Tässä artikkelissa perehdymme Leif G. W. Persson:n kiehtovaan maailmaan. Sen alkuperästä sen merkitykseen nyky-yhteiskunnassa tutkimme kaikkia Leif G. W. Persson:een liittyviä näkökohtia ja sen vaikutuksia eri alueilla. Yksityiskohtaisen kiertueen avulla löydämme monia puolia, jotka tekevät Leif G. W. Persson:stä yleismaailmallisen kiinnostavan aiheen. Analysoimme sen kehitystä ajan myötä, sen vaikutusta populaarikulttuuriin, sen merkitystä akateemisella alalla ja sen vaikutuksia nykymaailmassa. Valmistaudu uppoutumaan rikastuttavalle matkalle, jonka avulla ymmärrät syvästi Leif G. W. Persson:n tärkeyden ja merkityksen yhteiskunnassamme.
Leif Gustav Willy Persson (s. 12. maaliskuuta 1945 Tukholma)[1] on ruotsalainen kriminologian professori ja kirjailija, joka on kirjoittanut dekkareita.
Persson julkaisi 1970–80-lukujen taittessa kolme romaania ja keskittyi sen jälkeen 20 vuoden ajan ammattikirjallisuuteen ja elokuva- ja televisiokäsikirjoituksiin, kunnes julkaisi hyvinvointiyhteiskuntaa käsittelevän trilogian aloittavan rikosromaanin vuonna 2002.[1]
Perssonin tytär Malin Persson Giolito julkaisi esikoisromaaninsa vuonna 2008.
Vuonna 1977 työskennellessään poliisihallinnossa Persson sai aikaan kohun paljastamalla oikeusministeri Lennart Geijerin yhteydet tukholmalaiseen prostituutiorinkiin. Persson erotettiin tapahtuman vuoksi poliisihallinnosta.
Tapaus inspiroi Perssonin kirjoittamaan esikoisromaaninsa Grisfesten (suom. Possujuhla).
Perssonin teoksesta Possujuhla on tehty elokuva Mannen från Mallorca (1984). Hänen toiseen romaaniinsa Edunsaajat pohjaa SVT:n televisiosarja Profitörerna (1983). Suomentamattoman Samhällsbärarna-teoksen pohjalta on tehty elokuva I lagens namn (1986). Perssonin romaanitrilogiasta on tehty televisiosarja Pyhiinvaeltajan kuolema (En pilgrim’s död).[2] Romaaniin Toinen aika, toinen elämä perustuu neliosainen televisiosarja Neljäs mies[3].
Yhdysvaltalainen televisiosarja Backstrom perustuu Perssonin romaanihenkilöön Evert Bäckströmiin.[4]