Nykyään Kaarle Kustaa (Ruotsin prinssi) on erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe monille ihmisille eri puolilla maailmaa. Kaarle Kustaa (Ruotsin prinssi):n vaikutus elämäämme on kiistaton, niin henkilökohtaisella, sosiaalisella, taloudellisella kuin poliittisella tasolla. Ilmestymisestään lähtien Kaarle Kustaa (Ruotsin prinssi) on ollut eri alojen asiantuntijoiden tutkimuksen, analyysin ja keskustelun kohteena, kun he pyrkivät ymmärtämään sen vaikutukset ja seuraukset. Tässä artikkelissa tutkimme eri näkökulmista Kaarle Kustaa (Ruotsin prinssi)-ilmiötä ja sen vaikutusta nyky-yhteiskuntaan valottaaksemme tätä laajasti keskusteltua aihetta.
Kaarle Kustaa (ruots. Karl Gustav; 2. joulukuuta 1802 – 10. syyskuuta 1805)[1] oli Ruotsin prinssi, kuningas Kustaa IV Aadolfin ja kuningatar Fredrika Dorotean poika.[2] Hän eli vain kaksivuotiaaksi.
Kaarle Kustaalle annettiin syntyessään arvonimi Suomen suuriruhtinas. Hän oli viimeinen Ruotsin kuningasperheen jäsen (ja ainoa Holstein-Gottorpin dynastiasta), jolla oli tämä arvonimi. Vuoden 1802 Suomen-vierailullaan Kustaa IV Aadolf lupasi kasvattaa Kaarlen Turun Akatemiassa. Prinssin kuoltua Turun Akatemia vietti hänen muistokseen surujuhlan, ja Johan Fredrik Wallenius piti siellä sittemmin painettuna julkaistun muistopuheen.[2] Kaarle Kustaa on haudattu Riddarholmenin kirkkoon Tukholmaan.[1]