemat:sta. Tämän artikkelin avulla pyrimme syventymään eri näkökohtiin, jotka tekevät Jesuiittojen guaranilähetysasemat:stä niin tärkeän aiheen nykyään, ja tutkimme sen vaikutuksia jokapäiväisen elämän eri alueilla.

San Ingnacion raunioita Argentiinassa.

Jesuiittojen guaranilähetysasemat olivat lähetysasemia, joita jesuiitat perustivat Argentiinaan ja Brasiliaan 1600-luvulla katekisoidakseen guarani-intiaaneja ja suojellakseen heitä espanjalaisilta ja portugalilaisilta orjakauppiailta.

Viiden aseman rauntiot ovat nykyisin Unescon maailmanperintöluettelossa: São Miguel das Missões Brasiliassa ja San Ignacio Mini, Santa Ana, Nuestra Señora de Loreto ja Santa Maria Mayor Argentiinassa.[1]

Luettelo lähetysasemista

Kartassa merkittävimpiä lähetysasemia nykypäivän valtiorajojen kanssa

Vuonna 1768, jolloin jesuiitat karkotettiin maasta, oli 32 lähetysasemaa asutettuna.[2]

Lähteet

  1. Jesuit Missions of the Guaranis Unesco
  2. Philip Caraman: The Lost Paradise - an account of the Jesuits in Paraguay 1607-1768, s. 314-315. Lontoo: Sidqwick & Jackson, 1975. ISBN 0 283 98212 8 (englanniksi)

Aiheesta muualla