K-Rauta

Tässä artikkelissa aiomme tutkia K-Rauta:tä syvällisesti ja yksityiskohtaisesti analysoimalla tähän aiheeseen liittyviä eri näkökulmia, näkökulmia ja näkökulmia. Tutkimme sen alkuperää, kehitystä, vaikutuksia yhteiskuntaan ja mahdollisia tulevaisuuden vaikutuksia. Lisäksi tarkastelemme erilaisia ​​asiantuntijalausuntoja ja asiaankuuluvia tutkimuksia, jotka valaisevat K-Rauta:tä ja sen merkitystä nykyään. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota täydellinen ja rikastuttava näkemys K-Rauta:stä, jotta lukijat saavat syvän ja maailmanlaajuisen ymmärryksen tästä laajaa yleisöä kiinnostavasta aiheesta.

K-Rauta
Tunnuslause Yllättävän helppoa
Tuotetyyppi rautakauppa
Omistaja Kesko
Kotisivu Kotisivut
K-raudan logo Suomessa vuoteen 2017 asti, käytetään edelleen Virossa ja Ruotsissa.
K-Raudan myymälä Alajärvellä kesäkuussa 2017.

K-Rauta (aiemmin K-rauta) on suomalaisen Keskon kansainvälinen rautakauppaketju ja osa K-ryhmää. K-Rauta toimii Suomen lisäksi Ruotsissa, Virossa ja Latviassa nimellä K Senukai. Osana K-Rauta-ketjun uudistusta Rautiat yhdistyivät osaksi K-Rauta-ketjua keväällä 2017, ja uudella ketjulla on Suomessa noin 140 kauppaa.[1] Uudistukseen kuului myös uusi logo, joka on yhdenmukainen koko Keskon uuden ilmeen kanssa.

Ruotsissa K-Raudalla on noin 10 kauppaa. Kesko ilmoitti vuoden 2023 lopussa keskittävänsä rautakaupan liiketoimintonsa Ruotsissa K-Bygg-ketjuun. K-Rauta-myymälät Ruotsissa tullaan joko muuttamaan K-Bygg-myymälöiksi tai sulkemaan. Virossa ja Latviassa kummassakin on kahdeksan kauppaa.[2]

Suomessa K-Raudat toimivat kauppiasliiketoimintamallilla, eli jokaista kauppaa vetää K-kauppiasyrittäjä. Muissa toimintamaissa toiminnasta vastaa Kesko.

Vuoteen 2017 asti Suomessa oli myös K-Rauta Express-myymälöitä, jotka olivat K-Marketin kokoisia rautakauppoja.[3]

Kesko ilmoitti myyvänsä Venäjällä toimivat K-Raudat keväällä 2018.[4]

Lähteet

Aiheesta muualla