Nykymaailmassa Jumalan laupeuden ruusukko:stä on tullut toistuva teema, joka on kiinnittänyt koko yhteiskunnan huomion. Teknisen kehityksen, kulttuuristen muutosten tai historiallisten tapahtumien seurauksena Jumalan laupeuden ruusukko on saavuttanut ennennäkemättömän merkityksen. Ei ole epäilystäkään siitä, että Jumalan laupeuden ruusukko on herättänyt keskustelua ja pohdintaa kaikilla aloilla sen vaikutuksista talouteen politiikkaan ja ihmisten jokapäiväiseen elämään. Tässä artikkelissa tutkimme perusteellisesti Jumalan laupeuden ruusukko:n eri näkökohtia ja seurauksia sekä siihen liittyviä erilaisia näkemyksiä.
Jumalan laupeuden ruusukko on rukousnauhan avulla lausuttava katolinen rukousten kokonaisuus, joka on osoitettu Jumalan laupeudelle. Se pohjautuu pyhän Faustyna Kowalskan saamaan, hänen Päiväkirjaansa kirjattuun ilmestykseen Vilnassa 13.-14. syyskuuta 1935.[1] Päiväkirjassa tähän rukoukseen liitetään useita lupauksia,[2] muun muassa kuolevien puolesta. Jumalan laupeuden ruusukko rukoillaan perinteisesti joka päivä klo 15, Jeesuksen kuoleman hetkenä ristillä.[3]
Käytännössä Jumalan laupeuden ruusukko rukoillaan tavallista katolilaista ruusukkoa käyttäen, mutta Terve Maria ja Isä meidän -rukoukset korvataan erityisillä Jeesuksen sovitustyöhön kohdistuneilla rukouksilla. Koska rukouksia on vähemmän ja ne ovat hieman lyhyempiä ja koska siihen ei kuulu ruusukon "salaisuuksia", se on ajallisesti paljon varsinaista ruusukkorukousta lyhytkestoisempi.
Luonteeltaan se on osallistumista Kristuksen pappeuteen uskovien yhteisen pappeuden perusteella. Sitä rukoilevat uhraavat Isä Jumalalle Jeesuksen Kristuksen ”ruumiin ja veren, sielun ja jumaluuden” pyytäen anteeksiantoa omien, läheistensä ja koko maailman syntien takia.[4][5]
Jumalan laupeuden ruusukko rukoillaan myös Jumalan laupeuden novenan yhteydessä. Novena alkaa pitkäperjantaina päättyy Jumalan laupeuden sunnuntain aattona.
Jumalan laupeuden novenan rukousaiheet päivittäin: