Tällä hetkellä Lapinahon seisake:stä on tullut erittäin tärkeä aihe eri alueilla. Olipa kyseessä sosiaalinen, poliittinen, taloudellinen tai kulttuurinen, Lapinahon seisake on kiinnittänyt kaiken ikäisten ja ammattien huomion. Tämä ilmiö on herättänyt suurta kiinnostusta sen yhteiskuntavaikutusten ja nykypäivän merkityksen vuoksi. Tässä artikkelissa tutkimme Lapinahon seisake:een liittyviä eri näkökohtia ja analysoimme sen vaikutusta jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Alkuperäistään nykyiseen kehitykseensä Lapinahon seisake on synnyttänyt keskusteluja ja keskusteluja, jotka lisääntyvät jatkuvasti. Tämän analyysin avulla pyrimme ymmärtämään paremmin Lapinahon seisake:n merkitystä ja sen vaikutuksia yhteiskuntaamme.
Lapinahon seisake (lyh. Lho, ratakm 586+020) on lakkautettu rautatieliikennepaikka Tohmajärven Onkamon kylässä Niiralan radan varrella. Se oli ennen osa Viipuri–Joensuu-rataa. Liikennepaikalta on lyhyt matka entiselle Onkamon seisakkeelle. Niiralan radalta järjestettiin uusi vaihtoyhteys siten, että Lapinahon seisakkeelta pystyi kävelemään Onkamon uudelle seisakkeelle. Niiralan radan paikallisjuna jatkoi matkaansa Joensuuhun vasta, kun pikajuna oli ehtinyt samasta asemastaselvennä nykyiselle radalle.
Lapinaho avattiin 15. marraskuuta 1951 ja matkustajaliikenne lopetettiin 1. kesäkuuta 1987, jolloin myös liikennepaikka lakkautettiin. Nykyään lakkautettu seisake on osa Säkäniemen liikennepaikkaa. Seisakkeen vieressä sijaitseva VR:n rakennus on edelleen pystyssä. Kilometrin säteellä Lapinahon seisakkeesta sijaitsee risteysmerkeillä varustettu Lapinahon tasoristeys, joka luokitellaan vaaralliseksi.