Nykyään Langinkosken seurakunta on yleisesti kiinnostava aihe, joka on kiinnittänyt monien ihmisten huomion ympäri maailmaa. Ajan myötä Langinkosken seurakunta on kehittynyt ja sen vaikutukset ovat tulleet yhä tärkeämmiksi jokapäiväisen elämän eri alueilla. Tässä artikkelissa tutkimme Langinkosken seurakunta:n eri puolia ja analysoimme sen vaikutusta tämän päivän yhteiskuntaan. Sen alkuperästä nykytilanteeseen tutkimme, kuinka Langinkosken seurakunta on vaikuttanut ja inspiroinut yksilöitä, yhteisöjä ja kokonaisia yhteiskuntia. Lisäksi käsittelemme Langinkosken seurakunta:n tarjoamia haasteita ja mahdollisuuksia sekä mahdollisia ratkaisuja ja lähestymistapoja niiden ratkaisemiseksi. Liity kanssamme tälle Langinkosken seurakunta:n löytö- ja pohdiskelumatkalle!
Langinkosken seurakunta oli Kotka–Kymin seurakuntayhtymään kuuluva evankelis-luterilainen seurakunta Kotkassa. Seurakunta liitettiin vuoden 2017 alussa perustettuun Kotka–Kymin seurakuntaan[1].
Langinkosken kirkko vihittiin käyttöön 13. joulukuuta 1953. Kirkko tunnettiin Metsolan kirkkona noin neljännesvuosisadan ajan. Langinkosken seurakunta aloitti toimintansa 1. tammikuuta 1964 Kotkan esikaupunkialueen seurakunnallisen toiminnan laajetessa. Ensimmäinen kirkkoherra oli Toivo Lemmetyinen. Vuosina 1964–1976 seurakunta toimi yhteistaloudessa Kotkan seurakunnan kanssa. Kotkan, Karhulan ja Kymin kuntaliitoksen yhteydessä vuonna 1977 perustettiin osittaisessa yhteistaloudessa toimiva Kotkan evankelisluterilainen seurakuntayhtymä.[2] Seurakuntayhtymä muuttui Kotka-Kymin seurakunnaksi vuoden 2017 alussa.