Tämän päivän artikkelissa aiomme puhua Kisälli:stä, aiheesta, josta olet luultavasti kuullut, mutta josta et ehkä tiedä kaikkia yksityiskohtia. Kisälli on aihe, joka on herättänyt viime aikoina suurta kiinnostusta, sillä sen merkitys ja vaikutus kattaa eri alueita. Tämä on aihe, joka on ollut läsnä läpi historian, mutta on tällä hetkellä saamassa erityistä merkitystä eri tekijöiden vuoksi. Tämän artikkelin aikana aiomme syventyä Kisälli:een ymmärtääksemme paremmin sen merkitystä, vaikutusta ja merkitystä nyky-yhteiskunnassa. Lue eteenpäin saadaksesi selville kaiken, mitä sinun tulee tietää Kisälli:stä!
Kisälli (< ruotsin sanasta gesäll ja saksan Geselle) oli ammattikuntalaitoksen aikana käsityöläisammateissa taso oppipojan ja mestarin välissä. Oppipoika sai kisällin arvon suoritettuaan kisällinnäytteen. Kisällin koulutuksen yhtenä vaiheena voi olla ns. kisällin vaellus, jonka aikana hän tutustui useiden mestarien menetelmiin ja paikallisiin työkulttuureihin. Kisällit eivät yleensä saaneet perustaa omaa liikettä, vaan he toimivat jonkun mestarin alaisuudessa.
Nykyäänkin kisälli on monissa käsityöammateissa käytössä arvonimenä. Suomessa tämän samoin kuin mestarinkin arvonimen myöntää nykyään Mestarikiltaneuvosto[1].