Tässä artikkelissa Keskustelu käyttäjästä:Raid5/Arkisto 7:tä käsitellään monitieteisestä ja päivitetystä näkökulmasta, jotta voidaan tyhjentävästi analysoida ja ymmärtää kaikki tähän aiheeseen liittyvät näkökohdat. Kierros tehdään historiallisesta taustasta, erilaisista nykyisistä teorioista ja lähestymistavoista sekä Keskustelu käyttäjästä:Raid5/Arkisto 7:n sisältämistä käytännön ja sosiaalisista vaikutuksista. Se pyrkii tarjoamaan täydellisen ja tasapainoisen näkemyksen, jonka avulla lukija voi hankkia kattavaa tietoa tästä nykypäivän niin tärkeästä aiheesta.
Ilmeisesti huomautus tuli siitä, että Raid5 siirsi Emmi Jurkan filmografian pääartikkelista omaksi luettelokseen: , . Yhteenvetona uuden sivun luonnissa oli, että koko tuotanto artikkelista emmi jurkka jossa valikoitu filmografia merkittäviksi mainituista (lisää & poista valikoidusti), luettelo → taulukko, lisätyt tiedot elonetistä ja uudella sivulla tietojen lähteeksi oli merkitty elonet. Tässä siis ei oltu lisätty lähteettömiä tietoja ja huomautus on perusteeton. Zache (keskustelu) 15. huhtikuuta 2021 kello 04.08 (EEST)
Luin tämän kommenttisi. Siinä on mahtava kirjoitusvirhe "olle", joka yllättävästi sopii virkkeeseen, vaikka sana onkin kirjoitettu väärin. Puhun suomea äidinkielenäni, ja kikkailen kielellä mielelläni omaksi ilokseni ja omaksi vahingokseni, ja tuo vahinkonäppäily "olle" tuo mieleeni jonkinlaisen universaalin toteamuksen, joka on yhtä aikaa futuuri ja preesens. Se ei ole "liene" eli potentiaali, paitsi jos olet tarkoittanut sen (väärin kirjoitetuksi) potentiaaliksi. Tulee mieleen jonkinlainen maailmojasyleilevä, ylesesti pätevä totuuden kaltainen opinkappale. Ikään kuin ajaton toteamus, joka tarkoittaa, että kukaan ei ole ollut virheetön, kukaan ei ole virheetön, eikä virheetöntä ihmistä koskaan tule/tulle. Hauskaa. Lapsus, joka saa kympin nelosen sijasta. --Pxos (keskustelu) 27. toukokuuta 2021 kello 18.01 (EEST)
Kopioin lainauksen eräästä keskustelusta, mutta korjasin huolimattomuuttani ainoastaan yhden kirjoitusvirheen. Toisaalta lainausta ei tulisi muuttaa, vaan säilyttää se virheineen ja vivahteineen alkuperäisenä. Toinen mahdollisuus olisi ollut kirjoittaa omin sanoin. Jossakin taisi olla kommentti väärin kirjoitetusta potentiaalista tai sanojen yhdistelmästä, en tosin muista missä. Kiitän sinua tarkkuudestasi, taidostasi ymmärtää luettua tekstiä sekä erityisesti kyvystäsi perustella asioita. Kielellisiä kikkailuja tai virheitä on mielenkiintoista seurata, esimerkiksi Aristoteleen kantapää suo minulle mitä suurinta iloa. Vaikka teen itse kirjoitusvirheitä enkä ole mikään runoilija, niin minusta on rasittavaa lukea iltapäivälehtien uutisia, välillä taas Helsingin Sanomat onnistuu ärsyttämään. ---raid527. toukokuuta 2021 kello 23.26 (EEST)
Lax: Päätit sitten muuttaa totuttuja tapoja. Yrityksen keksintö on pelottava, nyt voi käydä niin, että ihmiset selvenevät. Ensin laimennettiin kossu ja nyt vielä viinikin. Oikeasti on hyvä, että poistoäänestys herättää mielenkiintoa. Höyhens: Onneksi en ”korjannut” tarkastelussa olevaa sanaa. ---raid528. toukokuuta 2021 kello 19.58 (EEST)
Lucky Lukessa tai jossain vastaavassa kävi kerran niin että jossain Villin lännen kylässä porukka päätyi aina ammuskeluun. Mutta ne ei osuneet kun olivat niin kännissä. Sitten tuli raittiusväki ja sai ne selviämään. Ainoa joka hyötyi oli hauturi. --Höyhens (keskustelu) 28. toukokuuta 2021 kello 21.04 (EEST)
Onko nykyisin yleinen ja hyväksytty käytäntö, ettei roolihahmojen nimiä merkitä mallineen Merkittävät roolit -kenttään? Palkintoehdokkuuedet on näemmä ainakin tiputettu pois. EskoG-67 (keskustelu) 19. kesäkuuta 2021 kello 11.48 (EEST)
Ei ole virallista käytäntöä tai yhtenäistä toimintaa roolihahmojen merkitsemisen osalta. Ehdokkuudet on tosiaan nykyisin toimimaton parametri. Olen muokannut näyttelijämallineen ohjetta, kuten pari muutakin muokkaajaa. Merkittävät roolit on välillä lihavoitu ja välillä kursivoitu, ohjeen historiasta ja keskustelusta näkee tarkemmin. Näitä kaikkia tyylejä käytetään yhä. Jos kysyn jostakin toimintatavasta kahvihuoneessa, niin usein se päättyy ilman ratkaisua lukuisiin mielipiteisiin. Joku saattaa pitää kirjoitettuja ohjeita rajoittavina ja haluaa muokata tilanteen mukaan miten milloinkin. Viime aikoina olen merkinnyt ilman rooleja, minulla on siitä oma mielipiteeni, mutta lienee tarpeetonta perustella enempää. Et ole ainoa muokkaaja, joka haluaa roolin näkyville. Pahoittelen mikäli olen sotkenut työtäsi, onneksi artikkelin historiasta voit palauttaa tarpeellisia tietoja. Muokkaa rohkeasti, kirjoitin alemman kommentin pienemmällä kirjasinkoolla esimerkkinä siitä, että en päätä yksin artikkelin muokkaamisesta, mutta en toisaalta kysy jokaiselle yksittäiselle muokkaukselle lupaa. Aiheeseen liittyvät keskustelut: Näyttelijämalline: merkittävien roolien käyttötarkoitus tai merkityksen muuttaminen, Keskustelu mallineesta:Henkilö/muusikko ja viihdepalkintoehdokkuudet. (Aiemmin kertakäyttötunnus piti filmografian valikointiani ongelmallisena ja kirjoitti työni aiheuttavan suurta vahinkoa Wikipediassa, koska en kysynyt jokaisesta elokuvasta tai artikkelista muiden mielipidettä, vaan hänen mielestään jätin artikkeliin ainoastaan lempielokuvani. Hän ilmaisi halunsa keskustella aiheuttamastani suuresta vahingosta myös kahvihuoneessa. Useampi kertakäyttötunnus on ollut huolissaan, toisaalta useat pitkäaikaiset muokkaajat eivät ole kovin huolestuneita. Ymmärrän, että lähteiden merkitseminen on tärkeää ja asioista tulee keskustella. Valitettavasti tarkistettavuutta ei vaadita kaikilta eikä kaikilta vaadita luvan kysymistä jokaiselle muokkaukselle. Olen kertonut muokkausyhteenvedossa, että valikoitu filmografia perustuu artikkelissa merkittävinä pidettyihin (joku muu on päättänyt merkittävyyden ilman keskustelua, äänestystä tai lupaa). Osa aiheeseen liittyvistä keskusteluista: Filmografian valikoinnista, Keskustelun poistaminen → siirtäminen, Isabelle Huppert: Arkistoitu vertaisarviointi, Filmografia.) ---raid519. kesäkuuta 2021 kello 22.18 (EEST)