Kabasiitti

Tämä artikkeli käsittelee aihetta Kabasiitti, joka on herättänyt suurta kiinnostusta useilla aloilla. Kabasiitti on kiinnittänyt asiantuntijoiden, harrastajien ja suuren yleisön huomion, joten on tärkeää analysoida ja syventää tätä aihetta. Kautta historian Kabasiitti:llä on ollut merkittävä rooli eri yhteyksissä ja se on vaikuttanut muun muassa sosiaalisiin, kulttuurisiin, poliittisiin ja taloudellisiin näkökohtiin. Siksi on välttämätöntä tutkia tätä aihetta perusteellisesti ymmärtääksesi sen vaikutus ja merkitys nykyään. Kabasiitti:n yksityiskohtaisen tutkimisen avulla pyrimme tarjoamaan lukijalle täydellisen ja päivitetyn näkemyksen tästä aiheesta, jotta voimme osaltaan rikastaa tietoa ja ymmärtää sen tärkeyttä.

Kabasiitti
Luokka silikaattimineraalit
Kemialliset ominaisuudet
Kemiallinen kaava (Ca,Na2,K2,Mg)Al2Si4O12 · 6 H2O
Fysikaaliset ominaisuudet
Väri valkoinen, väritön, oranssi, ruskea, vaaleanpunainen, vihreä tai keltainen
Kidejärjestelmä trigoninen
Kaksostus kontakti- ja tunkeutumiskaksosia
Kovuus Mohsin asteikolla 3–5
Ominaispaino 2.0–2.2
Optiset ominaisuudet
Viiru lasikiilto
Aiheesta muualla

Kabasiitti Commonsissa

Kabasiitti on zeoliitteihin kuuluva hohtosilikaattimineraali, jonka kemiallinen kaava on (Ca,Na2,K2,Mg)Al2Si4O12 · 6H2O.[1]

Kabasiitista tunnistetaan muunnokset kabasiitti-Ca, kabasiitti-K, kabasiitti-Na ja kabasiitti-Sr, riippuen ilmaistun kationin näkyvyydestä. Kabasiittia esiintyy tavallisimmin basalttikivien manteleissa.

Kabasiitti kiteytyy trigonisessa kidejärjestelmässä, ja sille on kidejärjestelmälle tyypilliset romboedriset kiteet. Kaksostuminen on tavallista, ja sekä kosketus- että tunkeutumiskaksosia esiintyy. Mineraali on väriltään valkoista, väritöntä, oranssia, ruskeaa, vaaleanpunaista, vihreää tai keltaista. Kabasiitin kovuus Mohsin asteikolla on 3–5 ja sen ominaispaino on 2.0–2.2. Sillä on lasimainen kiilto.

Lähteet

  1. Chabazite (mineral) Encyclopædia Britannica. Viitattu 31.7.2016. (englanniksi)

Aiheesta muualla