Konrad III

Tässä artikkelissa käsitellään aihetta Konrad III, joka on ollut vuosien ajan tutkimuksen ja kiinnostuksen kohteena useilla eri aloilla. Konrad III on aihe, joka on herättänyt kiistoja ja keskustelua, koska se vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Yksityiskohtaisen ja tyhjentävän analyysin avulla tarkastellaan erilaisia ​​näkökulmia ja lähestymistapoja, joita on ehdotettu Konrad III:lle, jotta saadaan kattava ja täydellinen näkemys tästä aiheesta. Samoin tutkitaan Konrad III:n vaikutuksia ja seurauksia eri yhteyksissä sekä mahdollisia tapoja käsitellä ja ratkaista sen aiheuttamat haasteet. Pyrimme kriittisen pohdinnan ja tiukan analyysin avulla edistämään Konrad III:n ymmärtämistä ja tuntemusta, tarkoituksena rikastuttaa keskustelua ja edistää rikastuttavaa ja rakentavaa näkemystä tästä aiheesta.

Konrad III

Konrad III oli Saksan kuningas vuosina 1138–1152. Konradia ei koskaan kruunattu Pyhän saksalais-roomalaisen valtakunnan keisariksi, mutta hän käytti itsestään nimitystä ”roomalaisten kuningas”. Konrad osallistui toiseen ristiretkeen. Hänen kuollessaan valtakunta oli hajoamistilassa[1].

Konrad III kuului Hohenstaufenien sukuun. Kuninkaana hän joutui kuluttavaan taisteluun suurvasallejaan vastaan. Kuolinvuoteellaan Konrad nimesi seuraajakseen veljenpoikansa Fredrik I Barbarossan, eikä omaa poikaansa Fredrikiä.[1] Tapahtumalla oli vain kaksi todistajaa, joista toinen oli Fredrik I Barbarossa itse.

Lähteet

  1. a b Grimberg, Carl: Kansojen historia. Osa 8. Ristiretket, s. 195–196. WSOY, 1981. ISBN 951-0-09736-5
Edeltäjä:
Lothar III
Pyhän saksalais-roomalaisen valtakunnan hallitsija
 1138–1152
Seuraaja:
Fredrik I Barbarossa