Lissabonin strategia

Tänään astumme Lissabonin strategia:n jännittävään maailmaan. Tässä yhteydessä tutkimme perusteellisesti kaikkia Lissabonin strategia:een liittyviä näkökohtia sen alkuperästä sen nykypäivän merkitykseen. Lisäksi analysoimme sen vaikutuksia eri alueilla, niin yhteiskunnassa, kulttuurissa, taloudessa tai millä tahansa muulla asiaankuuluvalla alueella. Tarkoituksena on tarjota täydellinen ja yksityiskohtainen yleiskatsaus tarkastelemme asiantuntijoiden erilaisia ​​näkökulmia ja mielipiteitä aiheesta. Lissabonin strategia:stä on tullut kasvava kiinnostuksen aihe, ja sen luonteen ja kehityksen ymmärtäminen on välttämätöntä ymmärtääksemme sen vaikutusta jokapäiväiseen elämäämme.

Lissabonin strategia eli Lissabonin prosessi on Euroopan unionin kehittämissuunnitelma, joka hyväksyttiin Eurooppa-neuvoston huippukokouksessa Lissabonissa maaliskuussa 2000. Strategian tarkoituksena on kehittää EU:sta maailman kilpailukykyisin talousalue vuoteen 2015 mennessä.

Työllisyyden osalta kokonaistavoitteena on nostaa vuoteen 2010 mennessä EU:n keskimääräinen työllisyysaste 70 prosenttiin, naisten työllisyysaste 60 prosenttiin ja ikääntyvien (55–64-vuotiaiden) 50 prosenttiin. Näihin tavoitteisiin ei kuitenkaan ole ylletty, vaikka työllisyysasteen kasvattaminen nostettiin yhdeksi keskeisimmistä painopistealueista strategiaa uudistettaessa 2005.

Lähteet