Kai Rentola

Nykyään Kai Rentola on erittäin tärkeä ja kiinnostava aihe yhteiskunnassa. Kai Rentola on pitkään ollut tutkimuksen ja keskustelun aiheena eri aloilla ja tieteenaloilla. Sen merkitys on sen välittömässä vaikutuksessa ihmisten jokapäiväiseen elämään sekä sen vaikutukseen poliittisella, kulttuurisella, taloudellisella ja sosiaalisella alalla. Tässä artikkelissa tutkimme Kai Rentola:een liittyviä eri näkökohtia ja näkökulmia, analysoimme sen kehitystä ajan mittaan ja sen merkitystä nykyään. Lisäksi pohdimme mahdollisia haasteita ja mahdollisuuksia, joita Kai Rentola tuo nykyisessä tilanteessa. Pyrimme monitieteisen lähestymistavan avulla tarjoamaan kattavan kuvan Kai Rentola:stä ja sen merkityksestä nyky-yhteiskunnassa.

Kai Matti Rentola (s. 5. tammikuuta 1955 Kaarina)[1] on suomalainen graafinen suunnittelija, kuvanveistäjä ja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun graafisen suunnittelun koulutusohjelman johtaja 1.8. 2015 asti.[2] Hän on tunnettu erityisesti paperiveistoksistaan[3].

Lasten temppeli / Palatino infantiles, Helsinki, 2000.[4]

Rentola valmistui graafiseksi suunnittelijaksi Lahden taideoppilaitoksesta 1979 ja taiteen maisteriksi Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta 2011. Hän on suurikokoisten paperitaideteosten ohella suunnitellut muun muassa julisteita, liikemerkkejä ja pakkauksia.[1] Vuodesta 1989 vuoteen 2015 hän on opettanut Taideteollisessa korkeakoulussa muun muassa graafista ilmaisua, kirjainmuotoilua ja typografiaa.[5]

Rentolan veistoksia on muun muassa Helsingin Designmuseon, New Yorkin American Craft Museumin, Helsingin yliopiston, Kouvolan kaupungin ja Suomen Kartonkiteollisuusyhdistyksen kokoelmissa.[5][1] Kai Rentola on sijoittunut mm. Vaasan kaupungin taideteoskilpailussa (II palkinto) 2006 ja voittanut mm. Pro Feeling -muotoilukilpailun 2005.

Lähteet

  1. a b c Taskinen, Rita (toim.): Suomalainen Design : Kuka kukin on. Helsinki: Ornamo, 1992. ISBN 952-9748-04-3
  2. Median laitos, yhteystiedot, Aalto-yliopisto (Arkistoitu – Internet Archive)
  3. Papercraft Helsinki, Facebook. Viitattu 28.3.2016.
  4. Lasten temppeli / Palatino infantiles Helsingin taisemuseo. Viitattu 5.9.2020.
  5. a b Kai Rentola, graafisen suunnittelun ja viestinnän lehtori, Taideteollinen korkeakoulu, Visuaalisen kulttuurin osasto (Arkistoitu – Internet Archive)