Leukippos (mytologia)

Tämän päivän artikkelissa tutkimme Leukippos (mytologia):n kiehtovaa maailmaa. Aihe on herättänyt miljoonien ihmisten mielenkiinnon eri puolilla maailmaa sen alkuperästä sen nykypäivän merkitykseen. Vuosien varrella Leukippos (mytologia) on osoittanut merkittävän vaikutuksen yhteiskunnan, kulttuurin ja jokapäiväisen elämän eri osa-alueisiin. Kattavan analyysin avulla tutkimme perusteellisesti Leukippos (mytologia):n merkitystä eri yhteyksissä ja sen asemaa nykyisessä maisemassa. Valmistaudu lähtemään löytö- ja oppimismatkalle Leukippos (mytologia):stä, joka jättää sinut sanattomaksi.

Leukippoksen tyttärien ryöstö, Peter Paul Rubens, noin 1617

Leukippos (m.kreik. Λεύκιππος, lat. Leucippus) oli kreikkalaisessa mytologiassa Periereen ja Gorgofonen poika ja Messenian kuningas. Vaimonsa Filodiken kanssa heillä oli tyttäret Foibe ja Hilaeira – joidenkin lähteiden mukaan myös Arsinoe.

Leukippos lupasi tyttärensä vaimoiksi Idakselle ja Lynkeukselle, mutta Kastor ja Polydeukes ryöstivät morsiamet. Tällöin sulhaset tarttuivat aseisiin hakeakseen neitonsa takaisin, ja seuranneessa taistelussa Lynkeus ja Kastor saavat surmansa[1]. Lisäksi yleensä kerrotaan Zeuksen lyöneen Idaksen salamallaan. Polydeukes luopuu tämän jälkeen kuolemattomuudestaan voidakseen vaihtaa paikkaa vuorotellen veljensä kanssa[2].

Muita samannimisiä mytologian hahmoja

Lähteet

  1. Hyginus: Fabulae lxxx (engl. käännös)
  2. Ovidius: Fasti v.693–720 (engl. käännös)
  3. Apollodoros: Bibliotheke ('Kirjasto') 2.7.8 (engl. käännös)
  4. Hyginus: Fabulae clxxiii (engl. käännös)
  5. Antoninus Liberalis: Muodonmuutoksia 17
  6. Pausanias: Periegesis tes Hellados ('Kreikan kuvaus') 8.20.1–2 (engl. käännös)
  7. Pausanias: Periegesis tes Hellados ('Kreikan kuvaus') 2.5.7 (engl. käännös)
  8. Parthenios: Rakkauden suruista v (engl. käännös)