Leeviläiset

Nykymaailmassa Leeviläiset on aihe, joka herättää paljon kiinnostusta ja keskustelua. Vuosikymmenten ajan Leeviläiset on ollut eri alojen tutkimusten ja tutkimusten kohteena, mistä on syntynyt runsaasti tietoa ja mielipiteitä. Leeviläiset:n merkitys heijastuu sen vaikutuksessa yhteiskuntaan ja sen vaikutukseen jokapäiväiseen elämäämme. Tämän artikkelin avulla ehdotamme, että analysoimme ja keskustelemme Leeviläiset:een liittyvistä eri näkökohdista, jotta voimme tarjota laajan ja rikastuttavan näkemyksen tästä erittäin tärkeästä aiheesta.

Tämä artikkeli kertoo Israelin heimosta. Lestadiolaisuuden suuntauksesta kerrotaan artikkelissa Leeviläisyys.

Leeviläiset ovat Israelin kansaan kuuluva heimo. Kantaisänä leeviläisillä oli Leevi, jonka isä oli Jaakob. Ennen ”luvatun maan” valloitusta leeviläisten tehtävänä oli huolehtia siitä, että liitonarkku oli kunnossa asumukseltaan ja kalustoltaan. Heidän piti huolehtia kaikesta liitonarkkuun liittyvästä. Lisäksi heidän toimenkuvaansa kuului ilmestysmajan ja sen varusteiden kuljetus sekä pyhäkössä palveleminen. Leeviläiset avustivat varsinaisia pappeja, kohaniitteja. Israelin kansan valloittaessa Kanaaninmaan heimojen alueita leeviläiset eivät saaneet omaa heimoaluetta, koska heidät oli erotettu palvelemaan pappistehtävissä. Leeviläisille arvottiin kuitenkin annettavaksi muiden heimojen kaupunkeja ja laitumia. Myöhemmin leeviläiset muodostivat ryhmän, jolla oli tiettyjä tehtäviä jumalanpalveluksessa ja jonka jäsenet saattoivat tulla varsinaisiksi papeiksi.

Nykyaikana leeviläisiin liittyy juutalaisuudessa edelleen erityisiä tapoja. Nykyisten leeviläisten uskotaan juutalaisuudessa olevan suorassa isälinjassa Leevin jälkeläisiä, ja leeviläisen asema periytyy isältä pojille. Julkisen Tooran luvun aikana Tooraa lukemaan kutsutaan Kohen-pappissukuun kuuluvan henkilön jälkeen leeviläissukuun kuuluva henkilö, jos paikalla on leeviläisiä. Juutalaisuudessa näiden henkilöiden nimen perään lisätään sana ”Levi” eli leeviläinen.[1]

Lähteet

  1. Shields, Jacqueline: Modern Jewish History: The Tribes Today - Kohens, Levis & Yisraels Jewish Virtual Library. Viitattu 11.9.2018. (englanniksi)

Aiheesta muualla