Keanu Reeves



Koskaan ihmiskunnan historiassa ei ole ollut näin paljon tietoa Keanu Reevesin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas kuten nykyään Internetin ansiosta. Kuitenkin tämä pääsy kaikkeen liittyvään Keanu Reevesin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas ei ole aina helppoa. Kylläisyys, huono käytettävyys ja vaikeus erottaa oikeat ja väärät tiedot Keanu Reevesin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas niitä on usein vaikea voittaa. Tämä motivoi meitä luomaan luotettavan, turvallisen ja tehokkaan sivuston.

Meille oli selvää, että tavoitteemme saavuttamiseksi ei riittänyt, että meillä oli oikeaa ja varmennettua tietoa Keanu Reevesin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas . Kaikki, mistä olimme keränneet Keanu Reevesin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas piti myös esittää selkeästi, luettavalla tavalla, käyttökokemusta helpottavalla rakenteella, selkeällä ja tehokkaalla suunnittelulla sekä latausnopeudella etusijalla. Olemme varmoja, että olemme saavuttaneet tämän, vaikka pyrimme jatkuvasti tekemään pieniä parannuksia. Jos olet löytänyt sen, mistä olet löytänyt hyödyllistä Keanu Reevesin tutkiminen vuonna 2023: Kattava opas ja olet tuntenut olosi mukavaksi, olemme erittäin iloisia, jos palaat scientiaen.com aina kun haluat ja tarvitset.

Keanu Reeves
Reunião com o ator norte-americano Keanu Reeves (46806576944) (rajattu).jpg
Reeves vuonna 2019
Syntynyt
Keanu Charles Reeves

(+1964 09 02 XNUMX) Syyskuu 2, 1964 (ikä 58)
Beirut, Libanon
kansalaisuuskanadalainen
Ammatit
  • näyttelijä
  • muusikko
aktiivisena1984 läsnä
WorksTäysi lista
Kumppani (t)Jennifer Syme
(1998–2001; hänen kuolemansa)
Alexandra Grant
(c. 2018 - nykypäivää)
Lapset1 (kuolemasyntymä)
PalkinnotTäysi lista

Keanu Charles Reeves (/kiˈɑːnU/ pitää-AH- noo; syntynyt 2. syyskuuta 1964) on kanadalainen näyttelijä. Syntynyt Beirut ja kasvatettu sisään Toronto, Reeves aloitti näyttelemisen teatterituotannoissa ja televisioelokuvissa ennen kuin hän teki elokuvadebyyttinsä vuonna Youngblood (1986). Hänellä oli omansa läpimurto rooli scifi-komediassa Bill & Tedin erinomainen seikkailu (1989), ja hän toisti roolinsa siinä jatko. Hän sai kiitosta näyttelemällä hustleria itsenäisessä draamassa Oma yksityinen Idaho (1991) ja vakiinnutti asemansa an toimintasankari päärooleissa Point Break (1991) ja Nopeus (1994).

Useiden lipputulojen epäonnistumisen jälkeen Reevesin esitys kauhuelokuvassa Paholaisen asianajaja (1997) sai hyvän vastaanoton. Suurempi tähteys tuli pelaamisesta Neo science fiction -sarjassa Matriisi, vuodesta 1999 alkaen. Hän soitti John Constantine in Constantine (2005) ja näytteli romanttisessa draamassa Lake House (2006), scifi-trilleri Päivä jona maailma pysähtyi (2008) ja rikostrilleri Street Kings (2008). Toisen kaupallisen laskujakson jälkeen Reeves teki onnistuneen paluun soittamalla nimellinen salamurhaaja vuonna John Wick elokuvasarja, joka alkaa vuonna 2014. Aika: nimitti hänet yhdeksi 100 vaikutusvaltaisinta ihmistä maailmassa vuonna 2022.

Näyttelijäntyön lisäksi Reeves on ohjannut elokuvan Man of Tai Chi (2013). Hän on soittanut bändissä bassokitaraa Koiratähti ja harjoitti muita pyrkimyksiä, kuten kirjoittamista ja hyväntekeväisyyttä.

Aikainen elämä

Reeves syntyi vuonna Beirut, Libanon, 2. syyskuuta 1964 Patrician (os Taylor) poika pukusuunnittelija ja esiintyjä, ja Samuel Nowlin Reeves Jr. Hänen äitinsä on englantilainen, kotoisin Essex. Hänen amerikkalainen isänsä on kotoisin Havaijilta Alkuperäinen havaijilainen, kiinalainen, englantilainen, irlantilainen ja portugalilainen syntyperä. Hänen isoäitinsä isänsä puolelta on Kiinalainen havaijilainen. Hänen äitinsä oli töissä Beirutissa, kun hän tapasi isänsä, joka hylkäsi vaimonsa ja perheensä Reevesin ollessa kolmevuotias. Reeves tapasi viimeksi isänsä Havaijin saarella Kauai kun hän oli 13.

Kun hänen vanhempansa erosivat vuonna 1966, hänen äitinsä muutti perheen Sydney, ja sitten New Yorkiin, jossa hän meni naimisiin Paul Aaronin, a broadway ja Hollywood ohjaaja vuonna 1970. Pari siirtyi Toronto ja erosi vuonna 1971. Kun Reeves oli yhdeksänvuotias, hän osallistui teatteriesitykseen Damn Yankees. Aaron pysyi lähellä Reevesiä tarjoten hänelle neuvoja ja suositellen hänelle työpaikkaa Hedgerow teatteri Pennsylvaniassa. Reevesin äiti meni naimisiin Robert Millerin, rock-musiikin edistäjän, kanssa vuonna 1976; pari erosi vuonna 1980. Myöhemmin hän meni naimisiin neljännen aviomiehensä, kampaajan Jack Bondin kanssa; avioliitto kesti vuoteen 1994. Reeves ja hänen sisarensa kasvoivat pääasiassa vuonna XNUMX Yorkville Toronton naapurustossa, ja lastenhoitaja huolehtii heistä usein. Isoäitinsä etnisen taustan vuoksi hän varttui Kiinalainen taide, huonekalutja keittiö. Reeves katsoi brittiläisiä komediaohjelmia, kuten Kaksi Ronniea, ja hänen äitinsä välitti englantilaisia ​​tapoja, joita hän on säilyttänyt aikuisikään asti.

Kuvailee itseään "yksityiseksi lapseksi", Reeves kävi neljässä eri lukiossa, mukaan lukien Etobicoke School of the Arts, josta hän oli karkottaa. Reeves sanoi, että hänet erotettiin, koska hän "oli vain vähän liian röyhkeä ja ampui suuni liian usein... En yleensä ollut koulun parhaiten öljytty kone". Reevesillä on lukihäiriö and has said, "Because I had trouble reading, I wasn't a good student". At De La Sallen yliopisto, hän oli menestynyt jääkiekko maalivahti. Reeves halusi tulla ammattijääkiekkoilijaksi Kanadan olympiajoukkueeseen, mutta hän päätti ryhtyä näyttelijäksi 15-vuotiaana. Lähdettyään De La Salle Collegesta hän osallistui Avondalen toisen asteen vaihtoehtoinen koulu, jonka ansiosta hän sai koulutuksen työskennellessään näyttelijänä. Hän jätti lukion kesken 17-vuotiaana. Hän sai a vihreä kortti amerikkalaisen isäpuolensa kautta ja muutti Los Angelesiin kolme vuotta myöhemmin. Reevesillä on vain Kanadan kansalaisuus.

Ura

1984–1990: Varhainen työ

Vuonna 1984 Reeves oli kirjeenvaihtaja Kanadan Broadcasting Corporation (CBC) nuorisotelevisio-ohjelma Menee hyvin. Samana vuonna hän debytoi näyttelijänä televisiosarjan jaksossa, nimeltään Roikkuu. Vuonna 1985 hän soitti Mercutio vaiheessa tuotannossa Romeo ja Juulia Leah Posluns -teatterissa North Yorkissa, Ontariossa. Hän esiintyi myös lavalla, mm Brad Fraserkulttihitti susipoika Torontossa. Hän esiintyi myös a Coca-Cola kaupallinen vuonna 1983, ja Kanadan kansallinen elokuvalautakunta (NFB) tulossa-of-ikä, lyhytelokuva Yhden askeleen päässä.

Reeves sanoi myöhemmin, että kun hän etsi työtä 1980-luvun puolivälissä, hänen agenttinsa neuvoivat häntä valitsemaan eri nimen, koska hänen etunimensä oli "liian etninen". Hän aloitti lyhyesti etu- ja toisen nimensä ja osallistui koe-esiintymisissä nimellä "KC" tai "Casey" Reeves ennen kuin palasi Keanuun.

Reeves teki panoksen televisioelokuviin vuonna 1986, mukaan lukien NBC's Babes in Toyland, Koston teko ja Oikeuden veljeskunta. Hän teki ensimmäiset elokuvaesiintymisensä vuonna Peter Markle's Youngblood (1986), jossa hän näytteli a maalivahtija pienen budjetin romanttisessa draamassa, Lentäminen. Hänet valittiin Mattiksi River's Edge, rikosdraama ryhmästä lukion ystäviä, jotka käsittelevät murhatapausta, löyhästi perustuen Marcy Renee Conradin murha vuonna 1981. Elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1986 Toronton kansainvälinen elokuvafestivaali pääosin positiiviseen vastaukseen. Janet Maslin of New York Times kuvailee nuorten näyttelijöiden esityksiä "luonnollisiksi ja uskottaviksi", kun taas Reeves on "vaikuttava ja sympaattinen".

1980-luvun lopulla Reeves näytteli useissa teini-yleisölle suunnatuissa draamassa, muun muassa pääosassa Night Before (1988), komedia, jossa on vastapäätä Lori Loughlin, Pennsylvanian prinssi (1988) ja Pysyvä ennätys (1988). Vaikka jälkimmäinen sai ristiriitaisia ​​arvosteluja, lajike -lehti ylisti Reevesin esitystä, "joka avautuu mukavasti draaman edetessä". Hänen muihin näyttelijätehtäviinsä kuuluivat mm sivurooli in Vaarallisia suhteita (1988), joka ansaitsi seitsemän ehdokkuutta 61. Akatemian palkinto, voitto kolme: Paras mukautettu käsikirjoitus, Paras pukusuunnitteluja Paras tuotantosuunnittelu. Tätä seurasi Bill & Tedin erinomainen seikkailu (1989), jossa hän esittää löysää, joka kulkee ajan myötä ystävän kanssa (kuvaaja Alex Winter), koota historiallisia henkilöitä koulun esittelyä varten. Kriitikot ottivat elokuvan yleisesti ottaen hyvin vastaan, ja se tuotti maailmanlaajuisesti 40.5 miljoonaa dollaria. Elokuva arvostelujen kokoaja Rotten Tomatoes antoi elokuvalle 79 %:n hyväksyntäluokituksen kriittisellä yksimielisyydellä: "Keanu Reeves ja Alex Winter ovat vain hurmaavia, typeriä ja tarpeeksi typeriä saadakseen tämän pörröisen aikamatkaseikkailun toimimaan".

Vuonna 1989 Reeves näytteli komediadraamassa Vanhemmuus ohjannut Ron Howard. Nick Hilditch BBC antoi elokuvalle kolme tähteä viidestä ja kutsui sitä "hyvän olon elokuvaksi", jossa on "laaja ja viihdyttävä näyttelijä". Vuonna 1990 Reeves antoi kaksi näyttelijää; hän esitti epäpätevää Hitman vuonna musta komedia Rakastan sinua kuollakseni, ja soitti Martin, a radioasema työntekijä komediassa Viritä huomenna. Hän esiintyi myös Paula Abdulmusiikkivideo henkilölle Rush Rush jossa esiteltiin a Rebel Without a Cause motiivi, hänen kanssaan James Dean rooli.

1991–1994: Läpimurto aikuisrooleilla

Vuonna 1991 Reeves näytteli elokuvassa Bill & Tedin valematka, jatko Bill & Tedin erinomainen seikkailu, hänen kanssaan Alex Winter. Michael Wilmington Los Angeles Times kirjoitti, että jatko oli "kekseliäisempi, ylellisempi, villimpi ja vapaampi, jännittävämmin visualisoitu", ylisti näyttelijöitä heidän "täydellisemmästä" esityksestään. Elokuvakriitikko Roger Ebert luuli sen olevan "visuaalisen keksinnön ja oudon huumorin mellakka, joka toimii valitulla alamoronisella tasolla. Se on sellainen elokuva, jossa aloitat nauramaan itsestäsi huolimatta ja lopulta ihailet omaperäisyyttä, joka johti tämän hallusinaatioiden luomiseen kermakakkukomedia". Loppuvuosi 1991 merkitsi merkittävää muutosta Reevesin uralle, kun hän ryhtyi aikuisrooleihin. Pääosissa kanssa River Phoenix seikkailussa kadulla liikkujana Oma yksityinen Idaho, hahmot lähtevät henkilökohtaisten löytöjen matkalle. Tarinan on kirjoittanut Gus Van Sant, ja perustuu löyhästi Shakespeare's Henrik IV, osa 1, Henrik IV, osa 2ja Henry V. Elokuva sai ensi-iltansa klo 48. Venetsian kansainvälinen elokuvafestivaali, jota seurasi teatteriesitys Yhdysvalloissa 29. syyskuuta 1991. Elokuva ansaitsi 6.4 miljoonaa dollaria lipputuloissa. Oma yksityinen Idaho otettiin myönteisesti vastaan Owen Gleiberman of Entertainment Weekly kuvailee elokuvaa "postmoderniksi road-elokuvaksi, jossa vallitsee vapaasti kelluva, transsia muistuttava epätoivo  rikas, rohkea kokemus". New York Times kiitti Reevesiä ja Phoenixia heidän oivaltavista esityksistään.

Reeves näytteli rinnalla Patrick Swayze, Lori Petty ja Gary Busey toimintatrillerissä Point Break (1991), ohjaaja Kathryn Bigelow. Hän pelaa salaista FBI agentti, jonka tehtävänä on tutkia pankkiryöstöryhmän henkilöllisyyttä. Valmistautuakseen elokuvaan Reeves ja hänen toverinsa ottivat lainelautailu oppitunteja ammattisurffaajan Dennis Jarvisin kanssa Havaijilla; Reeves ei ollut koskaan aiemmin surffaillut. Sen julkaistua, Point Break sai yleensä hyvän vastaanoton ja kaupallinen menestys, ansaitsemalla 83.5 miljoonaa dollaria lipputuloissa. Reevesin suoritus sai kiitosta New York Times "huomattavasta kurinalaisuudesta ja laajuudesta" ja lisäsi: "Hän siirtyy helposti poliisin menettelytapatarinaan sopivan napitetun käytöksen ja koomisten rooliensa löyhästi liitetyn tavan välillä". Kirjoittaminen Washington Post, Hal Hinson kutsui Reevesiä "täydelliseksi valinnaksi" ja ylisti surffauskohtauksia, mutta katsoi, että "elokuvantekijät tekevät hahmonsa tekemään mitä naurettavan epäloogisimpia valintoja". At 1992 MTV Movie Awards, Reeves voitti halutuin mies -palkinnon.

Vuonna 1991 Reeves kiinnostui musiikin urasta; hän muodosti an vaihtoehto rock bändi soitti Koiratähti, joka koostuu jäsenistä Robert Mailhouse, Gregg Miller ja Bret Domrose. Reeves soitti bassokitaraa. Vuotta myöhemmin hän pelasi Jonathan Harker in Francis Ford Coppola's Goottilainen kauhu Bram Stokerin Drakula, perustuen Stokerin Vuoden 1897 romaani Dracula. Pääosassa rinnalla Gary Oldman, Winona Ryder ja Anthony Hopkins, elokuva oli kriittisesti ja kaupallisesti menestynyt. Se tuotti maailmanlaajuisesti 215.8 miljoonaa dollaria. Rooliaan varten Reevesin täytyi puhua englanninkielisellä aksentilla, mikä herätti jonkin verran naurettavaa; "Liian tyylikäs ja täysin naurettava, Reevesin esitys on yhtä tuskallista kuin hauskaa", kirjoitti Limara Salt Virgin Media. Vuonna 2015 annetussa retrospektiivihaastattelussa ohjaaja Coppola sanoi: "Yritti niin kovasti, että hän halusi tehdä sen täydellisesti, ja kun yritettiin tehdä se täydellisesti, se tuntui jäykältä". Bram Stokerin Drakula oli ehdolla neljälle Oscar-palkinnolle, joista kolme voitti parhaan pukusuunnittelun, Paras äänieditointi ja Paras meikki. Elokuva sai myös neljä ehdokkuutta British Academy Film Awards.

Vuonna 1993 hänellä oli rooli Paljon melua tyhjästä, perustuen Shakespeare's samanniminen näytelmä. Elokuva sai positiivisia arvosteluja, vaikka Reeves oli ehdolla a Kultainen vadelma -palkinto varten Huonoin miessivuosa. Uusi tasavalta -lehden mielestä hänen casting oli "valitettava" hänen amatöörisuorituksensa vuoksi. Samana vuonna hän näytteli kahdessa muussa draamaelokuvassa, Jopa Cowgirls Get the Blues ja Little Buddha, jotka molemmat saivat seka-negatiivisen vastaanoton. Independent kriitikko antoi Little Buddha ristiriitainen arvostelu, mutta katsoi, että Reevesin rooli prinssina oli "uskottava". Elokuva jätti myös vaikutuksen Reevesiin; hän sanoi myöhemmin: "Kun näytin tätä viatonta prinssiä, joka alkaa epäillä jotain, kun hän saa ensimmäiset paljastukset vanhuudesta, sairaudesta ja kuolemasta, se iski minuun. Tuo oppi ei ole koskaan jättänyt minua."

Hän näytteli toimintatrillerissä Nopeus (1994) rinnalla Sandra Bullock ja Dennis Hopper. Hän esittää poliisi Jack Travenia, jonka on estettävä bussia räjähtämästä pitämällä sen nopeus yli 50 km/h. Nopeus oli ohjauksen debyytti hollantilainen ohjaaja Jan de Bont. Useita näyttelijöitä harkittiin pääroolissa, mutta Reeves valittiin, koska Bont oli vaikuttunut hänen roolistaan Point Break suorituskykyä. Katsoakseen roolia Reeves ajeli kaikki hiuksensa pois ja vietti kaksi kuukautta kuntosalilla kasvattaakseen lihasmassaa. Tuotannon aikana Reevesin ystävä River Phoenix (ja näyttelijänä Oma yksityinen Idaho) kuoli, minkä seurauksena kuvausaikataulua muutettiin, jotta hän voisi surra. Nopeus julkaistiin 10. kesäkuuta kriitikoiden ylistämän vastauksen seurauksena. Gene Siskel että Chicago Tribune kehui Reeves ja kutsui häntä "ehdottoman karismaattiseksi esittäen esityksen, joka on täynnä iloa, kun hän hyppää hissikuilujen läpi ja metrojunan huipulla". David Ansen, kirjoittamalla Newsweek, tiivistettynä Nopeus kuten: "Häppäilemätön olematta ylimielinen, tämä on yksi todennäköinen menestys, joka ei tunnu liian suurelta äijälleen. Se on ystävällinen juggernaut". Elokuva tuotti 350 miljoonaa dollaria 30 miljoonan dollarin budjetista ja voitti kaksi Oscar-palkintoa vuonna 1995 – paras äänileikkaus ja Paras ääni.

1995–1998: Jatkuva näyttelijätyö

Rakastan sitä. Se on kuin tällainen koodi, että kun alkaa asua siinä hengityksen ja äänen, tunteen ja ajatuksen kanssa, se on voimakkain ja kuluttava ja vapauttava samaan aikaan. Vain, kirjaimellisesti, elementaali ääni, konsonantit ja vokaalit. Mitä sain selville tehdessäni oli se, että se toi minulle kaiken vihan, joka oli sisälläni äitiäni kohtaan. Tarkoitan, se yllätti minut, mitä siellä oli, enkä ollut nähnyt sitä ennen.

– Reeves hänen päällänsä Hamlet suorituskyky

Reevesin seuraava päärooli tuli vuonna 1995 Cyberpunk toiminta trilleri Johnny Mnemonic, taiteilijan ohjaama Robert longo ja perustuu vuoden 1981 tarinaan sama nimi by William Gibson. Vuodelle 2021 sijoittuva se kertoo miehestä, jolla on a kyberneettinen aivoimplantti ja hänen on toimitettava tietopaketti ennen kuin hän kuolee tai hänet tappaa Yakuza. Elokuva sai pääasiassa negatiivisia arvosteluja, ja kriitikkojen mielestä Reeves oli "surkea". antaa sopimaton osa jklle". Roger Ebert arvioi, että elokuva on yksi "äskettäisen elokuvan suurista hölmöistä eleistä, elokuvasta, joka ei ansaitse nanosekuntiakaan vakavaa analyysiä, mutta jossa on eräänlainen idioottimainen loisto, joka saa sinut melkein anteeksi". Osana elokuvastudion markkinointityötä a CD-ROM myös videopeli julkaistiin.

Seuraavaksi hän esiintyi romanttisessa draamassa Kävely pilvissä (1995), joka myös keräsi sekalaisia ​​ja negatiivisia arvosteluja. Reeves esittää nuorta sotilasta, joka palaa kotiin Toinen maailmansota, yrittää asettua naisen kanssa, jonka kanssa hän meni impulsiivisesti naimisiin juuri ennen palvelukseen tuloaan. Elokuvakriitikko Mick LaSalle oli sitä mieltä, että"Kävely pilvissä on suurimmaksi osaksi kaunis, hyvin näytelty ja emotionaalisesti rikas kuva", kun taas Hal Hinson alkaen Washington Post sanoi: "Elokuvassa on siirappimaista, Kodak maagisen hetken ilme a Bo derek elokuva ja melko samantasoinen sisältö".

Elokuvatöiden lisäksi Reeves vetäytyi hetkeksi teatterin pariin Prinssi Hamlet vuonna 1995 Manitoban teatterikeskus tuotantoon Hamlet in Winnipeg, Manitoba. Sunday Times kriitikko Roger Lewis uskoi esitykseensä, kirjoittaessaan hän "varsin ruumiillistui viattomuuden, upean raivon, hyppyjen ja rajojen eläimellisen armon, tunneväkivallan, jotka muodostavat Tanskan prinssin... Hän on yksi kolmesta parhaasta Hamletista, joita olen nähnyt, yksinkertaisesta syystä: hän is Hamlet".

Reeves kiinnostui pian tieteiskirjallisista rooleista, ja hän esiintyi Chain Reaction (1996) muiden tähtien kanssa Morgan Freeman, Rachel Weisz, Fred Ward, Kevin Dunn ja Brian Cox. Hän näyttelee tutkijaa a vihreää energiaa hanke, jonka on lähdettävä pakoon, kun hän on kehystetty murhaa varten. Chain Reaction ei ollut kriittinen menestys ja sai enimmäkseen negatiivisen reaktion; arvostelujen kokoaja Rotten Tomatoes antoi sille 16 %:n arvosanan ja kuvaili sitä "juoksevaksi trilleriksi, joka pysyy enimmäkseen yleisellä kaavalla". Reevesin elokuvavalinnat jälkeen Chain Reaction olivat myös kriittisiä pettymyksiä. Hän näytteli itsenäisessä rikoskomediassa Tuntuu Minnesotalta (1996), kanssa Vincent D'Onofrio ja Cameron Diaz, jonka Rotten Tomatoes kuvaili "huonosti koottuksi ja pohjimmiltaan vääräksi". Sinä vuonna hän kieltäytyi näyttelijätarjouksesta Nopeus 2: Vakionopeudensäädin, vaikka hänelle tarjottiin 12 miljoonan dollarin palkkaa. Reevesin mukaan tämä päätös aiheutti 20th Century Fox katkaista suhteet häneen vuosikymmeneksi.

Sen sijaan Reeves kiersi bändinsä kanssa Dogstar ja esiintyi draamassa Viimeinen kerta kun tein itsemurhan (1997), perustuu vuonna 1950 kirjoittamaan kirjeeseen Neal cassady että Jack Kerouac. Reevesin suorituskyky sai vaihtelevia arvioita; Paul Tatara CNN kutsui häntä "lahjattomaksi, tässä hän on taas, lausuen lauseitaan ikään kuin ne olisivat toisiinsa liittymättömiä sanoja, jotka on koottu yhteen muistiharjoituksena". taas Imperiumi -lehti ajatteli "Reeves antaa lähimpänä esiintymistä urallaan innostuneena feikkisenä humalassa". Hän näytteli vuonna 1997 yliluonnollinen kauhu Paholaisen asianajaja rinnalla al Pacino ja Charlize Theron; Reeves suostui useiden miljoonien dollarien palkanleikkaukseen, jotta elokuvastudio oli varaa palkata Pacino. Perustuu Andrew Neidermansamanniminen romaani, ominaisuus kertoo menestyneestä nuoresta asianajajasta, joka on kutsuttu New Yorkiin työskentelemään suuressa yrityksessä ja joka saa selville, että yrityksen omistaja on paholainen. Paholaisen asianajaja sai kriitikoilta myönteisiä arvosteluja. Elokuvakriitikko James Berardinelli kutsui elokuvaa "erittäin nautinnolliseksi" ja kirjoitti: "On aikoja, jolloin Reevesiltä puuttuu hienovaraisuus, joka olisi tehnyt tästä monitasoisemman kuvauksen, mutta se on kuitenkin vankka työ".

1999–2004: Stardom with Matriisi franchising ja komediat

Reeves mainostaa päivää, jolloin maa seisoi paikallaan Meksikossa, 2008
Reeves mainostaa Päivä jona maailma pysähtyi Meksikossa, 2008

Vuonna 1999 Reeves näytteli kriitikoiden ylistämässä science fiction -elokuvassa Matriisi, ensimmäinen erä mitä tulee Matriisi äänioikeus. Reeves esittää ohjelmoija Thomas Anderson, a hakkeri käyttämällä aliasta"Neo", joka huomaa, että ihmiskunta on loukussa simuloidussa todellisuudessa, jonka on luonut älykkäät koneet. Käsikirjoitus ja ohjaus Wachowskit, Reevesin piti valmistautua lukemalla Kevin Kelly's Käsistä käsistä: koneiden, sosiaalisten järjestelmien ja talousmaailman uusi biologiaja Dylan Evansideoita evoluutio psykologia. Päänäyttelijät kävivät kuukausien intensiivisen harjoittelun kamppailulajien koreografi Yuen Woo-ping valmistautua taistelukohtauksiin. Matriisi osoittautui lipputuloksi menestyneeksi; useat kriitikot pitivät sitä yhtenä niistä kaikkien aikojen parhaat tieteiskirjallisuuselokuvat. Kenneth Turan että Los Angeles Times koki sen olevan "villisti elokuvamainen futuristinen trilleri, joka on päättänyt voittaa mielikuvituksen", vaikka hän havaitsi heikkouksia elokuvan dialogissa. Janet Maslin New York Times tunnusti Reevesin "hämmästyttävän tyylikkääksi". Prada toimintasankarin malli", ja ajattelin, että taistelulajien temput olivat elokuvan vahvin piirre. Matriisi sai Oscar-palkinnon Paras elokuvaeditointi, Paras äänieditointi, Parhaat visuaaliset tehosteet, ja paras ääni.

Menestyksen jälkeen Matriisi, Reeves vältti toista menestysfilmiä ja suosi kevyen urheilukomedian, Replacements (2000). Hän suostui palkkaleikkaukseen mahdollistaakseen Gene Hackman olla mukana elokuvassa. Vastoin tahtoaan Reeves näytteli trillerissä Watcher (2000), näyttelee sarjamurhaajaa, joka vainoaa eläkkeellä olevaa FBI-agenttia. Hän sanoi, että ystävä väärensi hänen allekirjoituksensa sopimukseen, jota hän ei pystynyt todistamaan; hän esiintyi elokuvassa välttääkseen oikeustoimia. Julkaisunsa jälkeen elokuvaa panostettiin kriittisesti. Sinä vuonna hänellä oli sivurooli toisessa trillerissä, Sam raimi's Gift, tarina naisesta (näyttelijänä Cate Blanchett) Kanssa yliaistillinen havainto pyysi apua kadonneen nuoren naisen löytämisessä. Elokuva tuotti maailmanlaajuisesti 44 miljoonaa dollaria. Elokuvakriitikko Paul Clinton CNN:n mielestä elokuva oli varsin vakuuttava ja sanoi Reevesin näyttelemisestä: " onnistui saamaan Reevesistä esityksen, joka vain satunnaisesti kuulostaa siltä, ​​että hän lukisi lauseitaan murolaatikon takaa."

Vuonna 2001 Reeves jatkoi roolien tutkimista ja hyväksymistä useissa eri genreissä. Ensimmäinen oli romanttinen draama, sweet November, uusintaversio vuoden 1968 elokuvasta sama nimi. Tämä oli hänen toinen yhteistyönsä Charlize Theronin kanssa; elokuva sai yleisesti negatiivisen vastaanoton. Desson Thompson of Washington Post kritisoi sitä sen "siirappisuudesta". kliseitä, onnittelukorttien viisautta ja ylivoimaista tragikomedia", mutta kiitti Reevesiä hänen miellyttävyydestään jokaisessa esityksessään. hardball (2001) merkitsi Reevesin yritystä toisessa urheilukomediassa. Ohjannut Brian Robbins, se perustuu kirjaan Hardball: Projektien kausi Kirjailija: Daniel Coyle Reeves esittää Conor O'Neilliä, levotonta nuorta miestä, joka suostuu valmentajaksi a Pikku liiga joukkue Cabrini vihreä asuntoprojekti Chicagossa lainan saamisen ehtona. Elokuvakriitikko Roger Ebert pani merkille elokuvan halun käsitellä vaikeita aiheita ja baseball-valmennusta, mutta katsoi, että siitä puuttui syvyyttä, ja Reevesin esitys oli "ramea ja kaukainen".

Vuoteen 2002 mennessä hänen ammattimusiikkiuransa oli päättynyt, kun Dogstar hajosi. Yhtye oli julkaissut kaksi albumia yhteisen vuosikymmenen aikana; Meidän pieni visionäärimme vuonna 1996 ja Onnellinen loppu vuonna 2000. Jonkin ajan kuluttua Reeves esiintyi vuoden ajan Becky-yhtyeessä, jonka perusti Dogstar-yhtyetoveri Rob Mailhouse, mutta erosi vuonna 2005 vedoten kiinnostuksen puutteeseen vakavaa musiikkiuraa kohtaan. Kun Reeves oli poissa näytöstä vuonna 2002, hän palasi Matriisi jatko-osat vuonna 2003 Matrix Reloaded ja Matrix Revolutions, julkaistu toukokuussa ja marraskuussa. Pääkuvaus molemmille elokuville valmistui back-to-back, ensisijaisesti osoitteessa Fox Studios Australiassa. Matrix Reloaded saanut enimmäkseen myönteisiä arvosteluja; John Powers LA Weekly kehui "häikäisevää pyrotekniikkaa", mutta kritisoi tiettyjä konemaisia ​​toimintakohtauksia. Reevesin näyttelemisestä Powers piti sitä jokseenkin "puisena", mutta katsoi, että hänellä on kyky "tihkua hurmaavaa auraa". Andrew Walker, kirjoittaminen Evening Standard, kehui elokuvaus ("visuaalisesti se antaa täyden arvon virtuoosillisena harjoituksena aisteillesi"), mutta elokuvan "dime-kauppa filosofia". Elokuva tuotti maailmanlaajuisesti 739 miljoonaa dollaria.

Matrix Revolutions, kolmas erä, sai ristiriitaisen vastaanoton. Arvostelujen kokoajan Rotten Tomatoesin mukaan yksimielisyys oli, että "hahmot ja ideat jäävät taka-alalle erikoistehosteet". Paul Clinton, kirjoittanut CNN:lle, ylisti erikoistehosteita, mutta tunsi Reevesin hahmon olevan keskittymätön. Sitä vastoin San Francisco Chronicle'Carla Meyer oli erittäin kriittinen erikoistehosteita kohtaan, kirjoittaen, tietokoneella luodut kuvat muuttuu häikäisevistä häikäiseviksi toimintakohtauksissa, jotka suosivat raskaita, kolinaisia ​​aseita taistelulajien liikkeiden sijaan, jotka innostivat katsojia Matriisi ja Matrix Reloaded." Siitä huolimatta elokuva tuotti maailmanlaajuisesti terveet 427 miljoonaa dollaria, vaikkakin vähemmän kuin kaksi edellistä elokuvaa. Jotain täytyy antaa, romanttinen komedia, oli Reevesin viimeinen julkaisu vuonna 2003. Hän näytteli yhdessä Jack Nicholson ja Diane Keaton, ja näytteli elokuvassa tohtori Julian Merceria. Jotain täytyy antaa sai yleisesti myönteistä palautetta.

2005–2013: Trillerit, dokumentit ja ohjaajadebyytti

Reeves, pukeutunut harmaaseen pukuun, heiluttaa yleisöä Berliinin elokuvajuhlilla helmikuussa 2009
Reeves osoitteessa Berliinin elokuvajuhlilla vuonna 2009

Vuonna 2005 Reeves soitti nimirooli in Constantine, okkulttinen etsivä elokuva miehestä, jolla on kyky havaita ja kommunikoida puoliksi enkelien ja puoliksi demonien kanssa. Elokuva oli kunnioitettava lipputulot, joka tuotti maailmanlaajuisesti 230 miljoonaa dollaria 100 miljoonan dollarin budjetista, mutta keräsi vaihtelevia ja positiivisia arvosteluja. Sydney Morning Herald'kriitikko kirjoitti, että "Constantine ei ole huono, mutta se ei ansaitse mitään vaikuttavia adjektiiveja. Se on toisinaan juustomaista, joskus nautinnollista, ajoittain pelottavaa ja jatkuvasti täynnä taivaallista blatherskiteä." Seuraavaksi hän ilmestyi sisään Thumbsucker, joka sai ensi-iltansa Sundance Film Festival vuonna 2005. Vuodelta 1999 sovitettu komedia walter kirn samanniminen romaani, tarina seuraa poikaa, jolla on a peukalon imevät ongelma. Reeves ja näyttelijät saivat myönteisiä kriittisiä arvosteluja mm Washington Post kuvailee sitä "heloasti liikuttavaksi sinfoniaksi emotionaalisesta siirtymisestä täynnä ihania musiikillisia kohtia ja pehmeästi vivahteikkoja esityksiä".

Reeves ilmestyi Richard Linklater-ohjattu animoitu scifi-trilleri Scanner Darkly, joka sai ensi-iltansa 2006 Cannesin elokuvafestivaali. Reeves näytteli Bob Arctoria/Frediä, peiteagenttia futuristisessa elokuvassa Dystopia korkean teknologian poliisin alaisuudessa valvonta. Perustuu samanniminen romaani by Philip K. Dick, elokuva oli lipputulojen epäonnistuminen. Elokuva sai kuitenkin yleisesti myönteisiä arvosteluja; BBC:n Paul Arendt piti elokuvaa "kauniina katsottavana", mutta hänen näyttelijäkumppaninsa loisti Reevesin. Robert Downey Jr. Hänen seuraava roolinsa oli Alex Wyler Lake House (2006), romanttinen draamasovitus Etelä Korealainen elokuva Il Mare (2000), joka yhdisti hänet Sandra Bullockin kanssa. Lipputuloksesta huolimatta Mark Kermode of Guardian oli erittäin kriittinen, kirjoittaen "tämä siirapilla kasteleva yliluonnollinen oiku saa aikaan tyhmyyttä aidosti kansainvälisellä tasolla. Viimeksi kun Bullock ja Reeves olivat yhdessä näytöllä, tulos oli Nopeus. Tämän olisi pitänyt olla otsikkona Stop." Vuoden 2006 lopulla hän kertoi Suuri lämpeneminen with Alanis Morissette, dokumentti aiheesta ilmastonmuutoksen hillitseminen.

Seuraavaksi vuonna 2008 Reeves teki yhteistyötä ohjaajan kanssa David Ayer rikostrillerissä Street Kings. Hän näytteli peitepoliisia, jonka on selvitettävä nimensä toisen upseerin kuoleman jälkeen. Elokuva julkaistiin 11. huhtikuuta, ja se tuotti maailmanlaajuisesti kohtalaiset 66 miljoonaa dollaria. Elokuvan juoni ja Reevesin suorituskyky saivat kuitenkin enimmäkseen innostumattomia arvosteluja. Paul Byrnes Sydney Morning Herald sanoi: "Se on täynnä käänteitä, kuollut ruumis jokaisessa rullassa, mutta ei ole vaikeaa selvittää, kuka pettää kenet, ja se ei vain ole tarpeeksi hyvä". Guardian katsoi, että "Reeves on pohjimmiltaan tyhjä ja epäkiinnostava". Reeves näytteli toisessa science fiction -elokuvassa, Päivä jona maailma pysähtyi, löysä mukauttaminen Vuoden 1951 samanniminen elokuva. Hän kuvasi Klaatu, ulkoavaruudesta lähetetty muukalainen yrittämään muuttaa ihmisten käyttäytymistä tai hävittää ihmiset heidän takiaan ympäristövaikutus. Vuonna 2009 Razzie-palkinnot, elokuva oli ehdolla Huonoin esiosa, uusintaversio, kopiointi tai jatko. Monet kriitikot eivät olleet vaikuttuneita erikoistehosteiden raskaasta käytöstä; Telegraph tunnusti Reevesin kyvyn saada yleisön mukaan, mutta piti kuvausta surkeana ja "ali-Al-Gore ympäristöluento jättää sinut väsyneeksi."

Reeves ja Tiger Chen, 2013
Tiikeri Chen ja Reeves klo Fantastinen fest elokuvafestivaali 2013

Rebecca Miller's Pippa Leen yksityiselämä oli Reevesin ainoa julkaisu vuodelta 2009, joka sai ensi-iltansa 59. Berliinin kansainvälinen elokuvafestivaali. Romanttinen komedia ja sen kokonaisuus saanut ystävällisen arvion Telegraph's David Gritten; "Millerin elokuva on voitto. Tasaisesti hyvin näytelty, siinä on psykologisesti tietävä käsikirjoitus, jonka on selvästi kirjoittanut älykäs, itsevarma ihminen." Vuonna 2010 hän näytteli toisessa romanttisessa komediassa, Henryn rikos, miehestä, joka vapautuu vankilasta rikoksesta, jota hän ei tehnyt, mutta joutuu sitten samaan pankkiin entisen sellitoverinsa kanssa. Elokuva ei ollut lipputulot. Reevesin ainoa teos vuonna 2011 oli aikuisten kuvakirja Oodi onnelle, jonka hän kirjoitti täydennettynä Alexandra Grantn piirroksia. Reeves oli yhteistuottajana ja esiintyi vuoden 2012 dokumentissa, Vierekkäin. Hän haastatteli elokuvantekijöitä mukaan lukien James Cameron, Martin Scorseseja Christopher Nolan; tutkittu ominaisuus digitaalinen ja valokemiallinen elokuvan luominen. Seuraavaksi Reeves näytteli Sukupolvi hmm... (2012), itsenäinen draama, jota panostettiin kriittisesti.

Vuonna 2013 Reeves näytteli omassa debyyttinsä ohjauksessa, taistelulajien elokuvassa Man of Tai Chi. Elokuvassa on monikielinen dialogi ja seuraa nuorta miestä, joka on vetänyt maanalaiseen taistelukerhoon, osittain Reevesin ystävän elämästä inspiroituneena Tiikeri Chen. Pääkuvaukset tapahtuivat Kiinassa ja Hongkongissa. Reevesiä avusti myös taistelukoreografi Yuen Woo-ping - Matriisi elokuvia. Man of Tai Chi ensi-iltansa Pekingin elokuvajuhlilla ja Cannesin elokuvajuhlilla, ja sai kiitosta ohjaajalta John Woo. Laajempi, lämmin vastaus seurasi perässä; Pilssi Ebiri of Korppikotka ajatteli, että taistelujaksot olivat "kauniisti koottu", ja Reeves osoitti pidättyväisyyttä elokuvan editoinnissa esitelläkseen taistelijoiden liikejaksoja. - Los Angeles Times kirjoitti: "Raaman tehokas kuvaustyyli, jota Reeves käyttää kuvaamaan mestarikoreografi Yuen Woo-pingin henkeäsalpaavat taistelut, on virkistävän maadoitettu ja vanhan koulun kineettinen". kun taas Dave McGinn Globe and Mail kutsui elokuvaa "kunnianhimoiseksi mutta yleiseksi". Lippukassassa, Man of Tai Chi oli kaupallinen pettymys, sillä se tuotti maailmanlaajuisesti vain 5.5 miljoonaa dollaria 25 miljoonan dollarin budjetista. Myös vuonna 2013 Reeves näytteli Kaia elokuvassa 3D fantasia 47 Ronin, japanilainen faabeli roistoryhmästä samurai. Elokuva sai ensi-iltansa Japanissa, mutta se ei saavuttanut yleisöä; arviot eivät olleet myönteisiä, mikä aiheutti Universal Pictures vähentää elokuvan mainontaa muualla. 47 Ronin oli lipputulot floppi ja se vastaanotettiin enimmäkseen huonosti.

2014–tähän päivään: Resurgence with John Wick

Reeves vuonna 2015

Tämän kaupallisten epäonnistumisten jälkeen Reevesin ura elpyi vuonna 2014. Hän näytteli pääroolia toimintatrillerissä John Wick, ohjannut Chad Stahelski. Ensimmäisessä erässä John Wick franchising-sarjassa Reeves esittää eläkkeellä olevaa palkkamurhaajaa, joka etsii kostoa. Hän työskenteli läheisesti käsikirjoittajan kanssa tarinan kehittämiseksi; "Olimme kaikki samaa mieltä projektin mahdollisuuksista. Rakastan roolia, mutta haluat koko tarinan, koko kokoonpanon heräävän henkiin", Reeves sanoi. Elokuva kuvattiin paikalla New Yorkin alueella, ja se julkaistiin lopulta 24. lokakuuta Yhdysvalloissa. Hollywood Reporter oli vaikuttunut ohjaajan "varma, lihaksikas toimintadebyytti" ja Reevesin "vaivaton" esitys, mikä merkitsi hänen paluutaan toimintagenreen. Jeannette Catsoulis New York Times kehui Reevesin taistelukohtauksia ja kirjoitti, että hän on "aina mukavampi rooleissa, jotka vaativat viileyttä kuuman sijaan, asennetta tunteiden sijaan". John Wick osoittautui lipputuloksi ja tuotti maailmanlaajuisesti 86 miljoonaa dollaria. Seuraavaksi Reeves näytteli pienemmässä mittakaavassa kauhuelokuvassa, Knock Knock (2015), remake vuoden 1977 elokuvasta Kuolemapeli. Kuvailtu "over-the-top tuhoa" by Toronto Star, Reeves esittää isää yksin kotona, kun kaksi nuorta naista ilmestyy ja aloittavat pelin kissa ja hiiri. Hänen muut julkaisunsa vuonna 2015 olivat dokumentit Syvä verkko, rikollisuudesta Tumma verkkoja Mifune: Viimeinen samurai, japanilaisen näyttelijän elämästä (Toshiro mifune) kuuluisa samuraihahmojen esittämisestä. Hän kerronta molemmat elokuvat.

Reeves esiintyi viidessä elokuvajulkaisussa vuonna 2016. Ensimmäinen oli Avoin, rikostrilleri etsivästä, joka tutkii kumppaninsa kuolemaa ja huomaa poliisin korruption matkan varrella. Elokuva sai kielteisiä arvosteluja hämmentyneestä juonistaan, ja Reevesä kritisoitiin rajallisista ilmeistä. Hänen seuraava julkaisunsa, komedia Keanu, otettiin paremmin vastaan. Siinä hän ilmaisi samannimisen kissanpennun. Reevesillä oli silloin pieni rooli Neon-demoni, ohjaama psykologinen kauhu Nicolas Winding Refn. Hän näytteli Hankia, himokas motellin omistajaa, joka esiintyy Jesse'sissä (näyt Elle Fanning) painajainen. Neljännessä julkaisussaan hän näytteli karismaattista siirtokunnan johtajaa Huono erä. Hänen vuoden viimeinen julkaisunsa oli Koko totuus, mukana Gabriel Basso, Gugu Mbatha Raw, Renée Zellwegerja Jim Belushi. Hän näytteli Richardia, a puolustusasianajaja. Noel Murray AV-kerho kuvaili sitä "kohtalaisen näppäräksi, kohtuullisen viihdyttäväksi oikeussalissa", jossa on taitava näyttelijä, mutta kaiken kaikkiaan "arkipäiväinen" elokuva. Reeves ilmestyi myös Ruotsin Dicks, kahden kauden web-televisio sarja.

Vuonna 2017 Reeves suostui toistamaan roolinsa jatko-osaa varten John Wick franchising, John Wick: Luku 2. Tarina jatkuu ensimmäisestä elokuvasta ja sitä seuraa John Wick kun hän lähtee lenkille, kun a palkkio asetetaan hänen päälleen. Elokuva oli kriittinen ja kaupallinen menestys, ja se tuotti maailmanlaajuisesti 171.5 miljoonaa dollaria, enemmän kuin edeltäjänsä. Chris Hewitt Imperiumi -lehti ylisti Reevesin suoritusta, joka täydensi hänen aikaisempia toimintaroolejaan (Point Break ja Nopeus). Kuitenkin, Justin Chang että Los Angeles Times kuvaili kuvaa "mahaiseksi ja likaiseksi". B-kuva kiiltävällä A-kuvan sielulla". Tämän suuren mittakaavan lisäksi Reeves näytteli draamassa, Luuhun asti, jossa hän esittää lääkäriä, joka auttaa nuorta naista anoreksia. Se sai ensi-iltansa vuonna 2017 Sundance Film Festival, jonka jälkeen jakelu päällä Netflix heinäkuussa. Varhaiset arvostelut olivat myönteisiä, ja kiitosta sen ei-hohtoisesta kuvauksesta anoreksiasta, vaikka New Statesman lehden mielestä se oli vastuutonta. Sinä vuonna Reeves teki myös kamee esiintymiset elokuvissa Monumentaalisten mittasuhteiden tapahtuma ja SPF-18.

Guillermo Amoedo ja Reeves Knock Knock -elokuvan kuvauksissa, 2014
William Amoedo ja Reeves kuvauksissa Knock Knock, 2014issa

Reeves tapasi Winona Ryderin vuoden 2018 komediassa Destination Wedding, häävieraista, jotka kehittävät keskinäistä kiintymystä toisiinsa. He olivat työskennelleet yhdessä aiemmin vuonna Bram Stokerin Drakula, Scanner Darkly ja Pippa Leen yksityiselämä. Reeves oli myös yhteistuotantona ja näytteli kahdessa trillerissä. Siperia, jossa hän esittää timanttikauppiasta, joka matkustaa Siperia etsimään venäläistä kumppaniaan ja jäljennöksiä, joka kertoo tarinan a neurotieteilijä joka rikkoo lakeja ja bioetiikka herättääkseen perheensä henkiin heidän kuoltuaan auto-onnettomuudessa. Siperia panostettiin kriittisesti; Arvostelijoiden mielestä juoni oli järjetön, ja Reevesillä oli vain vähän kemiaa näyttelijän kanssa Ana Ularu. jäljennöksiä ei pärjännyt myöskään kriitikoiden kanssa; AV-kerho kehui Reevesin suorituskykyä, mutta antoi elokuvalle arvosanan D− ja lisäsi, että se on "roskaa". Se oli myös lipputulojen epäonnistuminen, ja ansaitsi 9.3 miljoonaa dollaria 30 miljoonan dollarin budjetista.

Palaa kohtaan John Wick franchising, jossa Reeves näytteli John Wick: Luku 3 - Parabellum (2019), Stahelskin ohjaaman sarjan kolmas osa. Elokuva sijoittuu välittömästi tapahtumien jälkeen John Wick: Luku 2 ja sisältää uusia näyttelijöitä, mukaan lukien Halle Berry. Elokuva oli toinen lipputulot, ja se tuotti 171 miljoonaa dollaria Yhdysvalloissa ja yli 155 miljoonaa dollaria kansainvälisesti. Globe and Mail'Arvostelija antoi elokuvalle kolme tähteä neljästä, ylistäen taistelukohtauksia, mutta katsoi, että elokuvassa oli "esteettistä yliherkkyyttä". Guardian's Cath Clarke kyseenalaisti Reevesin näyttelemisen; hän kirjoitti, että "hän pitää kasvonsa ennallaan - kolme elokuvaa edelleen, franchising-turvotus alkaa nousta". Reeves oli ehdolla Vuoden 2019 suosikkimieselokuvatähdeksi vuonna XNUMX People's Choice Awards, ja itse elokuva oli ehdolla Paras nykyelokuva vuonna Art Directors Guild -palkinnot. Sitten Reeves äänesti Duke Caboomia vuonna 2019 Toy Story 4, neljäs erä Pixar's Toy Story franchising. Samana vuonna 27. ja 28. huhtikuuta hänen kunniakseen järjestettiin elokuvafestivaali nimeltä KeanuCon, jota isännöi Glasgow, Skotlanti. Kahden päivän aikana yhdeksän hänen elokuvaansa esitettiin vieraille.

Jo vuonna 2008 Reeves ja Alex Winter oli osoittanut innostusta kolmanneksen Bill & Ted elokuvaa, mutta projekti meni kehitysvaiheeseen. Lopulta vuonna 2020 Bill & Ted kohtaa musiikin, sarjan kolmas elokuva julkaistiin. Kriitikot alkaen show -lehti oli pettynyt Reevesin esitykseen, mutta kehui elokuvaa sen viestistä, että "musiikilla on voima yhdistää maailma". Leah Greenblatt Entertainment Weekly antoi elokuvalle arvosanan B ja kehui Reevesin ja Winterin välistä kemiaa. Hän esiintyi myös SpongeBob-elokuva: Sieni juoksemalla kuten Tumbleweed nimeltä Sage. Reeves esiintyy videopelissä Johnny Silverhandina Cyberpunk 2077. Joulukuussa 2021 Reeves palasi valkokankaalle katsomaan neljättä elokuvaa Matriisi toimilupa: Matriisin ylösnousemukset. Carrie-Anne Moss myös toistaa roolinsa Trinitynä. Matriisin ylösnousemukset oli lipputulojen pettymys; yksi kriitikko ylisti Reevesin ja Mossin esityksiä, mutta piti elokuvaa "ei pelin muuttaja".

Lionsgate's John Wick: Luku 4 ensi-ilta 24. maaliskuuta 2023; Reeves toisti roolinsa nimihenkilönä.

Tulevat projektit

Vuonna 2019 Reeves matkusti São Paulo tuottaa Netflix-sarjaa, Valloitus. Yksityiskohdat pidetään salassa. Sarjakuvasarja, BRZRKRReevesin käsikirjoittaja julkaistiin maaliskuussa 2021. Hänen odotetaan näyttelevän sen elokuvasovituksessa. Viides jatko-osa John Wick oli suunniteltu, mutta Stahelski sanoi haluavansa antaa franchisingille "lepoa" toistaiseksi. Reeves esittää roolinsa Johnny Silverhandina elokuvassa Cyberpunk 2077 laajennus, Phantom Liberty.

Henkilökohtainen elämä

Vuonna 1998 Reeves tapasi ohjaajan David Lynchn avustaja Jennifer Syme juhlissa, jotka järjestettiin hänen bändilleen Dogstar, ja he alkoivat seurustella. 24. joulukuuta 1999 Syme synnytti kahdeksan kuukautta raskaudessaan parin lapselle, joka oli kuolleena syntynyt. Pari erosi muutaman viikon kuluttua, mutta myöhemmin sovittiin. 2. huhtikuuta 2001 Syme kuoli, kun hänen ajoneuvonsa törmäsi kolmen pysäköidyn auton kanssa Cahuenga Boulevard Los Angelesissa. Syme oli vammainen, eikä myöskään vyöllä. Reeves kertoi tutkijoille, että he olivat jälleen yhdessä, ja oli brunssi yhdessä San Franciscossa päivää ennen onnettomuutta. Reeves toimi a saattaja Symelle, jotka haudattiin heidän tyttärensä viereen. Hänen oli määrä kuvata jatko-osat Matriisi seuraavana keväänä, mutta etsi "rauhaa ja aikaa", Dogstarin ystävän Bret Domrosen mukaan.

Reevesillä on myös romanttinen yhteys pitkäaikaiseen ystävään ja elokuvantekijä Brenda Davisiin, jonka lapsen kummisetä hän on. ja malli-näyttelijä Kiina Chow. Vuonna 2009 Reeves tapasi Alexandra Grant illallisjuhlissa; he jatkoivat yhteistyötä kahden kirjan parissa. He julkistivat suhteensa marraskuussa 2019.

Reeves on hillitty hengellisistä uskomuksistaan ​​ja sanoo, että se on jotain "henkilökohtaista ja yksityistä". Kun häneltä kysyttiin, oliko hän hengellinen henkilö, hän sanoi, että hän uskoo "Jumalaan, uskoon, sisäiseen uskoon, itseensä, intohimoon ja asioihin" ja että hän on "erittäin hengellinen" ja "erittäin runsas". Vaikka hän ei muodollisesti harjoita buddhalaisuutta, uskonto on jättänyt häneen vahvan vaikutuksen varsinkin kuvaamisen jälkeen Little Buddha. Hän sanoi: "Suurin osa asioista, joiden kanssa olen päässyt eroon buddhalaisuudesta, ovat olleet inhimillisiä - tunteiden ymmärtämistä, pysymättömyyttä ja yrittämistä ymmärtää muita ihmisiä ja mistä he tulevat."

Kun kysytään Late Show Stephen Colbertin kanssa Vuonna 2019 näkemyksistään kuoleman jälkeen tapahtuvasta Reeves vastasi: "Tiedän, että ne, jotka rakastavat meitä, tulevat kaipaamaan meitä".

Vuonna 2023 lipopeptidi Keanumysiini, tappava aine sienet, nimettiin Reevesin kunniaksi.

Liiketoimintaa ja hyväntekeväisyyttä

Reevesin seinämaalaus Santiago de Chilessä

Reeves tukee useita hyväntekeväisyysjärjestöjä ja asioita. Vastauksena hänen sisarensa taisteluun leukemia, hän perusti yksityisen syöpäsäätiön, joka auttaa lastensairaaloita ja tarjoaa syöpätutkimusta. Kesäkuussa 2020 hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi Camp Rainbow Gold -järjestöön, joka on Idahon lasten syöpä hyväntekeväisyysjärjestö. Reeves on sanonut: "Raha on viimeinen asia, jota ajattelen. Voisin elää sillä, mitä olen jo tienannut, muutaman seuraavan vuosisadan ajan". Huhuttiin, että Reeves luovutti huomattavan osan, arviolta 35–125 miljoonaa dollaria, tuloistaan Matriisi erikoistehosteille ja meikkiryhmille. Tätä on kuitenkin koristeltu huomattavasti; Reeves neuvotteli pienemmän sopimuksen ja luopui sopimusoikeudestaan ​​tiettyyn prosenttiosuuteen jatko-osien voitoista vastineeksi laajemmasta erikoistehostebudjetista.

Kuvaamisen jälkeen John Wick: Luku 4, Reeves, Chad Stahelski ja Brasilian jiu-jitsu ohjaaja Dave Camarillo, allekirjoitti yksinoikeudella harjoituspuku joka laitettiin huutokauppaan maaliskuussa 2023 rahan keräämiseksi St. Juden lasten tutkimussairaala.

Reeves perusti tuotantoyhtiön Company Filmsin ystävänsä Stephen Hamelin kanssa. Vuonna 2011 Reeves, innokas moottoripyöräilijä, perusti Arch moottoripyörä Yritys, joka rakentaa ja myy räätälöityjä moottoripyöriä, Gard Hollingerin kanssa. Vuonna 2017 Reeves, Jessica Fleischmann ja Alexandra Grant perustivat kirjankustantajan X Artists' Booksin (tunnetaan myös nimellä XAB). Hän on kirjoittanut kaksi kirjaa: Oodi onnelle ja Shadows, jotka molemmat ovat yhteistyötä Grantin kanssa; hän toimitti tekstin hänen valokuviinsa ja taiteeseensa.

Sensuuri

Vuonna 2022 Reeves lausui Voittaa runo "Vedä Daisy" virtuaaliseen hyötykonserttiin Tiibet House USA, voittoa tavoittelematon järjestö, joka on sidoksissa maanpaossa oleviin Tiibetiläinen henkinen johtaja, Dalai Lama, suuttivat kiinalaiset nationalistit. Reevesin elokuvat ovat olleet kielletty alkaen suoratoistoalustat Kiinassa esim iQiyi, Tencent-video ja Youku.

Mediassa

Reevesin tähti Hollywood Walk of Famella
Reevesin tähti Hollywood Walk of Famella

Vuoden 2005 artikkelissa Aika: aikakauslehti, Lev grossman nimeltään Reeves "Hollywoodin perimmäinen introvertti". Häntä on kuvattu a työnarkomaani, viehättävä ja "tuskallisen ujo". Tuotannon aikana Constantine, ohjaaja Francis Lawrence kommentoi hänen persoonallisuuttaan kutsuen häntä "ahkeraksi" ja "antelias". Hänen kumppaninsa Shia LaBeouf sanoi: "Olen työskennellyt hänen kanssaan vuoden ja pari kuukautta, mutta en oikeastaan ​​tunne häntä niin paljon". Erwin Stoff of 3 Taideviihde on toiminut Reevesin agenttina ja managerina 16-vuotiaasta lähtien ja tuottanut monia hänen elokuviaan. Stoff sanoi, että Reeves "on todella yksityinen henkilö" ja pitää etäisyyttä muihin ihmisiin.

Vuonna 2010 Reevesistä tuli kuva Internet-meemi Valokuvien julkaisun jälkeen hänestä istumassa puiston penkillä surullinen ilme. Kuvat on julkaistu 4chan keskustelupalstalla ja niitä jaettiin pian useiden blogien ja tiedotusvälineiden kautta, mikä johti "Sad Keanu" -meemiin. levitä internetissä. Epävirallinen loma syntyi, kun Facebook-fanisivu julisti kesäkuun 15. päivän "Cheer-up Keanu Dayksi". Myöhemmin hän vähätteli valokuvaa sanomalla: "Mies, söin voileivän. Ajattelin – minulla oli jotain meneillään. Olin nälkäinen."

Yleisö on havainnut Reevesin rennon persoonaa ja kykyä luoda suhdetta, minkä vuoksi häntä on kutsuttu "Internetin poikaystäväksi". Vuonna 2019, vox lainasi Reevesin epätavallista filmografiaa ja kykyä vedota nörtti kulttuuri pääasiallisina syinä hänen Internet-suosioonsa. Kuvaamisen aikana Bill & Ted kohtaa musiikin heinäkuussa 2019 Reeves ja muut näyttelijät törmäsivät taloon, jossa oli banneri, jossa luki "You're Breathtaking" ja "Mini Keanu", kaksi meemiä, jotka olivat peräisin Reevesin esiintymisestä Electronic Entertainment Expo 2019 peliin Cyberpunk 2077. Reeves käytti aikaa allekirjoittaakseen lipun ja jutellakseen perheen kanssa.

Reeves ilmestyi Forbes' vuotuinen Julkkis 100 listalla vuonna 2001 ja 2002 sijalla 36 ja 49. Vuonna 2005 Reeves sai tähden Hollywood Walk of Fame hänen panoksestaan ​​elokuvateollisuudessa. Vuonna 2016, Hollywood Reporter laskettiin, että Reeves oli ansainnut 250 miljoonaa dollaria Matriisi franchising-sopimuksen, mikä tekee hänestä yhden parhaiten palkatut näyttelijät. Vuonna 2020, New York Times sijoitti hänet neljännelle sijalle 25-luvun 21 parhaan näyttelijän listalla.

Filmografia ja palkinnot

Vuodesta 1985 lähtien tuottelias elokuvissa Reevesin arvostetuimpia ja eniten tuottavimpia elokuvia Rotten Tomatoes -arvostelusivuston mukaan ovat: River's Edge (1987) Billin ja Tedin loistava seikkailu (1989) Oma yksityinen Idaho (1991) Paljon melua tyhjästä (1993) Nopeus (1994) Matriisi (1999) John Wick (2014) John Wick: Luku 2 (2017) John Wick: Luku 3 – Parabellum (2019), ja Toy Story 4 (2019). Reeves on voittanut neljä MTV-elokuvapalkinnot, ja sai kaksi parhaan miespääosan ehdokkuutta Saturn Awards. Hänet oli ehdolla kahdesti People's Choice Award -palkinnon saajaksi: Favourite Male Movie Star ja Favourite Action Movie Star, hänen suorituksestaan ​​elokuvassa John Wick: Luku 3 – Parabellum (2019).

Syyskuussa 2021, Tae Kwon Do Life -lehti katsoi Reeves "#1 taistelulajien elokuvatähdeksi maailmassa" perustuen hänen useisiin elokuviinsa genren, niiden suosion ja pelkän lipputulot brutto.

Bibliografia

  • Reeves, Keanu (tekstin kirjoittaja); Grant, Alexandra (piirustukset, kirjan suunnittelija) (2011). Bergam, Janey (toim.). Oodi onnelle. Göttingen: Kustantaja Steidl. ISBN 9783869302096. OCLC 756797130.
  • Reeves, Keanu (tekstin kirjoittaja); Grant, Alexandra (valokuvat) (2014). Shadows: Alexandra Grantin ja Keanu Reevesin yhteistyöprojekti. Göttingen: Steidl Publishers. ISBN 9783869308272. OCLC 965117169.
  • BRZRKR (kanssa Matt Kindt ja Ron Garney, 12 numeron minisarja, Puomi! studiot, 2021, ISBN 9781684156856)

Huomautuksia

  1. ^ Vaikka Reevesillä ja Grantilla on ollut liikesuhde kirjojen julkaisemiseen, joka alkoi pian heidän tapaamisensa jälkeen vuonna 2009, he julkistivat henkilökohtaisen suhteensa vasta marraskuussa 2019. Meg Tilly, Grant's friend, stated in July 2020 that "I remember a couple of years ago, about a year and a half ago, said, 'Keanu Reeves is my boyfriend,'" and " had gone to a lot of events with him . It's just suddenly surfaced that he's been dating her for several years." Siksi aikaisinta, jonka voi kohtuudella olettaa, että henkilökohtainen suhde alkoi, on 2018.
  2. ^ Vaikka Reeves syntyi Libanonissa englantilaiselle äidille ja amerikkalaiselle isälle, hän varttui Kanadassa, tunnistaa itsensä kanadalaiseksi ja hänellä on vain Kanadan kansalaisuus.

Viitteet

  1. ^ a b Romano, Aja (6. marraskuuta 2019). "Keanu Reeves seurustelee oman ikäisensä naisen kanssa. Miksi se on niin järkyttävää?". vox. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Joulukuu 1, 2020.
  2. ^ "Keanu Reevesin ja Alexandra Grantin suloinen rakkaustarina: Ylpeästi julkinen yhteisten vuosien jälkeen". PEOPLE.COM. Heinäkuu 6, 2020. Haettu Joulukuu 1, 2020.
  3. ^ a b Wise, Louis (11. maaliskuuta 2020). "Alexandra Grant rakkauden löytämisestä Keanu Reevesin kanssa ja hänen tulevasta Marfa-kutsunäyttelystään". British Vogue. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Heinäkuu 13, 2020.
  4. ^ "Keanu Reeven elämäkerta". Norton Cinema (Virginia, USA), Arkistoitu Alkuperäisen on 28 heinäkuu 2019. Haettu 28 heinäkuu 2019. Keanu Charles Reeves, jonka etunimi tarkoittaa "viileää tuulta vuorten yli" havaijilla, syntyi 2. syyskuuta 1964 Beirutissa Libanonissa.
  5. ^ a b Solski, Ruth (2010). Lukeminen kanadalaisten julkkisten kanssa. S&S-oppimateriaalit. s. 43. ISBN 9781770781719.
  6. ^ Zageris, Larissa; Curran, Kitty (2019). Harkitse: Keanu Reeves. Curran, Kitty. Philadelphia, PA: Quirk Books. s. 33. ISBN 978-1-68369-152-5. OCLC 1123192748. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Lokakuu 18, 2020.
  7. ^ a b Champenois, Sabrina (maaliskuu 2009). "Vastustamaton". Vogue Hommes International. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Joulukuu 6, 2014.
  8. ^ a b McArdle, Tommy (7. lokakuuta 2022). "Keanu Reeves vitsejä suunnitelmista tulla Yhdysvaltain kansalaiseksi: "Joo, mies - miksi ei?"". Ihmiset.
  9. ^ "Keanu Reeves on vuoden 2022 Time 100 -listalla". Aika:. 23. toukokuuta 2022. Haettu Huhtikuu 27, 2023.
  10. ^ Jonathan Ross Show, kausi 8, jakso 10; 28. maaliskuuta 2015
  11. ^ Hoover, Will; Shirkey, Wade (18. elokuuta 2002). "Juurtunut Kuli'ou'ou-laaksoon". Honolulu-mainostaja. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Toukokuu 4, 2015.
  12. ^ Roberts, Gary Boyd (17. joulukuuta 2014). "#77 Royal Descents, merkittävä suku ja painetut lähteet: valikoima kuuluisia näyttelijöitä". americanancestors.org. Boston, MA, USA: New England Historic Genealogical Society. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen lokakuuta 25, 2014. Haettu Toukokuu 4, 2015.
  13. ^ Caines, Michael (17. elokuuta 2018). "Inbetweeners – yhteiskunta- ja kulttuuritutkimukset". TLS. Haettu Joulukuu 4, 2020.
  14. ^ Reiman, Thomas (3. elokuuta 2020). "Kaikki mitä et tiennyt Keanu Reevesistä". Collider. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Heinäkuu 2, 2019.
  15. ^ a b c d e f Shaprio, Marc (2020). Keanu Reevesin erinomainen seikkailu – luvaton elämäkerta. New York: Riverdale Avenue Books. s. 6, 9, 15, 23, 28. ISBN 9781626015609.
  16. ^ "Keanu Reeves ja ainutlaatuinen lapsuus, joka muotoili hänet > KULTTUURIT – kulttuurienvälisen identiteetin elämäntapamedia". Kesäkuu 7, 2022.
  17. ^ "Keanu Reeves 50-vuotiaana". International Business Times. 2. syyskuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Heinäkuu 21, 2019.
  18. ^ Liu, Karon (15. syyskuuta 2010). "Keanu Reeves todistaa TIFF:n kiusallisimman hetken tähän mennessä". Toronto Life. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Joulukuu 6, 2014.
  19. ^ Nepales, Ruben V. (20. syyskuuta 2013). "Keanu Reeves ohjaa ensimmäistä kertaa". Filippiinien päivittäinen tiedustelija. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Lokakuu 16, 2020.
  20. ^ "Tammikuussa 2011 BBC-ohjelmassa The One Show Keanu Reeves puhui". keanureeves.tv. 18. huhtikuuta 2012. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen lokakuuta 23, 2014. Haettu Lokakuu 22, 2014.
  21. ^ Heath, Chris (31. elokuuta 2000). "Hiljainen mies: Keanu Reevesin arvoitus". Kuljeksija. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Toukokuu 6, 2020.
  22. ^ Reimann, Thomas (17. huhtikuuta 2019). "Kaikki mitä et tiennyt Keanu Reevesistä". Collider. Arkistoidut alkuperäisestä 2. Haettu Lokakuu 18, 2020.
  23. ^ "Haastattelu Keanu Reevesin kanssa :: WINM :: Keanu Reevesin artikkeli- ja haastatteluarkisto". www.whoaisnotme.net. Haettu Maaliskuu 10, 2023.
  24. ^ Arpe, Malene (22. lokakuuta 2013). "Keanu Reeves puhuu meemeistä, jääkiekosta ja Licks-hampurilaisista Reddit AMA:n aikana". Toronto Star. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Joulukuu 6, 2014.
  25. ^ "Keanu Reeves - elämäkerta". Yahoo! Elokuvat. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu Kesäkuu 18, 2012.
  26. ^ YouTube-leike Arkistoidut 12. toukokuuta 2016 klo Wayback Machine, CBC RetroBites: Keanu Reeves. Haettu 22. lokakuuta 2014.
  27. ^ "Keanu Reeves Tähtien ensimmäisistä rooleista". E! Online. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  28. ^ "Leah Poslunsin teatterikoulun esitykset". herra Reeves. Heinäkuu 1, 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Heinäkuu 20, 2018.
  29. ^ "Canadian Theatre Encyclopedia - Leah Posluns Theatre". www.canadianttheatre.com. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  30. ^ Fernández, Alexia (7. elokuuta 2018). "Keanu Reeves sanoo ajelneensa jalkansa 1980-luvun Coca-Cola-mainoksessa: I Went 'Method'". Ihmiset.
  31. ^ "Kanadan kansallinen elokuvalautakunta". onf-nfb.gc.ca. 11. lokakuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  32. ^ Jacobs, Eammon (30. maaliskuuta 2023). "Keanu Reeves sanoo, että häntä käskettiin vaihtamaan nimensä, kun hän aloitti näyttelemisen, koska se oli "liian etnistä".". Yahoo elämä. Haettu Huhtikuu 28, 2023.
  33. ^ Maslin, Janet (8. toukokuuta 1987). "Elokuva: "River's Edge"". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  34. ^ "Pysyvä ennätys". lajike. 1. tammikuuta 1988. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  35. ^ "61. Academy Awards | 1989". Oscars.org | Elokuvataiteen ja -tieteen akatemia. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Huhtikuu 19, 2020.
  36. ^ "Bill & Tedin erinomainen seikkailu". Box Office Mojo. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  37. ^ "Bill ja Tedin erinomainen seikkailu (1989)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 29, haettu Huhtikuu 12, 2020
  38. ^ Hilditch, Nick (16. maaliskuuta 2001). "BBC - Elokuvat - arvostelu - Vanhemmuus". www.bbc.co.uk. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  39. ^ "Elokuvamusiikkivideot: Paula Abdulin Kiire, kiire". ew.com. 3. lokakuuta 2005. Arkistoitu Alkuperäisen lokakuuta 21, 2020. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  40. ^ Wilmington, Michael (19. heinäkuuta 1991). "Elokuva-arvostelu: Bill & Tedin erinomainen jatko-osa". Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  41. ^ Ebert, Roger. "Bill and Ted's Bogus Journey -elokuva-arvostelu (1991) | Roger Ebert". www.rogerebert.com. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  42. ^ Kennedy, Harlan (1991). "Venetsia-elokuvafestivaali - 1991 - Harlan Kennedy". American Cinema Papers. Haettu Lokakuu 21, 2020.
  43. ^ "Oma yksityinen Idaho". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  44. ^ Gleiberman, Owen (11. lokakuuta 1991). "Oma yksityinen Idaho". ew.com. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  45. ^ Canby, Vincent (27. syyskuuta 1991). "Arvostelut/elokuvafestivaali; Road Movie About Male Hustlers". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  46. ^ "Point Break DVD Liner Notes". Point Break: Pure Adrenaline Edition. 20th Century Fox. 2006.
  47. ^ "Pistetauko". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  48. ^ Maslin, Janet (Heinäkuu 12, 1991). "Arvostelu/elokuva; Surffaa FBI:lle Bigelow'n "Point Break" -elokuvassa". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  49. ^ Hinson, Hal (Heinäkuu 21, 1991). ""Point Break" (R)". Washington Post. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  50. ^ a b "Movie Awards 1992 – MTV Movie Awards". MTV. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Huhtikuu 19, 2020.
  51. ^ "Bram Stokerin Dracula". Box Office Mojo. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  52. ^ Salt, Limara (23. helmikuuta 2014). "10 huonointa elokuvaaksenttia – elokuvat – Virgin Media". Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  53. ^ McGovern, Joe (16. lokakuuta 2015). "Francis Ford Coppola muistaa "Draculan", ampui erikoistehosteryhmänsä ja Keanu Reevesin aksentin". ew.com. Arkistoidut alkuperäisestä 5. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  54. ^ "65. Academy Awards | 1993". Oscars.org | Elokuvataiteen ja -tieteen akatemia. Arkistoidut alkuperäisestä 16. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  55. ^ "Elokuva vuonna 1994 | BAFTA-palkinnot". awards.bafta.org. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  56. ^ "Paljon melua tyhjästä (1993)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 20, haettu Huhtikuu 18, 2020
  57. ^ "Sliver", "Indecent Proposal" suosi Razziesia". UPI. Haettu Huhtikuu 19, 2020.
  58. ^ Kauffmann, Stanley (Toukokuu 10, 1993). "Tähdet tanssivat". Uusi tasavalta. ISSN 0028-6583. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu Huhtikuu 17, 2020.
  59. ^ "Even Cowgirls Get the Blues (1994)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 28, haettu Huhtikuu 18, 2020
  60. ^ "Pikku Buddha (1994)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 6, haettu Huhtikuu 18, 2020
  61. ^ Johnston, Sheila (29. huhtikuuta 1994). "Elokuva / Ja Buddha tekee kolme: Pikku Buddha: Sheila Johnston Bernardo Bertoluccin "itämaisen trilogian", Little Buddha, elokuvan, joka kulkee "keskitietä" päätteeksi.". Independent. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  62. ^ a b c "Keanu Reeves pienellä näytöllä". Säätiö mahayana-perinteen säilyttämiseksi. Mandala-julkaisut. kesäkuuta 2001. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  63. ^ a b Gerosa, Melissa (10. kesäkuuta 1994). "Keanu Reeves, seuraava toimintatähti?". ew.com. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  64. ^ Siskel, Gene (Kesäkuu 10, 1994). ""Nopeus" rullaa nopeasti eikä koskaan ala hidastua". chicagotribune.com. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  65. ^ Ansen, David (Kesäkuu 12, 1994). "Hyvästi, Airhead". Newsweek. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  66. ^ "Nopeus". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  67. ^ "67. Academy Awards | 1995". Oscars.org | Elokuvataiteen ja -tieteen akatemia. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  68. ^ Heath, Chris (31. elokuuta 2000). "Hiljainen mies: Keanu Reevesin arvoitus". Kuljeksija. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Toukokuu 6, 2020.
  69. ^ "Johnny Mnemonic (1995)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 7, haettu Huhtikuu 18, 2020
  70. ^ Ebert, Roger (26. toukokuuta 1995). "Johnny Mnemonic". Chicago Sun-Times. Haettu Kesäkuu 12, 2022.
  71. ^ "Johnny Mnemonic". ew.com. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  72. ^ "A Walk in the Clouds (1995)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 23, haettu Huhtikuu 18, 2020
  73. ^ LaSalle, Mick (Elokuu 11, 1995). "Elokuva-arvostelu / Reeves kävelee ja juoksee sen mukana". SFGate. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  74. ^ Hinson, Hal (11. elokuuta 1995). "Kävely pilvissä". www.washingtonpost.com. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Huhtikuu 12, 2020.
  75. ^ "Manitoba Theatre Centre: Uutiset". Mtc.mb.ca. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen helmikuuta 13, 2010. Haettu Toukokuu 5, 2010.
  76. ^ Vanity Fair Osa 58, 1995.
  77. ^ "Ketjureaktio (1996)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 6, haettu Huhtikuu 12, 2020
  78. ^ "Feeling Minnesota (1996)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 20, haettu Huhtikuu 13, 2020
  79. ^ Portman, Jamie (13. syyskuuta 1996). "Keanu ei ole jatkoa tehtävälle". Montreal Gazette. s. C3.
  80. ^ Pappademos, Alex (15. huhtikuuta 2019). "Keanu Reevesin legenda". GQ. Arkistoidut alkuperäisestä 15. Haettu Huhtikuu 15, 2019.
  81. ^ Tatara, Paul (10. heinäkuuta 1997). "CNN – Kirje Kerouacille tarjoaa ohuen pohjan "Suicide" -tapahtumalle - 10. heinäkuuta 1997". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  82. ^ Smith, Adam (1. tammikuuta 2000). "Viimeinen kerta kun tein itsemurhan". Imperiumi. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  83. ^ a b "Keanu luopuu "Matrix"-rahoista". ABC News. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Kesäkuu 29, 2012.
  84. ^ "The Devil's Advocate (1997)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 23, haettu Huhtikuu 13, 2020
  85. ^ Berardinelli, James (1997). "Arvio: Paholaisen asianajaja". preview.reelviews.net. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  86. ^ "Matrix (1999): Arvostelut". Metacritic. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Kesäkuu 18, 2012.
  87. ^ Godoski, Andrew (5. helmikuuta 2013). "Vaikutuksen alaisena: Matrix – näytös", Arkistoitu Alkuperäisen helmikuuta 5, 2013. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  88. ^ Heritage, Stuart (21. lokakuuta 2010). "Matrix: Kaikkien aikojen 13 parhaan scifi- ja fantasiaelokuvan joukossa". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  89. ^ "Sci-Fi 25 | 25 | Lähtölaskenta! | Elokuvat | Sci-Fi Central | Entertainment Weekly". ew.com. 8. toukokuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen toukokuuta 8, 2007. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  90. ^ Turan, Kenneth (31. maaliskuuta 1999). "Kineettisen ilon apokalypsi". Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  91. ^ Maslin, Janet (31. maaliskuuta 1999). "Elokuva-arvostelu; Todellisuus on kaikki virtuaalista ja monimutkaista". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  92. ^ "72. Academy Awards | 2000". Oscars.org | Elokuvataiteen ja -tieteen akatemia. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  93. ^ "Keanu: Minut huijattiin elokuvan tekoon". Guardian. 11. syyskuuta 2001. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  94. ^ "Vartija (2000)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 25, haettu Huhtikuu 18, 2020
  95. ^ "Lahja". Box Office Mojo. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  96. ^ Clinton, Paul (19. tammikuuta 2001). "CNN.com – Entertainment – ​​'The Gift' on tyydyttävä pelko – 19. tammikuuta 2001". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  97. ^ "Makea marraskuu (2001)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 4, haettu Huhtikuu 13, 2020
  98. ^ Howe, Desson (16. helmikuuta 2001). ""Sweet November": Sugar Shock. www.washingtonpost.com. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  99. ^ Ebert, Roger (14. syyskuuta 2001). "Hardball-elokuva-arvostelu ja elokuvan yhteenveto (2001) | Roger Ebert". www.rogerebert.com. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  100. ^ "Dogstar: Keanu Reeves' Grunge Band, jota sinun on kuunneltava mahdollisimman pian". culturacolectiva.com. 28. kesäkuuta 2019. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  101. ^ "Keanu lopettaa Beckyn". Contactmusic.com. Helmikuu 1, 2005. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Toukokuu 23, 2013.
  102. ^ Fothergill, Lucas (14. heinäkuuta 2015). "Olin bändissä Keanu Reevesin kanssa". Pahe. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Huhtikuu 19, 2020.
  103. ^ "Sydneyn scifi-fanit ryntäsivät palaamaan Matrixiin". Sydney Morning Herald. 11. toukokuuta 2003. Haettu Lokakuu 20, 2020.
  104. ^ Powers, John (15. toukokuuta 2003). "Jumissa keskellä Neon kanssa". LA Weekly. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  105. ^ Walker, Alexander (16. toukokuuta 2003). "Upea matriisi". Evening Standard. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  106. ^ "Matrix ladattu uudelleen". Box Office Mojo. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  107. ^ "Matrix Revolutions (2003)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 27, haettu Huhtikuu 13, 2020
  108. ^ Clinton, Paul (6. marraskuuta 2003). "CNN.com – Arvostelu: "Matrix" hyvän teknologian hukkaa - 6. marraskuuta 2003". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  109. ^ Meyer, Carla (5. marraskuuta 2003). "Wachowski-veljesten science fiction -eepoksen viimeinen osa sisältää rajua tietokoneella luotua kuvamateriaalia ja jäykkiä toimintajaksoja. Se on "Matrix Disappoints".". SFGate. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  110. ^ "Matrixin vallankumoukset". Box Office Mojo. Haettu Huhtikuu 13, 2020.
  111. ^ "Jotain on annettava (2003)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 23, haettu Huhtikuu 14, 2020
  112. ^ "Konstantinus (2005)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 26, haettu Huhtikuu 14, 2020
  113. ^ Moses, Alexa (4. lokakuuta 2005). "Konstantinus". Sydney Morning Herald. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 14, 2020.
  114. ^ Scott, AO (16. syyskuuta 2005). "Teini-ikäinen, jolla on kiusallinen tapa, löytää muodonmuutoksen Ritaliinin avulla". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  115. ^ Thomson, Desson (30. syyskuuta 2005). "Ihana toimintahäiriö". Washington Post. ISSN 0190-8286. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Huhtikuu 14, 2020.
  116. ^ "Festival de Cannes - 15.-26". 11. lokakuuta 2012. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Huhtikuu 19, 2020.
  117. ^ "Skanneri pimeänä". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu Huhtikuu 14, 2020.
  118. ^ "A Scanner Darkly (2006)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 10, haettu Huhtikuu 14, 2020
  119. ^ Arendt, Paul (17. elokuuta 2006). "BBC - Elokuvat - arvostelu - A Scanner Darkly". www.bbc.co.uk. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Huhtikuu 14, 2020.
  120. ^ "Talo järven rannalla". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Lokakuu 25, 2014.
  121. ^ Kermode, Mark (Kesäkuu 25, 2006). "Talo järven rannalla". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Huhtikuu 14, 2020.
  122. ^ Kern, Laura (3. marraskuuta 2006). "Suora katsaus muuttuvaan maailmaamme". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 30. Haettu Heinäkuu 23, 2020.
  123. ^ "Katukuninkaat". Box Office Mojo. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  124. ^ Byrnes, Paul (17. huhtikuuta 2008). "Katukuninkaat". Sydney Morning Herald. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  125. ^ Bradshaw, Peter (17. huhtikuuta 2008). "Katukuninkaat". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  126. ^ WELT (22. tammikuuta 2009). "2009 Razzies: Golden Raspberry Awards -ehdokkaiden lista". Maailma. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  127. ^ "Päivä, jolloin maa pysähtyi (2008)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 19, haettu Huhtikuu 15, 2020
  128. ^ Robey, Tim (11. joulukuuta 2008). "Päivä, jolloin maa seisoi paikallaan ja Dean Spanley – arvostelu". Daily Telegraph. ISSN 0307-1235. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  129. ^ "Pippa Leen yksityinen elämä". Elokuva tiedosto. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu Joulukuu 2, 2014.
  130. ^ Gritten, David (7. syyskuuta 2009). "Pippa Leen yksityiselämä, arvostelu". Daily Telegraph. ISSN 0307-1235. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  131. ^ "Henryn rikos". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  132. ^ Reeves, Keanu (tekstin kirjoittaja); Grant, Alexandra (piirustukset, kirjan suunnittelija) (2011). Bergam, Janey (toim.). Oodi onnelle. Göttingen: Kustantaja Steidl. ISBN 9783869302096. OCLC 756797130.
  133. ^ Hassan, Genevieve (22. kesäkuuta 2011). "Keanu Reevesin Oodi onnelle". BBC News. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Joulukuu 2, 2014.
  134. ^ Scott, AO (30. elokuuta 2012). "Draaman löytäminen uudenlaisesta elokuvateoksesta". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Heinäkuu 23, 2020.
  135. ^ "Generation Um... (2013)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 25, haettu Huhtikuu 15, 2020
  136. ^ Ebiri, Bilge (1. marraskuuta 2013). "Ebiri Keanu Reevesin Man of Tai Chi:ssä: Neosta tulee agentti Smith". Korppikotka. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  137. ^ Davidson, Mike (20. toukokuuta 2013). "Keanu Reeves vietti viisi vuotta uusimpaan elokuvaansa: Miksi?". Christian Science Monitor. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Kesäkuu 5, 2014.
  138. ^ Davidson, Mike (20. toukokuuta 2013). "Keanu Reeves tekee ohjaajadebyyttinsä modernilla Kung Fu -elokuvalla". Reuters. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Joulukuu 2, 2014.
  139. ^ "Man of Tai Chi (2013)". Kung-fu valtakunta. Huhtikuu 1, 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  140. ^ Ebiri, Bilge (1. marraskuuta 2013). "Ebiri Keanu Reevesin Man of Tai Chi:ssä: Neosta tulee agentti Smith". Korppikotka. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  141. ^ Abele, Robert (1. marraskuuta 2013). "Arvostelu: Keanu Reeves ohjaajana antaa "Man of Tai Chi" -vetoketjun. Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  142. ^ McGinn, David (11. toukokuuta 2018). "Man of Tai Chi: Keanu Reevesin kamppailulajeissa ei ole lyöntiä". Globe and Mail. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  143. ^ "Out in Theaters: Man of Tai Chi". Silver Screen Riot. 20. lokakuuta 2013. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  144. ^ "Tai Chin mies". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  145. ^ Setoodeh, Ramin; Foundas, Scott (30. joulukuuta 2013). "'47 Ronin': Universalin samurai-katastrofin sisäinen tarina. lajike. Arkistoidut alkuperäisestä 31. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  146. ^ "Keanu Reeves näyttelee palkkamurhaajaa 'John Wickissä' – yllättää odottamaton tykistökäyttö toimintakohtauksissa". Kysyjä elokuvat. 19. joulukuuta 2014. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen joulukuuta 19, 2014. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  147. ^ Kilday, Gregg (14. lokakuuta 2014). "Bridget Moynahan liittyy Keanu Reevesin trilleri "John Wick"". Hollywood Reporter. Arkistoidut alkuperäisestä 1. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  148. ^ Lowe, Justin (22. lokakuuta 2014). ""John Wick": Elokuva-arvostelu. Hollywood Reporter. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  149. ^ Catsoulis, Jeannette (23. lokakuuta 2014). "Pet's Slaughter avaa piilevän sisäisen salamurhaajan". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  150. ^ "John Wick". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Huhtikuu 15, 2020.
  151. ^ Howell, Peter (8. lokakuuta 2015). "Reel Brief: Miniarvostelut 99 kodista, Knock Knock, Kielletty huone, Valheiden labyrintti, Tämä muuttaa kaiken". Toronto Star. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  152. ^ Leydon, Joe (1. kesäkuuta 2015). "Elokuva-arvostelu: "Deep Web"". lajike. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Heinäkuu 23, 2020.
  153. ^ Turan, Kenneth (1. joulukuuta 2016). "Arvostelu: Dokumentissa "Mifune: The Last Samurai" Spielberg, Scorsese ja muut valaisevat legendaarista japanilaista näyttelijää". Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Heinäkuu 23, 2020.
  154. ^ "Exposed (2016)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 27, haettu Huhtikuu 16, 2020
  155. ^ Muir, Kate (26. helmikuuta 2016). "paljastettu". Sunday Times. ISSN 0140-0460. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  156. ^ "Keanu (2016)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 28, haettu Huhtikuu 16, 2020
  157. ^ Bray, Catherine (18. toukokuuta 2019). "Neon Demon -arvostelu | Sight & Sound". British Film Institute. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Heinäkuu 23, 2020.
  158. ^ Pulver, Andrew (6. syyskuuta 2016). "The Bad Batch -arvostelu: Keanu Reeves ja Jim Carrey viihtyvät kannibaalien apokalypsissa". Guardian. Haettu Heinäkuu 23, 2020.
  159. ^ Murray, Noel (19. lokakuuta 2016). "A-listan näyttelijät ja miehistö tekevät C+:n oikeussalidraaman The Whole Truthilla". AV-kerho. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  160. ^ Greene, Steve (10. elokuuta 2017). ""Swedish Dicks" -arvostelu: Keanu Reeves on harvinainen kohokohta etsiväsarjassa, joka on liian hölmö omaksi hyödykseen. IndieWire. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Heinäkuu 23, 2020.
  161. ^ "John Wick: Luku 2". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  162. ^ Hewitt, Chris (6. helmikuuta 2017). "John Wick: Luku kaksi". Imperiumi. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  163. ^ Chang, Justin (9. helmikuuta 2017). "Arvostelu: Keanu Reeves tuntee gun-fun jännittävän kurinalaisessa "John Wick: Chapter 2" -elokuvassa". Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 18. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  164. ^ "2017 Sundance Film Festival: Kilpailu ja seuraava kokoonpano julkistettu". www.sundance.org. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  165. ^ Heath, Paul (20. huhtikuuta 2017). "Netflix vahvistaa päivämäärän alkuperäiselle To The Bone -elokuvalle Lily Collinsin ja Keanu Reevesin kanssa". THN – The Hollywood News. Arkistoidut alkuperäisestä 28. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  166. ^ Leszkiewicz, Anna (10. heinäkuuta 2017). "Älä katso Netflixin To The Bonea". www.newstatesman.com. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Huhtikuu 16, 2020.
  167. ^ Roeper, Richard (23. syyskuuta 2018). ""A Happening of Monumental Proportions" hukkaa syvän tähtijoukon". Chicago Sun-Times. Haettu Kesäkuu 29, 2020.
  168. ^ "SPF-18 (2017)", Rotten Tomatoes, arkistoitu alkuperäisestä 10, haettu Kesäkuu 29, 2020
  169. ^ Lowe, Justin (13. heinäkuuta 2018). "'Siperia': Elokuva-arvostelu | Hollywood Reporter". www.hollywoodreporter.com. Haettu Lokakuu 17, 2020.
  170. ^ Stewart, Sara (13. heinäkuuta 2018). ""Siperia" on kylmä, tyhjä trilleri". New York Post. Haettu Lokakuu 17, 2020.
  171. ^ a b Dowd, AA (11. tammikuuta 2019). "Keanu Reevesin scifi-elokuva Replicas on niin kauhea, että se voi aiheuttaa eksistentiaalisen kriisin". AV-kerho. Haettu Lokakuu 17, 2020.
  172. ^ "kopiot". Box Office Mojo. Haettu Lokakuu 17, 2020.
  173. ^ "John Wick: Luku 3 - Parabellum". Box Office Mojo. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Huhtikuu 17, 2020.
  174. ^ Hertz, Barry (16. toukokuuta 2019). "Arvostelu: Tikku, aika kylmäkelloon: Miksi John Wick: Luku 3 – Parabellum on toimintaelokuvan sveitsiläinen luksuskello". Globe and Mail. Arkistoidut alkuperäisestä 8. Haettu Huhtikuu 17, 2020.
  175. ^ Clarke, Cath (16. toukokuuta 2019). "John Wick: Luku 3: Parabellum-arvostelu – franchising-paisu Keanu Reevesin palkkamurhaajalle". Guardian. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Huhtikuu 17, 2020.
  176. ^ "2019 People's Choice Awards: täydellinen lista People's Choice Awardsin ehdokkaista | E! News UK". E! Uutiset. Marraskuu 10, 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Huhtikuu 17, 2020.
  177. ^ "ADG Awards -voittaja ja -ehdokkaat". adg.org. Arkistoidut alkuperäisestä 6. Haettu Huhtikuu 17, 2020.
  178. ^ Galuppo, Mia (12). "Kuinka Keanu Reeves päätyi Toy Story 4:ään Duke Caboomina". Hollywood Reporter. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  179. ^ Russell, Jennifer (4. kesäkuuta 2018). "Glasgow'ssa on Keanu Reeves -elokuvafestivaali". glasgowlive. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Maaliskuu 17, 2019.
  180. ^ Russell, Jennifer (13. maaliskuuta 2019). "Elokuvafanit iloitsevat, kun Keanu Reeves -elokuvafestivaali alkaa ensi kuussa". glasgowlive. Arkistoidut alkuperäisestä 22. Haettu Maaliskuu 17, 2019.
  181. ^ Greene, Andy (18. elokuuta 2020). "Bill & Tedin pitkällä, oudolla matkalla"". Kuljeksija. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  182. ^ "Keanu Reeves vahvistaa, että "Bill And Ted 3" on tulossa". NME. 6. huhtikuuta 2011. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen huhtikuuta 10, 2011. Haettu Huhtikuu 6, 2011.
  183. ^ Lawrence, Derek (8. toukokuuta 2018). ""Bill & Ted 3" tapahtuu virallisesti. ew.com. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Kesäkuu 13, 2018.
  184. ^ Kramer, Gary M. (28. elokuuta 2020). "Viimeisin "Bill & Ted" -seikkailu on enemmän valheellista kuin loistavaa nauruista huolimatta". show. Haettu Lokakuu 17, 2020.
  185. ^ Greenblatt, Leah (27. elokuuta 2020). ""Bill & Ted Face the Music" on ihanan tyhmä". ew.com. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  186. ^ Stewart, John (14. marraskuuta 2019). ""SpongeBob Movie" palaa Keanu Reevesin siunauksella". vinot. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Marraskuu 14, 2019.
  187. ^ Lewis, Evan (12. kesäkuuta 2019). "Keanu Reeves Cyberpunk 2077:ssä, pelaaminen, John Wick ja paljon muuta". ew.com. Arkistoidut alkuperäisestä 12. Haettu Kesäkuu 13, 2019.
  188. ^ Liao, Shannon (13. kesäkuuta 2019). "Cyberpunk 2077 -suunnittelija paljastaa, millaista on työskennellä Keanu Reevesin kanssa". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Kesäkuu 13, 2019.
  189. ^ Holson, Laura M. (21. elokuuta 2019). ""Matrix" saa neljännen elokuvan ja Keanu Reeves on palannut". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Elokuu 23, 2019.
  190. ^ Kroll, Justin (20. elokuuta 2019). ""Matrix 4" virallisesti meneillään Keanu Reevesin, Carrie-Anne Mossin ja Lana Wachowskin kanssa". lajike. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Elokuu 23, 2019.
  191. ^ Sperling, Nicole (7. helmikuuta 2022). "Matrix Resurrectionsin tuottaja haastaa Warner Brosin oikeuteen elokuvan julkaisutavasta". New York Times. ISSN 0362-4331. Haettu Elokuu 5, 2022.
  192. ^ Aspinall, Jeremy. "Matrix Resurrections (2021)". Radio Times. Haettu Elokuu 5, 2022.
  193. ^ Greenblatt, Leah (13. maaliskuuta 2023). "Jotain ilkeää tällä tavalla tulee sisään John Wick: Luku 4'". ew.com. Haettu Maaliskuu 25, 2023.
  194. ^ Rodrigues, Leonardo (31. elokuuta 2019). "Conquest: Tudo o que sabemos sobre a serie que que Keany Reeves está rodando em SP" [Conquest: Kaikki mitä tiedämme sarjasta, jonka Keanu Reeves kuvasi São Paulossa]. UOL (Portugalin kielessä). Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Tammikuu 25, 2020.
  195. ^ Internet (amdb.com.br), AMDB (12. helmikuuta 2020). "Rolling Stone · Keanu Reeves ja Bruna Marquezine estrelarão juntos sarja Netflixin elokuvasta Brasiliassa". Kuljeksija (Brasilian portugaliksi). Arkistoidut alkuperäisestä 13. Haettu Huhtikuu 17, 2020.
  196. ^ Jackson, Angelique (22. maaliskuuta 2021). "Keanu Reeves näyttelee ja tuottaa Brzrkr-elokuva- ja animesarjan Netflixille". lajike. Haettu Lokakuu 11, 2021.
  197. ^ "John Wick: Luku 4 julkaisupäivä toukokuussa 2021". seulonta. 20. toukokuuta 2019. Arkistoidut alkuperäisestä 25. Haettu Heinäkuu 22, 2019.
  198. ^ McNary, Dave (6. elokuuta 2020). ""John Wick 5", uusi "Dirty Dancing" -elokuva Jennifer Grayn kanssa virallisesti töissä Lionsgatessa. lajike. Haettu Elokuu 9, 2020.
  199. ^ O'Connell, Mikey (14. maaliskuuta 2023). ""John Wick" -elokuvantekijä Chad Stahelski puhuu jatko-osista, Oscar Stunt Snubista ja Miksi aseet näkyvät lavastuksilla. Hollywood Reporter. Haettu Maaliskuu 25, 2023.
  200. ^ Egan, Toussaint (7. syyskuuta 2022). "Phantom Liberty on "ainoa suunniteltu laajennus" Cyberpunk 2077:lle". Monikulmio. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Maaliskuu 17, 2023.
  201. ^ Taylor, Trey (20. syyskuuta 2018). "Hollyweird: Jennifer Symen outo, traaginen kuolema". Paperi.
  202. ^ a b "VH1.com : Uutiset: Marilyn Mansonia syytetään myötävaikuttamisesta ystävän kuolemaan". 17. marraskuuta 2007. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen marraskuuta 17, 2007. Haettu Huhtikuu 19, 2020.
  203. ^ a b c d Schneider, Karen S. (23. huhtikuuta 2001). "Liian paljon surua. Keanu Reeves suree entistä tyttöystäväänsä, joka ei koskaan toipunut lapsensa menetyksestä". Ihmiset. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Elokuu 31, 2012.
  204. ^ "Film Notes: Keanu Reevesin tyttöystävä tapettiin". ABC News. Huhtikuu 5, 2001. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Elokuu 31, 2012.
  205. ^ Daly, Sean (23. huhtikuuta 2001). "Keanu suree sielunkumppaniaan, Jenniferiä". US Weekly, Arkistoitu Alkuperäisen Marraskuussa 21, 2021.
  206. ^ "Uusi rakkaus Keanun elämässä". Sunnuntai Merkurius. Birmingham, Englanti. 21. toukokuuta 2000. Haettu Lokakuu 7, 2020. Keanu ja Brenda tapasivat ensimmäisen kerran käydessään lukion Torontossa. Hän lopetti opinnot vuonna 1984. He ovat pitäneet yhteyttä siitä lähtien ja Keanu on Brendan yhdeksänvuotiaan kummisetä.
  207. ^ Purcell, Andrew (2. marraskuuta 2014). "Keanu Reeves, John Wickin zen-mestari, jolla on lahja väkivaltaan". Sydney Morning Herald. Haettu Lokakuu 7, 2020. Punainen matto: Reeves Brenda Davisin kanssa, elokuvantekijä ja ystävä.
  208. ^ "Tietoja elokuvasta". Sisar: Brenda Davisin dokumentti. Haettu Lokakuu 7, 2020. Brenda Davis on Kanadan kansalainen, joka kasvoi Torontossa ja on Yhdysvaltain vakituinen asukas, joka asuu tällä hetkellä New Yorkissa. Brendalla on yli 20 vuoden kokemus elokuvanteon eri osa-alueista. Hän on työskennellyt käsikirjoituksen ohjaajana, käsikirjoituskonsulttina ja laajasti tutkijana. Hän on FOCAL Internationalin tutkijajärjestön jäsen.
  209. ^ Cubria, Kaitlin (19. toukokuuta 2019). "Keanu Reeves ja ex China Chow huomasivat "flirttailun" – aivan BF Billy Idolin vieressä". MSN Entertainment, Arkistoitu Alkuperäisen lokakuuta 14, 2019. Haettu Lokakuu 14, 2019. Reeves ja Kiina yhdistettiin ensimmäisen kerran kesäkuussa 2008, kun heidät havaittiin yläosattomissa Välimerellä yhdessä lomalla Ranskan Rivieralla.
  210. ^ Morris, Bob (20. joulukuuta 2011). "China Chow, hänen omalla tavallaan". New York Times. ISSN 0362-4331. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Toukokuu 28, 2020.
  211. ^ a b Lakin, Max (16. elokuuta 2018). "Keanu Reeves tekee uutta: julkaisee kirjoja". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 5. Haettu Marraskuu 5, 2019.
  212. ^ a b Rose, Steve (15. kesäkuuta 2011). "Kuinka Keanu Reeves piristi". Guardian. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Joulukuu 12, 2016.
  213. ^ Hills, Megan (24. kesäkuuta 2020). "Kuka on Keanu Reevesin tyttöystävä Alexandra Grant?". Evening Standard. Arkistoidut alkuperäisestä 7. Haettu Heinäkuu 13, 2020.
  214. ^ Wilson, Staci Layne (14. helmikuuta 2005). "Haastattelu Constantine-näyttelijän Keanu Reevesin kanssa". horror.com. Arkistoidut alkuperäisestä 26.
  215. ^ Stern, Marlow (13. syyskuuta 2013). "Keanu Reeves kappaleissa "Man of Tai Chi", "Bill & Ted" ja "Point Break"". Daily Beast. Arkistoidut alkuperäisestä 27. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  216. ^ Pasquini, Maria (13. toukokuuta 2019). "Keanu Reeves jakaa yllättävän syvällisen vastauksen, kun meiltä kysytään, mitä tapahtuu, kun kuolemme". Ihmiset. Arkistoidut alkuperäisestä 12.
  217. ^ "Tutkijat nimesivät sieniä tappavan aineen "John Wick -tähti Keanu Reevesin mukaan". KOMO. 6. maaliskuuta 2023. Haettu Maaliskuu 7, 2023.
  218. ^ "Hyvää 50-vuotispäivää, Keanu Reeves". Huffington Post. 2. syyskuuta 2014. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Joulukuu 6, 2014.
  219. ^ Jenkins, Kelly (19. syyskuuta 2020). "Keanu Reeves auttaa rahoittamaan lastensairaaloita, mutta ei liitä nimeä lahjoituksiin". Peili. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  220. ^ Gardner, Chris (15. kesäkuuta 2020). "Keanu Reeves tarjoaa 15 minuutin yksityistreffin Idaho Children's Cancer Charity -järjestölle | Hollywood Reporter". www.hollywoodreporter.com. Haettu Lokakuu 19, 2020.
  221. ^ "Keanu Reeves antaa 50 miljoonaa puntaa Matrixin laulamattomille sankareille". Hei. 28. toukokuuta 2003. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Huhtikuu 22, 2014.
  222. ^ "Keanu Reeves ei luovuttanut 80 miljoonaa dollaria "Matrix-tuloistaan". Uproxx. 5. tammikuuta 2015. Arkistoidut alkuperäisestä 19. Haettu Elokuu 29, 2015.
  223. ^ King, Tom (7. syyskuuta 2001). "Action Star Keanu Reeves haluaa pelata kentällä". Wall Street Journal. ISSN 0099-9660. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Lokakuu 20, 2020.
  224. ^ Rogers, Kian (22. maaliskuuta 2023). "Exclusive Signed John Wick: Chapter 4 Gi menee huutokauppaan hyväntekeväisyyteen". JitsMagazine. Haettu Maaliskuu 23, 2023.
  225. ^ Hill, Logan (4. lokakuuta 2010). "Vulture kertoo Keanu Reevesille "Sad Keanusta" – ja hän hyväksyy sen!". Korppikotka. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Joulukuu 7, 2014.
  226. ^ Pappademas, Alex (15. huhtikuuta 2019). "Keanu Reevesin legenda". GQ. Arkistoidut alkuperäisestä 15. Haettu Kesäkuu 25, 2020.
  227. ^ Fleming, Charles (14. marraskuuta 2014). "Keanu Reevesin uusin tuotanto: 78,000 XNUMX dollarin moottoripyörien sarja". Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Joulukuu 7, 2014.
  228. ^ ranska, Agatha (19. heinäkuuta 2017). "Keanu Reeves on uuden LA press X Artists' Booksin kustantaja". Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 5. Haettu Syyskuu 26, 2020.
  229. ^ Daswani, Kavita (24. helmikuuta 2016). "Keanu Reeves näyttelee Los Angelesin taiteilijan Alexandra Grantin taidekirjassa "Shadows". Los Angeles Times. Arkistoidut alkuperäisestä 5. Haettu Marraskuu 5, 2019.
  230. ^ "Keanu Reeves esittää "Pull My Daisyn" 35. vuotuisessa Tibet House Benefit Concertissa 3. maaliskuuta 2022". youtube.com. Tiibet House USA. Haettu Marraskuu 4, 2022.
  231. ^ "Keanu Reeves kirvettiin kiinalaisilta videoalustoilta Tiibet-konsertin jälkeen". Reuters. 25. maaliskuuta 2022. Haettu Maaliskuu 26, 2022.
  232. ^ Brzeski, Patrick (28. tammikuuta 2022). "Keanu Reeves osui kiinalaisten nationalistien vastareaktioon Tiibetin etukonserttiin". Hollywood Reporter. Haettu Kesäkuu 11, 2022.
  233. ^ Davis, Rebecca (24. maaliskuuta 2022). "Kiinan striimarit raasivat Keanu Reevesin titteleitä hänen tukensa vuoksi Tiibetille". Los Angeles Times. Haettu Kesäkuu 11, 2022.
  234. ^ Sharf, Zack (24. maaliskuuta 2022). "Keanu Reevesin elokuvien kerrotaan vetäneen pois suoratoistoalustat Kiinassa Tiibet-tuen vuoksi". lajike. Haettu Kesäkuu 11, 2022.
  235. ^ a b c Grossman, Lev (14. helmikuuta 2005). "Keanu Reeves: Mies, joka ei ole siellä". Aika:. ISSN 0040-781X. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Huhtikuu 19, 2020.
  236. ^ Finke, Nikki (25. lokakuuta 2012). "Keanu Reeves ja pitkäaikainen manageri Erwin Stoff osuivat kuoppaiselle tielle: näyttelijä jätti melkein kolme taidetta, mutta sen sijaan muut toivat häntä". määräaika. Arkistoidut alkuperäisestä 26. Haettu Huhtikuu 18, 2020.
  237. ^ Suddath, Claire (15. kesäkuuta 2010). "Auta piristämään Keanu Reevesiä". Aika:, Arkistoitu Alkuperäisen syyskuuta 13, 2012. Haettu Elokuu 31, 2012.
  238. ^ "Keanu Reeves Sad Keanussa: "Olin nälkäinen!"". W -lehti.
  239. ^ Lang, Cady (19. heinäkuuta 2019). "Miksi Keanu Reeves on aina ollut Internetin sielunkumppani". Aika:. Arkistoidut alkuperäisestä 3. Haettu Heinäkuu 22, 2019.
  240. ^ Drexel, Peggy (13. kesäkuuta 2019). "Keanu Reeves: Internetin poikaystävän mysteeri". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 17. Haettu Heinäkuu 22, 2019.
  241. ^ Holson, Laura (3. heinäkuuta 2019). "Keanu Reeves on mitä haluat hänen olevan". New York Times. Arkistoidut alkuperäisestä 4. Haettu Heinäkuu 22, 2019.
  242. ^ Romano, Aja (16. elokuuta 2019). "Keanu Reeves, selitetty". vox. Haettu Maaliskuu 15, 2022.
  243. ^ Andrew, Scottie; Carter, Chelsea (20. heinäkuuta 2019). "Keanu Reevesin erinomaisin yllätys yhdelle fanille on "henkeäsalpaava" ja lahjoittaa jälleen internetin". CNN. Arkistoidut alkuperäisestä 21. Haettu Heinäkuu 22, 2019.
  244. ^ "Forbes Celebrity 100 2001". Forbes. 2001. Arkistoitu kohteesta Alkuperäisen toukokuuta 3, 2003. Haettu Lokakuu 20, 2020.
  245. ^ "Forbes Celebrity 100 2002". Forbes. 2002. Arkistoidut alkuperäisestä 20. Haettu Lokakuu 20, 2020.
  246. ^ "Keanu Reeves – Hollywood Walk of Fame". walkoffame.com. Arkistoidut alkuperäisestä 14. Haettu Tammikuu 8, 2015.
  247. ^ Bel Bruno, Joe (26. syyskuuta 2016). "Ohjaaja – Hollywood Palkat 2016: Kuka sai korotuksia (ja kuka ei), elokuvatähdistä showrunnereihin". Hollywood Reporter. Arkistoidut alkuperäisestä 29. Haettu Toukokuu 23, 2020.
  248. ^ Dargis, Manohla; Scott, AO (25. marraskuuta 2020). "25. vuosisadan 21 parasta näyttelijää (toistaiseksi)". New York Times. Haettu Joulukuu 22, 2020.
  249. ^ "Keanu Reeves – Rotten Tomatoes". Rotten Tomatoes. Arkistoidut alkuperäisestä 10. Haettu Toukokuu 25, 2020.
  250. ^ "Matrix loistaa MTV Awardsissa". Guardian. Kesäkuu 5, 2000. ISSN 0261-3077. Arkistoidut alkuperäisestä 9. Haettu Toukokuu 25, 2020.
  251. ^ "Movie Awards 1995 – MTV Movie Awards". MTV. Arkistoidut alkuperäisestä 24. Haettu Toukokuu 25, 2020.
  252. ^ Chitwood, Adam (14. syyskuuta 2019). "Katso Saturn Awards Live Online". Collider. Arkistoidut alkuperäisestä 23. Haettu Toukokuu 25, 2020.
  253. ^ Nordyke, Kimberly; Howard, Annie (10. marraskuuta 2019). "Vuoden 2019 elokuva – People's Choice Awards: "Avengers: Endgame" nimettiin parhaaksi elokuvaksi". Hollywood Reporter. Arkistoidut alkuperäisestä 11. Haettu Toukokuu 25, 2020.
  254. ^ Zirogiannis, Marc (13. syyskuuta 2021). "Onko Keanu Reeves maailman suurin taistelulajien elokuvatähti?". Tae Kwon Do Life -lehti. KYPA USA. Haettu Joulukuu 23, 2021.

Kirjallisuutta

Ulkoiset linkit