Leijona (Eläinradan merkki)

Tässä artikkelissa Leijona (Eläinradan merkki):n aihetta käsitellään laajasta ja yksityiskohtaisesta näkökulmasta. Analysoidaan Leijona (Eläinradan merkki):n vaikutusta nykyiseen yhteiskuntaan sekä sen historiallista merkitystä ja vaikutusta eri alueilla. Lisäksi keskustellaan eri näkökulmista ja esitetään argumentteja Leijona (Eläinradan merkki):n puolesta ja vastaan, jotta tästä aiheesta saadaan tasapainoinen ja täydellinen näkemys. Lisäksi tutkitaan Leijona (Eläinradan merkki):n tulevaisuuden vaikutuksia ja mahdollisia strategioita sen tehokkaaksi käsittelemiseksi. Tämän artikkelin tarkoituksena on tarjota lukijoille syvä ja rikas käsitys Leijona (Eläinradan merkki):stä, jolloin he voivat muodostaa oman mielipiteensä ja osallistua asiasta käytävään tietoiseen keskusteluun.

Leijona
Syntymäaika 23. heinäkuuta - 23. elokuuta
Elementti Tuli[1]
Laatu Kiinteä[2]
Leijonan symboli

Leijona eli jalopeura (Leo) on viides Eläinradan merkeiksi kutsutuista sektoreista, joihin eläinrata varsinkin astrologiassa jaetaan. Se käsittää alueen 120–150 astetta kevättasauspisteestä itään. Aurinko saapuu tähän merkkiin vuosittain 22. tai 23. heinäkuuta ja siirtyy seuraavaan Neitsyen merkkiin elokuun 23. päivän aikoihin.[3] Sitä aikaa vuodesta, jonka Aurinko on tämän merkin alueella, on vanhastaan sanottu myös mätäkuuksi.

Merkki on saanut nimensä Leijonan tähdistöstä, joka 2 000 vuotta sitten sattui liki­pitäen yhteen tämän merkin kanssa.lähde? Maan akselin suunnan kiertymisen eli prekession vuoksi merkit eivät kuitenkaan enää vastaa saman­nimisiä tähdistöjä, vaan nykyisin Kaksosten merkki vastaa suunnilleen Kravun tähdistöä.

Astrologisten käsitysten mukaisesti nimitystä leijona käytetään varsinkin horoskoopeissa myös henkilöistä, jotka ovat syntyneet Auringon ollessa tässä merkissä.

Lähteet

  • Tanhua, Seppo: Suuri astrologiakirja - Planeetat ja täydellinen sinä. Readme.fi, 2024. ISBN 9789523738539

Viitteet

  1. Horoskooppimerkit: mitä syntymäajankohta kertoo ihmisestä Terve.fi. Viitattu 28.2.2025.
  2. Tanhua 2024, s. 14-15.
  3. Yliopiston almanakka vuodeksi 2011 jälkeen Vapahtajamme Kristuksen syntymän, s. 38, taulukko Auringon liike Eläinradalla 2011. Helsingin yliopisto, Ajasto Paperproduct, 2010. ISSN 1239-1654

Aiheesta muualla